Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Εκτεταμένα επεισόδια στη διαδήλωση κατά της λιτότητας στη Ρώμη


Επεισόδια σημειώνονται έξω από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κόντρα στις πολιτικές λιτότητας.

 Ομάδα νεαρών, φορώντας μάσκες, πέταξαν βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αυγά σε τράπεζες.

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας κλομπ.

Μια μηλιά με... 250 είδη μήλων

Κάποιες ποικιλίες χρονολογούνται πίσω στο 1883

Ο Paul Barnet είναι δεινός κηπουρός και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κόποι του... ανταμείβονται! Και μάλιστα με... 250 διαφορετικές ποικιλίες!

Ο Paul τα τελευταία 20 χρόνια έχει καταφέρει να μπολιάσει επιτυχώς 250 ποικιλίες μήλων σε ένα δέντρο που έχει στην αυλή του σπιτιού του.

Το ύψους 6 μέτρων δέντρο είναι γεμάτο με καρπούς διαφορετικών μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων, ενώ διαθέτει ακόμη και μήλα της ποικιλίας Withington Fillbasket που χρονολογείται πίσω στο 1883.

Μερική έκλειψη Σελήνης το Σάββατο

Ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο

Θα είναι ορατή και στην Ελλάδα - Εν αναμονή της ολικής έκλειψης Ηλίου στις 3 Νοεμβρίου, η οποία όμως δε θα είναι ορατή από τη χώρα μας

Μερική έκλειψη σελήνης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Η έκλειψη θα είναι ορατή σε πολλά μέρη της Γης, μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη, ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες.

Το μέγιστο σημείο της έκλειψης θα γίνει στις 02:50 ώρα Ελλάδος, τα χαράματα του Σαββάτου

Συνέντευξη του Βασίλη Μαρκεζίνη στον Τύπο της Κυριακής

«Είμαστε ένας λαός ο οποίος έχει χάσει το ενδιαφέρον να κάνει οτιδήποτε. Σ’ αυτό το κλίμα που επικρατεί τώρα, ένα κλίμα χάους, αβεβαιότητας και αγωνίας, τι πολιτισμό να παραγάγουμε; Είμαστε σε μια κρίση πολύ μεγάλη»

«Η πολιτική μας πρέπει να κρατάει συνέχεια ισορροπίες, που δεν θα μειώσει τις σχέσεις μας με την Αμερική αλλά θα δημιουργήσει παράλληλα σχέσεις με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων τη Ρωσία. Το ίδιο ισχύει και με το Ισραήλ»

«Ο κόσμος θα είναι πολυπολικός. Και για τις μικρότερες χώρες το συμφέρον τους απαιτεί να παίζουν σε πολλά ταμπλό όσο μπορούν»

Ο λόγος και η σκέψη του Βασίλειου Μαρκεζίνη, του Ελληνα με τη διεθνή ακαδημαϊκή, καθηγητική και επιστημονική καριέρα, πάντα δημιουργεί αίσθηση.

Το μυθικό Γέτι είναι μια... μεγάλη αρκούδα;

Tα αποτελέσματα ανάλυσης γενετικού υλικού από τρίχες, καταδεικνύουν ότι το μυθικό πλάσμα είναι πιθανότατα ένα... υβρίδιο πολικής και καφέ αρκούδας.

Η αναζήτηση του Γέτι των Ιμαλαίων ενδέχεται να έφθασε στο τέλος της, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα ανάλυσης γενετικού υλικού από τρίχες, τα οποία καταδεικνύουν ότι το μυθικό πλάσμα είναι πιθανότατα ένα... υβρίδιο πολικής και καφέ αρκούδας.

Τα ευρήματα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναμένεται να παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του βρετανικού Channel 4 με θέμα το Γέτι ή Μεγαλοπόδαρο.

Ο Μπράιαν Σάικς χρησιμοποίησε τις πιο προηγμένες μεθόδους ανάλυσης DNA για να αναλύσει τις τρίχες και να συγκρίνει τα αποτελέσματα με τα γονιδιώματα άλλων ζώων από υπάρχουσες βάσεις δεδομένων.

Συνέντευξη του Ν. Μιχαλολιάκου στην εφημερίδα Ακρόπολις



- Κύριε Μιχαλολιάκο, πριν «ανοίξουμε» την κουβέντα μας, πείτε μου σας παρακαλώ τι έγινε εκείνο το μοιραίο πρωινό που χτύπησε ο εισαγγελέας την πόρτα του διαμερίσματός σας;

- Άνοιξα εγώ την πόρτα. Μου συστήθηκε ο Εισαγγελεύς και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω μιλώντας κατ' αρχάς για προσαγωγή. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για σύλληψη παράνομη και αντισυνταγματική και στην ουσία χωρίς κανένα στοιχείο.

Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

Γύρω στο 22% το ποσοστό και των δύο

Οριακές οι διαφορές των δύο κομμάτων στην πρόθεση ψήφου, σταθερά τρίτη παρά τις πρόσφατες εξελίξεις η Χρυσή Αυγή


Τρεις νέες δημοσκοπήσεις που έγιναν για τις εφημερίδες «Παραπολιτικά», «Εφημερίδα των Συντακτών» και «Έθνος της Κυριακής» δείχνουν τη σκληρή μάχη που δίνεται από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση ψήφου. Τα δύο κόμματα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι, παρά την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα και την φυλάκιση ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, το φασιστικό κόμμα βρίσκεται σταθερά στην τρίτη θέση  στην πρόθεση ψήφου.

Αναλυτικά, προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, τη ΔΗΜΑΡ να μένει εκτός Βουλής και τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα,

Ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την FYROM


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΡΟΥΦΑ
δικηγόρου - συγγραφέα,
πρώην προέδρου του ΔΣΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Σκόπια, στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Σκοπίων πέραν των άλλων έχουν ετοιμασθεί και θα εκτεθούν στο κοινό και κέρινα ομοιώματα του Μ. Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας, του Περσέα, του Ιουστινιανού κ.λπ., ενώ παράλληλα συνεχίζουν να γεμίζουν τις πλατείες με αγάλματα του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Κάποιοι στην Ελλάδα πιστεύουν ότι το κάνουν διαπραγματευτικά, για να τα αφαιρέσουν στο πλαίσιο κάποιας συμφωνίας. Η αλήθεια είναι, όμως, κι αυτό μου το επιβεβαίωσαν φίλοι από τον επιστημονικό χώρο των Σκοπίων, ότι η προσπάθεια γίνεται για να ενδυναμωθεί το αίσθημα «μακεδονοποίησης» της νεολαίας των Σκοπίων, για να θεωρούν ιστορική τους κληρονομιά όλα αυτά...

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να ξαναθυμίσουμε κάποια πράγματα, γιατί η χώρα μας κινούμενη με τη λογική του εκκρεμούς και στα εθνικά θέματα, δείχνει να μην έχει αντανακλαστικά και να αδιαφορεί. Με την ελπίδα ότι κάποιοι ακούν, επανερχόμαστε στο θέμα, για να υπενθυμίσουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης εθνικής στρατηγικής και σε αυτό.

Ποια είναι η ευρωπαϊκή αριστερά που αγαπά τον Αλέξη Τσίπρα

Του Αιμίλιου Περδικάρη

 Όσοι θεωρούν ότι το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο αποφάσισε να προτείνει τον Αλ. Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, έχει και απολύτη, πολιτικά, συγγενική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν...

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι αυτή που εκφράζει κατά κύριο λόγο τα κομμουνιστικά ή ακροαριστερά κόμματα, τα οποία συχνά έχουν και αντιευρωπαϊκές θέσεις.

Απλώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί στην ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών, στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και συζητάει τη συμμετοχή της και η ΔΗΜΑΡ (εφόσον εκλέξει ευρωβουλευτή), οπότε η επιλογή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς μοιάζει κάτι σαν... τελευταίο καταφύγιο.

Τέρενς Κουίκ: Επικίνδυνος γελωτοποιός των Βαλκανίων ο Γκρουέφσκι

Πυρά του κατά του Νίκολα Γκρουέφσκι εξαπολύει ο Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ  για την Ελλάδα.

«Συνεχίζει να προκαλεί ο ανεκδιήγητος και ανιστόρητος Γκρουέφσκι, με τα όσα δήλωσε στο Λονδίνο, αποκαλώντας την πατρίδα μας “πρώην οθωμανική επαρχία”», τονίζει ο κ. Κουίκ στο σχόλιό του, ενώ κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν αντιδρά.

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκαλεί τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ «επικίνδυνο γελωτοποιό των Βαλκανίων» και καταλήγει:

Σχέδιο πολιτικής εξόντωσης του Βενιζέλου ανακάλυψαν στη Χαριλάου Τρικούπη

ΠΡΩΤΑ Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΩΡΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης του από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε η Κουμουνδουρου να πετύχει ο,τι δεν πέτυχε με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ , δηλαδή την διάλυση του ΠΑΣΟΚ βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πίσω απο την ανακίνηση του θέματος των υποβρυχίων με πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

Ο κ. Βενιζέλος πιστεύει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει εις βάρος του ένα «χυδαίο παιχνίδι» και ο,τι απώτερος στόχος του είναι να τον εξομοιώσει στην συνείδηση της κοινής γνώμης με τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού για σκάνδαλα Ακη Τσοχατζόπουλο.

Δελτίο Τύπου του Δήμου Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σιθωνίας εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις σχετικά  με τη διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη, στη Νικήτη, από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η διαδικασία υποβολής προσφορών για το εν λόγω ακίνητο ξεκινά στις 8 Νοεμβρίου 2013 και μέχρι τέλος του μηνός αναμένεται η επιλογή του τελικού επενδυτή.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος είχε για το θέμα σειρά επαφών στην Αθήνα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: