Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Μεταφέρεται εσπευσμένα στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΙΣΧΙΟ ΤΟΥ

Με αεροδιακομιδή μεταφέρεται επειγόντως στην Αθήνα από τα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έσπασε το ισχίο του, έπειτα από πτώση.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να διακομιστεί στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Υγεία», όπου και θα υποβληθεί σε επέμβαση.

Παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η εξαδέλφη του πρώην υπουργού

Την παραίτησή της από τη θέση της στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υπέβαλε σήμερα το πρωί η Ελένη Παπακωνσταντίνου.

Σε επιστολή της προς τη διοίκηση του Ταμείου, η κ. Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι αστήρικτη η δημόσια μνεία του ονόματός της αναφορικά με την υπόθεση της τράπεζας HSBC.

Η τραπεζική κατάθεση που διατηρεί, αναφέρει στην ίδια επιστολή, είναι νόμιμη και συνιστά περιουσία της ιδίας και του συζύγου της, αναφέρει.

Αστρονομία: Το 2013 ξεκινάει με Τεταρτίδες (Quadrantids)

Όπως κάθε χρόνο, το 2013 αρχίζει με μια βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που διαρκούν από 1 έως 5 Ιανουαρίου και κορυφώνονται κατά το διήμερο 3 και 4 του μηνός, ιδίως τα χαράματα της Πέμπτης.

   Οι Τεταρτίδες, εφόσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρησή τους, εμφανίζουν συνήθως στο αποκορύφωμά τους έως 40 μετέωρα ανά ώρα, που διαπερνούν την ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλη ταχύτητα, αν και έχουν αναφερθεί έως και 120 μετέωρα κάποιες φορές.

   Η συγκεκριμένη βροχή από «πεφταστέρια» έχει πάρει το όνομά της από ένα αστερισμό -Quadrans Muralis ή Επιτοίχιος Τετράς (ήταν αρχαίο αστρονομικό εργαλείο)- που δεν υπάρχει πια.