Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Περί έθνους ...


” Να λυπάστε το έθνος που είναι γεμάτο πίστη, μα άδειο από θρησκεία.

Να λυπάστε το έθνος που φορά ένα ρούχο που δεν το έχει υφάνει, που τρώει ψωμί που δεν το έχει θερίσει και πίνει κρασί που δεν έχει τρέξει από το πατητήρι του.

Να λυπάστε το έθνος που ονομάζει τον βίαιο άνθρωπο ήρωα και βλέπει τον λαμπροφορεμένο κατακτητή γενναιόδωρο.

Να λυπάστε το έθνος που δεν υψώνει τη φωνή του παρά μόνο σε κηδεία΄ δεν περηφανεύεται παρά μονάχα σα βρίσκεται στα αρχαία μνημεία του, και δεν ξεσηκώνεται παρά μονάχα όταν ο λαιμός του βρίσκεται ανάμεσα στο σπαθί και στην πέτρα.

Ναι στην ελεύθερη έκφραση


Με μεγάλη μας έκπληξη, μάθαμε, μετά από κάποιο μικρό διάστημα που λείπαμε, την άσκηση δίωξης εναντίον των Ιστολογίων Ρεσπέντζα και Στίγμα.

Στον αιώνα της πληροφορίας, κανένας δεν μπορεί να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση των Ιστολογίων και των αναγνωστών τους. Όμως θα έπρεπε κάποια σχόλια που θίγουν υπολήψεις ανθρώπων να αφαιρούνται από τους διαχειριστές. Αν ξέφυγε κάποιο σχόλιο ή γράφτηκε μία υπερβολή σε κάποιο άρθρο, δεν νομίζουμε πως είναι λόγος για υποβολή μηνύσεων από κάποιους πολιτευτές.

Ο Πολύγυρος είναι ένας μικρός τόπος και αυτά τα πράγματα είναι ξένα για τον τρόπο ζωής των Πολυγυρινών, αφού όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και οι μηνύσεις θα αποσυρθούν. Η πληροφόρηση των πολιτών είναι πολύ σημαντική και πρέπει να συνεχιστεί ελεύθερα, χωρίς διώξεις...

Δελτίο Τύπου Α. Λαφαζάνη για μήνυση σε ιστολόγια

κλικ για μεγέθυνση