Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 3η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013 από τον Δήμο Πολυγύρου – Δ.Ε. Ανθεμούντα – Τ.Δ. Γαλάτιστας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Γιορτή Κτηνοτροφίας στόχο έχει την περεταίρω ενίσχυση του ρόλου της κτηνοτροφίας ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων επιδιώκεται η προβολή των τοπικών προϊόντων, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Μετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις το 2011 και το 2012 η Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα εξελίσσεται σε έναν σημαντικό για τον τόπο θεσμό.

Ένα τρελό πανηγύρι έχει στηθεί στα ελαιοκομικά χωριά της Χαλκιδικής!

Σημαντικά μειωμένη, πάνω από 80%, υπολογίζεται ότι θα είναι φέτος η καλλιέργεια επιτραπέζιας ελιάς στο νομό Χαλκιδικής, λόγω ακαρπίας, αλλά και συνεπεία των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Με την έναρξη του Πανηγυριού του ΑΙ ΜΑΜΑ έχει στηθεί και ένα μεγάλο πανηγύρι στα ελαιοκομικά χωριά της Χαλκιδικής με τους Μεταποιητές να λένε στηρίξτε τα τοπικά Εργοστάσια και τους μεγάλους εμπόρους εκτός Χαλκιδικής να τάζουν Λαγούς με Πετραχήλια!

Οι αγρότες μεν να σκέφτονται την....
επόμενη καλλιεργητική χρονιά που δεν θα έχουν για να καλλιεργήσουν διότι με την φετινή χρονιά όσο και να ανέβει η τιμή ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και για κέρδος δεν το συζητάμε καθόλου.

ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής: Μπαίνω σε δ(ρ)άση - Εθελοντική δασοπροστασία


ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Δελτίο τύπου
Μπαίνω σε δράση


Στο πλαίσιο πανελλαδικής πρωτοβουλίας εθελοντικού χαρακτήρα της ΟΝΝΕΔ, διοργανώνουμε δράση δασοπροστασίας την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 και ώρα 15.00.

Ομάδα εθελοντών θα συμμετέχει στην βάρδια δασοπροστασίας στους πρόποδες του όρους Χολομώντα, ενώ θα προηγηθεί και μια μικρή παρουσίαση πάνω σε θέματα δασοπροστασίας.

Με την κίνηση αυτή, πρόθεση μας είναι σε περιόδους έντονης επικινδυνότητας όπως οι καλοκαιρινοί μήνες να συμβάλλουμε στην προσπάθεια των αρμόδιων φορέων και να ενισχύσουμε τις ομάδες εθελοντών της περιοχής μας που ήδη δραστηριοποιούνται.

ΔΕΘ: Εγκαίνια με πρωθυπουργική ομιλία στις 7 Σεπτεμβρίου

Δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του Αντ. Σαμαρά

Στα οργανωτικά ζητήματα των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, που θα γίνουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό, επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο κ. Σαμαράς θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, θα παραστεί στην τελετή αγιασμού και στις 10 το πρωί θα μιλήσει σε εκδήλωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων και τοπικών αρχών στην αίθουσα Corona της ΔΕΘ.

Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ανοιχτό και δεν έχει οριστικοποιηθεί.