Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πάτρα: "Πήρε φωτιά" ο Άγιος Διονύσιος - Πρωτοφανή επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες


Τον τρόμο έζησαν οι πιστοί που είχαν προσέλθει σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Διονύσιο για τον Εσπερινό, καθώς αύριο γιορτάζει ο Άγιος και οι εκδηλώσεις εορτασμού έχουν ξεκινήσει από σήμερα.

Οι πιστοί που πήγαν να ανάψουν ένα κερί στον Άγιο, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στην Εκκλησία, βλέποντας τους μετανάστες να οργιάζουν στο προαύλιο του ναού και να επιδίδονται σε βανδαλισμούς.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν οι μετανάστες που μάχονταν για το ποιός θα επικρατήσει στη λιμενική ζώνη και θα έχει το πάνω χέρι, έβαλαν φωτιά σε  ξύλινο στέγαστρο στην πλατεία Δροσοπούλου, ακριβώς απέναντι από το ναό.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού. όταν μετά από ώρα οι πιστοί βγήκαν απο την Εκκλησία αντίκρυσαν εικόνες καταστροφής, ορισμένοι δε, είδαν τα αυτοκίνητά τους σπασμένα.

Ερωτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου

κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση στον Χατζηδάκη

- Διακρίνεται καθαρά ένας από τους δράστες της επίθεσης κατά του βουλευτή (πάνω δεξιά) -

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξακριβωθεί από ποιους και υπό ποιες συνθήκες δέχθηκε την επίθεση ο πρώην υπουργός, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων, όπως αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο κ.Χατζηδάκης δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων, μέχρι στιγμής, δραστών.

Στο πλαίσιο της έρευνας η Εισαγγελία ζήτησε ήδη από την Τετάρτη με έγγραφά της από ΜΜΕ τα βίντεο, όπου έχει καταγραφεί η επίθεση σε βάρος του κ.Χατζηδάκη.

Κλειστά τα σχολεία σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη


Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στο σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης, εξαιτίας της χιονόπτωσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις στην ανατολική Μακεδονία, έπειτα από απόφαση των κατά τόπους νομαρχιών. 

Στην κεντρική και δυτική Μακεδονία όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία λειτουργούν κανονικά μόνο τα σχολεία των δήμων Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης, καθώς και στην πόλη της Κομοτηνής. Στην Καβάλα λειτουργούν μόνο τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη Θεσσαλονίκη, το συμβούλιο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να παραμείνει κλειστό σήμερα το ίδρυμα.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις πέντε τα ξημερώματα στις ορεινές και πεδινές εκτάσεις των νομών της ανατολικής Μακεδονίας αλλά και στο νομό Ξάνθης.

Χαλκιδική: Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονιού


Στα λευκά ντύθηκε η Χαλκιδική από τις χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Χιόνι έπεσε ακόμα και μέσα στην πόλη των Νέων Μουδανιών ενώ ο υδράργυρος βρίσκεται στους -2 βαθμούς.

Με απόφαση του αρμόδιου αντινομάρχη Παιδείας Ιωάννη Τσάλα διακόπτονται τα μαθήματα, λόγω χιονιού, για την Πέμπτη σε όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού Χαλκιδικής εκτός των δήμων Ορμύλιας, Σιθωνίας και Τορώνης, όπου δεν σημειώθηκαν χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Βόρειας Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί που κινούνται προς Παλαιόχωρα, Αρναία και Στρατώνι, επίσης προς Ταξιάρχη και Βάβδο.

Στα…γρήγορα & Πιπεράτα -6-


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Πολυνομοσχέδιο που κόστισε έναν ακόμη Βουλευτή στο ΠΑΣΟΚ και κατήργησε ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ αγώνων στα Εργασιακά πέρασε…

Η προγραμματισμένη Πανελλαδική απεργία έγινε…Είπαν ότι  «έπρεπε» επειδή είχε εξαγγελθεί…

ΓΙΑΤΙ «έπρεπε» αγαπητοί κκ Παναγόπουλε και Παπασπύρο, (Άρχοντες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ) να ΧΑΘΟΥΝ εκατομμύρια εργατοώρες σε μια χώρα, που ουσιαστικά έχει πτωχεύσει αλλά τυπικά «ζει» με δανεικά της…τρόικα;

ΓΙΑΤΙ πάλι συνέπεσε Κυρίες και Κύριοι Δημοσιογράφοι η απεργία σας και το κλείσιμο των ΜΜΕ και είχαμε σε επανάληψη το γνωστό πια «black-out» στην ενημέρωση της «παραπληροφορημένης» ελληνικής κοινής γνώμης;