Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Απίστευτη κόντρα Κυριάκου - Συμπιλίδη με φόντο τον επίτιμο...

Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Συμπιλίδης... «ξεμαλλιάζονται» μέσω social media, με βαρείς χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β' Αθηνών, σχολιάζοντας την αρχική υποψηφιότητα Συμπιλίδη στο νομό Κιλκίς, μίλησε για «πολιτικά εγκλήματα που δεν έχουν παραγραφεί».

Η απάντηση ήρθε μέσω Facebook από τον Γιώργο Συμπιλίδη. «Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχω να δηλώσω ότι αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί απάλλαξα την παράταξη απ' τον πατέρα του. Εάν αισθάνεται ότι ο αρχηγός του είναι πολιτικός εγκληματίας, ας πάει να κολλήσει κανένα ένσημο και να μην ζει με τα λεφτά του ελληνικού λαού» έγραψε καυστικά, για να εισπράξει λίγο αργότερα την αιχμηρή απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Καταλαβαίνω την πίκρα σου. 20 χρόνια περίμενες να εξαργυρώσεις και πολιτικά τα τριάκοντα αργύρια και πάλι απ' έξω βρέθηκες».

Απόψε θα "βρέξει" αστέρια

Η "βροχή" των Λυρίδων κορυφώνεται τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ενα μοναδικό υπερθέαμα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι μείνουν ξύπνιοι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή κι αν φυσικά δεν έχει συννεφιά.

Οι Λυρίδες θα γεμίσουν τον ουρανό. Πρόκειται για το αποκορύφωμα του αστρονομικού φαινομένου κατα το οποίο αναμένεται να μπαίνουν στη γήινη ατμόσφαιρα και να πυρακτώνονται 10 έως 15 διάττοντες ανά ώρα με ταχύτητα περίπου 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι Λυρίδες, δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές που είναι ορατά στον ουρανό για αρκετά δευτερόλεπτα.

Βράχος σπηλαίου καταπλάκωσε μάνα και κόρη σε προαύλιο εκκλησίας στο Άργος

Το απίστευτο περιστατικό, συνέβη χθες το πρωί, στο προαύλιο της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους.

Μία 30χρονη μητέρα με την 5χρονη κόρη της τραυματίσθηκαν χθες το πρωί από πτώση βράχου στον ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Αργολίδας.

Η μητέρα σύμφωνα με το pelopsnews.gr έχει τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι και έχει διακομισθεί στην εντατική μονάδα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη.

Ευτυχώς το μικρό κορίτσι, τραυματίσθηκε ελαφρά και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Άργους, πήρε εξιτήριο.

Τσουνάμι έσωσε αρχαία ελληνική πόλη από τους Πέρσες

Χάρη σε ένα τσουνάμι σώθηκε από τους Πέρσες η αρχαία ελληνική πόλη Ποτίδαια στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής το χειμώνα του 479 π.χ., καθώς οι εισβολείς δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό υποστηρίζει μελέτη Γερμανών επιστημόνων που παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ και η οποία προειδοποιεί για κίνδυνο επανάληψης του φαινομένου. Ο Κλάους Ράιχερτερ, του Πανεπιστημίου του Άαχεν και οι συνεργάτες του ανέτρεξαν στον Ηρόδοτο ο οποίος είχε κάνει λόγο για «απόσυρση» της θάλασσας από την Ποτίδαια και εμφάνιση γιγαντιών κυμάτων στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Οι επιστήμονες επαλήθευσαν τις περιγραφές του Ηροδότου συλλέγοντας δείγματα εδάφους από την Κασσάνδρα τα οποία επιβεβαίωσαν το θαλάσσιο φαινόμενο.

Η Κατερίνα Μαστρογιάννη, υποψήφια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Χαλκιδική

κλικ για μεγέθυνση

Ιωάννης Τσουκαλάς: Ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην ΕΕ

Στρασβούργο, 20 Απριλίου 2012

Την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς στην ΕΕ ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μονόδρομος για τη δημιουργία δημόσιας διοίκησης που θα λειτουργεί με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία και θα βρίσκεται στην υπηρεσία Ευρωπαίων πολιτών και επιχειρήσεων», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο Έκθεση για τη σημασία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην προώθηση μιας ανταγωνιστικής ψηφιακής ενιαίας αγοράς στην ΕΕ.

Δύο κίονες της Ακρόπολης, μάρτυρες της σεισμικής ιστορίας της Αθήνας

Οι δύο χορηγικοί κίονες κάτω από το τείχος της Ακρόπολης και πάνω από το μνημείο του Θρασύλλου

Σώζονται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι κατασκευασμένοι από σπουδαίους αρχιτέκτονες

Μαρία Θερμού

Οι γιοι ή έστω τα εγγόνια των αρχιτεκτόνων και των τεχνιτών που δημιούργησαν το Ερέχθειο ήταν αυτοί, που κατασκεύασαν και τους δύο χορηγικούς κίονες, που σώζονται στο δυσπρόσιτο τμήμα της νότιας κλιτύος της Ακρόπολης, ακριβώς κάτω από το τείχος της και ακριβώς, επίσης, πάνω από το μνημείο του Θρασύλλου. Γιατί μόνον αυτοί μπορούσε να κατέχουν τις γνώσεις, την τεχνική ικανότητα και τα εργαλεία των παλαιοτέρων για τέτοια έργα.

Πρόκειται για το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η επιστημονική μελέτη, που με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό κ. Κώστα Ζάμπα είχε ως αντικείμενο την διερεύνηση της ιστορίας των δύο κιόνων, την ανάλυση της σεισμικής συμπεριφοράς τους και τη συσχέτισή της με σεισμούς του παρελθόντος.