Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Νεκρά δύο ακόμα αρκουδάκια

Το 13ο τροχαίο στον δρόμο Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής

Μέλος του Αρκτούρου περισυλλέγει από τον δρόμο το νεκρό αρκουδάκι

Ατύχημα με δύο νεκρά αρκουδάκια, φετινής γέννας, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον κάθετο οδικό άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής. Στον ίδιο άξονα έχουν σημειωθεί συνολικά 13 ατυχήματα με θύματα άγρια ζώα στα οποία έχουν σκοτωθεί 11 αρκούδες!

Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ ενημερώθηκε ο Αρκτούρος από διερχόμενο οδηγό και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος. Τα δύο μικρά αρκουδάκια, που ήταν αδέλφια, βρέθηκαν διαμελισμένα και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Όπως διαπιστώθηκε τα δύο αρκουδάκια ήταν μόλις 4-5 μηνών, φετινής γέννας και ζύγιζαν περίπου 15 κιλά. Πιθανότατα το ατύχημα συνέβη την ώρα που τα δύο αρκουδάκια διέσχιζαν το δρόμο με τη μητέρα τους.

Ενεφανίσθη ο Αλ. Αλαβάνος και προτείνει "ενωτική ριζοσπαστική κίνηση" αλλά χωρίς ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, ο Αλέκος Αλάβανος προτείνει μια νέα πρόταση δράσης για την Αριστερά. Η πρότασης που κατέθεσε στις 9 Ιουλίου το Συντονιστικό του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής προς οργανώσεις και κόμματα της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, λαμβάνει υπόψιν της το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών εθνικών εκλογών και την προοπτική των ευρωεκλογών του 2014.

Σύμφωνα με  την "πλατφόρμα συμφωνίας" είναι προφανές ότι οι δυνάμεις που έχουν επιλέξει να συσπειρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και μετέχουν στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΚΟΕ, ΔΕΑ) αποκλείονται από τη συνέχεια. Ο ορίζοντας συμμαχιών που προτείνει το ΜΑΑ περιλαμβάνει λοιπόν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις οργανώσεις της χωριστά, το ΕΕΚ, την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, την ΟΚΔΕ, καθώς και τον ανένταχτο κόσμο που έχει πλησιάσει τον χώρο αυτό.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Ζητούν την παραίτηση Καράκωστα

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Ιωάννης Καράκωστας

Επιμένει ο κ. Μαρκόπουλος για την σχέση του συμβούλου με την Siemens

Την παραίτηση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Ιωάννη Καράκωστα ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι εξαπέλυσαν μετωπική επίθεση σε βάρος του, με αφορμή τις σχέσεις του με την εταιρεία Siemens.

Μετά τη δήλωση που έκανε ο κ.Καράκωστας, ο οποίος διέψευδε τα όσα υποστήριζε νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος και τόνιζε ότι διέκοψε την συνεργασία του με την εταιρεία όταν ανέλαβε επικεφαλής ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, με δήλωσή του υποστηρίζει ότι είναι «αυτονόητο ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά τον κ. Καράκωστα».

Αποκαλύφθηκε "κομμουνιστικός" έρωτας του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας

"Αυτοκρατορικός έρωτας" και life style αλά... Βόρεια Κορέα. Εδώ και μέρες τα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με τη μυστηριώδη γυναίκα που έκανε την εμφάνισή της στο πλευρό του νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος διαδέχτηκε τον αυστηρό και αυταρχικό πατέρα του.

Τελικά το μυστήριο λύθηκε, και η μαυροντυμένη γυναίκα που ακούει στο όνομα Χιον Σονγκ-γουόλ είναι παλιός έρωτας του Κιμ Γιονγκ-ουν, σχέση όμως στην οποία ο μπαμπάς Κιμ Γιονγκ-Ιλ είχε τις ενστάσεις του και υποχρέωσε κακήν κακώς το γιο του να τη λήξει.

Η Χιον, η οποία είναι τραγουδίστρια στο επάγγελμα, με πολλές επιτυχίες στα βορειοκορεατικά τσαρτ και τραγούδια με τίτλους χαρακτηριστικούς της κομμουνιστικής νεανικής κουλτούρας, όπως «Η τέλεια κοπέλα», «Τα βήματα των στρατιωτών», «Αγαπάω την Πιονγκ Γιανγκ», «Η στρατιωτίνα που απολύθηκε» ή «Είμαστε ο στρατός του Κόμματος».

«Παγώνουν» οι αντικειμενικές, στις 8.000 ευρώ το αφορολόγητο, προς κατάργηση οι αποδείξεις

Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, το «πάγωμα» των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αλλά και την εξίσωση του φόρου πετρελαίου και θέρμανσης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα περιλαμβάνει αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος όπως και στο μέτρο των αποδείξεων το οποίο δεν κρίνεται ότι είναι το προσφορότερο μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, τη θέσπισης του νέου περιουσιολογίου και διατάξεις για το νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων των επιχειρήσεων. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2013.

Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αφού οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει σημαντικά.

Συμπληρωματική έρευνα για τα CDS και τον Ανδρίκο Παπανδρέου

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ

Συμπληρωματική έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για την υπόθεση των CDS, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες για ύπαρξη εσωτερικής πληροφόρησης και τη σχέση του Ανδρίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου για την είσπραξη ασφάλιστρων κίνδυνου στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με τον skai.gr.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή είχε διενεργηθεί έρευνα από τον περασμένο Νοέμβριο, από εισαγγελέα Πρωτοδικών και η δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν τα καταγγελλόμενα.

Δήμος Σιθωνίας: Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Νέο Μαρμαρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ

Τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και της Σιθωνίας πρόκειται να εκτεθούν στην Κεντρική προβλήτα  (παραλιακό πεζόδρομο) του Ν. Μαρμαρά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 και ώρες από 18.00 – 00:00 με στόχο να παρουσιαστούν και να γίνουν γνωστά κυρίως στους πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής μας.

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν προϊόντα όπως: κρασί, τσίπουρο, μέλι, λάδι, ελιές, αλίπαστα, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού και παραδοσιακά ηδύποτα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα βρίσκεται εκεί ο γνωστός σεφ Ανδρέας Λαγός που παρουσιάζει την εκπομπή «Σέφ στον αέρα»

Φέτος το καλοκαίρι το "Χαμόγελο του Παιδιού" ταξιδεύει στη Χαλκιδική

κλικ για μεγέθυνση

Πολύγυρος: 50 εθελοντές - φοιτητές για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον HIV/AIDS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

50 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11.30 π.μ.
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV/AIDS


Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού στη Μακεδονία και Θράκη για τον HIV/AIDS, που διοργανώνει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με σύνθημα «ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ- ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ», διοργανώνεται στο νομό Χαλκιδικής από 12 έως 17 Ιουλίου ενημερωτική εξόρμηση με την βοήθεια των Δήμων και την υποστήριξη των 50 φοιτητών - εθελοντών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα υλοποιήσουν street work κατά τη διάρκεια των πρωινών, απογευματινών και νυχτερινών ωρών σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.