Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά τα σχολεία σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη


Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στο σύνολο της Μακεδονίας και της Θράκης, εξαιτίας της χιονόπτωσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις στην ανατολική Μακεδονία, έπειτα από απόφαση των κατά τόπους νομαρχιών. 

Στην κεντρική και δυτική Μακεδονία όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ στην ανατολική Μακεδονία λειτουργούν κανονικά μόνο τα σχολεία των δήμων Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης, καθώς και στην πόλη της Κομοτηνής. Στην Καβάλα λειτουργούν μόνο τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη Θεσσαλονίκη, το συμβούλιο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να παραμείνει κλειστό σήμερα το ίδρυμα.

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις πέντε τα ξημερώματα στις ορεινές και πεδινές εκτάσεις των νομών της ανατολικής Μακεδονίας αλλά και στο νομό Ξάνθης.
Με εισήγηση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Δράμας, Καβάλας Ξάνθης και τις σχετικές αποφάσεις που έλαβαν οι νομάρχες των τριών νομών κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία.

Η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Καβάλα προς Ξάνθη γίνεται με ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, ενώ σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα από τα ξημερώματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτή την Εγνατία Οδό.

Προβλήματα με την κυκλοφορία των οχημάτων υπάρχει και στην Εθνική Οδό Καβάλας - Δράμας στο ύψωμα του Αγίου Σίλα όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Μάλιστα, ορισμένα φορτηγά αυτοκίνητα χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες στην προσπάθεια τους οι οδηγοί να διασχίσουν το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού ‘κόλλησαν’ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: