Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Παναγία Σουμελά: Η μάνα των Ποντίων (Video)

Σύμφωνα με την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βέρμιο, είναι έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά.

Το όνομα Σουμελά ετυμολογείται από το όρος Mελά και το ποντιακό ιδίωμα «σού», που σημαίνει «εις το», και έγινε Σουμελά «εις του Μελά».

Το 386 μ.Χ, οι Αθηναίοι μοναχοί Bαρνάβας και Σωφρόνιος ίδρυσαν το μοναστήρι στο όρος Mελά στον Πόντο, ύστερα από αποκάλυψη της Παναγίας. Εκεί, σύμφωνα με την παράδοση, είχε μεταφερθεί από αγγέλους η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Aθηνιώτισσας, την οποία είχε εικονογραφήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Με υπόμνημα απολογήθηκε ο Δημήτρης Κοντομηνάς - Ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν για την τύχη του

- Η προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά αποφασίζεται στην Ευελπίδων
- Η απολογία του κράτησε περίπου 2,5 ώρες
- Στην κλινική μετέβησαν το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου

Απολογία, από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται, έδωσε για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Στην κλινική μετέβησαν το πρωί ο ανακριτής της υπόθεσης Γ. Ανδρεάδης, καθώς και η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ο επιχειρηματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Άδωνις διέκοψε την ομιλία μετά τη φραστική επίθεση στο «Αγία Όλγα» (Video)

Φραστική επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας επεφύλαξαν εργαζόμενοι στο «Αγία Όλγα».

 Ο κ. Γεωργιάδης είχε σήμερα προγραμματισμένη ομιλία στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Έτσι, εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας άρχισαν να τον γιουχάρουν ζητώντας να μπουν στο χώρο, όπου θα μιλούσε. Οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεπαν την είσοδο, όμως, ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το MEGA, ζήτησε να περάσουν.

Τα γιουχαΐσματα συνεχίστηκαν αφού ομάδα εργαζομένων σήκωσε πανό και συνέχισε να διαμαρτύρεται.

Δυσαρέσκεια της Κομισιόν για την τουρκική στάση στο θέμα της Χάλκης

Τη δυσαρέσκειά της για τη στάση της Τουρκίας όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξέφρασε η Κομισιόν.

Ειδικότερα, σε απάντησή του επιτρόπου αρμοδίου για την Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου, αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λυπάται για το γεγονός ότι η δέσμη μέτρων εκδημοκρατισμού του Σεπτεμβρίου – που παρουσιάστηκαν από τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- δεν έχει αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Κομισιόν εκφράζει την πρόθεσή της να ανακινεί το ζήτημα με κάθε κατάλληλη ευκαιρία, ενώ υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί στενά το θέμα, το οποίο περιλαμβάνεται στις σχετικές εκθέσεις προόδου της Τουρκίας.

Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ - Δελτίο Τύπου


Ανακοίνωση Τύπου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου ο εορτασμός της 23ης επετείου της ίδρυσης της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ».

Πρώτα έγινε δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δερβιτσάνη και αμέσως μετά ακολούθησαν οι χαιρετισμοί.

Την Ελλάδα αντιπροσώπευε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κύριος Νικόλαος Κοτροκόης ο οποίος ανάγνωσε τον χαιρετισμό του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κύριου Κάρολου Παπούλια, και του υφυπουργού εξωτερικών κύριου Γεροντόπουλου.

Γιώργος Πιπερόπουλος: Την ΕΛΠΙΔΑ αντίδοτο στη μοναξιά μας...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Μοναξιά!...Φοβερό συναίσθημα, άβυσσος όπου πέφτουν και χάνονται αμέτρητοι συνάνθρωποί μας όχι μόνο στην Ελλάδα της τρόικα αλλά σε όλη την Υφήλιο...Γεννήθηκε, όμως πάλι, στις 25 Δεκεμβρίου 2013 η ΕΛΠΙΔΑ, την νύχτα γέννησης του Θεανθρώπου, με την υπόσχεσή Του για σωτηρία μας….

Γενάρης 2014 τα παιδιά επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες και όσοι από εμάς ακόμη έχουμε μια θέση απασχόλησης μπήκαμε στο Νέο Χρόνο με περισσότερη (;) όρεξη. Κάποιοι συνάνθρωποί μας ίσως και μέσα στην ίδια μας την πολυκατοικία, βουλιάζουν στο βουβό, το ανελέητο αίσθημα της μοναξιάς τους…

Παράνομη η διεξαγωγή εκλογών στις 18 Μαΐου υποστηρίζει ο Γ. Ραγκούσης

Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει «πολιτικά ανήθικη και θεσμικά άδικη για την Αυτοδιοίκηση» την επιλογή της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 18 Μαΐου, σημειώνοντας ότι μόνος στόχος της είναι «να δώσει βορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στους πολίτες εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές»

Οι ημερομηνίες παραβιάζουν κατάφωρα τη φιλοσοφία και το γράμμα του νόμου

«Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί είναι παράνομη» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και αρχιτέκτονας του Καλλικράτη, Γιάννης Ραγκούσης, «αδειάζοντας» την κυβέρνηση.

Πυρά Γ. Νταβρή κατά Π. Καμμένου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
«Αποφάσισα να πολιτευτώ λέγοντας αλήθειες. Οι αλήθειες απ΄ ό,τι φαίνεται πειράζουν. Θα δυσκολευτώ πάρα πολύ», είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Νταβρής (φωτογραφία αρχείου).

«Νεοαρχηγικό κόμμα οι ΑΝΕΛ»

 Στην αντίθεσή του σε επιλογές του κόμματος απέδωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιώργος Νταβρής τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε ότι εδώ και καιρό αντιτίθεται στην ένταξη στους ΑΝ.ΕΛ. «τραβεστί μνημονιακών».

Έκανε ακόμη λόγο για «κατάσταση νεοαρχηγικού κόμματος και όχι δημοκρατικού» στους Ανεξάρτητους Έλληνες.