Κυριακή 27 Μαΐου 2012

20 Χρόνια ΣΦ ΠΑΟΚ Αρναίας - Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 20 Χρόνια ΣΦ ΠΑΟΚ ΑΡΝΑΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Αρναίας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου, διοργανώνει φιλικό αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και των παλαιμάχων του ΜΟ Απόλλων Αρναίας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αρναίας, τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012 και ώρα 18.00.

Καλείται όλη η φίλαθλη κοινωνία της Χαλκιδικής για να καμαρώσει τα μεγάλα αστέρια της ομάδας μας, που έλαμψαν τη δεκαετία του 1970 και 1980.

Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που συνέβαλαν στη διάδοση της Ιδέας του ΠΑΟΚ.

Το ΔΣ του ΣΦ ΠΑΟΚ Αρναίας

"Χρυσός" ο Λευτέρης Κοσμίδης στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας, ο Λευτέρης Κοσμίδης!

Με 15,766 βαθμούς, ο αθλητής μας άφησε πίσω του ακόμα και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Αλεξάντερ Σατίλοφ  από το Ισραήλ.

Δεύτερος ήρθε ο Λευκορώσος Ντιμίτρι Μπαρκαλάου (15,300 βαθμοί) και τρίτος ο Σατίλοφ (15,166 βαθμοί).

Ξαναέγραψαν το «Πιστεύω» και το αφιέρωσαν...στο ευρώ!

Φαίνεται πως αυτοί που ισχυρίζονται ότι το ευρώ και οι αγορές είναι οι «θεοί» της νέας εποχής τώρα δικαιόνονται αφού χρήστες του διαδικτύου επιστράτευσαν όχι μόνο το χιούμορ τους, αλλά...
και τις θεολογικές τους γνώσεις προκειμένου να συνθέσουν ένα... εναλλακτικό «Σύμβολο της Πίστεως» αφιερωμένο στο ευρώ!

Πιστεύω εις ένα Ευρώ,

Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν ΔουΝουΤού και γης, δανειστών τε πάντων και φραγγάτων.

Και εις ένα Κύριον πρόεδρο της Ε.Κ.Τ., τον Υιόν του Ευρώ τον μονογενή,
τον εκ του Πατρός δανεισθέντα προ πάντων των εντόκων.
δάνειο εκ δανείου, ευρώ αληθινόν εξ ευρώ αληθινού, τοκισθέντα, ου χαρισθέντα,
ομοούσιον τω ΔΝΤ, δι' ου τα πάντα οφείλετο.

Φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη Περιφερειακή Θεσσαλονίκης


Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν από λίγα λεπτά η Περιφερειακή Οδός που είχε κλείσει λόγω του όγκου των νερών που είχαν συγκεντρωθεί στο οδόστρωμα.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης. Άντρες της Τροχαίας ρυθμίζουν την κυκλοφορία στον Κόμβο Ωραιοκάστρου.

Ο δεινόσαυρος που τρομοκρατούσε το νότιο ημισφαίριο

Καλλιτεχνική απεικόνιση του E.mefi που ήταν ο «φόβος και τρόμος» του νοτίου ημισφαιρίου

Ο Eoabelisaurus mefi ήταν ο «φόβος και ο τρόμος» στην αρχαία ήπειρο όπου ζούσε

Θοδωρής Λαΐνας

Ενα ακόμη εντυπωσιακό εύρημα αποκάλυψε η παλαιοντολογική σκαπάνη. Πριν από τρία χρόνια εντοπίστηκαν στην Παταγονία απολιθώματα ενός μυστηριώδους ζώου η ταυτότητα του οποίου επιτέλους αποκαλύφθηκε.

Η μελέτη των απολιθωμάτων οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι τα απολιθώματα ανήκουν σε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος σαρκοβόρου δεινοσαύρου που είχε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ο Eoabelisaurus mefi είχε μήκος 6.5 μέτρα και ήταν εξαιρετικά μοχθηρός.

Επικίνδυνα «παιχνίδια» των Τούρκων στη Θράκη

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, σε ό,τι αφορά τους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, όπου υπάρχει έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου οι υποψήφιοι από τη μειονότητα εξέλεξαν τρεις από τους συνολικά έξι βουλευτές των δύο νομών. Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής εκτιμάται πως ήταν και πάλι εξαιρετικά ενεργός, κατευθύνοντας σε ένα μεγάλο ποσοστό τις ψήφους των Ελλήνων μουσουλμάνων.

Από τη μια στιγμή στην άλλη οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι με τη Δημοκρατική Συμμαχία στις προηγούμενες εκλογές έχουν (αυτό)αναδειχθεί σε «πολιτικούς παράγοντες μεγάλης σημασίας». Ο Χατζημεμής Τουρκές από την Ξάνθη και ο Αχμέτ Ιλχάν από τη Ροδόπη δεν ακολούθησαν την Ντόρα Μπακογιάννη στην επιστροφή της στη Ν.Δ. Αποφάσισαν να πορευτούν σε διαφορετικούς δρόμους.

Γκίντερ Γκρας: To ποίημα για την Ελλάδα είναι δικό μου

Μετά το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung που ανέφερε ότι ήταν φάρσα το ποίημα του Γκίντερ Γκρας για την Ελλάδα, ο ποιητής το διαψεύδει και επιβεβαιώνει την πατρότητα του πονήματος. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκρας αναφέρει: «Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας».

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, το ποίημα δεν γράφτηκε από τον Γκρας αλλά από την συντακτική ομάδα του σατυρικού περιοδικού Titanic που κατάφερε να ξεγελάσει την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που το πρωτοδημοσίευσε.

Πηγή: The Insider

Αρχαιολόγοι με ρεβόλβερ στις αρχές του αιώνα στη Θάσο

Η «Πύλη του Σιληνού» στο τείχος της αρχαίας πόλης με ανάγλυφη παράσταση (1913)

Εκατό χρόνια αρχαιολογικών ερευνών στη Θάσο, σε ένα λεύκωμα γεμάτο αρχειακό υλικό, συγκεντρωμένο από πολλές γενιές επιστημόνων και καλλιτεχνών

γράφει η Μαρία Θερμού

Τέσσερα καπέλα και ένα ρεβόλβερ. Ο νεαρός γάλλος αρχαιολόγος που έφθανε στις αρχές του 1920 στη Θάσο φέρνοντας στο μόλις πριν από λίγα χρόνια απελευθερωμένο νησί τις συνήθειες της εποχής, εκτός από τα καπέλα του (το φελλένιο, το ψάθινο, το πάνινο και την τραγιάσκα) είχε κρίνει σκόπιμο να έχει μαζί του και ένα όπλο. Στο τετράδιό του το μέλος της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής δεν εξηγεί τους λόγους αυτής της ανάγκης, όμως οι συνθήκες που επικρατούσαν στο φτωχό νησί ίσως και να τον φόβιζαν.

Θεσσαλονίκη : Αναπαράσταση της δολοφονίας Λαμπράκη από το ΚΘΒΕ


Τα κτίρια είναι διατηρημένα άριστα στο χρόνο (σχεδόν μισός αιώνας). Συνέβαλε ιδιαίτερα και το αδιάκοπα βροχερό -μουντό σαν τη Θεσσαλονίκη απόγευμα Σαββάτου και οι σκούρες ομπρέλες των 500 και πλέον θεατών στη διασταύρωση των οδών Ερμού Βενιζέλου και Σπανδωνή (στο άδειο ακόμα και από παρκαρισμένα αυτοκίνητα) εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το φυσικό «σκηνικό» ήταν ιδανικό – καλύτερο κι απ αυτό που αναγκάστηκε να επιλέξει ο Κώστας Γαβράς για το κινηματογραφικό «Ζ» του στην Αλγερία.

Ήταν το ίδιο ακριβώς σημείο όπου το βράδυ της 22ας Μαΐου του 1963 το παρακράτος που δρούσε στην Ελλάδα σκότωσε τον ειρηνιστή - βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη .

Ο Ιλχάν Αχμέτ στην Δημοκρατική Αριστερά του κυρ Φώτη

Μέχρις στιγμής τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ένα πολύ συγκεκριμένο προσωπείο για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, την Δημοκρατική Αριστερά. Ένα προφίλ που εμπεριέχει τα συστατικά της "σοβαρότητας", της "περίσκεψης" και της προσπάθειας αναζήτησης πραγματικών και ρεαλιστικών λύσεων.

Αυτό όμως φαίνεται ότι είναι ένα μηντιακό κατασκεύασμα. Γιατί πέρα από τις Ρεπούσηδες και τα λοιπά λαμπρά άστρα της αντι-εθνικής διανόησης, το κόμμα του κ. Κουβέλη, πλέον περιλαμβάνει και συνειδητούς ανθέλληνες. Πού μάλιστα δεν διστάζουν μπροστά στην οποίαδήποτε ... μεταγραφή για να προωθήσουν τα συμφέροντα του προξενείου.

Frankfurter Allgemeine: Φάρσα το ποίημα του Γκύντερ Γκρας υπέρ της Ελλάδας

Το ποίημα με τίτλο «H ντροπή της Ευρώπης» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sueddeutschen Zeitung

Γράφτηκε από το σατιρικό περιοδικό Titanic υποστηρίζει η εφημερίδα

Το ποίημα του γερμανού νομπελίστα συγγραφέα Γκύντερ Γκρας, με το οποίο μέμφεται την Ευρώπη ότι εγκαταλείπει την Ελλάδα είναι μία φάρσα του σατιρικού περιοδικού Titanic υποστηρίζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Oπως υποστηρίζει το ποίημα «H ντροπή της Ευρώπης» γράφτηκε από τους εκδότες του περιοδικού που κατάφεραν να το δουν δημοσιευμένο στο φύλλο του Σαββάτου της Sueddeutschen Zeitung.

Γ. Παπαγιάννης: ελεύθερος με εισαγγελική εντολή ο δημοσιογράφος

Ο κ. Γ. Παπαγιάννης (δεξιά) συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου

Είχε συλληφθεί μετά από μήνυση του Κ. Βαξεβάνη

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του Εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης που συνελήφθη χθες το απόγευμα από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως διαχειριστής ιστολογίου, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, για ανάρτηση συκοφαντικού περιεχομένου σε βάρος του.

Ο Παπαγιάννης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση.

Σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη υπέβαλε μήνυση ο συνάδελφος του Κώστας Βαξεβάνης για πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου και συκοφαντική δυσφήμιση.

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις φέρνουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα με διαφορά από 1,1 έως 5,7 μονάδες

ΓΚΑΛΟΠ ΤΩΝ KΑΠΑ RESEARCH- MARC - MRB

Tρεις νέες δημοσκοπήσεις για λογαριασμό κυριακάτικων εφημερίδων φέρνουν πρώτη τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί.

Αναλυτικότερα, σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει προβάδισμα 5,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 25,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,1%. Τις δυνάμεις φαίνεται να διατηρεί το ΠΑΣΟΚ, με 13%, ενώ αντιθέτως συμπιέζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και σε μικρότερο ποσοστό η Δημοκρατική Αριστερά. Το ΚΚΕ εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με 6,3% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.