Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Δημοπρατείται η εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης


Δημοπρατείται, στους επόμενους μήνες, το πρώτο τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, από το ΤΙΤΑΝ μέχρι τα Κωνσταντινουπολίτικα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ στο επόμενο έτος αναμένεται η δημοπράτηση του δεύτερου τμήματος μέχρι την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, καθώς και τριών κόμβων (Πολυγύρου, Αεροδρομίου και Μουδανιών).

Χτες, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ευρεία σύσκεψη για τα έργα υποδομών της περιοχής, υπό την προεδρία του κ. Μαγκριώτη, παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιάννη Οικονομίδη, της γενικής γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρίας Λιονή, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Ο κ. Μαγκριώτης επέρριψε σημαντικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για σειρά καθυστερήσεων σε όλα τα ζητήματα υποδομών, ενώ σημείωσε πως αν δεν επισπευστούν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων υπάρχει κίνδυνος απώλειας πόρων.

Ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε πως «υπήρξαν προβλήματα στην τελική χωροθέτηση στην περιοχή της Θέρμης, τα οποία λύθηκαν μέσα από την ανοιχτή διαβούλευση. Το έργο θα κοστίσει περίπου 2 δισ. ευρώ. Οι πόροι δεν είναι διασφαλισμένοι στην Τέταρτη Προγραμματική Περίοδο. Γι’ αυτό θέλουμε να τρέξουμε, να αρχίσει η απορρόφηση όσο πιο γρήγορα γίνεται και ταυτόχρονα δουλεύουμε και για τη δημοπράτηση του δεύτερου τμήματος, αφού οριστικοποιηθούν η χάραξη και οι μελέτες μέσα στο 2011».

Τρεις δρόμοι

Νωρίτερα πάντως θα δημοπρατηθούν τα έργα σε άλλους τρεις σημαντικούς δρόμους, που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τα τμήματα Νέα Σάντα - Εγνατία οδός, Ποτίδαια - Καλλιθέα και παράκαμψη Πολυγύρου. «Δώσαμε προτεραιότητα στα θέματα οδικών αξόνων και οδικής ασφάλειας, ειδικά στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, που έχει πάρα πολλά κυκλοφοριακά φορτία και προβλήματα. Μάλιστα, προγραμματίζουμε τις επόμενες μέρες ευρύτατη σύσκεψη γι’ αυτό το θέμα», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Περιφερειακή τάφρος

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης την άμεση χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης της περιφερειακής τάφρου Θεσσαλονίκης, που μελέτησε εδώ και χρόνια ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, αλλά παρέμενε στα χαρτιά.

Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα του πολεοδομικού συγκροτήματος, ο κ. Μαγκριώτης παραδέχτηκε πως η περιοχή είναι «ανοχύρωτη σε ακραία καιρικά φαινόμενα» και στο επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί το συνολικό πρόγραμμα των έργων και μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας που θα χρηματοδοτηθούν. Παράλληλα, ανακοίνωσε την κατασκευή συμπληρωματικού αποχετευτικού δικτύου, όπως και υποδομών υποστήριξης της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

O AOΠ στο διεθνή Ημιμαραθώνιο της Μπρατισλάβας


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 Ο ΑΟΠ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ 4 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ . ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟ 1:19:03 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΗΤΑΝ 27ος ΜΕΤΑΞΥ 1150 ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΑΡΔΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΧΡΟΝΟ 01:23:43 ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ 61η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 6η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ(ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ).

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΟΛΙΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟ 01:31:25.

Ο ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΚΑΤΣΙΜΕΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟ 01:46:04

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2500 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΟΠ ΔΙΑΦΗΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ(Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΠ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ POLIGIROS-CHALKIDIKI).

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕUROSPORT.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ Κ. ΑΣΤΕΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Ευχές από το blog Ανεμόμυλος της Πιερίας

κλικ στην ευχετήρια κάρτα για μεγέθυνση

Χρόνια Πολλά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τερπνής Βισαλτίας Σερρών

κλικ στην ευχετήρια κάρτα για μεγέθυνση

Ο Αφρικανός μπήκε μέσα σα νοικοκύρης


ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η γυναίκα φοβήθηκε όταν τον αντίκρισε γιατί νόμιζε ότι ήρθε ο σύζυγός της
Η αφηρημάδα της γυναίκας να αφήσει τα κλειδιά του σπιτιού στην πόρτα του διαμερίσματος χωρίς να το αντιληφθεί, κόντεψε να γίνει αφορμή να της αδειάσουν το σπίτι, στην περιοχή του πανεπιστημίου.

Ο τύπος που βρήκε την πόρτα με τα κλειδιά πάνω, ήταν ένας Αφρικανός δύο μέτρα όπως τον περιέγραψε, ο οποίος δεν έχασε ευκαιρία και μπήκε στο σπίτι σαν κύριος. Η γυναίκα που έκανε δουλειές στην κουζίνα, νόμισε επέστρεψε ο άντρας της νωρίτερα και τον φώναξε με το όνομά του, όταν δεν πήρε απάντηση, βγήκε στο χολ και βρέθηκε μπροστά στον δίμετρο αράπη.

Ο ίδιος έφυγε αμέσως, παίρνοντας και τα κλειδιά. Η γυναίκα πήγε στην επιχείρηση του άνδρα της αναστατωμένη και οι δύο μαζί γύρισαν στο σπίτι για να δουν πως θα αντιδράσουν. Η δεύτερη έκπληξη ήταν όταν ανοίγοντας την πόρτα, ο επίδοξος διαρρήκτης ήταν μέσα και σκάλιζε στα συρτάρια. Ξανά νέο σκηνικό καταδίωξης που αυτή την φορά έληξε με την φυγή του αφρικανού ο οποίος άφησε πίσω τα κλειδιά. Αν τελικά ειδοποίησαν την αστυνομία και αν άλλαξαν κλειδαριά μετά το συμβάν, δεν τον γνωρίζουμε, αλλά θα έχουν να το λένε.

Πηγή: Χρόνος