Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Τα Ελληνικά βουνά....ψηλώνουν


Τα ελληνικά βουνά συνεχίζουν να ψηλώνουν... Ο Όλυμπος, ο Ταΰγετος, η Πίνδος, τα Λευκά Όρη στην Κρήτη και ο Σμόλικας στην Ήπειρο ψηλώνουν κάποια εκατοστά το χρόνο, καθώς οι συμπιεστικές δυνάμεις που δημιουργούν οι λιθοσφαιρικές πλάκες, σπρώχνουν προς τα πάνω το έδαφος.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Σπύρος Παυλίδης, έχουν γίνει πολλές μελέτες που δείχνουν τη συνεχή ανύψωση των βουνών: «Είμαστε σε μία φάση που δεν έχει ολοκληρωθεί η ορογένεση, που ξεκίνησε πριν από 60 με 100 εκατομμύρια χρόνια.

Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου ο Κώστας Μπογδάνος


Μαζί του είναι ο Δήμαρχος Ζερβοχωρίων Αστέριος Μπάτσιος και
ο Δήμαρχος Ορμύλιας Λευτέρης Σταμούλης.

Για τους εκτός Χαλκιδικής φίλους μας: Ο Κώστας Μπογδάνος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Καταγγελία από ναυτιλιακή εταιρεία σε βάρος Ε.Αντώναρου – Αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο για να ταξιδέψει με πλοίο


Καταγγελία στη Βουλή έκανε ναυτιλιακή εταιρεία, αναφέροντας ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος επέμενε και τελικά ταξίδεψε χωρίς να έχει κόψει εισιτήριο σε πλοίο της γραμμής από Κω για Πάτμο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των εισιτηρίων, ο Ευ.Αντώναρος ισχυρίστηκε ότι επειδή είναι βουλευτής μπορεί να ταξιδέψει δωρεάν και όταν η εταιρεία εξέδωσε το πιο φθηνό εισιτήριο για το δρομολόγιο ώστε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπο να μην θεωρηθεί λαθρεπιβάτης, ο ίδιος αρνούνταν να πληρώσει ακόμα και αυτά τα 15 ευρώ που στοίχιζε το εισιτήριο.

Τα τραγούδια του μετανάστη....


Με αφορμή  την συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της σύμβασης πρόσληψης εργαζομένων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, στα τέλη Μαρτίου του 1960, πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Γερμανία αρκετές εκδηλώσεις με αποκορύφωση τον εορτασμό της επετείου στην παλιά Βουλή της Βόννης, καθώς και διάφορα αφιερώματα από την κρατική ελληνική τηλεόραση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Ομογενών και Μεταναστών από Γερμανία με έδρα στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει μια μουσική βραδιά - συναυλία, αφιερωμένη στα τραγούδια του Μετανάστη........