Κυριακή 22 Μαΐου 2011

NASA: Στις 8 Ιουλίου η τελευταία πτήση του Ατλαντίς


Στις 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία εκτόξευση διαστημικού λεωφορείου των ΗΠΑ, Ατλαντίς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΝΑSΑ. Αρχικά η τελευταία πτήση του Ατλαντίς ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου, αλλά μεταφέρθηκε χρονικά λόγω της αναβολής δύο εβδομάδων, στις 16 Μαΐου, της εκτόξευσης του Εντεβορ που είχε παρουσιάσει πρόβλημα στα ηλεκτρικά του.

Η εκτόξευση του Ατλαντίς προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η 135η και τελευταία διαστημικού λεωφορείου, μετά την πρώτη πτήση του Κολούμπια τον Απρίλιο του 1981, έχει προγραμματιστεί για τις 15:40 GMT από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι κοντά στο ακρωτήριο Κανάβεραλ (Φλόριντα-νοτιοανατολικά), με πλήρωμα τεσσάρων αστροναυτών, που όλοι τους έχουν ήδη πετάξει στο διάστημα.

Σύλληψη ιερέα για κλοπή στη Χαλκιδική


Χέρι στο παγκάρι της εκκλησίας έβαζε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στη Βαρβάρα Χαλκιδικής. Ο 36χρόνος ιερέας συνελήφθη χθες μετά την καταγγελία του επιτρόπου του ναού.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι αφαίρεσε 300 ευρώ και στη συνέχεια ομολόγησε την πράξη του και επέστρεψε τα 292.  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Πηγή: Ελευθεροτυπία