Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

 “Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”   

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.

Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα.

Αντιπρόεδρος ΕΕ: Ζητώ συγνώμη που είπα τα Σκόπια «Μακεδονία», ήμουν κουρασμένη


Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις που προκάλεσε η Φεντερίκα Μογκερίνι που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, ζήτησε συγνώμη.

«Πάντοτε αναφέρομαι στην ΠΓΔΜ. Συμβαίνει μερικές φορές ειδικά όταν ασχολείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με δύσκολες καταστάσεις και έχεις τζετ-λαγκ να κάνεις κάποιο λάθος. Ζητώ συγνώμη γι 'αυτό γιατί πάντα όταν μιλάω αναφέρομαι στις επίσημες ονομασίες. Το έχω συζητήσει αυτό και με τις ελληνικές αρχές» δήλωσε η  Φεντερίκα Μογκερίνι.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είμαι αθώος... Το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά»

Ψύχραιμος και όρθιος, καθώς προηγουμένως είχε αρνηθεί τη δυνατότητα, που του προσέφερε ο πρόεδρος της Έδρας, να καθίσει, απολογείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για παρέμβαση υπέρ συγγενικών του προσώπων, στη λίστα Λαγκάρντ, στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Είμαι απολύτως αθώος, αρνούμαι τις κατηγορίες» είπε μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου και πρόσθεσε: «Στο τέλος της άνοιξης, αρχές του καλοκαιριού του 2010, μάλλον μήνα Μάιο με επισκέφθηκε στο γραφείο μου ο κ. Μπίκας. Είναι εποχή που η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, δέχεται κερδοσκοπικές επιθέσεις, έχει υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο. Είναι μια εποχή που η ΕΥΠ προσπαθεί να συνδράμει τη χώρα. Πολλές φορές ήμασταν μάρτυρες μιας φήμες ότι δεν θα υπήρχαν ΑΤΜ.

Λήμνος: Κατέρρευσε τμήμα του ενετικού κάστρου της Μύρινας


Σοβαρά «λαβώθηκε» το Κάστρο της Μύρινας από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις στη Λήμνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, ένα μεγάλο τμήμα του τείχους κατέρρευσε, στην περιοχή του μονοπατιού από την είσοδο της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα η διέλευση από εκεί των επισκεπτών, να καθίσταται άκρως επικίνδυνη και άρα να απαγορεύεται. Το τμήμα του τείχους που κατέρρευσε, κάλυψε το μονοπάτι σε μήκος περίπου 20 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος του κάστρου της Μύρινας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό στατικό πρόβλημα που μεγάλωσε από τις έντονες τελευταίες βροχοπτώσεις,

Τζήμερος: Ο Τσίπρας μιμείται τον Χίτλερ – Αποχώρησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από εκπομπή (Video)

Εκτός ορίων βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αδόλφο Χίτλερ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα.

Ειδικότερα, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων, ο Θάνος Τζήμερος ανέφερε ότι «ξαναφέρνει τα φαντάσματα της Ευρώπης στο προσκήνιο. Είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη ελαφρότητα στην αντιμετώπιση ενός ευρύτατου ζητήματος και γίνεται για εσωτερική κατανάλωση».