Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

New Yorker: Το «Δουβλίνο ΙΙ» η αιτία για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα

Το αμερικανικό περιοδικό ρίχνει ευθύνες στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Γαλάνης Δημήτρης

Στο «Δουβλίνο II» και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που φρόντισε να ασφαλίσει τα σύνορα των χωρών του Βορρά, αφήνοντας τις χώρες του Νότου και κυρίως την Ελλάδα να αντιμετωπίσουν τα ολοένα αυξανόμενα κύματα μεταναστών, αποδίδει το αμερικανικό περιοδικό New Yorker το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρας μας.

Με τίτλο «Η άλλη ελληνική κρίση», το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το «μποτιλιάρισμα» των μεταναστών που παρατηρείται στη χώρα μας «οφείλεται σε έναν σχεδιασμό της ΕΕ, που φαίνεται ότι είναι όσο λανθασμένος είναι και ο σχεδιασμός του ευρώ. Εχει τίτλο "Δουβλίνο 2" και υπεγράφη εν μέσω της οικονομικής ευφορίας που επικρατούσε το 2003.

Κωνσταντοπούλου προς Βορίδη: Mιλάς για βία, εσύ με το τσεκούρι;


Επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στόχος της ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

 Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αποζημιώσεις των εμπόρων στο κέντρο της Αθήνας η κυρία Κωνσταντοπούλου αφού ανέφερε ότι ακούστηκαν «μαθήματα νέου τύπου συμψηφισμού και αναδρομής στην επιχειρηματολογία περί ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ή τους κουκουλοφόρους», με έντονα επικριτικό ύφος τόνισε πως «όσο και να προσπαθήσετε να κρυφτείτε κύριοι που στηρίζετε την κυβερνητική δράση πίσω από τέτοια επιχειρήματα και τέτοιους συμψηφισμούς αποκαλύπτεστε από την ίδια σας τη δράση».

Ένταση στη Βουλή για την... ελληνική σημαία!



«ΕΙΣΤΕ ΜΑΣΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ» ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ

 Ένταση δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χτυπούν με μανία τα έδρανα όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης κατηγόρησε ότι δεν σέβονται την ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριαζίδης παρουσίασε φωτογραφίες που δείχνουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιούν της ελληνικές σημαίες σε συμπλοκές κατηγορώντας τους ότι «κάνατε το ιερό μας σύμβολο σκουπόξυλο και σφουγγαρόπανο».

Η συγκεκριμένη φράση ήταν αρκετή για να προκαλέσει την έκρηξη, αρχικά του κ. Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος φώναζε και χτυπούσε τα έδρανα και στην συνέχεια του κ. Γιώργου Γερμενή και των υπόλοιπων Xρυσαυγιτών.

Guardian: «Αρχίζει το μεγάλο ξεπούλημα στην Ελλάδα»

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ GUARDIAN

 «Ήρθε η ώρα να πουληθούν τα ασημικά της οικογένειας»γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, αναφερόμενη στο «ξεπούλημα» όπως το χαρακτηρίζει στο οποίο επιδίδεται η Ελλάδα.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει όλα αυτά που δεν θα της λείψουν και στην περίπτωση της εν λόγω χώρας που πνίγεται στα χρέη, αυτό σημαίνει την πώληση νησιών, ανακτόρων, ακινήτων-φιλέτων, μαρίνων, αεροδρομίων, δρόμων, της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου, του ΟΠΑΠ, των ταχυδρομείων», γράφει η Guardian, προσθέτοντας ότι χθες γνωστοποιήθηκε πως οι πωλήσεις θα αφορούν και ακίνητα στο εξωτερικό, αρχής γενομένης όπως επισημαίνει, από το βικτοριανό κτίριο που ήταν κάποτε η κατοικία του Έλληνα πρόξενου στο Λονδίνο.

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθούσας: Απονομή Βραβείων - Επαίνων 2ου Διαγωνισμού Ποίησης


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΟΥΣΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ – ΕΠΑΙΝΩΝ
2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ & ΜΑΘΗΤΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
& ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων του διαγωνισμού ποίησης πραγματοποιήθηκε, παρά τις καιρικές συνθήκες, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 7,30 μ.μ. σε αίθουσα του Συλλόγου στη Μαραθούσα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα.