Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλάζει τα... φώτα η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στο οδικό δίκτυό της

Οικονομία της τάξης του 60 με 70% ως προς το κόστος που δαπανά για τον ηλεκτροφωτισμό όλων των δρόμων της αρμοδιότητάς της αναμένεται να κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των συμβατικών φώτων τεχνολογίας ατμού υδρογόνου / νατρίου με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας (σώματα τεχνολογίας LED).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα την υποβολή σχετικής πρότασης στο πρόγραμμα Jessica (για τις βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές) και εφόσον η πρόταση εγκριθεί θα γίνει διαγωνισμός. Το πρόγραμμα, ύψους επτά εκατομμυρίων ευρώ (με χρηματοδότηση κατά 70% από το Jessica και 30% από πόρους της Περιφέρειας) προβλέπει την αντικατάσταση 15.000 σωμάτων ηλεκτροφωτισμού, από την οποία αναμένεται οικονομία ενέργειας κατά 60 με 70% αλλά και εξασφάλιση πόρων άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ σε χρονικό διάστημα δέκα ετών.

Γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας “Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ο κόσμος είναι πολύχρωμος”

Γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας
“Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου
ο κόσμος είναι πολύχρωμος”

Γιορτή για την ολοκλήρωση της εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας του δικτύου Future Library “Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος!” διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7.00 μ.μ. στην αυλή της οικείας Τραγανού.

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου από τις 14 Ιουνίου αναπτύχθηκαν δράσεις για παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού με κεντρικό τίτλο “Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ο κόσμος είναι πολύχρωμος”.

Ημερίδα για την Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων στο Δήμο Πολυγύρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για την Ανάρτηση Κτηματολογικών στοιχείων
στο Δήμο Πολυγύρου

Από την Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ σε συνεργασία με το Δήμο Πολυγύρου  διοργανώνει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην «Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» στο Δημαρχείο Πολυγύρου, Πολυτεχνείου 50,   ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

«Ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και διαδικασία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης/ ένστασης»

Προμυνήεται βαρύς και πρόωρος Χειμώνας ...έφυγαν τα Χελιδόνια

Παρατηρώντας την μεγάλη συγκέντρωση Χελιδονιών που κατά σμήνη πετούν φτεροκοπώντας χαμηλά ,καλώντας όλα τα μέλη της ομάδας, παρατήρησα ότι η μεγάλη φυγή των Χελιδονιών άρχισε πολύ νωρίς εφέτος ...Προμηνύοντας ένα βαρύ και πρόωρο χειμώνα !

Σύμφωνα με ''μετεωρολόγους του Θεσσαλικού Κάμπου ''που πάντα γνώριζαν τα μερομήνια το ξαφνικό και πολύ πρόωρο ταξείδι για τις θερμές περιοχές της Αφρικής των Χελιδονιών προμηνύεται ένας από τους πιο βαρείς και πρόωρους Χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών
 Σε συνομιλία με φυσικό μετεωρολόγο που σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του μας ανέφερε ότι ο φετινός Χειμώνας θα θυμίζει μέρες του  41!

Τα χελιδόνια είναι από τα πλέον γνωστά μεταναστευτικά πουλιά που κατακλύζουν από τις αρχές του Μάρτη την χώρα μας αλλά και άλλες Μεσογειακές χώρες προκειμένου να αναπαραχθούν και στα μέσα  του φθινοπώρου συγκεντρώνονται κατά δεκάδες εκατοντάδες σε σμήνη και μεταναστεύουν με θεαματικό τρόπο προς τα θερμά κλίματα της Αφρικής,

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Χαλκιδικής


Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική της ευθύνη και την ευαισθησία της απέναντι στην ελληνική οικογένεια και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποφάσισε να τις στηρίξει  και να τις βοηθήσει να καλύψουν τις ανάγκες τους, όσον αφορά την αγορά των σχολικών ειδών.

Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τους εμπορικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, οργανώνει εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά της Χαλκιδικής, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

Σήμερα που οι ελλείψεις στα δημόσια σχολεία είναι τεράστιες, που η Ελληνική οικογένεια αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά, πρέπει όλοι να ενεργήσουμε με αλληλεγγύη στηρίζοντας όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Στον εισαγγελέα οι 46 συλληφθέντες για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθούν, στις 12 το μεσημέρι, οι 46 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την χθεσινή επίθεση με ρίψη αντικειμένων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που φέρονται να είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ Θύρα 4 καλεί τους οπαδούς της ομάδας σε συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.