Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Δημοσθένης Δαββέτας: Βραδιά Ποίησης "Η Ελλάδα διαβάζει ποίηση" στα Τρίκαλα

ΤΟ « ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ»
ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΟΙΗΣΗ»


Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014
Ωρα 19.00 στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου


Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στις  19.00  στο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, στον 1ο Όροφο του κεντρικού κτιρίου,  σας προσκαλούμε  στην παρουσίαση μιας μοναδικής ποιητικής βραδιάς με την παρουσία τεσσάρων  εκλεκτών ποιητών.

Με γνώμονα τη δύναμη της σύγχρονης ελληνικής ποίησης, καταξιωμένοι ποιητές μεταδίδουν στο κοινό την μαγεία της ποιητικής δημιουργίας παρουσιάζοντας οι ίδιοι το έργο τους.

Ο κίτρινος γίγαντας του Σύμπαντος

O κίτρινος γίγαντας που εντόπισαν οι ευρωπαίοι αστρονόμοι. Credit:(ESO/Digitized Sky Survey 2)

Ανακαλύφθηκε άστρο 1.300 φορές μεγαλύτερο από τον Ηλιο!

Ομάδα ευρωπαίων αστρονόμων εντόπισε ένα άστρο, πραγματικό γίγαντα, το οποίο έχει διάμετρο τουλάχιστον 1.300 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Ήλιου.

Το άστρο είναι περίπου ένα εκατομμύριο φορές πιο λαμπερό από τον Ηλιο! Πρόκειται για το μεγαλύτερο κίτρινο άστρο που έχει ποτέ ανακαλυφθεί και ένα από τα δέκα μεγαλύτερα άστρα εν γένει που έχουν ποτέ παρατηρηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» με επιφυλάξεις στην άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει και από την συζήτηση που διεξήχθη στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, σε συνέχεια της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και διατυπώθηκε η σχετική εισήγηση.

 Ωστόσο, κατά την συζήτηση της Τετάρτης εκφράστηκαν σοβαρές επιφυλάξεις από αρκετούς βουλευτές, στο κλίμα που ούτως ή άλλως είχε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Ν.Βούτσης, ο οποίος είχε σημειώσει τη διαφορά μεταξύ άρσης της ασυλίας βουλευτών και απόπειρας να κηρυχθεί εμμέσως η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου - κάτι με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί.

Έκθεση Ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα

Το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» στα Τρίκαλα εγκαινιάζει την Κυριακή 16 Μαρτίου  2014 στις 19:00 στον Μύλο Ματσόπουλου την ατομική έκθεση του Δημοσθένη Δαββέτα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μεχρι τις 16 Απριλίου με ωράριο  Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:30 – 21:00, Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 16:00

Στη νέα του δουλειά , ο Δημοσθένης Δαββέτας  παρουσιάζει  έργα διαφόρων διαστάσεων, ζωγραφική σε τελάρα και χαρτί.

Επεκτείνονται οι έρευνες στη θάλασσα Ανταμάν για το χαμένο Μπόινγκ

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο επεκτάθηκαν σήμερα δυτικά, στη θάλασσα Ανταμάν, μακριά από το σχέδιο πτήσης του, χωρίς να αποκλείεται το αεροσκάφος να απέκλινε πολύ της πορείας του πριν εξαφανιστεί.

Η υπόθεση μιας απότομης αλλαγής πορείας, προς τα δυτικά, της πτήσης MH370 που είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, και η σύγχυση σε σχέση με το υποτιθέμενο ή πιθανό σημείο εξαφάνισής της, έπεισαν τις αρχές του Βιετνάμ να αναστείλουν την εναέρια έρευνα και να περιορίσουν τις θαλάσσιες έρευνές τους στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις στις αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους, η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας διαβεβαίωσε ότι "δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της στροφής εν πτήση, πριν το αεροσκάφος χαθεί από το ραντάρ".

Πλημμύρισε ο... βόθρος της Βουλής!

Αποπνικτική ήταν χθες η ατμόσφαιρα στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το μεσημέρι της Τρίτης πλημμύρισε ο... βόθρος της Βουλής με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να κοντεύουν να σκάσουν από τη δυσοσμία!

Μάλιστα κάποιοι το βρήκαν ως ευκαιρία και απέδρασαν εκτός Κοινοβουλίου, αλλά άλλοι, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δρ. Μαρκογιαννάκης, είχαν σοβαρότερο πρόβλημα: «Παρ' ολίγον να λιποθυμήσω από τη μυρωδιά.

Χιλιάδες τούρκοι στην κηδεία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να πουν το τελευταίο αντίο σήμερα στην Κωνσταντινούπολη στον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν , ο οποίος είχε τραυματιστεί από την αστυνομία κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 στην Τουρκία και χθες άφησε την τελευταία του πνοή, αφού παρέμεινε σε κώμα επί 269 ημέρες.

Η κηδεία του έχει μετατραπεί σε διαμαρτυρία κατά του κυβερνώντος κόμματος.

 "Η αστυνομία του AKP δολοφόνησε τον Μπερκίν" Ελβάν, φώναζε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Οκμεϊντάνι, μια λαϊκή συνοικία της Κωνσταντινούπολης όπου έγινε η κηδεία. Παρόντες ήταν και αρκετοί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.

Διαμαρτυρία Μομφεράτου: "Μην αγοράζετε το βιβλίο που διαφημίζει τη δολοφονία του πατέρα μου"

Ο Γιώργος Μομφεράτος έξω από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου σήμερα. Φωτό: Αλέξανδρος Ακρίβος/ LIFO

O κύριος έξω από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, κάθεται διακριτικά δίπλα στη βιτρίνα και μοιράζει αυτό το χαρτί σε αυτούς που ετοιμάζονται να μπουν στο βιβλιοπωλείο.

«Το βιβλιοπωλείο αυτό πωλεί βιβλίο που διαφημίζει τη δολοφονία του πατέρα μου».

Ο Γιώργος Μομφεράτος, γιός του εκδότη Νίκου Μομφεράτου, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1985 μαζί με τον οδηγό του, Παναγιώτη Ρουσέτη, στην διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, είπε στη LIFO:

Υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής ο Τζήμερος

Ο επικεφαλής της «Δημιουργίας ξανά» θα διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη.

 Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε μια Ελλάδα που είναι απαραίτητο να αλλάξει αν θέλει να επιβιώσει, οι περιφέρειες καλούνται να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να είναι εστίες κομματικών συναλλαγών και εξυπηρετήσεων ή αν θα αποτελέσουν τα βασικά κύτταρα δημιουργίας και ανάπτυξης. Η "Δημιουργία, ξανά!" αγωνίζεται για να επικρατήσουν οι αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας στη δημόσια ζωή.

Για να αποκτήσουν οι δημόσιες επενδύσεις τον μόνο ρόλο που τους αρμόζει: αυτόν της δημιουργίας υποδομών με πολλαπλασιαστική επίδραση στην Οικονομία. Για να μπει η πληροφορική σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ώστε με μία μόνο κίνηση να κάνουμε "ματ" σε γραφειοκρατία και διαφθορά.

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για την άρση ασυλίας των εννέα της ΧΑ

Στον Κορυδαλλό αναμένεται να μεταβεί την άλλη Τρίτη κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών του κόμματος.

Αυτό αποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας ως εναλλακτική λύση, εφόσον ο εισαγγελέας δεν απαντήσει θετικά στο αίτημα που πρόκειται να του διαβιβάσει την Τετάρτη, να μεταβούν στη Βουλή οι κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Λαγός και Μπούκουρας, και να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Αν ο εισαγγελέας δεν επιτρέψει τη μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, τότε τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στον Κορυδαλλό, όπως υποχρεούνται από τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να λάβουν τις σχετικές καταθέσεις.

9η Συνάντηση Χορωδιών - Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

κλικ για μεγέθυνση