Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο Καραμανλής, ήθελε να αυξήσει τον ΦΠΑ, θυμάστε;


Πηγή: Τα Πράγματα

Θαυμάστε την αξιοπιστία του Γ.Α.Π. σχετικά με τον Φ.Π.Α.

Παραίτηση του Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρ.Παπαστεργίου


Την παραίτηση του υπέβαλε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαστεργίου, ύστερα από τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με τη διαφοροποίηση των μελών της Νομαρχιακής της Θεσσαλονίκης για το νομοσχέδιο για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει αποκαλέσει “ηλίθιους” τα μέλη της Ν.Ε που κατέθεσαν τη συγκεκριμένη πρόταση. Η επιστολή παραίτησης του Χρ.Παπαστεργίου, που έχει τεθεί στη διάθεση του Γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη, έχει αποσταλεί πριν από την παρέμβαση Πάγκαλου.

Ακόμα όμως και αυτή η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης γεννά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο έγινε γνωστή, καθώς υποτίθεται ότι τα λεγόμενα αυτά ειπώθηκαν σε κλειστή κομματική σύσκεψη. Πώς λοιπόν τότε έγιναν γνωστά και ποιός τα διέρρευσε; Η παραίτηση πάντως του Χρ. Παπαστεργίου ισχύει έως σήμερα και δεν έχει ανακληθεί.

Πηγή: Newsblog

Διακοπή νερού αύριο στον Πολύγυρο



Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010 θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού στον Πολύγυρο στο τμήμα της πόλης από την οδό Ασκληπειού (δρόμος πάνω από Αστυνομία) και κάτω από τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. το αργότερο λόγω εκτέλεσης απαραίτητων εργασιών για τη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης.

Στο πάνθεον των αθανάτων ο Σωτήρης Ζακαπίδας


Ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Ο λόγος για τον θρυλικό, Σωτήρη Ζακαπίδα, ο οποίος σε ηλικία 97 ετών απεβίωσε και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον "κυανόλευκο" χώρο. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε χτες από τον Ναό Τριών Ιεραρχών στη Βούλγαρη στις 16:00, με τα θερμά συλλυπητήρια της BLUEARENA να συνοδεύουν όλους τους οικείους του.

Γεννημένος τον Μάιο του 1914, ο Σωτήρης Ζακαπίδας έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο στον Μέγα Αλέξανδρο Καμινικίων. Από μικρός ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα για τις ποδοσφαιρικές του αρετές. Τηλεοράσεις και εφημερίδες δεν υπήρχαν όμως τότε για να γίνουν γνωστά τα κατορθώματά του, ούτε φυσικά... ατζέντηδες για να τον προτείνουν σε μεγαλύτερους συλλόγους. Ο 16χρονος -τότε- Ζακαπίδας στάθηκε τυχερός, καθώς παρακολούθησε τυχαία ένα παιχνίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Μαργαρόπουλος, ο οποίος εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στον Ηρακλή.


Τον πρότεινε στους ανθρώπους της ομάδας και εκείνοι τον κάλεσαν να αγωνιστεί στον Ηρακλή. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν τον άφηνε να φύγει, αλλά ο Ζακαπίδας κατάφερε να φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή. "Υπήρχε τότε ένας κανονισμός που επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές να αλλάζουν ομάδα, χωρίς να είναι απαραίτητη η έγκριση του συλλόγου που ανήκαν. Ως τιμωρία όμως τους επιβαλλόταν απαγόρευση συμμετοχής στα παιχνίδια για ένα χρόνο. Ήθελα τόσο πολύ να παίξω στον Ηρακλή, τη μεγαλύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης, που δέχτηκα για ένα ολόκληρο χρόνο να κάνω μόνο προπονήσεις και να παρακολουθώ τα παιχνίδια ως θεατής. Ήταν όμως μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να παίξει με την ομάδα του Ηρακλή" δήλωσε ο Ζακαπίδας στις 15/6/2008, στην εφημερίδα "Μακεδονία". Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη...

Πόσα χρόνια παίξατε συνολικά στον Ηρακλή;

Περίπου είκοσι. Η πρώτη μου χρονιά ήταν το 1931. Δεν άλλαξα ποτέ ομάδα, με μοναδική εξαίρεση μία περίοδο που πήγα δανεικός στον Παναιγιάλειο. Εκεί έκανα τον παίκτη-προπονητή. Δεν μου άρεσε όμως και την επόμενη χρονιά επέστρεψα και πάλι στον Ηρακλή που αγαπούσα τόσο.

Έχετε υπολογίσει πόσα γκολ πετύχατε συνολικά;

Πρέπει να ήταν κοντά στα 180. Αν υπολογίσεις ότι κάθε χρόνο πετύχαινα τουλάχιστον 15 γκολ, τότε κάπου τόσα πρέπει να σημείωσα με τον Ηρακλή. Τότε δεν είχαμε ανθρώπους που να κρατάνε στατιστικά στοιχεία και να μας ενημερώνουν για τις επιδόσεις μας. Δε νομίζω όμως να είναι λιγότερα.

Τι θυμάστε από εκείνα τα χρόνια;

Αγωνιζόμασταν στο παλιό γήπεδο που ήταν στο Σιντριβάνι, κοντά στα Πανεπιστήμια. Ο Ηρακλής ήταν η καλύτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης. Εκτός από μένα, είχαμε και άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές. Ο Νίκος Τσαγανιάς ήταν φοβερός εξτρέμ και ο Ανδρέας Τσαρδάρης εξαιρετικός μέσος. Γενικά όμως είχαμε μία σπουδαία ομάδα. Την καλύτερη στη Θεσσαλονίκη, κατά γενική ομολογία.

Ποιους άλλους ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής ξεχωρίζετε;

Τον Κλεάνθη Βικελίδη του Άρη. Αυτόν και μένα μας αποκαλούσαν τα "μακεδονικά τανκς". Ήμασταν δύο πολύ δυνατοί επιθετικοί, που δύσκολα οι αντίπαλοι αμυντικοί μπορούσαν να μαρκάρουν.

Πολλά έχουν γραφτεί για τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τι απ' όλα αυτά είναι αλήθεια;

Τα πράγματα τότε ήταν πολύ ερασιτεχνικά. Κάθε ομάδα στηριζόταν στην αγάπη τού κάθε παίκτη για το ποδόσφαιρο και μόνο αυτή. Ούτε συμβόλαια υπήρχαν φυσικά, ούτε χρήματα παίρναμε από τους παράγοντες για να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Το μόνο που προσέφερε ο σύλλογος στους ποδοσφαιριστές ήταν ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια και μία φανέλα. Με αυτά έπρεπε να περάσει όλη τη χρονιά. Είχαμε όμως και τα... τυχερά μας.

Όπως;

Οι παράγοντες της ομάδας κανόνιζαν και μας έβαζαν σε κάποια δημόσια υπηρεσία για να έχουμε ένα εξασφαλισμένο εισόδημα. Εγώ προσωπικά μπήκα στον ΟΣΕ ως ελεγκτής. Κάποιοι άλλοι έμπαιναν στην αστυνομία, στην πυροσβεστική. Τουλάχιστον παίρναμε κάποια χρήματα σε μία πολύ δύσκολη εποχή για όλο τον κόσμο. Εκτός από τη δουλειά, είχαμε και κάποια δωράκια από τον κόσμο. Όποτε περνούσα από μαγαζιά, οι ιδιοκτήτες που παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο και ειδικά τον Ηρακλή, μου έκαναν δώρα. Είτε αυτό ήταν πουκάμισο, είτε παντελόνι, είτε γραβάτα. Αυτά ήταν τα τυχερά μας.


Ποιος από τους παράγοντες που συνεργαστήκατε στον Ηρακλή, σας έκανε την καλύτερη εντύπωση;

Ο Απόστολος Κοσμόπουλος. Ο πατέρας του Ντίνου, που ήταν δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πολύ καλός άνθρωπος. Μας είχε όλους τους παίκτες σαν παιδιά του και προσπαθούσε καθημερινά να μη μας λείψει τίποτα. Όλοι οι παίκτες τον αγαπούσαμε και θα κάναμε τα πάντα γι' αυτόν.

Από τους προπονητές, ποιον ξεχωρίζετε;

Δεν είχαμε τότε προπονητές. Ήμασταν ένδεκα παίκτες, ο καθένας ήξερε τη θέση του και παίζαμε. Ούτε αλλαγές υπήρχαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αν έλειπε κάποιος παίκτης, αποφάσιζε ένας άνθρωπος από τη διοίκηση ποιος θα παίξει. Άλλα χρόνια τότε, καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.

Έχετε συνεργαστεί με τον θρυλικό φροντιστή, Οδυσσέα Τσιτάνα. Ποια είναι η γνώμη σας;

"Καταπληκτικός άνθρωπος. Το έλεγαν όλοι, όχι μόνο εγώ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν δίπλα στην ομάδα και έκανε τα πάντα σε πολύ δύσκολες εποχές για να μη μας λείπει το παραμικρό. Με είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Με αποκαλούσε 'καμινίκι', γιατί γεννήθηκα στην περιοχή των Καμινικίων. Όλα τα παιδιά τον λάτρευαν και έμεινε κοντά στον Ηρακλή σε όλη του τη ζωή”.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής... "Ολος ο ποδοσφαιρικός ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει την βαθιά οδύνη του για την απώλεια του ποδοσφαιριστή - θρύλου του Συλλόγου μας, Σωτήρη Ζακαπίδα, ο οποίος έγραψε με υπέρλαμπρο και ανεξίτηλο τρόπο την ιστορία του στον 'κυανόλευκο' και στον ευρύτερο αθλητικό χώρο" και ο Γυμναστικός Σύλλογος... "Σύσσωμη η οικογένεια του Ηρακλή εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της, Σωτήρη Ζακαπίδα ο οποίος αποτέλεσε ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Συλλόγου. Ο ΓΣ Ηρακλής εύχεται συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Πηγή: Blue Arena

Αναπάντητα ερωτήματα για την κλοπή της σορού του Τάσσου


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτικά κίνητρα πίσω από την κλοπή της σορού του πατέρα της βλέπει η Αναστασία Παπαδοπούλου.

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με τον συνάδελφο Παναγιώτη Δημόπουλο, η κ. Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση της κλοπής του λειψάνου του πατέρα της, δηλώνει ότι στο μυαλό της υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε μέρα που περνά εμπλέκονται και άλλοι στην υπόθεση της κλοπής. Εξακολουθούν, όμως, στο μυαλό μου να υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ιδιαίτερα για τη νύκτα της κλοπής. Εμένα δεν με έχει πείσει η μαρτυρία του Ινδού».

«Κατ΄ εμένα η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί. Έχουμε ακούσει πάρα πολλά. Έχω ακούσει και τις δηλώσεις του Υπουργού για διασυνδέσεις με τα κατεχόμενα. Για παραδοχή ενός καταδίκου, για παραδοχή από έναν ύποπτο, για παραδοχή από άλλον ύποπτο, δεν ξέρουμε αν έχουν ληφθεί και από ποιους καταθέσεις. Δεν ξέρω, για μένα, όπως έχει εξελιχθεί η όλη η διαδικασία, δεν με έχει πείσει».

«Εγώ θέλω να βρεθούν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Η κ. Παπαδοπούλου είπε, ακόμα, ότι θεωρεί πως τα κίνητρα πίσω από την ενέργεια είναι πολιτικά, αφού η κλοπή, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί, έγινε για να ασκηθούν πιέσεις στην Κυβέρνηση».

Αναφορικά με το πολυσυζητημένο θέμα των λύτρων, η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ζητήθηκαν λύτρα.

«Εάν ζητούσαν και πληρώναμε λύτρα γιατί να μην το πούμε; Υπάρχει κάποιος ο οποίος θα μας κατηγορήσει γι αυτό;» διερωτήθηκε η Αναστασία Παπαδοπούλου.

Αναφερόμενη στο πρώτο σοκ που βίωσε τόσο αυτή όσο και η οικογένειά της, βλέποντας τον άδειο τάφο του πατέρα της, είπε ότι «αυτό που νιώθεις είναι κάτι ασύλληπτο, να βλέπεις μια τρύπα, ένα άδειο φέρετρο και να μην μπορείς να κατανοήσεις πώς είναι δυνατόν κάποιοι να έκαναν κάτι τέτοιο και πολύ περισσότερο το γιατί το έκαναν».

«Η ανακούφιση της οικογένειας είναι τεράστια μετά την ανεύρεση της σορού, αλλά οι λέξεις είναι πολύ μικρές για να εκφράσουν αυτό που νιώσαμε όλοι», είπε ακόμα η κ. Παπαδοπούλου.

Πηγή: Σημερινή

Οι δράστες της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου ζητούν … το μισθό τους


Οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι που ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Τ. Κουκούδη, δήμαρχο Παγγαίου, έχουν ήδη προφυλακιστεί για τις πράξεις τους, αλλά διαμαρτύρονται επειδή σταμάτησε να καταβάλλεται ο μισθός τους.

Οι δύο άντρες επικαλούνται μια διάταξη που ορίζει πως ένας δημοτικός υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνεται τη μισή αμοιβή του για όσο καιρό βρίσκεται σε αργία.

Ο νέος δήμαρχος, Α. Τσακίρης, βρίσκεται σε ηθικό δίλημμα, καθώς δεν υπογράφει για την πληρωμή των κατ’ ομολογία δολοφόνων και κινδυνεύει να καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος “προτιμώ να λερώσω το ποινικό μου μητρώο παρά να πληρώσω αυτά τα χρήματα”.

Πηγή: Newsblog

Aνησυχία στα Επιτελεία για τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο - Πώς τις ερμηνεύουν, τι φοβούνται


Ιδιαίτερα προσεκτικά μελετούν στο ΓΕΕΘΑ τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, όπως η χθεσινή πορεία της κορβέτας από το Aksaz στο εσωτερικό του διαύλου Σουνίου-Κέας.

Τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, αλλά όλες συγκλίνουν σε ένα σημείο: Ο κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου αυξάnεται καθημερινά. Δυστυχώς αυτό το συμπέρασμα έχει ένα παράπλευρο αρνητικό αποτέλεσμα σε πολιτικό επίπεδο. Σε ότι αφορά τα μαχητικά, οι αναχαιτίσεις γίνονται πλέον «με τα μάτια» προκειμένου να αποφευχθούν εφαρμογές σεναρίου τύπου «Βαριοπούλας».

Πρακτικά δεν έχουμε αναχαιτίσεις μεταξύ 6 και 10 μιλίων. Για λόγους οικονομίας αποστέλλονται δύο ή το πολύ τέσσερα αεροσκάφη για να προχωρήσουν σε μία τυπική αναγνώριση και επιστρέφουν στη βάση τους χωρίς εμπλοκές.

Οι Τούρκοι χειριστές δεν έχουν κανένα λόγο να εμπλέκονται αφού αντικειμενικός τους στόχος είναι να «απονευρώσουν» τον εναέριο χώρο των 10 ν.μ., όπου εισέρχονται κατά κανόνα ανενόχλητοι και φτάνουν μέχρι τα έξι μίλια, οπότε οι εμπλοκές είναι πλέον μηδενικές!

Σε ότι αφορά τις προκλήσεις του τουρκικού Ναυτικού, αυτές είναι αμφίβολο αν θα απαντηθούν έστω και αν κάποιο τουρκικό σκάφος επιχειρήσει τον περίπολου της Σαλαμίνας! Άλλωστε μία πορεία από το Σούνιο μέχρι την Σαλαμίνα είναι πιο φυσιολογική από αυτή του Αksaz-Σούνιο-Σμύρνη που πραγματοποιούν σχεδόν κάθε μήνα από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα οι Τούρκοι.

Και βέβαια, όλα ξεκίνησαν πέρσι, τον Ιανουάριο του 2009, όταν η τουρκική φρεγάτα παραβίασε του κανόνες της αβλαβούς διεύλευσης και πραγματοποίησε κρουαζιέρα λίγα μίλια μακριά - και εντός ακτίνας βολής των πυροβόλων της - από την οικία του πρωθυπουργού στην Ραφήνα, χωρίς να υπάρξει καμία ελληνική πρακτική αντίδραση. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε ακραίες συνθήκες δεν μπορεί να σμβεί κάποιο ατύχημα.

Η υπέρπτηση επάνω από την φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ στο Πεδίο Βολής Άνδρου κατά την ώρα εκτέλεσης αντιαεροπορικών βολών, θα μπορούσε να προκαλέσει το ατύχημα που προσδοκά η Άγκυρα. Η Άγκυρα έχει βεβαιωθεί ότι οραγνωμένη και συντονισμένη ελληνική αντίδραση δεν πρόκειται να υπάρξει, οπότε αν συμβεί κάποιο «ατύχημα» είναι βέβαιοι ότι η πολιτική-στρατιωτική αντίδραση θα είναι «στα μέτρα τους» με ότι αυτό σημαίνει.

Από εκεί και πέρα, όπως προαναφέραμε, οι εκτιμήσεις για την αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας διαφέρουν: Οι περισσότεροι στο ΓΕΕΘΑ εκτιμούν ότι πρόκειται για τα συνήθη «ψυχολογικά παίγνια» της Άγκυρας. Πιέζουν για να εκτιμήσουν τις ελληνικές αντοχές. Η δεύτερη εκτίμηση είναι καθαρά πολιτική: Κάνουν επίδειξη των πολιτικών θέσεών τους στο Αιγαίο τόσο σε ότι αφορά τον εναέριο χώρο, όσο και τον θαλάσσιο.

«Μπορούμε να πάμε οπουδήποτε, το Αιγαίο είναι δική σας θάλασσα, όσο είναι και δική μας». Η τρίτη εκτίμηση προέρχεται από μια ολιγάριθμη ομάδα του ΓΕΕΘΑ που θεωρεί ότι «Η αύξηση των προκλήσεων σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο». Σενάρια που να σχετίζονται με «κατασκοπευτικές» αποστολές δεν θεωρούνται σοβαρά: Ούτε έχουν την δυνατότητα, έχει χρειάζεται να κάνουν τέτοιες κινήσεις. Μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες αλλιώς, όπως κι εμείς, άλλωστε».

Επί της ουσίας όλες καταλήγουν στον ίδιο συμπέρασμα. «Έχουν διακρίνει εσωτερική πολιτική αδυναμία την τελευταία διετία και συμπεριφέρονται όπως ο καρχαρίας που έχει μυρίσει αίμα: Κάνουν κύκλους, πλησιάζουν να τσεκάρουν τις αντοχές και τις δυνάμεις, απομακρύνονται και ξανάρχονται»...

Σήμερα από τα μεσάνυχτα έως νωρίς το πρωί καταγράφηκαν συνολικά 25(!) κλήσεις από τα τουρκικά ραντάρ προς το πολωνικό αεροσκάφος της FRONTEX, ενώ αυτό πετούσε βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου, σε ύψος 3.000 ποδών και εντός ελληνικού εναέριου χώρου.

Όπως και τις προηγούμενες φορές, η κλήση έλεγε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου και ότι έπρεπε να εγκαταλείψει την περιοχή γιατί θα διεξαχθεί τακτική επιχείρηση εναντίον του.

Το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την αποστολή του πραγματοποιώντας μάλιστα δύο πτήσεις, δεχόμενο δέκα εκπομπές ασυρμάτου στην πρώτη και άλλες δεκαπέντε στη δεύτερη.

Πηγή: Defencenet.gr

Κατέβασαν και έσκισαν την Ελληνική σημαία


ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ

Σαστισμένοι οι μαθητές αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα

Ανάστατοι είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στον Ίασμο, γιατί πηγαίνοντας χθες το πρωί στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει γυμνάσιο και λύκειο, είδαν στον ιστό την ελληνική σημαία κατεβασμένη, σχισμένη και ποδοπατημένη.

Προφανώς το συμβάν πρέπει να έγινε το βράδυ του Σαββάτου από άγνωστους δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο γυμνασιάρχης κάλεσε την αστυνομία η οποία επιλήφθηκε του συμβάντος και ψάχνει να βρει τα ίχνη του άγνωστου ή των άγνωστων δραστών, οι οποίοι βεβήλωσαν το εθνικό μας σύμβολο.

Η πράξη αυτή τιμωρείται αυστηρά από την ελληνική νομοθεσία.

Πηγή: Χρόνος

Από την μια πέτρινο γεφύρι, απο την άλλη τσιμεντένιο και από πάνω άσφαλτος. Τί είναι;

Εθνική Οδός Κατερίνης - Ελασσόνας

Δεν παίζονται με τίποτα αυτοί οι Έλληνες μηχανικοί, μπορούν να κάνουν τα πάντα......!!!!!


Πάντως το πέτρινο γεφύρι καλά κρατεί!!!


Μάλλον το έκαναν για να μπορέσουν να φτιάξουν φωλιές τα χελιδόνια που όπως φαίνεται, αυτά προτιμούν το μπετόν πάρα την πέτρα.

Πηγή: Anemomilos