Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

Τις εργασίες στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης επιθεώρησε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να εγκαινιαστεί και να λειτουργήσει μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για ένα έργο του οποίου ο προϋπολογισμός ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η δημιουργία του Εκθετηρίου Τοπικής Ιστορίας & Λαογραφίας  έχει ενταχθεί σε Μέτρο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER.


Οι εργασίες αφορούν στο υφιστάμενο, προ του 1923, Δημοτικό  Σχολείο Νικήτης, στο οποίο  θα υπάρχει Εκθετήριο Τοπικής Ιστορίας & Λαογραφίας, ενώ έχουν γίνει εργασίες συντήρησης και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.


Για τη λειτουργία του συγκεντρώθηκε και όλο το υλικό που θα εμπλουτίσει το Εκθετήριο. Η συλλογή διατηρείται, συντηρείται και είναι υπερπλήρης, καθώς αποτελείται από 1500 εκθέματα, έτοιμα για τοποθέτηση.


Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα κτίριο που είναι άμεσα συνυφασμένο με την τοπική παράδοση και την ιστορία του τόπου, καθώς έχει φιλοξενήσει στους χώρους του τρεις γενιές νέων και ηλικιωμένων της Νικήτης και χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την επιβλητικότητα του. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί σύντομα θα παραδώσουμε στους κατοίκους της περιοχής ένα μουσείο – κόσμημα, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες της Σιθωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: