Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Θησαυροί της αρχαίας Ορεστίδας απέκτησαν στέγη


Μια φαλαγγιτική ασπίδα, μοναδική απόδειξη ότι και οι Παίονες είχαν σχηματίσει σώμα φάλαγγας στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ., και ο κορμός της μοναδικής για τη Μακεδονία των κλασικών χρόνων μαρμάρινης σφίγγας συγκαταλέγονται στους θησαυρούς της αρχαίας Ορεστίδας που επιτέλους βρήκαν στέγη.

Της Έλσας Σπυριδοπούλου
elsaspi@gmail.com

Ο νομός Καστοριάς απέκτησε αρχαιολογικό μουσείο. Πτέρυγα του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Άργους Ορεστικού, εμβαδού 650 τ.μ., χάρη στο Γ’ ΚΠΣ και με δαπάνη 1.500.000 ευρώ, μεταμορφώθηκε σε μουσείο, όπου πλέον φιλοξενείται η συλλογή ευρημάτων από την προϊστορική και την κλασική εποχή της περιοχής.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου


ΔΗΜ.Τ.Ο. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ   

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, 21/7/2010   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Πολυγύρου σε συνεργασία με τις ΔΗΜ.Τ.Ο Ζερβοχωρίων, Ορμύλιας και Γαλάτιστας διοργανώνει Ομαδική Εθελοντική Αιμοδοσία την  Τρίτη 26 / 10 / 2010 και την Τετάρτη 27 / 10 / 2010  και από ώρα 9.00 το πρωί, μέχρι 13.00 το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Εκ του γραφείου τύπου

Οι 23 Συνδυασμοί της Χαλκιδικής


Είκοσι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων για τους πέντε δήμους της Χαλκιδικής κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Χαλκιδικής και πάνω από 1.800 άτομα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.

Οι συνδυασμοί ανά δήμο:

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
1. Αστέριος Ζωγράφος: «ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» (118)
2. Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «ΔΗΜΟΣ ΠΟΥΛΓΥΡΟΥ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» (113)
3. Θωμάς Καπλάνης: «ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» (107)
4. Νικόλαος Παρθενιώτης: «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» (39)

Αυτά τα πρόστιμα ανικανότητας έκοψαν μισθούς και συντάξεις


Η διαχρονική λίστα ντροπής εις βάρος των Ελλήνων

της Σοφίας Βούλτεψη

Καινούργιο φόρο βλακείας, ανικανότητας και ρουσφετολογίας ετοιμάζεται να πληρώσει η Ελλάδα. Για σήμερα αναμένεται η καινούργια καμπάνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 327 εκ ευρώ!

Την ώρα που στην χώρα κόβονται μισθοί και συντάξεις για να εξοικονομηθούν μόλις 700 εκ ευρώ, θα κληθούμε να πληρώσουμε «κερατιάτικα» για παρατυπίες στις αγροτικές δαπάνες της περιόδου 2003-2007.

Η απόφαση της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής ελέγχου των αγροτικών δαπανών αναμένεται να εκδώσει σήμερα την καταδικαστική για την χώρα μας απόφαση. Μια απόφαση που θα πλήξει όλους τους Έλληνες, αν και οφείλεται σε πρακτικές των πολιτικών τους ταγών και, όπως προκύπτει από την υπό έλεγχο περίοδο, οι ευθύνες είναι διαχρονικές.

Είχε οπλοστάσιο στο εξωχικό του


29 αμυντικές χειροβομβίδες, 1 πιστόλι zastava  9mm,  μια επαναληπτική κυνηγητική καραμπίνα, 1 αεροβόλο, 2 πυροκροτητές και αντιαεροπορικά βλήματα και σφαίρες βρέθηκαν σε αποθήκη εξοχικής κατοικίας ενός 44χρονου από τη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

Μυστήριο ωστόσο καλύπτει την υπόθεση με τα όπλα καθώς οι αστυνομικές αρχές τονίζουν ότι πρόκειται για κατοχή στρατιωτικού υλικού από τον 44χρονο.

Τα όπλα και υπόλοιπο υλικό εξετάζονται από ειδικούς του Γενικού Επιτελείου Στρατού ώστε να διαπιστωθεί πως βρεθήκαν στην κατοχή του.

Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως πρόκειται για υλικό ιδιαίτερα επικίνδυνο. Οι χειροβομβίδες έχουν εμβέλεια σε ακτίνα 50 μέτρων σε περίπτωση ενεργοποίησής τους.

Eγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του συνδιασμού του Κώστα Μπογδάνου, στον Πολύγυρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
www.kinisi2010.blogspot.com
Με επιτυχία έγιναν χθες τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Δήμος Πολυγύρου Κίνηση Ενεργών Πολιτών» στον Πολύγυρο, παρουσία πλήθους κόσμου. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Θέλουμε να φτιάξουμε έναν δήμο που θα εγγυάται την νομιμότητα (και όχι την νομιμοφάνεια) στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στην απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, στη δημοκρατία και στη συμμετοχή και στο επίπεδο του σχεδιασμού και στην υλοποίηση των έργων, στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και δημότη.

Πρόγραμμα υποψήφιου αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για Παρασκευή 22 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 21 Οκτωβρίου 2010

Θέμα: Πρόγραμμα  υποψήφιου  αντιπεριφερειάρχη  Χαλκιδικής  κ. Πάνα Απόστολου, για Παρασκευή  22  Οκτωβρίου 2010.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους  θα επισκεφθούν :

Στις 18.00  το Παλαιόκαστρο

Στις 19.00  τον Ταξιάρχη

Στις 20.00  τα Βραστά

Δήλωση Παπανδρέου περιορισμένου χρόνου, μέχρι ... τις εκλογές!


«Δεν θα θιγούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι», τον πιστεύετε;

Του Στάθη Σαραφόπουλου
Οικονομολόγου, πρ. Βουλευτή

" «Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να καταλάβουν όλοι μέσα και έξω ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα στην τρόικα."

Μας λένε οι προπαγανδιστές σου, από τα ΜΜΕ!

Τώρα είναι αργά κ. Παπανδρέου!

Είναι λάθος σου να δίνεις ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες! Τους προσβάλλεις γι' άλλη μια φορά!

Ψωμί από πρωτόγονο αλεύρι έτρωγαν οι άνθρωποι των σπηλαίων...


Οι άνθρωποι των σπηλαίων έτρωγαν (όχι πολύ νόστιμο) ψωμί από πρωτόγονο αλεύρι, μαζί με το κρέας τους, πριν από 30.000 χρόνια.

Η κουζίνα των ανθρώπων των σπηλαίων στην Παλαιολιθική Εποχή στην Ευρώπη ήταν τελικά πιο πλούσια απ’ ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα οι επιστήμονες.

Υπολείμματα κόκκων αμύλου που βρέθηκαν πάνω σε πέτρες ηλικίας 30.000 που χρησιμοποιούνταν για άλεσμα, δείχνουν ότι οι προϊστορικοί άνθρωποι πιθανότατα έτρωγαν μια πρώιμη μορφή επίπεδου ψωμιού (μάλλον όχι ιδιαίτερα νόστιμου!), με το οποίο συνόδευαν το....
κρέας τους, αντίθετα με τη μέχρι τώρα κυρίαρχη άποψη, ότι οι κυνηγοί-συλλέκτες εκείνης της εποχής ήσαν πρωτίστως -αν όχι αποκλειστικά- κρεατοφάγοι.