Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

"Σεκιούριτι" στα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ.


Ένστολο προσωπικό εταιρίας «σεκιούριτι» τοποθετεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με σκοπό αφενός την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων του Οργανισμού και αφετέρου την εμπέδωση του βέλτιστου δυνατού αισθήματος ασφαλείας. Η νέα υπηρεσία θα πιάσει δουλειά από την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, και θα βοηθάει, επιπλέον, τους ελεγκτές κομίστρου στην ομαλή διενέργεια των ελέγχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, το ένστολο προσωπικό ασφαλείας θα «επιστρατεύεται» κατά τις ώρες λειτουργίας των λεωφορειακών γραμμών όλες τις ημέρες της εβδομάδος και θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε αμαξοστάσια, σταθμούς μετεπιβίβασης, αφετηρίες, στάσεις, κτιριακές και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά και μέσα στα λεωφορεία.

Οι «σεκιουριτάδες» θα φέρουν τα διακριτικά εμβλήματα της εταιρίας, καθώς, επίσης, ειδική σήμανση με το λογότυπο του ΟΑΣΘ.

Τζαμί του Μωάμεθ του Πορθητή και η κολώνα του Ολυμπίου Διός


Αν από την εποχή της φραγκοκρατίας, που κράτησε 250 χρόνια στην Αθήνα, δεν έμεινε τίποτα που να μας τη θυμίζει, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την τουρκοκρατία. διατηρούνται ως τα τώρα στην ελληνική πρωτεύουσα μνημεία και κτίρια που έγιναν τα χρόνια της σκλαβιάς.

Τα κυριώτερα από τα τουρκικά κτίρια της Αθήνας είναι τα δύο τζαμιά της. Το ένα βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην αρχή της οδού Πανδρόσου και το δεύτερο στους Αέρηδες μέσα στη Ρωμαϊκή αγορά, δίπλα στο ναό του Αιόλου.

Ας αρχίσουμε με το δεύτερο τζαμί, που είναι το αρχαιότερο και το επισημότερο. Ήταν αφιερωμένο στο Μωάμεθ τον Πορθητή της Κωνσταντινουπόλεως (Φετιχιέ τζαμί) και συνδέθηκε με την άφιξη του τελευταίου στην Αθήνα, γύρω στα 1458. Τότε φαίνεται ότι προς τιμήν του σουλτάνου μετέτρεψαν τον μητροπολιτικό ναό της Αθήνας που ήταν στη θέση του σημερινού τζαμιού, σε μουσουλμανικό τέμενος.

Κήρυγμα του Σκοπιανού μητροπολίτη Αγαθάγγελου: «Το όνομα μας δόθηκε από τον Θεό»…


Την διαφωνία του με την ανάμιξη της Εκκλησίας στην πολιτική εξέφρασε ο πρώτος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και πρώην Πρόεδρος της γειτονικής χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, Πρόεδρος σήμερα της Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης.

«Όταν η Εκκλησία ασκεί πολιτική, τότε δεν υπάρχει ούτε Σύνταγμα, ούτε λαϊκή κυριαρχία», ήταν το σχόλιό του για το κήρυγμα του Μητροπολίτη της Ποβαρντάρσκα Αγαθάγγελου.

Στο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να μην εγκαταλείψουν το όνομα της «Μακεδονίας» και τους προέτρεψε, σε περίπτωση δημοψηφίσματος «να πουν όχι στην αλλαγή της επωνυμίας της αρχαίας Μακεδονίας μας».

Αντάλλαγμα θα ζητήσει ο Ερντογάν


Με «αιτήματα» επανέρχεται ο Τούρκος πρωθυπουργός στην Αθήνα, στις 22 του μήνα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, θα ζητήσει αντάλλαγμα για την λειτουργία της Παναγίας Σουμελά το περασμένο Δεκαπενταύγουστο.

Ο κ. Ερντογάν έρχεται αποφασισμένος να εξασφαλίσει από τον κ. Παπανδρέου την αναστηλώση του Φετχιγέ τζαμιού που χτίστηκε το 1458 στη μνήμη του Πορθητή που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη. Όσο για τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι μουσουλμάνοι της Θράκης για τους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν, αυτά θα φθάσουν στο Καράτσι μέσω… Άγκυρας!

Και γιατί όχι; «Λεφτά υπάρχουν», μας είπε και ο κ. Ερντογάν πριν από μία εβδομάδα, όταν δήλωνε ότι πίσω από την ελληνική κρίση κρύβονται οι «φανταστικοί εχθροί».

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Πολυγύρου, Θωμά Καπλάνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από 4 χρόνια πλήρους απραξίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής σχετικά με τα απαραίτητα για το Δήμο μας έργα αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας, είδαμε χθες ένα δελτίο τύπου που υπογράφεται από το Νομάρχη και στο οποίο χρησιμοποιούνται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και προσωπικά εμού του ιδίου. Του απαντώ λοιπόν τα εξής:

1. Ως νέος δημότης του Δήμου μας, μόλις 30 ημερών, δεν γνωρίζει ότι πάντοτε σε όλες τις προεκλογικές περιόδους τηρείται από τους υποψηφίους Δημάρχους ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, δίχως ακρότητες, τραμπουκισμούς και απρόκλητες επιθέσεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τέτοια τακτική ακόμη και αν κάποιοι πορευθούν έτσι μέχρι τις εκλογές.

Η τοποθέτηση του Αργύρη Λαφαζάνη στη Βουλή, για τους Δασικούς χάρτες

Πιερία: Συνάντηση με Μαγκριώτη για τα διόδια


Στη συνάντηση των φορέων της Πιερίας που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη για το θέμα της λειτουργίας των διοδίων στην ΠΑΘΕ και την κατασκευή των παράλληλων οδικών έργων, συμμετείχε ο αντινομάρχης Πιερίας Νίκος Μπουρονίκος, εκπροσωπώντας το νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό συμμετέχοντας στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών.

Σημειώνεται ότι ο νομάρχης είχε επισημάνει τόσο σε δηλώσεις του όσο και σε επιστολή τους στους φορείς της Πιερίας την ανάγκη διασφάλισης των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών για ελεύθερη προσπέλαση στο Νομό Πιερίας,

Έδεσσα: Εορτασμός Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα


Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο κεθιερωμένος εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Έδεσσας, έδρα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πέλλας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

- 10.30: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα κ. Ιωάννη Παπαλαζάρου.

- 11.15: Τρισάγιο στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών από τους κκ.:

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργου

Υπ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καραγκάνη 31, 63100 Πολύγυρος
Τηλ: 23710 23307
Fax: 23710 23360
E-mail: giorgoshalk@gmail.com

Πολύγυρος 8 Οκτωβρίου 2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου έχει ως εξής:

Ο Αστέριος Ζωγράφος καλεί σε διάλογο τους συνυποψηφίους του για τον Δήμο Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος καλεί σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο (debate) τους συνυποψήφιους του, κ.κ. Θωμά Καπλάνη, Κώστα Μπογδάνο και Νίκο Παρθενιώτη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Νέου Δήμου Πολυγύρου.

Η αλήθεια και τα προβλήματα πρέπει επιτέλους να μπουν πάνω στο τραπέζι για το καλύτερο αύριο του Δήμου, αλλά και για έναν ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα.

Παρακαλούνται τα δύο τηλεοπτικά μέσα να αναλάβουν την πρωτοβουλία καθορισμού ημερομηνίας και ώρας διεξαγωγής του διαλόγου.

Από το Γραφείο Τύπου