Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έβρεξε ρουκέτες στο Ιράκ - 40.000 άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους

Ελικόπτερα των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων έριξαν σήμερα ρουκέτες σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στην πόλη Τικρίτ, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) ανακοίνωσε σήμερα ότι την ώρα που οι σουνίτες τζιχαντιστές «κατευθύνονται γρήγορα προς την Βαγδάτη» περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις πόλεις Τικρίτ και Σαμάρα για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τους μετεωρολόγους: Κάντε σωστές προβλέψεις! (αλλιώς...)

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας τα έβαλε με τους μετεωρολόγους στη χώρα του και τους κατηγόρησε ότι οι προβλέψεις τους για τον καιρό είναι λανθασμένες και ο επιστημονικός τους εξοπλισμός παρωχημένος.

 Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας της Β.Κορέας «Rodong Sinmun», περιόδευσε σε διάφορες μετεωρολογικές εγκαταστάσεις στη χώρα του και έγινε... κατακόκκινος από το κακό του, κατηγορώντας τους μετεωρολόγους ότι με τις εσφαλμένες προβλέψεις τους δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και σε κλάδους, όπως είναι η γεωργία και η αλιεία.

Το «αντίο» του Τέρενς Κουίκ στον Άρη Σταθάκη

Ένα μήνυμα για την απώλεια του φίλου του και συνεργάτη επί χρόνια, Άρη Σταθάκη, ανέβασε στο Twitter ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

«Καρώ σημαία για τον Άρη. Το πάλεψε, όπως θα έκανε οδηγώντας σε ακραία ειδική διαδρομή. Άφησε πίσω πεντακάθαρο δημοσιογραφικό και πολιτικό όνομα» έγραψε ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝΕΛ.

Σαμαράς: Παράδειγμα προσφοράς, ήθους και αξιοπρέπειας ο Άρης Σταθάκης

Τα ειλικρινή του συλληπητήρια στην οικογένεια του Άρη Σταθάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά:

Εκφράζω τη βαθειά θλίψη μου για το θάνατο του πρώην βουλευτή της Παράταξής μας και προσωπικού μου φίλου, δημοσιογράφου Άρη Σταθάκη.

Πέθανε ο Άρης Σταθάκης

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Άρης Σταθάκης που για χρόνια μαχόταν αξιοπρεπώς με προβλήματα υγείας.

Ο Άρης Σταθάκης γεννήθηκε στον Ασωπό Λακωνίας στις 25 Μαρτίου 1943. Ήταν παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν δημοσιογράφος.

Εξελέγη Βουλευτής της Β΄Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 και του 2007.

Διατέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων 1999 & 2003, εκπρόσωπος Τύπου Δήμου Αθηναίων 2001-2003, πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων από το 2000,

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο βουλευτής της Χ.Α. Μιχάλης Αρβανίτης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα προφυλακίσεων αφέθηκε αμέσως μετά την απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυση εγκληματικής οργάνωσης.

Στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκαν οι  περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μηνιαίως και επιπλέον της απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής πλην αυτών που συντελούνται στο Κοινοβούλιο.

Μιχάλης Αρβανίτης: "Μου απαγόρευσαν να ομιλώ" (video)