Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Διήμερη περιοδεία του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Χαλκιδική

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα επισκεφθεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013.

Η επίσκεψη του κ. Τζιτζικώστα εντάσσεται στο πλαίσιο της γνωριμίας  του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία της Π.Ε. Χαλκιδικής  και πραγματοποιείται με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιοχής που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», που θα ξεκινήσει άμεσα.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Χαλκιδική


Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής ήταν το επίκεντρο του σεισμού που ταρακούνησε πριν από λίγο τη Βόρεια Ελλάδα.

Το μέγεθος της δόνησης ήταν 4,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ έγινε αισθητή σε πολλές πόλεις.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση εστιάζεται 2 χιλόμετρα βόρεια της Ουρανούπολης,

Νέο ιστολόγιο "Αντίλαλοι της Αρναίας"


Αγαπητοί φίλοι μας,

    Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας, κάνει τα πρώτα της βήματα στην ηλεκτρονική ενημέρωση των συμπατριωτών και φίλων της Αρναίας, απανταχού της γης, με τη δημιουργία του Blog που είστε συνδεδεμένοι.

   Δώσαμε το όνομα ¨ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ¨  για να συνεχίσουμε την παράδοση της ενημέρωσης που έδινε από το 1975 το έντυπο της Εταιρείας μας, που λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ανεστάλη προσωρινά η έκδοσή του. Αυτή την απουσία των ¨ΑΝΤΙΛΑΛΩΝ¨ ερχόμαστε να αναπληρώσουμε, με την δημιουργία του συγκεκριμένου Blog.

«Ελάττωσε - Επαναχρησιμοποίησε – Ανακύκλωσε παλιό εξοπλισμό πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου»

κλικ για μεγέθυνση
Οι μαθητές και οι καθηγητές της Εικονικής Επιχείρησης Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη δράση:

«Ελάττωσε – Επαναχρησιμοποίησε – Ανακύκλωσε παλιό εξοπλισμό πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου»

Ειδικότερα, στα πλαίσια της δράσης αυτής μπορείτε, αντί να έχετε τον παλιό σας υπολογιστή να αραχνιάζει σε κάποιο πατάρι ή να σκονίζεται σβηστός σε κάποιο γραφείο, να τον δωρίσετε στην «Εικονική Επιχείρηση του ΕΠΑΛ Πολυγύρου».

Επίσκεψη του Ευθύμη Καρανάσιου στο Βελιγράδι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων με επικεφαλής τον κ. Άκη Γεροντόπουλο, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τον κ. Eυθύμιο Καρανάσιο, Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Ομάδος Φιλίας Ελλάδος-Σερβίας πραγματοποίησε επίσκεψη στις 13-14 Φεβρουαρίου 2013 στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της επίσημης  έναρξης του Προγράμματος Διδυμοποίησης (Τwinning) της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ενίσχυση Δυνατοτήτων Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας στη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης».

Η επίσημη τελετή της έναρξης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την 13η Φεβρουαρίου 2013, στην Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Εδώ θα αποσυρθεί ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος


Εδώ και μήνες, συνεργεία ανακαινίζουν το τετραώροφο κτήριο δίπλα στο μοναστήρι στην βόρεια άκρη των κήπων του Βατικανού που χρησιμοποιείται ως χώρος απομόνωσης από καλόγριες.

Μόνο λίγοι αξιωματούχοι του Βατικανού γνώριζαν ότι θα αποτελέσει μια μέρα την κατοικία στην οποία θα αποσύρονταν ο Πάπας Βενέδικτος.