Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Στο πειθαρχείο ο Άδωνις Γεωργιάδης


Άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στο βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη και τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο έντονος λόγος του Άδωνι Γεωργιάδη και οι λέξεις που χρησιμοποίησε για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή (απουσίαζε από την αίθουσα) αποκαλώντας τον «άχρηστο και ανίκανο επειδή δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τους μικροπωλητές μετανάστες μπροστά από το Πανεπιστήμιο» έβαλε φωτιά στην Ολομέλεια.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, προσπάθησε να επαναφέρει στην τάξη το βουλευτή του ΛΑΟΣ υπενθυμίζοντάς του ότι είναι υπότροπος στις φωνές και τις υβριστικές εκφράσεις και ότι την επόμενη φορά θα του επιβάλλει πειθαρχική ποινή!

Le Monde για δημοψήφισμα: Nα αντικατασταθεί το ελληνικό κρασί με ξύδι;

Ιδού τα ερωτήματα του ελληνικού δημοψηφίσματος όπως τα πρόβλεψε ο γελοιογράφος της Le Monde:

Δημοψήφισμα Παπανδρέου-

-Είστε υπέρ ή κατά του να σας επισκεφτεί δικαστικός επιμελητής;

-Είστε υπέρ ή κατά του να αντικατασταθεί το ελληνικό κρασί με ξύδι;

-Είστε υπέρ ή κατά του να σας βαράνε με ένα σφυρί στο κεφάλι για 30 χρόνια;

Πηγή: The Insider

Το έκτακτο τέλος ακινήτων πλήττει και την ΕΜΣ

Περισσότερα από 120.000 ευρώ ετησίως θα χρειαστεί να καταβάλλει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) μόνο για το έκτακτο τέλος ακινήτων των κτιρίων της, συνολικού εμβαδού 15.000 τ.μ. Από τα κτίρια αυτά, τα οποία είτε τα κληροδότησαν Μακεδόνες ευεργέτες είτε ανεγέρθηκαν με χορηγίες και κρατικές ενισχύσεις, χρηματοδοτείται το έργο της Εταιρείας.

Μόνο για το κτίριο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εμβαδού 11.000 ευρώ, η Εταιρεία αναγκάζεται να πληρώσει έκτακτο τέλος 55.000 ευρώ, αν και το Θέατρο τής οφείλει μισθώματα 265.000 ευρώ, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΜΣ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΜΣ σημειώνει ακόμη ότι «η πατρίδα έπληξε ήδη βαρύτατα τη δυνατότητα της Εταιρείας να την υπηρετεί»,

Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα για Ελλάδα: «Όχι σε δημοψήφισμα, ναι σε εκλογές»


Τις εκλογές, ως την καλύτερη λύση για την Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρεί το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα EPP (European Peoples Party), ενώ σε ότι αφορά το δημοψήφισμα χαρακτηρίζεται ως μια διαδικασία που θέτει σε κίνδυνο το ευρώ αλλά και ολόκληρη την ΕΕ.

«Η απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Οκτωβρίου, ούτε την σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος ευρωβουλευτής και πρόεδρος της κοινουβουλευτικής ομάδας. του ΕΡΡ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Joseph Daul .

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ Ν.Δ. Χαλκιδικής


Πολύγυρος, 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το πρόγραμμα περιοδειών που εκπονήθηκε από τη ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής, τον περασμένο μήνα, και το οποίο περιλάμβανε επισκέψεις κλιμακίου της ΝΟΔΕ στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος στο Νομό, οι οποίες εδρεύουν στις αντίστοιχες καποδιστριακές έδρες των πρώην Δήμων της Χαλκιδικής.

Στις πολυπληθείς αυτές συναντήσεις αυτές συμμετείχαν παλιά και νέα στελέχη της παράταξης τα οποία εξέφρασαν την πίστη τους στις αρχές και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα επέδειξαν υψηλό δείκτη ετοιμότητας σε σχέση με τις αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Συνάντηση Α. Λαφαζάνη - Ι. Γιώργου για τα έργα του Νομού


Τα ανοιχτά ζητήματα των έργων συζήτησαν στη σημερινή συνάντησή τους ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργου. Γενικά υπήρξε ταύτιση απόψεων για τις προτεραιότητες και τον τρόπο προώθησης των σε εξέλιξη έργων.
Ιδιαίτερα συζητήθηκαν:

1. Η εμπλοκή του έργου του Λυκείου Πολυγύρου.
Συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ που έχει διαθέσιμους πόρους και η έναρξη των εργασιών κατασκευής το ταχύτερο δυνατόν αφού δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα τυπικό ή ουσιαστικό εμπόδιο.

Άποψη του Βουλευτή είναι ότι η αναφορές τοπικών παραγόντων σε έλλειψη χρηματοδότησης είναι ανακριβείς και σκοπό έχουν την συγκάλυψη των ευθυνών για την αδράνεια τους επί ενάμιση χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ διόρισε σε περίοπτη θέση την κυρία Έλσα Παπαδημητρίου;


Προς έκπληξη της κοινής γνώμης χθες η κ. Έλσα Παπαδημητρίου-πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας- δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παπανδρέου και την Κυβέρνηση του επιχειρηματολογώντας ότι ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αφεθεί να κάνει το έργο του.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε όλοι ότι η κυρία Παπαδημητρίου ήταν φίλη της κ. Μπακογιάννη.

Η στάση όμως της Ντόρας στο επίμαχο ζήτημα δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία ότι είναι αντίθετη με την κ. Παπαδημητρίου. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν οι δυο κυρίες συνομίλησαν πριν την δήλωση της βουλευτού Αργολίδας. Αλλά και εάν έγινε υποθέτουμε βασίμως ότι η κ. Μπακογιάννη θα επιχειρούσε να την αποτρέψει αφού είναι αυτή η οποία σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας


Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προχθές, ο Πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του και εξήγγειλε δημοψήφισμα για τη δανειακή συμφωνία.

* Το πρώτο - η πρόταση εμπιστοσύνης - είναι κραυγή αγωνίας ενός Πρωθυπουργού που νιώθει να έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση μέσα στην κοινωνία. Το ζήτησε και τον περασμένο Ιούνιο. Τώρα το ξαναζητάει…

* Το δεύτερο – η εξαγγελία δημοψηφίσματος – είναι απόδειξη έσχατου αδιεξόδου και αποκάλυψη ακρότατης ανευθυνότητας.

Γρεβενά: η «πρωτεύουσα» των μανιταριών


Πριν από μερικά χρόνια, τα Γρεβενά ανακηρύχτηκαν επισήμως, «πόλη του μανιταριού» και οι κάτοικοί τους πρωτοστατούν στην έρευνα, την καταγραφή, την ανάδειξη και την πολύπλευρη αξιοποίηση του φυσικού τους πλούτου, πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Τα Γρεβενά αποτελούν εδώ και χρόνια την ελληνική «πρωτεύουσα» των μανιταριών και το μανιτάρι αποτελεί μέρος της τοπικής παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και έμβλημα-σύμβολο αυτής της δυτικομακεδονικής πόλης, διακοσμώντας πάρκα, πλατείες και κόμβους. Οι κάτοικοι της περιοχής κατέχουν επάξια τον τίτλο των πρωτοπόρων της μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας και τα Γρεβενά πρωτοστατούν στην έρευνα, την καταγραφή, την ανάδειξη και την πολύπλευρη αξιοποίησή τους.

Ο «αρχιτέκτονας» του Βατοπεδίου κόντρα στον Ραγκούση!


Ο «αρχιτέκτονας» της υπόθεσης Βατοπεδίου Σωκράτης Ξυνίδης επιχείρησε χθες κατά την διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου επίθεση στον Γιάννη Ραγκούση.

«Είναι καιρός να προσγειωθούν οι μεταφυσικές ανησυχίες του στην πραγματικότητα».

Ο κ. Α. Λοβέρδος επιχείρησε να υπερασπιστεί τον υπουργό Υποδομών, ζητώντας την παρέμβαση του κ. Γ. Παπανδρέου.

Ο κ. Ξυνίδης όμως συνέχισε ακάθεκτος: «Όπως κάποιοι λένε ότι πρέπει να παραιτούνται οι βουλευτές που διαφωνούν, αντιστοίχως δεν θα πρέπει να παραιτούνται και οι υπουργοί που διαφωνούν;». «Είμαι εδώ και σε ακούω!», του απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Ραγκούσης.

Πράσινο φως για το Μουσείο της Αθήνας

Πήλινα αντικείμενα της γεωμετρικής εποχής
Χρηματοδοτείται με 2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Παρ΄ότι μετρά χιλιάδες χρόνια ιστορίας και πολιτισμού, η Αθήνα είναι η μόνη ίσως πρωτεύουσα του κόσμου, που δεν έχει το δικό της μουσείο. Τεράστια έλλειψη για την κάλυψη της οποίας όμως το υπουργείο Πολιτισμού έχει μεριμνήσει από χρόνια κάνοντας προχθές ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση: Την έγκριση του οριστικού κτιριολογικού προγράμματος του μουσείου και των βασικών μουσειολογικών αρχών του, η οποία δόθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού.

Γιορτή Έλατου στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Πρόσκληση Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιάρχη για τη γιορτή Έλατου


Σας προσκαλούμε στη Γιορτή Ελάτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, παραμονή της Πανηγύρεως του Πολιούχου και Προστάτη του χωριού μας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Η φωταγώγηση του Ελάτου στην πλατεία θα γίνει μετά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των εργασιών για την διάθεση των ελάτων στην αγορά.

Με σεβασμό και αγάπη προς όλους τους Ταξιαρχιώτες και επισκέπτες του χωριού μας.

Οι φορείς και σύλλογοι του τόπου.

Ενημερωτική αφίσα του Δήμου Σιθωνίας για το τέστ ΠΑΠ

κλικ για μεγέθυνση

Ποιοι φοβούνται το δημοψήφισμα;


Ποιοι φοβούνται την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από το λαό;
Ποιοι φοβούνται την επιβεβαίωση της πορείας σωτηρίας της χώρας;
Ποιοι φοβούνται να πάρουν θέση υπέρ ή κατά του πακέτου βοήθειας της Ευρώπης;
Ποιοι φοβούνται την επιτάχυνση και ενδεχόμενα την βελτίωση των όρων στήριξης της Ελλάδας που ήδη διαφαίνεται;
Ποιοι φοβούνται το τέλος του εσωτερικού μπάχαλου;
Ποιοι φοβούνται την ισχυροποίηση απευθείας από το λαό αυτής της κυβέρνησης απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα;

Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Μεταξά


Βεβήλωσαν τον τάφο του Ιωάννη Μεταξά


Λίγο πριν ξημερώσει η 28η Οκτωβρίου κάποιοι θρασύδειλοι τόλμησαν να βεβηλώσουν τον οικογενειακό τάφο του Ιωάννη Μεταξά. Τόλμησαν να επιτεθούν κατά του τάφου του και να τον βάψουν με κοκκινόμαυρο χρώμα, αφήνοντας μάλιστα πάνω και μια φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη.

Και φρόντισαν μετά να πάρουν και τα ... εύσημα για την κτηνώδη αυτή πράξη τους, δημοσιεύοντας φωτογραφικό υλικό και μια "ανακοίνωση" στο γνωστό παρακρατικό παράρτημα indymedia. Όπου ανάμεσα στα άλλα γράφουν:

Οι πρόγονοί μας ζευγάρωναν με Νεάντερταλ και Ντενίσοβανς


Οι πρόγονοι των σύγχρονων ανθρώπων ζευγάρωναν με Νεάντερταλ και Ντενίσοβανς σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

Γενετικά ίχνη υβριδισμού παρατηρούνται σε πολλά σημεία του πλανήτη

Με Νεάντερταλ και Ντενίσοβανς (γενετικούς ξαδέλφους των πρώτων) ζευγάρωναν οι πρόγονοι των σύγχρονων ανθρώπων καταδεικνύει έρευνα, η οποία βασίστηκε στην ανάλυση γενετικού υλικού ανθρώπων που ζουν στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σύμφωνα με τον Ματίας Γιάκομπσον από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και τον φοιτητή Πόντους Σκόγκλουντ, διαδικασίες υβριδισμού εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της εξέλιξης και τα γενετικά ίχνη του παρατηρούνται σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Και όμως, η κυβέρνηση έπεσε… χθες!


Η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μετράει 152 βουλευτές. Η μήπως 151; Γιατί η Εύα Καϊλή ζητάει από τον Πρωθυπουργό να πάψει να είναι Πρωθυπουργός, να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και συνεργασίας. Άλλως- προειδοποιεί, η ίδια θα πράξει τα δέοντα προτάσσοντας το εθνικό και όχι το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Η Βάσω Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας- το ίδιο έχει κάνει και ο Λιντζέρης.

Ο Καρτάλης θα τοποθετηθεί στη Βουλή και ο Βαρβαρίγος έχει ταχθεί κατά του δημοψηφίσματος και υπέρ των εκλογών. Ο Βενιζέλος ασθενεί και ορισμένοι υποπτεύονται διπλωματική ασθένεια.
Ο Λοβέρδος δηλώνει ότι το δημοψήφισμα είναι λάθος και δεν θα γίνει ποτέ, ενώ αναμένεται και κοινή παρέμβαση, μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ραγκούση. Ο Παπουτσής δηλώνει με νόημα «ιδού η Ρόδος ιδού η ευκαιρία».

Μας τα παίρνουν όλα


Ολοταχώς προς το δημοψήφισμα, παρά τις διαφωνίες


Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερε να αποσπάσει την υποστήριξη του υπουργικού συμβουλίου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση στην μαραθώνιο συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, «το υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε τη στήριξή του. Το δημοψήφισμα θα γίνει το συντομότερο δυνατό, αμέσως μετά τη διαμόρφωση των βασικών σημείων της συμφωνίας στήριξης» της Ελλάδας.

Κατά την αποχώρησή τους, ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης ανέφεραν πως άσκησαν κριτική για την απόφαση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όμως αποφάσισαν να στηρίξουν της κυβέρνηση.

To "χαοτικό" ελληνικό πρωτοσέλιδο της Liberation

Μια εξαιρετική δημοσιογραφική προσέγγιση από την Λιμπερασιόν. Το ελληνικό χάος προκαλεί πλέον τον παγκόσμιο τρόμο.

Πηγή: The Insider