Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

«Μάγος» Σουλτάνι... φουρτούνες στο λιμάνι

Τι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ... Ο Ηρακλής έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Καρίμ Σολτάνι γύρισε το ματς με τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 0-1, 2-1 και πραγματοποιώντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην φετινή Σούπερ Λίγκα.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τέσσερις απουσίες και συγκεκριμένα τους Γιάκομπ(τιμωρημένος), Χοσέμι, Ζότ και Κυριαζής(δεν ήρθαν τα δελτία τους) επέλεξε να ξεκινήσει με τους Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίμα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσαμπής και Κατσικάς. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός και Καρλίνιος. Οι τριάδα στο χώρο του κέντρου ο Μάρα στον άξονα, δεξιά ο Κομπαγιάσι και αριστερά ο Γκαρσία. Στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Σίσιτς.

Καστοριά : Διαμαρτυρία για τη ρύπανση της λίμνης

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν περιβαλλοντικοί φορείς και κάτοικοι της Καστοριάς να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη λίμνη και τη δυσοσμία.
Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι» συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τη νομαρχία και ανήρτησαν ένα πανό που ανέφερε: «Σ’ αυτήν τη λίμνη ζούμε κι αναπνέουμε. Πόσο ακόμη;».
Στη συνέχεια, κρέμασαν στα κάγκελα του κτιρίου κορδέλες, με τα ονόματα τους, ζητώντας άμεσα μέτρα για τη σωτηρία της λίμνης.

Θεσσαλονίκη: Στο φως ο τάφος της Αγίας Θεοδώρας ;


Η ανακάλυψη ενός τάφου που πιθανότατα ανήκει στην Αγία Θεοδώρα, αλλάζει τα δεδομένα της ανασκαφικής πορείας στο οικόπεδο επι της Βασιλέως Ηρακλείου, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας “Δομοτεχνική Α.Ε.”...

Της Έλσας Σπυριδοπούλου
elsaspi@gmail.com

Μολονότι προχθές τέθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το ζήτημα εάν θα συνεχιστεί στο χώρο η αρχαιολογική ανασκαφή (σαφώς η εταιρεία βιάζεται να προχωρήσει σε οικοδόμηση!), το νέο εντυπωσιακό εύρημα βάζει φρένο στην όποια αντίρρηση για την εξέλιξη της έρευνας.

Νέο blog στη Χαλκιδική


Νέο blogspot στην Χαλκιδική που θα φέρει kataigides! Οι kataigides δεν είναι μπόρες! Θα πλημμυρίσουν τη ζωή σας με ειδησεις απο όλο τον κόσμο. Τις kataigides κάποιοι θα τις φοβηθούν και άλλοι πάλι θα τις λατρέψουν! Μια νέα δυναμική ομάδα απο την Χαλκιδική φέρνει τις kataigides στο νομό. Καλή μας αρχή και καλή μας τύχη!!

kataigides.blogspot.com

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Χαλκιδικιώτικο blog.

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρ. Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης


Εκοιμήθη σύμφωνα με πληροφορίες της "Romfea.gr" σήμερα Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010 ο αγωνιστής Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης σε ηλικία 104 ετών, μια ημέρα σημαδιακή αφού στο Άγιον Όρος εορτάζεται σήμερα με το παλαιό η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Φλώρινας για 26 ημέρες, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ενώ την τελευταία ημέρα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια.