Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κανένα ίχνος του «Πλανήτη Χ»

Δεν εντοπίστηκαν τα ίχνη του πλανήτη Χ. Credit: (NASA)

Μεγάλη έρευνα δεν εντόπισε ίχνη του μυστηριώδους κοσμικού σώματος

Βαγγέλης Πρατικάκης

Οι θεωρίες που θέλουν έναν άγνωστο ως σήμερα πλανήτη να κρύβεται στις παρυφές του Ηλιακού Συστήματος δείχνουν να διαψεύδονται οριστικά από έρευνα της NASA που εξέτασε ολόκληρο τον ουρανό.

Το κοσμικό θρίλερ

Η υπόθεση του λεγόμενου «Πλανήτη Χ» χρονολογείται στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ο αμερικανός αστρονόμος Πέρσιβαλ Λόουελ πρότεινε την ύπαρξη

Πτήσεις ΝΑΤΟϊκών AWACS σε Πολωνία-Ρουμανία λόγω ουκρανικής κρίσης

Το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει αναγνωριστικές πτήσεις με AWACS πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο της «εποπτείας» της κρίσης στη γειτονική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

«Οι πτήσεις αυτές θα ενισχύσουν την ικανότητα εποπτείας της κατάστασης» και «θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά πάνω από το έδαφος» χωρών «που ανήκουν στο ΝΑΤΟ», διευκρίνισε ο ίδιος.

Η απόφαση των 28 πρεσβευτών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ «είναι μια κατάλληλη και υπεύθυνη δράση, σύμφωνη με την απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τη συνεχιζόμενη εκτίμησή μας των επιπτώσεων της κρίσης αυτής για την ασφάλεια της Συμμαχίας», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Αναζητώντας την «σημειολογία» ΕΛΙΑΣ, ΑΚΡΟΠΟΛ, και κκ Βενιζέλου και Πάγκαλου…

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Στη σημερινή σύντομη τοποθέτησή μου θα προσπαθήσω να εντοπίσω μια, σαφώς ανάμεσα σε πολλές άλλες, πιθανή «αιτία» αποκλεισμού του κ Πάγκαλου από την Κίνηση που βαφτίστηκε ΕΛΙΑ και είχε την τιμητική της το περασμένο Σάββατο-Κύριακο.

Ο κ Πάγκαλος, με το γνωστό του τρόπο έκφρασης, χαρακτήρισε ΗΛΙΘΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που τον απέκλεισε από την…ΕΛΙΑ!!! Ρίξτε μια ματιά:
http://www.skai.gr/news/politics/article/253532/pagalos-ilithia-i-igesia-tou-pasok-pou-me-apekleise-apo-tin-elia/

Καρατζαφέρης για ΝΔ: Δεν επιστρέφω στο… μπ.....λο (Video)


«Μπουρδέλο» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κληθείς να σχολιάσει σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στη γαλάζια παράταξη.

 «Είμαι από κείνους τους νέους ανθρώπους, που επειδή μπορούσα -είχα τύχη με τα κορίτσια- δεν είχα πάει ποτέ σε μπουρδέλο. Ε, δεν θα πάω σε μπουρδέλο τώρα στα γεράματα» είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο τύμβος της Αμφίπολης "κρίθηκε" ως το σημαντικότερο αρχαιολογικό εύρημα της περασμένης χρονιάς

Η φωτογραφία του εντυπωσιακού περιβόλου του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη της Καβάλας, που αναβίωσε μύθους και εξέθρεψε ολόκληρη την προηγούμενη χρονιά ελπίδες (ακόμα και υποψηφίων πολιτευτών) για τον εντοπισμό εντός του του πολυθρύλητου τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοσμεί την αφίσα που προαναγγέλλει την 27η ετήσια αρχαιολογική συνάντηση για τις ανασκαφές του 2013 στη Μακεδονία και τη Θράκη. Δεδομένων μάλιστα των οικονομικών προβλημάτων, της διακοπής των κονδυλίων και εξ αυτού και της πλειονότητας των αρχαιολογικών ανασκαφών σ' ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα, οι περισσότερες από τις 78 φετινές ανακοινώσεις του συνεδρίου αφορούν στη μελέτη των ήδη υπαρχόντων αρχαιολογικών δεδομένων και πολύ λιγότερο στον εντοπισμό νέων.

Το 27ο αρχαιολογικό συνέδριο ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 13 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 15 Μαρτίου.

Απονομή Κυπέλλων Βορείου Ελλάδος

Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε.
www.soaave.gr, soave@soaave.gr

Απονομή Κυπέλλων Βορείου Ελλάδος

Επιτυχής, παρότι ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Ήταν η απονομή κυπέλλων της
ΟΜΑΕ στους διακριθέντες για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος το 2013, στα πλαίσια
της 3ης Γιορτής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που διοργάνωσε ο Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. την
Κυριακή 09 Μαρτίου στην πίστα Kart House στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Παρών για λογαριασμό της ΟΜΑΕ ο εκπρόσωπος της στην Βόρεια Ελλάδα κ.
Αντώνης Παρταλιός, ο οποίος προλόγισε την απονομή και απένειμε τα κύπελλα
στους συνοδηγούς της γενικής κατάταξης Σωτήρη Καπάρα, Κώστα Μηλίαδη και
Βαγγέλη Κωνσταντινίδη (το κύπελλο παρέλαβε αντί αυτού ο Γιάννης Κωνσταντινίδης)