Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το νέο κόμμα της Λούκας και του Χάρη


Την ίδρυση του νέου κόμματος θα ανακοινώσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης.

Οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές, που διαγράφηκαν από το ΠΑΣΟΚ, διότι δεν ενέκριναν το νέο μνημόνιο.

Το νέο κόμμα θα απαρτίζεται, αρχικά, από στελέχη και μέλη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, θα γίνει στο χώρο της Αίγλης στο Ζάππειο.

Παράλληλα, θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη, το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος.

Ο γύρος του Αιγαίου με σπάνιες εικόνες


Η έκθεση, που θα μείνει ανοιχτή έως τις 20 Απριλίου, παρουσιάζει μια επιλογή από φωτογραφίες που τράβηξε ο Τζ. Γκερόλα κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης σταδιοδρομίας του

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα ελληνικά νησιά στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά και το Βένετο, η Ρομάνια και το Τρεντίνο, μέσα από το αρχείο του αρχαιολόγου Τζουζέπε Γκερόλα

Σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες των αρχών του 20ού αιώνα από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, από το αρχείο του Ιταλού αρχαιολόγου Τζουζέπε Γκερόλα (1877-1938), φιλοξενεί το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τη Δόμνα Σαμίου


Κηδεύτηκε στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης η σημαντικότερη εκπρόσωπος του παραδοσιακού τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου, που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, σε ηλικία 84 χρόνων, με πλήθος κόσμου να την αποχαιρετά.

Το παρών έδωσε πλήθος απλού κόσμου, όπως και πολλοί εκπρόσωποι από τον πολιτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Μεταξύ αυτών ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαρίζα Κωχ.

Προσχώρησε στο ΛΑ.Ο.Σ. ο Γιάννης Παπαμιχαήλ (Video)


Ρήξη και ανατροπή ! Ο Γιαννάκης της Αλίκης στο ΛΑ.Ο.Σ. Τρέμει το πολιτικό κατεστημένο... :)
Την προσχώρηση στις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του κ. Γιάννη Παπαμιχαήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. Καλωσορίζοντας τον κ. Παπαμιχαήλ στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Με εξαιρετική χαρά καλωσορίζω στο Κόμμα μας τον Γιάννη Παπαμιχαήλ. Τον Γιάννη τον γνωρίζω από μικρό παιδί, από την εποχή που έκανα παρέα με τους γονείς του. Είναι ένας αγωνιστής. Ένας άνθρωπος που μπορεί και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ζωής, ένας νέος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει στα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι από το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών θα μπορέσει να δώσει ένα μήνυμα προς τη νεολαία όλης της Ελλάδας. Γιάννη καλώς ήλθες».

Ο κ. Γ. Παπαμιχαήλ δήλωσε: «Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Κόμματος, για την τιμή που μου κάνει και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Ξέρετε όλοι ότι αυτή η απόφασή μου δεν ήταν μια απόφαση που την πήρα μέσα σε μία μέρα. Σκέφτηκα πάρα πολύ και σίγουρα μέτρησε και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος ήταν και στενός φίλος της οικογένειάς μου.

Δόμνα Σαμίου - Κοράσιν ετραγούδαγε

Καλό σου ταξίδι Κυρά Δόμνα

κλικ για μεγέθυνση

Ιρλανδία: Και δημοψήφισμα θα κάνουν και τα λεφτά παίρνουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Στις 28 του Φεβρουαρίου, το ιρλανδικό Νομικό Συμβούλιο του κράτους, στο οποίο είχε καταφύγει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός για γνωμοδότηση, αποφάνθηκε ότι το νέο αυστηρό ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο που επέβαλαν οι Μερκοζί, πρέπει να τεθεί στην κρίση του λαού.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ιρλανδός γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι πρέπει να διενεργηθεί δημοψήφισμα, διότι το σύμφωνο αποτελεί «ένα ειδικό εργαλείο εκτός της αρχιτεκτονικής της συνθήκης της ΕΕ».

Στη χώρα έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία, με την κυβέρνηση να αραδιάζει τα υπέρ του «Ναι» επιχειρήματα, μεταξύ των οποίων και το γεγονός ότι ενδεχόμενη άρνηση επικύρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου θα σημάνει ότι η Ιρλανδία δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον Μόνιμο Μηχανισμό Διάσωσης (ESM) της ΕΕ.

Ο image maker του Πάνου Λειβαδά


Μια πολύ περίεργη ιστορία και μια ακόμη πιο περίεργη σχέση κρύβεται πίσω από την προσπάθεια που μεθοδεύθηκε τις τελευταίες ημέρες να παρουσιαστεί ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης ως στέλεχος της Χρυσής Αυγής και ως υπέρμαχος του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν αυτονόητο ότι ο «τσεκουροφόρος» ακροδεξιός Βορίδης του παρελθόντος θα μπορούσε να ...κυνηγάει και Εβραίους όμως τα όσα έγραψε ένα Ισραηλίτης εξ Ελλάδος – και επίσης απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών – στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Ισραήλ «Χάρετζ», έκαναν αίσθηση όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και στη Γερμανία όπου το συγκεκριμένο άρθρο αναδημοσιεύθηκε.

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι ο κ. Σάμπι Μυωνής (Sabby Mionis) – όπως γράφεται το όνομά του στα ελληνικά – και μετακόμισε στην πατρίδα του μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο του Ψυχικού.

Επίσκεψη του Ευρυπίδη Στυλιανίδη στη Χαλκιδική


Ν Ο Δ Ε
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Πολύγυρος, 12 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη, στη Χαλκιδική, του Βουλευτή Ροδόπης - Γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, σύμφωνα με το παρακάτω συνημμένο πρόγραμμα

ΩΡΑ 10:00 ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ)
ΩΡΑ 11:15 ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ –
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΩΝ)
ΩΡΑ 12:15 ΣΤΑΝΟΣ (ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ)

Καρατζαφέρης: «Ο Σαμαράς ευθύνεται για την άνοδο της αριστεράς»


Δριμεία κριτική στην ΝΔ

Ευθύνη για την άνοδο της Αριστεράς καταλόγισε στον Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αν και έκρινε θετικά την επίθεση της ΝΔ κατά του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι με την αντιμνημονιακή του ρητορική δυνάμωσε την Αριστερά και απέδωσε την πρόσφατη κριτική στάση του έναντί της στις «Ερινύες».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική εκπομπή πως «το ΚΚΕ είχε ωφεληθεί τα μάλλα από την ΝΔ, με διάφορες εμφανείς και όχι χρηματοδοτήσεις. Σας υπενθυμίζω το 1 εκατ. που έδωσε ο κ. Σιούφας στο ΚΚΕ».

Συστράτευση τουλάχιστον 10 διαγραφέντων της ΝΔ με τον Καμμένο


Ο ανεξάρτητος βουλευτής και αρχηγός του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο για τα θύματα της σφαγής στο Δίστομο την Κυριακή 11 Μαρτίου

Την Τετάρτη, θα δημιουργηθεί μια νέα αντιμνημονιακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα πιέσει έντονα τη Νέα Δημοκρατία

Αρης Ραβανός

Νέα δεδομένα στο χώρο της κεντροδεξιάς, αναμένεται να δημιουργήσει εντός των επομένων εικοσιτετραώρων η ένταξη των περισσοτέρων διαγραφέντων βουλευτών από τη Ν.Δ. στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και η συμπόρευσή τους σε μια αντιμνημονιακή πορεία με τον κ. Π. Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός απρόοπτου όπως προανήγγειλε και «Το Βήμα» της περασμένης Κυριακής, την Τετάρτη, θα δημιουργηθεί μια νέα αντιμνημονιακή Κοινοβουλευτική Ομάδα, που θα πιέσει έντονα τη Ν.Δ.

Επαναπατρίστηκαν δύο αρχαιότητες από το Γκετί - Τα πλήγωσαν όπως ο λόρδος Έλγιν


Ενα γουρουνάκι για τον Απόλλωνα, ένα μαύρο κατσικάκι γάλακτος για τον Διόνυσο κι ένα αρνάκι για την Αθηνά. Είναι μερικά μόνο από τα ζώα που οι κάτοικοι του Θορικού κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. ήταν υποχρεωμένοι να θυσιάζουν στους θεούς. Υποχρεώσεις που καταγράφονταν λεπτομερώς στο 65 στίχων αρχαίο ημερολόγιο - μία από τις δύο στήλες που επεστράφησαν στην Ελλάδα από το αμερικανικό Μουσείο Γκετί καθώς αποδεδειγμένα είχαν εξαχθεί παράνομα από την Ελλάδα.

«Ο επαναπατρισμός των δύο αρχαιοτήτων έχει ουσιαστική και συμβολική σημασία. Η επιστροφή αυτή στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια ανάκτησης κάθε μνημείου που έχει εξαχθεί παράνομα από τη χώρα μέχρι να διασφαλίσουμε την επιστροφή του και την τιμωρία αυτών που το έκλεψαν», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Η «ΠΑΤΡΙΔΑ», τα «45άρια» και το φλερτ Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη

Η συνάντηση Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη έδωσε τροφή σε νέα σενάρια περί ενδεχόμενης συμπόρευσης των δύο πολιτικών ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Παρά τις διαψεύσεις οι δύο πολιτικοί εντείνουν τις επαφές τους

Αποφασισμένος να παλέψει σκληρά για την πολιτική επιβίωση του ΛΑΟΣ είναι ο πρόεδρός του κ. Γ. Καρατζαφέρης που φέρεται να «φλερτάρει» πολιτικά, παρά τις εκατέρωθεν διαψεύσεις, με τον κ. Π. Ψωμιάδη. Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των μικρών έργων μέχρι 45.000 ευρώ - τα λεγόμενα «45άρια» - και οι αιχμές που άφησε, έδωσαν λαβή για ποικίλα σχόλια περί των επόμενων κινήσεών του και ειδικά κατά το πόσο μπορεί να υπάρξει συμμαχία του κ. Ψωμιάδη με τον κ. Καρατζαφέρη.

Λίγες ημέρες, μετά την ανακοίνωση του νέου ομίλου πολιτικού προβληματισμού με την επωνυμία Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης - «ΠΑΤΡΙΔΑ», ο κ. Ψωμιάδης βρίσκεται αντιμέτωπος και πάλι με τη Δικαιοσύνη και αφήνει και αιχμές προς το χώρο της ΝΔ.

Δόμνα Σαμίου


Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας. Οι γονείς της ήταν μικρασιάτες πρόσφυγες από το Μπαϊντίρι, χωριό της περιοχής της Σμύρνης. H μητέρα της ήρθε στην Ελλάδα το 1922, ο πατέρας της, αιχμάλωτος στρατιώτης, λίγο αργότερα, με την Ανταλλαγή. Έζησε τα παιδικά της χρόνια μέσα στις απάνθρωπες αλλά παράλληλα πολύ ανθρώπινες και αλληλέγγυες συνθήκες της προσφυγιάς, κι εκεί απέκτησε τα λαϊκά ερείσματα της προσωπικότητάς της και την ατόφια συμμετοχικότητά της. Στο περιβάλλον αυτό είχε τα πρώτα μουσικά της ακούσματα απ’ τα οποία και πήγασε η αγάπη της για την παραδοσιακή μουσική.

Σε ηλικία 13 ετών η Δόμνα Σαμίου έχει την πρώτη διδακτική επαφή με τη βυζαντινή και τη δημοτική μουσική αλλά και με τη λογική της επιτόπιας έρευνας, μαθητεύοντας κοντά στον Σίμωνα Καρά, στο «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής», ενώ παράλληλα φοιτά στο νυχτερινό Γυμνάσιο.

Αφιερώματα της Δημόσιας Τηλεόρασης στη Δόμνα Σαμίου


Εκπομπές αφιερωμένες στη μνήμη της Δόμνας Σαμίου, μίας από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, θα μεταδώσει σήμερα η ΕΤ1 και η ΝΕΤ.

Συγκεκριμένα, η ΕΤ1 θα προβάλλει στις 18.00 ένα «Πολιτιστικό μουσικό Οδοιπορικό» με τη Δόμνα Σαμίου, ενώ στις 21.00 θα προβληθεί το σχετικό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ιστορία των χρόνων μου». Η ΝΕΤ στις 19.00 στο πλαίσιο της εκπομπής «Στα άκρα» θα μεταδώσει μία συνέντευξή της.

Το 1966 διάλεξε η Δόμνα Σαμίου για να ξεκινήσει ένα διαρκές ταξίδι σ' όλη την Ελλάδα, υπάλληλος τότε του ΕΙΡ, με μόνη παρέα την αγάπη της για το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι και ένα μαγνητόφωνο που με δικά της έξοδα αγόρασε.