Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επτά κακουργήματα για τη σπείρα των λαθρεμπόρων


Δίωξη για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι 20 συλληφθέντες – μέλη του κυκλώματος παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, που εξαρθρώθηκε την Τρίτη στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.
Τα μέλη της σπείρας, τη δράση της οποίας παρακολουθούσε επί μήνες η Ελληνική Αστυνομία, οδηγήθηκαν αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιου για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρου Τσόγκα, ο οποίος τους απήγγειλε το βαρύτατο κατηγορητήριο, και στη συνέχεια στον Β΄ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Χωρίς σταθερό τηλέφωνο η Ανάληψη στην Θεσσαλονίκη


Διακοπές στις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις λόγω μετρό

Από την προσεχή Δευτέρα 4/10 έως και την Παρασκευή 8/10 θα υπάρξουν ολιγόωρες διακοπές στις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών του ΟΤΕ στο πλαίσιο κατασκευής του Μετρό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τηλεπικοινωνιακής Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος του ΟΤΕ.

Το πρόβλημα θα παρουσιαστεί στις περιοχές που περικλείονται από τις οδούς Δελφών - Χατζηλαζάρου - Αναλήψεως - Σόλωνος - Γ. Δροσίνη - Γ. Παράσχου.

Δελτίο Τύπου Κώστα Μπογδάνου - Υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η περιοχή του Νέου Δήμου Πολυγύρου χρήζει πληθώρας παρεμβάσεων για την ανάπτυξή της αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Τα προβλήματα αυτά οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε με βάση τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού στην ώρα τους και όχι εφαρμόζοντας πρακτικές και μεθόδους εποχής «Μαυρογιαλούρου».

Καλούμε το Νομάρχη Χαλκιδικής που  χρίστηκε  υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου,  να λειτουργήσει με πολιτικό πολιτισμό. Δεν είναι και το πιο ευπρεπές να χρησιμοποιούνται όλα τα μηχανήματα της Νομαρχίας με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών.

Κυριάκος Βελόπουλος: Νέα εμπρηστική δήλωση, από τον Σκοπιανό αντιπρόεδρο

κλικ στην ερώτηση για μεγέθυνση

Ανακαλύφθηκε ο πρώτος εξωπλανήτης που μοιάζει πολύ με τη Γη και θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή


Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα πλανήτη που μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλο με τη Γη. Ο εξωπλανήτης, που πιθανώς διαθέτει βραχώδη επιφάνεια, ατμόσφαιρα και νερό, έχει το μέγεθος περίπου του δικού μας, θα μπορούσε να είναι κατοικήσιμος λόγω της κατάλληλης θερμοκρασίας του και περιφέρεται γύρω από ένα κοντινό άστρο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πάρα πολλοί, ίσως 20 έως 40 δισεκατομμύρια «γήινοι» εξωπλανήτες υπάρχουν μόνο στο γαλαξία μας (για να μη μιλήσουμε για όλο το σύμπαν…) και σιγά-σιγά θα ανακαλύπτονται, καθώς εντείνεται η σχετική αστρονομική έρευνα.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάζεται στο περιοδικό αστροφυσικής “Astrophysical Journal”, έγινε -μετά από 11 χρόνια παρατηρήσεων με τη βοήθεια του δέκα μέτρων τηλεσκοπίου Κεκ της Χαβάης

Μετάξι με ιδιότητες ... ιστού αράχνης


Από νέα ανθεκτικότερα υφάσματα, μέχρι αλεξίσφαιρα γιλέκα και αερόσακους θα μπορούν να φτιάξουν οι εταιρίες που θα χρησιμοποιήσουν για την παραγωγή μεταξιού τον μεταλλαγμένο μεταξοσκώληκα που δημιούργησαν στα εργαστήρια οι επιστήμονες.

Με αφορμή την ανάγκη για ελαστικότερες και ανθεκτικότερες ίνες μεταξιού για την παρασκευή υλικών για ιατρική κυρίως χρήση οι επιστήμονες “μπόλιασαν” τους μεταξοσκώληκες με DNA από αράχνες και τα... κατάφεραν

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι ελαιοπαραγωγοί


Απογοητευμένοι από τη στάση της πολιτείας στον αγώνα που έκαναν για την τιμή της πράσινης ελιάς δηλώνουν οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, οι οποίοι αποφάσισαν να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Οι παραγωγοί, που ζητούσαν καλύτερη τιμή από τους εμπόρους για την πράσινη ελιά, μετά είκοσι ημέρες διαδηλώσεων στους δρόμους και αποχής από τη συγκομιδή, αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις αποδεχόμενοι την τιμή των 80-85 λεπτών το κιλό που τους προτείνουν οι έμποροι.

“Η ακαμψία των εμπόρων, που ενθαρρύνονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική ή αδιαφορία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, ούτε καν να χτυπήσει το καρτέλ των εμπόρων,

Η τελευταία εμφάνιση της Δούκισσας στην τηλεόραση

Δούκισσα: Καμπάνα

Καλό Ταξίδι Δούκισσα

Δούκισσα - Οι Αναμνήσεις

Δούκισσα - Μητσάκης: Της Καλλιρόης το ρέμα & Της Λαρίσης το ποτάμι

“Έφυγε” η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Δούκισσα

Πάλευε χρόνια με τον καρκίνο και τελικά δεν τα κατάφερε...
Πέθανε σε ηλικία 69 ετών, στις 03:15 τα ξημερώματα σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Δούκισσα.
 Τα τελευταία χρόνια “πάλευε” να νικήσει τον καρκίνο όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα επέλεξε να απομονωθεί από τον κόσμο δίνοντας την δική της μάχη.

Είχε γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι του Πειραία. Ξεκίνησε σαν χορεύτρια σε ηλικία 12 ετών ενώ το 1956 μπήκε στην δισκογραφία. Έκανε δύο γάμους και απέκτησε δύο γιους. Πρωταγωνίστησε και σε 10 ταινίες την περίοδο 1966 – 1970.