Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Γιώργος Πιπερόπουλος: Bγήκαμε στις αγορές! (Πινόκιο κρύψε τη μύτη σου..)


Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Είμαι, ομολογώ, καυστικός όχι μόνο επειδή ΔΕΝ μου άρεσε που η σημερινή μας ΕΞΟΔΟΣ στις  «Αγορές» χαρακτηρίστηκε ως μεγάλη επιτυχία αλλά επειδή μονίμως σκέφτομαι τα περίπου 350 δις ευρώ που χρωστάμε και δεν ξέρω πώς και πότε θα τα ξεπληρώσουμε…

Χαράς ευαγγέλια όχι μόνο στους κόλπους της κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης αλλά και σε αρκετά Διεθνή ΜΜΕ και άλλα «παρεμφερή Κέντρα Εξουσίας των Λαών και των Εθνών» μεταξύ των οποίων και το γνωστό μας ΔΝΤ και η χαμογελαστή κ Λαγκάρντ.

Διάγγελμα Σαμαρά για την έξοδο στις αγορές (Video)


Tourism Awards 2014: Βραβεύθηκε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής

Ολόκληρος ο τουριστικός κόσμος παρευρέθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace και βραβεύτηκαν οι κορυφαίες πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού.

Tα Tourism Awards διοργανώθηκαν από την Boussias Communications και το περιοδικό Hotel & Restaurant, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στον χώρο του Τravel, Hospitality & Leisure.

Στην τελετή απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς τουρισμού στην χώρα μας, βραβεύθηκαν οι πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησε το περιοδικό Hotel & Restaurant και η εταιρεία Boussias Communications.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ανακοίνωσε τα πρώτα 25 ονόματα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές

Η κατανομή των υποψηφίων είναι ανά Περιφέρεια, έτσι ώστε να εκπροσωπείται ολόκληρη η Επικράτεια, μετέχουν δε, πρώην Βουλευτές του κόμματος, Καθηγητές Πανεπιστημίου, διακεκριμένοι Ιατροί και Νομικοί, Αξιωματικοί των Ε.Δ, αλλά και διακεκριμένοι επιχειρηματίες και διευθυντές μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Τα ονόματα των υποψηφίων κατ’ αλφαβητική σειρά, είναι τα εξής:

1. Αβραμίδης Αναστάσιος του Ιωάννου
Ανωτ. Αξιωματικός ε.α (Θράκη)

2. Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος του Ιωάννου
Πρ. Βουλευτής - Οικονομολόγος (Αττική)

Το πρώτο "τουρκικό" εξτρεμιστικό κόμμα (DEB) ανακοίνωσε την κάθοδό του στις ευρωεκλογές

Στις ελληνικές ευρωεκλογές κατέρχεται το εξτρεμιστικό κόμμα των μουσουλμάνων της Θράκης DEB/KIEΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας ) σε ανακοίνωσε που εξέδωσε πριν λίγο και στην οποία ανακοίνωση ήδη παραβιάζουν τον ελληνικό νόμο αφού αναφέρονται σε "τουρκική μειονότητα της Θράκης" κάτι το οποίον δεν υπάρχει και φυσικά συντείνει στον διχασμό μεταξύ Ελλήνων πολιτών.

Εισαγγελέας για τους εξτρεμιστές δεν υπάρχει, φυσικά (δεν δηλώνουν "Ελληνες εθνικιστές" για να συλληφθούν και να πάνε στον Κορυδαλλό, δηλώνουν "Τούρκοι" άρα απολαμβάνουν της προστασίας της Άγκυρας) άρα μπορούν ελεύθερα να δηλώνουν ότι θέλουν.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται στα "άλυτα προβλήματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας", οπότε καταλαβαίνετε με τι σκοπό θα κατέβουν στις ευρωεκλογές, με στοχο να ανθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, και να αναγνωριστεί η εθνικότητά τους ως τουρκική, ενώ η ίδια η Τουρκία έχει αποδεχθεί στην Συνθήκη της Λοζάνης ότι δεν υπάρχει τέτοια μειονότητα ακριβώς γιατί οι μουσουλμάνοι της Θράκης προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες.

Δημοσθένης Δαββέτας: Ποια ευρωπαϊκή ταυτότητα;

Ζούμε ένα εντυπωσιακό παράδοξο: από τη μια μεριά έχουμε χώρες, όπως η Γαλλία, η Φινλανδία ή και άλλες, που έχουν ένα υψηλό ποσοστό ευρωσκεπτικισμού κι από την άλλη έχουμε χώρες όπως η Ουκρανία, που οι πολίτες της δίνουν μάχη σώμα με σώμα στους δρόμους για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διάσταση αυτών των απόψεων, που γεννά και το προαναφερθέν παράδοξο, οφείλεται στο ότι η Ευρώπη ταυτίζεται όλο και περισσότερο με τους γραφειοκράτες που τη διοικούν.

Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών συχνά μοιάζουν να μην «ακούν» τις φωνές των ευρωπαίων πολιτών ούτε και να διαβάζουν τα «μηνύματά» τους. Εγκλωβισμένοι στην τεχνοκρατική τους γλώσσα, που στηρίζεται σ’ αριθμούς και χρηματοπιστωτικές κυρίως αναλύσεις, αφήνουν τους λαϊκιστές (εκ δεξιών και εξ αριστερών) να εκμεταλλεύονται τη δυσαρέσκεια του κόσμου και να καλλιεργούν ένα αντιευρωπαϊκό κλίμα εν όψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Πιερία: Επι μια εβδομάδα ενθρονίζουν τον ίδιο μητροπολίτη

Πόσες φορές άραγε ενθρονίζεται ο Πάπας της Ρώμης; Μία! Πόσες φορές ενθρονίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης; Μία! Πόσες φορές ενθρονίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών; Μία! Ίσως θα πρέπει να πάρουν μαθήματα από τον νέο μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, ο οποίος -μέχρι στιγμής- έχει ενθρονιστεί τρείς φορές!

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι πέφτουν από τα μπαλκόνια γιατί δεν αντέχουν άλλο την οικονομική κρίση, ο νέος μητροπολίτης Κίτρους την τελευταία εβδομάδα έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις, με την στάση του.

Το ότι ενθρονίστηκε τρεις φορές (μέχρι στιγμής) είναι το λιγότερο. Άλλωστε δημοτικές εκλογές έρχονται. Ο κάθε Δήμαρχος τώρα θα θέλει να δείξει στους ψηφοφόρους του ότι αγαπά την Εκκλησία και και και… ξέρετε τώρα.

Σοφία Βούλτεψη: μπλα μπλα μπλα!


Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης "Νέα Γενιά – Νέα Πορεία", στη Νέα Τρίγλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες ο αγιασμός και τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» στη Νέα Τρίγλια. Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την παράταξη και τον επικεφαλής, Δημήτρη Τσούφη, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Στην ομιλία του ο κ. Τσούφης αναφέρθηκε στις αρχές και τις προτεραιότητες του προγράμματος, ενώ δεσμεύτηκε για την κατάργηση του παράνομου παγίου τέλους ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και του παράνομου ΦΠΑ 23%. Επίσης, δεσμεύτηκε για την επαναφορά του κόστους νερού άρδευσης για τους αγρότες στο παλιό επίπεδο, σχεδόν 3 φορές κάτω από αυτό που πληρώνουν σήμερα.

Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Ε', του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως

Γιορτάζουμε σήμερα 10 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Ε', του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Άγιος Γρηγόριος, κατά κόσμο Γεώργιος Αγγελόπουλος, γεννήθηκε στη Δημητσάνα το έτος 1745 μ.Χ., από ευσεβείς και ενάρετους γονείς, τον Ιωάννη και την Ασημίνα. Το 1767 μ.Χ. μετέβη στη Σμύρνη, κοντά στον θείο του εκκλησιάρχη Μελέτιο, παρακολουθώντας μαθήματα στην Ευαγγελική Σχολή. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας στην Πάτμο από τον Δανιήλ Κεραμέα.

Μετά τις σπουδές του ήλθε στην αυτοκρατορική μονή της Μεταμορφώσεως των Στροφάδων νήσων, όπου εκάρη μοναχός λαμβάνοντας το όνομα Γρηγόριος.

Από εκεί τον κάλεσε ο Μητροπολίτης Σμύρνης Προκόπιος και τον χειροτόνησε αρχιδιάκονό του.