Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Δήλωση υποψηφίου Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ., Ανδρέα Παπαμιμίκου για την αυριανή εκλογική διαδικασία


«Το άνοιγμα των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. αποτελεί τη δική μας ειρηνική επανάσταση για να αλλάξουμε όχι μόνο τη νεολαία μας αλλά και να φέρουμε την πολιτική πιο κοντά στους νέους και τους νέους πιο κοντά στην πολιτική.

Αύριο έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Το μήνυμα της Αλλαγής όλες αυτές τις μέρες απλώθηκε παντού.

Καλώ, λοιπόν, αύριο όλους τους νέους να συμμετέχουν στις εκλογές της νεολαίας μας. Να κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα για μια οργάνωση πιο συμμετοχική, πιο δημοκρατική και πιο μαχητική.

Και να ξέρετε πως είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τη Δευτέρα μαζί με τον Πρόεδρο μας, Αντώνη Σαμαρά θα ανατείλει μια νέα, ελπιδοφόρα μέρα όχι μόνο για την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.»

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πολυτεχνείου 29 63100 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Τηλ. 23710-24812, 21920, 21922
Fax 23710-22114

E-mail : nexalk@pasok.gr


Πολύγυρος 17-4-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραδόθηκε επιτέλους, με ένα μήνα ακριβώς καθυστέρηση, το έργο ανακατασκευής του δρόμου της παράκαμψης του Βόθωνα. Χαιρόμαστε που η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας της Κασσάνδρας θα μειωθεί. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε και να τονίσουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή οι πανηγυρισμοί δε θα πρέπει να επισκιάσουν την πραγματικότητα:

Η Νομαρχία Χαλκιδικής ανέθεσε το έργο χωρίς διαγωνισμό και νόμιμες διαδικασίες. Στην απόφαση της απευθείας ανάθεσης δεν προσδιόριζε το φορέα χρηματοδότησης του έργου, διότι όπως ο νόμος ορίζει, δεν επιτρέπεται να δημοπρατείται έργο χωρίς να είναι διασφαλισμένη η πίστωσή του. Επίσης, επειδή ο δρόμος ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Κασσανδρείας, δεν μπορούσε η Νομαρχία να δημοπρατήσει το έργο χωρίς την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου. Από την πρώτη στιγμή αυτά τα δύο σημεία τονίσαμε πως πρεπει να αλλάξουν, τόσο εμείς ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και πολλοί άλλοι φορείς.

Γι’ αυτά τα δύο σημεία και η Γ.Γρ.Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Λιωνή παρέπεμψε την συγκεκριμένη ανάθεση στη αρμόδια επιτροπή, όπως ο νόμος ορίζει, για να αξιολογηθεί η νομιμότητα της. Ο κ.Νομάρχης εκ των υστέρων, με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεσμέυτηκε πως φορέας χρηματοδότησης θα είναι η Νομαρχίακη Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής. Στη συνέχεια προχώρησε και στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας με το Δήμο Κασσανδρειας. Έτσι, η Επιτροπή της Περ.Κεντ.Μακεδονίας έκρινε ότι η σύμβαση κινείται στα όρια της νομιμότητας και λόγω του κατεπείγοντως δεν ακυρωσε τη συμβαση.

Οι πολίτες θέλουν γρήγορες λυσεις στα προβλήματά τους, απαιτούν όμως και διαφάνεια στη διαχειριση του δημόσιου χρήματος. Γιατί λοιπόν, ενώ η κατασκευή αυτού του δρόμου πέρυσι το καλοκαίρι στοιχισε περίπου 500.000€, ο δρόμος καταστραφηκε μερικούς μηνες μετά και απαιτήθηκε η ανακατασκευή του;

Από το Γραφείο Τύπου

Κώστας Χατζής - 4 άξονες: ΟΝΝΕΔ και Επιτροπές Στοχευμένης Εργασίας


Ηλικίες 16 – 32. Στον άξονα αυτό πρέπει να δημιουργηθούν επιτροπές εργασίας για ζητήματα που δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποιον από τους υπόλοιπους άξονες. Τέτοιου είδους ζητήματα μπορεί να είναι το περιβάλλον και οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η ποιότητα ζωής, η διεθνής συνεργασία, ο εθελοντισμός, ο πολιτισμός και η τέχνη, τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο ρόλος των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η μετανάστευση, τα ναρκωτικά, ο αθλητισμός και άλλα.

Οι επιτροπές αυτές εργασίας θα αναλαμβάνουν όχι μόνο τη δημιουργία ιδεολογικού πλαισίου για την παράταξη, αλλά θα υλοποιούν και πρωτοβουλίες ή θα προτείνουν την ανάληψη πρωτοβουλίας από άλλους άξονες της παράταξης σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

Οι επιτροπές αυτές δεν είναι απαραίτητο να λειτουργούν μόνο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης (Αθήνα), αλλά μπορούν να λειτουργούν παράλληλα σε όσους μεγάλους δήμους ή πρωτεύουσες νομών το επιθυμούν, ώστε η πολιτική σύνθεση των ιδεών και των προτάσεων τους να γίνεται από μία κεντρική Επιτροπή.

Με τον τρόπο αυτό ενδυναμώνεται ο δεσμός περιφέρειας – κέντρου και επιταχύνονται οι διαδικασίες παραγωγής πολιτικής σε επίπεδο ιδεών αλλά κυρίως σε επίπεδο δραστηριοτήτων και ενεργειών. Εξάλλου σε πολλούς τομείς οι ανάγκες και τα προβλήματα διαθέτουν έντονο τοπικό χρώμα, που μόνο ανεξάρτητες και αποκεντρωμένες ομάδες εργασίας μπορούν να εντοπίζουν και να καταγράφουν.

Οι επιτροπές αυτές θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, Ινστιτούτα, Ομίλους Πολιτικού Προβληματισμού ώστε να υπάρχουν συνέργειες, ανταλλαγή απόψεων και αν είναι δυνατό συντονισμός δράσεων. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η εξωστρέφεια της παράταξης και η διασύνδεση των στελεχών της με τους φορείς των ανωτέρω σχημάτων.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιτροπών αλλά και της παράταξης, η ΟΝΝΕΔ πρέπει να συμμετέχει στη Ψηφιακή Σύγκλιση δημιουργώντας ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα επιτρέπει την καταγραφή ιδεών, την επικοινωνία των μελών, την ιδεολογική τους επιμόρφωση και άλλα.

Αποτελέσματα:

Οι επιτροπές αυτές θα δώσουν την ώθηση σε στελέχη με ενδιαφέροντα έξω από τα συνηθισμένα να δραστηριοποιηθούν. Θα αυξηθεί η εξωστρέφεια της παράταξης και η ενσωμάτωση στελεχών που δεν ενδιαφέρονται μόνο για καθαρά πολιτικά ζητήματα. Θα προωθηθεί η απήχηση στο νεανικό κοινό, θα δημιουργηθούν δράσεις που μπορούν να προβάλλουν την παράταξη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και να βοηθήσουν την ενδυνάμωση του δεσμού της με τις τοπικές κοινωνίες.

Η λειτουργία των επιτροπών σε πανελλαδικό επίπεδο θα ενισχύσει την περαιτέρω αποκέντρωση της παράταξης, την παραγωγή πολιτικής και δράσεων σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της Ελλάδος και θα επιτρέψει σε μεμονωμένα στελέχη να αναδείξουν τις ιδέες τους.


Η νέα δομή της ΟΝΝΕΔ σε 4 βασικούς άξονες εδώ >> (@ http://www.kostasxatzis.gr)

Άξονας 1 - Τοπικό Επίπεδο λειτουργίας εδώ >>

Άξονας 2 - Επαγγελματικό Επίπεδο λειτουργίας εδώ >>

Άξονας 3 - Η ΟΝΝΕΔ σε εκπαιδευτικό επίπεδο λειτουργίας εδώ >>

Δήλωση Κώστα Χατζή για τη στήριξη των στελεχών του Αξιώτη


Η υποψηφιότητα του Βασίλη Αξιώτη έδωσε στην περίοδο που διανύουμε πριν τις εκλογές για τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ έναν τόνο ξεχωριστό. Η υποψηφιότητα του αλλά και τα στελέχη που τον πλαισίωσαν συνέβαλαν στο να προαχθεί ο πολιτικός διάλογος, να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και να διαμορφωθούν καινούρια δεδομένα για την μελλοντική πορεία της ΟΝΝΕΔ.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα, που με την ομάδα ανθρώπων που τον πλαισίωσε στον έως τώρα αγώνα του, συντασσόμαστε σε μία κοινή πορεία με γνώμονα την ενότητα της παράταξης. Ο αγώνας για μία σύγχρονη, δημοκρατική και πάνω από όλα ανοιχτή, σε όλους τους νέους, νεολαία είναι κοινός. Στις 18 Απριλίου επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο και την επόμενη μέρα όλοι μαζί ξεκινάμε τον αγώνα για να ανεβάσουμε την ΟΝΝΕΔ ακόμα πιο ψηλά.

Η απόσυρση του Βασίλη Αξιώτη σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί πολιτική ήττα, ιδίως όταν μιλάμε για ανθρώπους τόσο νέους, με τόσο δρόμο μπροστά τους στην Οργάνωση. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την έως τώρα πορεία του και να τον διαβεβαιώσω πως οι αρχές, οι αξίες και οι προτάσεις του δεν χάνονται αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν στο μυαλό όλων των στελεχών της παράταξης και θα σταθούν πολύτιμα εφόδια στο σύντομο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, τόσο για εμένα, όσο και για τα άξια στελέχη του που συστρατευόμαστε.

Κώστας Χατζής

Υπ. Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

http://www.kostasxatzis.gr