Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Επιμένει ο Ερντογάν ότι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική

REUTERS/UMIT BEKTAS
Θα το εντάξει και στο σχολικό πρόγραμμα

«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε ο κ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

 O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα την θεωρία του σχετικά με την ανακάλυψη της αμερικανικής ηπείρου από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα, δηλώνοντας, παρά τις επικρίσεις που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι μουσουλμάνοι, ότι θα εισαγάγει τη διδασκαλία της θεωρίας στα σχολεία.

Αρχαία καταστήματα αποκαλύφθηκαν σε ανασκαφές στην Πάφο

Αρχαία καταστήματα αποκαλύφθηκαν σε ανασκαφές στο ελληνιστικό θέατρο της Πάφου, το οποίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στον χώρο του θεάτρου κάνει ανασκαφές, από το 1995, η αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, οι έρευνες υπό τη διεύθυνση του δρα Κρεγκ Μπάρκερ αποκάλυψαν το νότιο άκρο ενός κτιρίου συνολικού μήκους 20 μέτρων, με τοίχους, πλάτους ενός μέτρου, που χρονολογείται από τον 15ο-16ο αι. μΧ.

Τα έως στιγμής ανασκαφικά δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σειρά καταστημάτων, ενώ οι ενδείξεις από την κεραμική, που βρέθηκε, υποδηλώνουν ότι τα μπάζα, που ανασκάφηκαν, σχετίζονται με τον σεισμό του 4ου αι. μΧ.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

Τις εργασίες στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να εγκαινιαστεί και να λειτουργήσει μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου ο προϋπολογισμός ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η δημιουργία του Εκθετηρίου Τοπικής Ιστορίας & Λαογραφίας  έχει ενταχθεί σε Μέτρο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER.