Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flavor & Taste Επιτραπέζια ελιά & pate ελιάς


Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ ελιάς

Προετοιμάζεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για επιτραπέζιες Ελιές & Πατέ ελιών, στις 12-13 Μαϊ 2012, στην Χαλκιδική (Νικήτη, ξενοδοχείο Anthemus, Ακτή Ελιά, τηλ 2375072001) με πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ», με την υποστήριξη των: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δήμος Σιθωνίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Κεντρικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής & Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, σε μια προσπάθεια προώθησης της ποιότητας στα αγροτικά προϊόντα.

Την πρώτη εφαρμογή της ιδέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος είδαμε, στα πλαίσια της DETROP 2011 (Θεσσαλονίκη), με τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΓΕΥΣΗΣ «Flavor & Taste» για το τυρί φέτα.

Ο Γ. Συμπιλίδης αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αντ. Σαμαράς με τον Γ. Συμπιλίδη (φωτογραφία αρχείου)

Αρης Ραβανός

Ανακοίνωσε ότι παραιτείται της διεκδίκησης για το καλό της παράταξης

Μια μεγάλη πληγή που άνοιξε πριν από τρεις ημέρες στη Ν.Δ. και προκάλεσε κύμα έντονων αντιδράσεων – κυρίως παρασκηνιακά – στο εσωτερικό του κόμματος επιχειρείται να κλείσει από το πρωί της Παρασκευής, με την απόφαση να μην είναι στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Κιλκίς ο κ. Γ. Συμπιλίδης.

Στη σκιά των έντονων διαμαρτυριών από ψηφοφόρους, στελέχη και μέλη του κόμματος, ο κ. Συμπιλίδης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υποψηφιότητά του και με δήλωσή του τονίζει ότι παραμένει στο πλευρό του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά.

Δημοκρατική Συμμαχία: Πρόσκληση στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών

Σας προσκαλουμε αυριο 21/4/2012 και ωρα 11πμ στα γραφεια του κομματος Χ.Τρικουπη 27 Πολυγυρος
οπου θα γινει η παρουσιαση των υποψηφιων βουλευτων της ΔΗΜ-ΣΥΜ.

Δήμος Πολυγύρου: Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Πολυγύρου ανακοινώνει ότι σε εκτέλεση της απόφασης 14473/11-4-2012 του Υπουργού Εσωτερικών με θέμα: «Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών», καλεί σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, που συμμετέχουν στις προσεχείς εκλογές, τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο Πολυγύρου, προκειμένου να καθοριστούν οι χώροι και οι τρόποι χρήσης τους κατά την προεκλογική περίοδο.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Εθνολογικό Μουσείο Πολυγύρου - Τοπικό, αλλά μεγάλης εθνικής σημασίας - Προτάσεις για μια εκκίνηση

Το πρώτο θύμα της τουρκικής θηριωδίας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πολυγύρου, Κύρκος Παπαγεωργάκης

ΤΣΑΜΟΥΡΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στις 13-6-1954, στο Πολύγυρο, στον καθιερωμένο εορτασμό των εθνικών επαναστάσεων της Χαλκιδικής, μέσα στο μητροπολιτικό ναό, ο τότε υπουργός των Στρατιωτικών, ο μεγάλος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, άκουε με μεγάλη προσοχή το Δήμαρχο Πολυγύρου να εξιστορεί την εθνική προσφορά των Χαλκιδικιωτών στους αγώνες του Εθνους μας.. Στη σχετική αντιφώνησή του ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος σε μία έκρηξη ειλικρίνειας είπε[1]

".Αν εις σας τους κατοίκους της Χαλκδικής είναι γνωστά τα γεγονότα του 1821 και 1854, εις πολλόυς όμως είναι άγνωστα. Δεν είναι γνωσταί εις όλην την Ελλάδα αι μαρτυρικαί σελίδες και αι δοκιμασίαι της Βορείου Ελλάδος και ειδικότερον της Χαλκιδικής, της οποίας τιμώμεν σήμερον την ένδοξον και με αίμα ηρώων και μαρτύρων συνυφασμένην ιστορίαν.»

Πως διαμορφώνεται το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική


Και επίσημα πλέον από τη ΝΔ τοποθετούν στη θέση του αποχωρήσαντος -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- από το ψηφοδέλτιο Γιώργιου Βαγιωνά, τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Μήτσιου, ο οποίος είχε καταθέσει και αίτηση ενδιαφέροντος.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ διαμορφώνεται ως εξής:

Καραμανλής Νικόλαος

Καρανάσιος Ευθύμιος

Μήτσιου Δημήτριος

Παπαμέτη Όλγα

Πάχτας Δημήτριος


Πηγή: halkidikinews.gr