Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Το 2015 σε λειτουργία η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης – Τα σχέδια για τις επεκτάσεις


Εντός του 2015 θα λειτουργήσει η βασική γραμμή του μετρό της Θεσσαλονίκης, αντί για τον Οκτώβριο του 2012 που είχε οριστεί αρχικά ως η ημερομηνία παράδοσης του έργου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης Α.Ε., Γιώργο Κωνσταντινίδη, ο οποίος ενημέρωσε για το θέμα τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, τα έργα κατασκευής των σταθμών και των σηράγγων έχουν ολοκληρωθεί κατά 38% καθώς ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σταθμού Ευκλείδης και η διάνοιξη των σηράγγων κατά 65%.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στους σταθμούς Επίσταθμος (περιοχή Άγιοι Πάντες), Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Πανεπιστήμιο, Ευκλείδης, Φλέμινγκ και Ανάληψη και στις σήραγγες.

Η αυτοθυσία της μάνας λέαινας


Το μικρό λιονταράκι βρέθηκε στο γκρεμό. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποφύγει το μοιραίο. Με φωνές πανικού καλεί την μητέρα του. Η λέαινα ζητά βοήθεια.  Τέσσερα λιοντάρια δοκιμάζουν να κατέβουν. Χωρίς επιτυχία. Διστάζουν. Η πλαγιά είναι πολύ απότομη και το παραμικρό λάθος θα είναι θανατηφόρο. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού φαίνεται να ματαιώνεται...

Πορεία προς την «Αφροδίτη»


ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΤΟ ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ

Νοτιοδυτικά της Πάφου και σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Τίμης βρισκόταν το πρωί της Δευτέρας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Piri Reis». Από την πορεία που έχει χαράξει φαίνεται πως έχει κατεύθυνση προς το «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Σε περίπτωση που συνεχίσει έτσι, το τουρκικό σκάφος θα διέλθει σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα νωρίς το βράδυ.

Από τα μεσάνυκτα της Κυριακής ενώ κατευθυνόταν προς τον κόλπο της Μερσίνας -όπου ήταν και ο «επίσημος» προορισμός του σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ναυτικές καταχωρήσεις-, πήρε νότια πορεία και ακολουθώντας πορεία ανάλογη της διαμόρφωσης των ακτών της Κύπρου.

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26.9.2011

Με την ευκαιρία της εξαγγελίας από την Κυβέρνηση νέων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων και την μη πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

«Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!

Την μείωση δηλαδή της τιμής του πετρελαίου κίνησης στο επίπεδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Εκθεση με έργα ζωγραφικής που σκιαγραφούν το θωρηκτό "Αβέρωφ"

Αιμίλιος Προσαλέντης, Το θωρηκτό «Αβέρωφ» στην Πόλη, Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο

51 πίνακες για το πλοίο-θρύλο στο Ναυτικό Μουσείο

"Ωραία η ιδέα την οποίαν είχεν ο Υπουργός των Ναυτικών να παρέξη όλα τα μέσα εις τον ζωγράφον κ. Χατζήν διά να απεικονίσει εις μεγάλον πίνακα την ναυμαχίαν της 5 Δεκεμβρίου...". Ενα περιοδικό τον Ιανουάριο του 1913 επικροτεί την εντολή που έδωσε ο τότε υπουργός των Ναυτικών Νικόλαος Στράτος προς τον ζωγράφο Βασίλειο Χατζή να απεικονίσει τη ναυμαχία της "Ελλης", με το θωρηκτό "Αβέρωφ", και προς τις μονάδες του ελληνικού στόλου να του παράσχουν τις αναγκαίες διευκολύνσεις.

Ο μαθητής του Βολανάκη, αν και δεν είναι αποκλειστικά θαλασσογράφος, έχει μελετήσει τη θάλασσα και "προσωπογραφεί" το θωρηκτό από διάφορες οπτικές γωνίες, άλλοτε μόνο κι άλλοτε επικεφαλής της Μοίρας των καταδρομικών της οποίας ηγείται.

Τρεις λαλούν και όλοι χορεύουν

Ο Πάγκαλος προτείνει κυβέρνηση με Ν.Δ., ο Παπανδρέου βλέπει τη Μέρκελ και ο Βενιζέλος στέλνει μηνύματα από την Ουάσιγκτον (ΕΡΑ/ΑΠΕ)

ΠΑΣΟΚ: ΚΟΝΤΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΑΙΧΜΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με «κούρεμα» έως και 50% να είναι στην πρώτη γραμμή της διεθνούς οικονομικής επικαιρότητας, στην κυβέρνηση και γενικότερα στην κυβερνητική παράταξη διαδραματίζονται «σκηνές ροκ».

Έριξαν αυγό στον Υφυπουργό Μανώλη Όθωνα (Video)