Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Κουβέλης

Η επιστολή του προς τον Γ.Α.Π.:

Προς τον
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Γ.Α. Παπανδρέου

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2012

Πρόεδρε,

Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι η σημερινή ψηφοφορία, και όσα προηγήθηκαν, διαμορφώνουν το μέλλον της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες. Αυτή η ευθύνη είναι αρκετή και μόνη της για να λυγίσει κάποιον. Όταν όμως αυτές οι διεργασίες γίνονται μέσα σε συνθήκες εκβιασμού και απειλών από τους εταίρους μας, το βάρος της απόφασης γίνεται συντριπτικό.

Το έριξαν στο ποτό Άδωνις και Μάκης

Μαζί στο ναι μαζί και στο ουίσκυ οι  Μάκης Βορίδης και Άδωνις  Γεωργιάδης.

Οι δύο πρώην Υπουργοί και  βουλευτές του ΛΑΟΣ, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, τό ριξαν στο πιοτό αμέσως μετά την αποχώρηση του κόμματός τους από την διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νέου μνημονίου.

ΑΔΩΝΙΣ:Θα πιεις Μάκη;

ΜΑΚΗΣ: Θα πιώ

ΑΔΩΝΙΣ: Bάλε μας δύο Cutty Shark

Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ (Video)



Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης

Γυαλιά - καρφιά τα κεντρικά γραφεία του ΔΟΛ


Στόχος των κουκουλοφόρων έγιναν και τα κεντρικά γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, στην οδό Χρήστου Λαδά.

Οι δράστες έκαναν γυαλιά – καρφιά τα γραφεία.

Δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τα επεισόδια στην Αθήνα


 Κυριακή , 12 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, πλήττουν την ίδια την Ελλάδα, πληγώνουν όλους του Έλληνες.

Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο, που πρέπει οπωσδήποτε  να αποτραπεί.

Ζητώ από τον κάθε Έλληνα: σωφροσύνη, πατριωτισμό,  ψυχραιμία και ενότητα».

Έκαναν γυαλιά καρφιά γραφεία βουλευτών στην Κέρκυρα (Video)

Έφοδο στα γραφεία των βουλευτών Κέρκυρας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έκανε ομάδα αγανακτισμένων μετά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών που πραγματοποιήθηκαν μετά τη λήξη της λαϊκής συνέλευσης.

Καίγεται το κεντρικό κτίριο της Alpha Bank και διάφορα άλλα κτίρια στην Αθήνα


Καίγεται το κεντρικό κτίριο της Alpha Bank που βρίσκονται στην διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου.

Το αγαπημένο στέκι βουλευτών Starbucks κάηκε ολοσχερώς.

Τώρα καίγεται το θέατρο Αττικόν που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Καίγεται και η Εμπορική Τράπεζα στην οδό Ακαδημίας.

Πέταξαν τα έπιπλα από το μπαλκόνι και δεν άφησαν τίποτα όρθιο από το γραφείο του υφυπουργού Θάνου Μωραΐτη ..


Γυαλιά καρφιά το πολιτικό γραφείο του Μωραΐτη στο Αγρίνιο...

Εισέβαλαν  στο πολιτικό  γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και δεν άφησαν τίποτα όρθιο πριν από μερική ώρα, διαμαρτυρόμενοι πολίτες της περιοχής που σύμφωνα με πληροφορίες διαμαρτύρονταν στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου. «Αγανακτισμένοι» με βαριοπούλες στα χέρια έσπασαν  στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού και δεν άφησαν τίποτα όρθιο .

Πέταξαν τα έπιπλα του γραφείου από τα μπαλκόνια ενώ γενικότερα προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές. Όπως καταλαβαίνεται οι δηλώσεις του Υφυπουργού χθες περί κομματικής πειθαρχίας μάλλον προκάλεσαν και δυναμίτισαν το αρνητικό κλίμα εναντίον του.

«Πεδίο μάχης» το Σύνταγμα - Χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας

Την ώρα που πραγματοποιείται στη Βουλή η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, έξω από αυτήν κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και απλών πολιτών ενάντια στα μέτρα που θα επιφέρει το νέο Μνημόνιο. Eπεισόδια στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή.

Ένταση επικρατεί εδώ και περίπου 20 λεπτά στην πλατεία Συντάγματος έξω από τη Βουλή. Ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετέχει στη διαδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία στις 5:40 έκαναν αρχικά επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις με πυροσβεστήρες στη συνέχεια, πέντε λεπτά αργότερα, άλλοι ομάδα επιτέθηκε με βροχή από βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Έκαναν επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην γωνία Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδες κρότους λάμψης. Αυτή την ώρα τα επεισόδια είναι σε εξέλιξη με πετροπόλεμο και επιθέσεις εκατέρωθεν.

Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη (Video)

Στο ιατρείο της Βουλής μεταφέρθηκαν Γλέζος και Θεοδωράκης


Στο ιατρείο της Βουλής μεταφέρθηκαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από την χρήση χημικών.

Οι δυο άντρες σύμφωνα με πληροφορίες  ήταν ημιλιπόθυμοι, όταν μεταφέρθηκαν στο ιατρείο για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες. Έξω από την Βουλή η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων πετούν συνεχώς πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, που απαντούν με την χρήση χημικών.

Πηγή: iefimerida

Εκτεταμένα επεισόδια αυτή την ώρα στο Σύνταγμα

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός - τραυματίες αστυνομικός και φωτορεπόρτερ

Κορυφώνονται την Κυριακή οι κινητοποιήσεις κατά του νέου μνημονίου και των επώδυνων μέτρων που το συνοδεύουν.

Απομακρύνθηκε ο κύριος όγκος των διαδηλωτών μπροστά από τη Βουλή από τον Αγνωστο Στρατιώτη και τα επεισόδια έχουν μεταφερθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας, στην Πανεπιστημίου, την Ερμού και τη Σταδίου ενώ οι διαδηλωτές σπάνε μάρμαρα χρησιμοποιώντας σφυριά από προσόψεις και τα χρησιμοποιούν ως πολεμοφόδια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Παρά τον ορυμαγδό των δακρυγόνων οι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος με σκοπό να επανέλθουν.

Λαοθάλασσα στην πλατεία Αριστοτέλους ΦΩΤΟ


Πάνω από 7000 κόσμου υπολογίζεται πως έχουν κατακλύσει αυτήν την ώρα την πλατεία Αριστοτέλους σε όλο το μήκος της και στη Βασιλέως Ηρακλείου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ορκίστηκε βουλευτής η Άννα Βαγενά και...διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ


Πρόκειται για σπάνια περίπτωση για τα ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια πολιτικά  ήθη. Τη θέση της Πέμης Ζούνη στη Βουλή κατέλαβε σήμερα η γνωστή ηθοποιός Άννα Βαγενά η οποία αμέσως μετά την ορκωμοσία της ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Βαγενά εξήγησε ότι παρόλο που θα το καταψηφίσει, δέχτηκε την έδρα διότι, όπως τόνισε, την εξέλεξε «ο κόσμος» και όχι «κανένας μηχανισμός».

Μια τέτοια πολιτική πράξη θεωρείται βέβαιο ό τι  θα την οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου από το ΠΑΣΟΚ. Η Άννα Βαγενά δηλαδή θα καταγραφεί στη πολιτική ιστορία της χώρας ως  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για λίγες μόνο ώρες.

Πηγή: The Insider

Οι Γερμανοί ξανάρχονται ...



- ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ -

Χρεοκοπημένες αλήθειες και τοκισμένα ψέματα

γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Σκέφτομαι πολύ καιρό να γράψω αυτό το κομμάτι. Όχι μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά και γιατί εγώ ο ίδιος έπρεπε να απαντήσω στον εαυτό μου ποιό είναι το καλύτερο για τη χώρα και για μένα. Όπως όλοι ανησυχώ και φοβάμαι. Και όταν φοβάσαι είναι εύκολο να κάνεις τα χειρότερα. Δεν υπάρχει συνταγή για το φόβο πέρα από τη γνώση.

Ανάμεσα σε θεωρίες για δραχμές, δηνάρια, ριάλια, πτωχεύσεις και σωτηρίες, υπάρχει η γνώση που πρέπει να ακολουθήσεις. Γιατί για παράδειγμα η δραχμή είναι κακή; Όσοι σήμερα δαιμονοποιούν την επιστροφή στη δραχμή, απαντούν επισείοντας τα θηρία της Αποκάλυψης. «Δεν θα έχουμε να φάμε, να ζεσταθούμε, θα ζούμε στην απόλυτη

φτώχεια» κλπ. Δεν έχω διαβάσει πειστικό επιχείρημα γιατί όλα αυτά δεν θα συμβούν αν παραμείνουμε στο ευρώ. Ποιός το εγγυάται;

Οι τούμπες είναι της μόδας, αλλά καμία μόδα δεν κρατάει πολύ

Βασίλειου Μαρκεζίνη
Ακαδημαϊκού

Μνημονιακοί που γίναν αντιμνημονιακοί
και αντιμνημονιακοί που ξεθωρίαζουν


Από τότε που ξεκίνησε να αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο, τον Ιανουάριο του 2007, ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει διατυπώσει πληθώρα απολύτως επακριβών προβλέψεων για την πορεία της χώρας μας. Ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει αυτές τις προβλέψεις σε έξι βιβλία του κ. Μαρκεζίνη, καθώς και σε περισσότερα από εκατό άρθρα που δημοσίευσε στο Αντίβαρο, την Αυγή, το Βήμα, την Ελευθεροτυπία, τα Επίκαιρα, το Έθνος, την Ημερησία την Καθημερινή, τη Ναυτεμπορική, το Παρόν της Κυριακής, τον Guardian, τους Times κ.ά.

Την ίδια επιχειρηματολογία ανέπτυξε ο κ. Μαρκεζίνης και σε οκτώ τουλάχιστον συνεντεύξεις που έδωσε σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς. Του ζητήσαμε να μας κάνει μια περίληψη και έναν απολογισμό τη στιγμή που η οικονομική και κοινωνική κρίση κορυφώνεται στη χώρα μας. Ιδού το πρώτο μέρος της απάντησής του. Το δεύτερο μέρος, με «διά ταύτα», θα δημοσιευθεί την ερχόμενη Κυρίακή και θα περιέχει τις σκέψεις του για το μέλλον.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Νίκος Λέγκας


Η πρώτη παραίτηση βουλευτή από την έδρα του με αφορμή τα μέτρα του Μνημονίου είναι γεγονός για την Νέα Δημοκρατία.

Με επιστολή του προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κώστα Τασούλα, ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή κ. Νίκος Λέγκας γνωστοποιεί ότι παραιτείται του αξιώματός του.

Στην επιστολή του ο κ. Λέγκας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "δεν νιώθει πως έχει την εξουσιοδότηση από τον τρικαλινό λαό" για να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο.

Ομόφωνη συμφωνία της ΚΕ του ΛΑΟΣ στην πρόταση Καρατζαφέρη

Ομόφωνα στήριξε η Κεντρική Επιτροπή του ΛΑΟΣ -σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος- την εισήγηση του προέδρου κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, να καταψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.

Στην συνεδρίαση της ΚΕ που πραγματοποιήθηκε απόψε στα γραφεία του κόμματος, o κ. Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του επανέλαβε τις θέσεις του κατά της δανειακής σύμβασης, και αιτιολόγησε την αρνητική στάση του ΛΑΟΣ.

Να σημειωθεί ότι γραμματέας της ΚΕ είναι ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες έφεραν τον κ. Γεωργιάδη να διαφωνεί με την καταψήφιση της σύμβασης, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, περί ομόφωνης συμφωνίας στην πρόταση του κ. Καρατζαφέρη.

Προς Αντώνη Σαμαρά, αρχηγό της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης


Όλοι ζητάνε το κεφάλι του Σαμαρά στο πιάτο. Λες και ήταν αυτός ο αρχηγός της Ν.Δ. που έχασε τις εκλογές από τον Γ.Α.Π. Ζητάνε ευθύνες από αυτόν λες και κυβερνάει αυτός 2μιση χρόνια τώρα και όχι το ΠΑΣΟΚ... Από αυτόν που ήταν 10 χρόνια εκτός πολιτικής, όταν κάποιοι άλλοι τρώγανε το καταπέτασμα. Που είναι τα στελέχη της Ν.Δ. να τον στηρίξουν, όταν όπως λένε οι ίδιοι, δίνει ολομόναχος τις μάχες τώρα;

Αλλά κι εσύ Αντώνη καλά να πάθεις, με αυτούς που έχεις για συμβούλους. Καλύτερα να έπαιρνες απλούς περαστικούς διαβάτες για να δώσεις αυτές τις θέσεις. Αυτοί θα σε συμβούλευαν καλύτερα.

Ξέρουμε ότι η αυλή και οι αυλοκόλακες απομονώνουν τον ηγέτη και τον αποκόπτουν από τον κόσμο, όταν αυτός κυβερνάει. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η αυλή έφαγε τον ηγέτη πριν ακόμα κυβερνήσει.

Σχόλιο Νεοδημοκράτη στο antinews

Αντώνη Σαμαρά μέσα σε 3 μήνες, έχεις απογοητεύσει πλήρως τον κόσμο σου… αυτόν που στήθηκε με τις ώρες για να σε εκλέξει αρχηγό ενάντια σε όλους και σε όλα…

Κάποτε – όχι και πολύ παλιά – έλεγες Αντώνη: “Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! Δεν δικαιούμαι να δώσω.”

Μα Αντώνη ακριβώς αυτό έκανες. Μέσα σε 3 μήνες…χρειάστηκαν μόνο 3 μήνες για να υποχωρήσεις, για να σταματήσεις να παλεύεις, να συνυπογράψεις το λάθος, να δώσεις συναίνεση στο λάθος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα απείλησες και με διαγραφές όσους δε συνυπογράψουν το λάθος…

Ύπουλη κίνηση Γ.Παπανδρέου: Μεταμφιέστηκε "Αντώνης Σαμαράς" και μίλησε στη ΚΟ της ΝΔ!


Απίστευτο! Ο Γιώργος Παπανδρέου εκμεταλλευόμενος τις απόκριες είχε το θράσος να ντυθεί "Αντώνης Σαμαράς", και να εμφανιστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ως πρόεδρος του κόμματος, όπου μίλησε με το γνωστό πάθος του υπέρ του εθνοκτόνου Μνημονίου!

Προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  με τον γνωστό τρομολάγνο τρόπο που χρησιμοποιεί εδώ και δυόμιση χρόνια, εξαπέλυσε συκοφαντίες κατά όσων αντιδρούν στο Μνημόνιο αποκάλεσε «τζάμπα μάγκες» όσους αντιδρούν στο Μνημόνιο και τέλος για να γίνει ακόμα πειστικότερος έκανε μια επίθεση στον … εαυτό του λέγοντας ότι "Ο Γ.Παπανδρέου μας έκανε την ζημιά με το δημοψήφισμα και τότε όλοι στράφηκαν εναντίον μας".

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;


Γεώργιος Σουρής

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Mario Frangoulis: FATA MORGANA (with lyrics)


Μάριος Φραγκούλης: Φάτα Μοργκάνα

Σκουριά πυρόχρωμη στις μίνες του Σινά.
Οι κάβες της Γερακινής και το Στρατόνι.
Το επίχρισμα. Η άγια σκουριά που μας γεννά,
Μας τρέφει, τρέφεται από μας, και μας σκοτώνει.

- - -
Fire-hued rust in the mines of Sinai
Wine cellars at Gerakini and Stratoni
That coating, that old blessed rust gave us birth
It feeds us, feeds on us, and then it kill us.


Gerakini and Stratoni are two villages of Macedonia which are located in Chalkidiki, Northern Greece.

32 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καββαδία: "Σαν παιδί που ντρέπεται"


Τριάντα δυο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Νίκου (Κόλια) Καββαδία. Χτυπημένος από εγκεφαλικό επεισόδιο έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο στις 10 Φεβρουαρίου του '75, στα 65 του χρόνια.

“Θά μεταλάβω μέ νερό θαλασσινό
στάλα τή στάλα συναγμένο ἀπ' τό κορμί σου
σέ τάσι ἀρχαῖο, μπακιρένιο ἀλγερινό,
ποῦ κοινωνοῦσαν πειρατές πρίν πολεμήσουν.”


Γεννήθηκε στην Ματζουρία, τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Κεφαλλονιά, την εφηβική του ηλικία τη βίωσε στον Πειραιά και στα 20 του, μετά την απώλεια του πατέρα του, ξεκινά ως ναυτόπαις τα ταξίδια.

Έλενα Παναρίτη: "Θέλω έγγραφες δεσμεύσεις"


Εν όψει της ψηφοφορίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ Έλενα Παναρίτη ζήτησε έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για το ότι δεν υπάρχει εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Στην -ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτιεμένη ομιλία της- η κ. Παναρίτη είπε τα εξής:

"Πώς μου ζητάτε εμένα που με φέρατε από το εξωτερικό πριν από 2 χρόνια να ψηφίσω αυτό το κείμενο; Ψηφίζοντας αυτό λέμε: ή χρεοκοπούμε σήμερα ή σε 3 μήνες. Τότε δεν θα μπορούμε να χρεοκοπήσουμε γιατί θα μας τρέχουν στα δικαστήρια. Τότε θα δείτε πόση αξιοπρέπεια θα έχουμε, που θα έχουμε γίνει ρόμπες. Θέλω έγγραφη δέσμευση από την κυβέρνηση ότι δεν εκχωρούμε την εθνική μας κυριαρχία, εγώ δεν είμαι βουλευτής της τρόικας" ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παναρίτη.

Πηγή: enikos.gr

Παραληρηματικός ο Βενιζέλος κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

ΟΧΙ από Γ. Βλάχο και Ζ. Τζηκαλάγια


Δυο ακόμα βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν πως δεν θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πρόκειται για τους Γιώργο Βλάχο, βουλευτή Αττικής και Ζήση Τζηκαλάγια, βουλευτή Καστορίας.

Πηγή: Olympia.gr