Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

2007 Βενιζέλος vs Παπανδρέου


Να μην ξεχνιόμαστε, να τα θυμόμαστε και αυτά.

Η αδιαφορία γκρεμίζει τα κάστρα μας

Απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζει ένα από τα ωραιότερα και γνωστότερα ενετικά κάστρα της Ελλάδας, αυτό της Μεθώνης, αλλά και ο περίφημος λόφος του Μανιακίου, που βρίσκεται βορειοανατολικά της Πύλου.

Το σημείο του κάστρου όπου ο Παπαφλέσσας έπεσε την ώρα της μάχης, σήμερα ρημάζει εγκαταλελειμμένο στη λήθη. Σύμφωνα με καταγγελίες, σήμερα τόσο το κάστρο της Μεθώνης, όσο και ο ιστορικός χώρος στο Μανιάκι, έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Αν και οι επισκέπτες κάθε χρόνο είναι πολλοί, οι αρμόδιοι φορείς και η πολιτεία δεν δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον και προσοχή.

Δείτε μερικές φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στη zougla.gr, από το Μανιάκι και το κάστρο της Μεθώνης, περιγράφοντάς μας την απαράδεκτη και ανατριχιαστική –συνάμα- εγκατάλειψη της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Η ιστορική μας κληρονομιά βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το κάστρο της Μεθώνης που αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα του ελληνικού χώρου, εν έτη 2009 αποτελεί χώρο πλήρους εγκατάλειψης.

Το εσωτερικό του κάστρου είναι γεμάτο ξερά ψηλά αγριόχορτα που εύκολα προκαλούν τον ειρωνικό σχολιασμό κάποιων ξένων τουριστών για την εικόνα του, ενώ στον εξωτερικό χώρο -και κυρίως στα τείχη του- με μια πρώτη ματιά δημιουργείται στον επισκέπτη η εντύπωση ότι από στιγμή σε στιγμή τα στιβαρά –άλλοτε- τείχη θα καταρρεύσουν. Ήδη ένα τμήμα του παραθαλάσσιου τείχους έχει πέσει στη θάλασσα και κάποια άλλα είναι έτοιμα να ακολουθήσουν.

Σοβαρή είναι η προσπάθεια που έχει γίνει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την προστασία του αρχαιολογικού μνημείου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο δήμαρχος Μεθώνης, κ. Ηρακλής Μιχελής, που μίλησε στη zougla.gr, προσθέτοντας: «Η δημοτική Αρχή πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες και το υπουργείο Πολιτισμού, γιατί σίγουρα το κάστρο μας χρειάζεται νοικοκύρεμα και συντήρηση αδιαμφισβήτητα».

Όσον αφορά την επίσκεψη του αναγνώστη μας στον περίφημο λόφο του Μανιακίου, εκεί έζησε στιγμές από το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού». Η πρόσβαση στον ηρωικό χώρο για έναν ξένο που δεν γνωρίζει την περιοχή είναι ένας γρίφος, λόγω της έλλειψης επαρκούς σήμανσης, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να καταφεύγει στο πολύ γνωστό ρητό… «ρωτώντας πάς στην πόλη..»!

«Το δε μνημείο με το φαγωμένο τσιμέντο και τα σβησμένα γράμματα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ιδίως για τα νέα παιδιά που αγνοούν την ιστορία του τόπου μας. Δεν γνωρίζω αν κάποιος αρμόδιος μπορεί να κάνει κάτι, αν βέβαια τα βλέπει, όπως τα βλέπω και εγώ. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία», ολοκληρώνει χαρακτηριστικά ο αναγνώστης μας.

Πηγή: Zougla.gr

Κυριάκος Βελόπουλος

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Η Τζούλια Παπαδημητρίου και η Ευγενία Μανωλίδου υποψήφιες με το ΛΑ.Ο.Σ.;

Έχει γραφεί σε πολλά blogs ότι θα κατέβουν με τον ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές η Τζούλια Παπαδημητρίου, τέως σύζυγος του Τόλη Βοσκόπουλου και η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη.

Πολύ show biz στα ψηφοδέλτια και στο κόμμα του Καρατζαφέρη...

Η υποψηφιότητα Ψινάκη αποσύρθηκε. Απλά έλεος, κόμμα είναι αυτό;

Ομιλία Γιάννη Δριβελέγκα στην Πορταριά


Αύριο Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8.00 το βράδυ

στο Δήμο Μουδανιών στην Πορταριά,

θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

Επιστολή Αχιλλέα Καραμανλή προς τους ψηφοφόρους


Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Στις εκλογές του 2007 με τιμήσατε με την ψήφο σας και μου δώσατε την δυνατότητα να υπηρετήσω τις ανάγκες και τα προβλήματα νομού μας. Έτσι, στο μέτρο του δυνατού, μπόρεσα να εξασφαλίσω σημαντικά κονδύλια για αρδευτικά έργα, έργα οδοποιίας, θέματα Παιδείας, πολιτιστικά, όπως η ενίσχυση του Μοναστηρίου του Τιμίου Προδρόμου, καθώς και να εντάξω στο εκτελούμενο πρόγραμμα πολλά έργα, που είχε ανάγκη η περιφέρειά μας. Δυστυχώς οι πρόωρες εκλογές, στις οποίες εξώθησε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ, με μοχλό τη προεδρική εκλογή του προσεχούς Μαρτίου, ανέστειλαν και την ολοκλήρωση αρκετών προσπαθειών μου, οι οποίες απέβλεπαν στην περαιτέρω ανάπτυξη για την ευημερία του νομού μας.

Με στόχο, λοιπόν, την ολοκλήρωση των προσπαθειών μου αυτών αποφάσισα να μετάσχω στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Και τούτο, παρά το σοβαρό ατύχημα που είχα στις ευρωεκλογές, μετέχοντας όπως πάντα στους αγώνες της παράταξής μας.

Σήμερα οι αγώνες αυτοί ταυτίζονται, όσο ποτέ άλλοτε με το συμφέρον του τόπου. Αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα να είμαι και στη μάχη αυτή μαζί σας, σε μια καθολική συστράτευση.

Για έναν νικηφόρο εκλογικό αγώνα.


Τι δεν πρόλαβε ακριβώς να κάνει αυτός;

Εκλέγεται βουλευτής από το 1974 ... 25 χρόνια βουλευτής είναι και δεν πρόλαβε να κάνει δυο αρδευτικά χαντάκια;

Που είναι τα άλλα έργα που έχει κάνει στο Νομό Σερρών, αφού δεν πρόλαβε να κάνει τα αρδευτικά;

Αφού δεν έχει κάνει καμία ερώτηση στην Βουλή, πως θα γίνουν τα έργα; Ουρανοκατέβατα;

Φούμο και σε αυτόν τον Μαθουσάλα γρήγορα...

Η Ελλάδα του Καραμανλή κατώτερη ακόμα και από την... Μποτσουάνα


Την ώρα που ο Κ. Καραμανλής ζητεί νωπή λαϊκή εντολή με πρόσχημα την οικονομία, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) φανερώνει την οικονομική γύμνια της Ελλάδος, αποκαλύπτοντας ότι η ανταγωνιστικότητά της είναι μικρότερη αυτής του Καζακστάν και της Μπουτσουάνα!

Μομφή στα οικονομικά πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και στο επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι μόνο η κυβέρνησή του μπορεί να βγάλει την οικονομία από την κρίση, αποδίδει έκθεση-καταπέλτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η οποία εμφανίζει την Ελλάδα ως τελευταίο... τροχό της αμάξης σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας τόσο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την ώρα που ο κ. Καραμανλής ζητά νωπή λαϊκή εντολή και ψήφο εμπιστοσύνης από τους Έλληνες για να προχωρήσει σε γενναίες διαρθρωτικές αλλαγές, που κρίνονται απαραίτητες για να εξέλθει η χώρα από την κρίση, η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τον αφήνει έκθετο:

Η αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει αποτελεσματικά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και να προσαρμοστεί στις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις, παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις για βελτίωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, είχαν ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η χώρα στον δείκτη ανταγωνιστικότητας (στον οποίο μετέχουν 133 κράτη) κατά τέσσερα σκαλοπάτια στην 71η θέση. Έτσι από το 2007 οι χαμένες θέσεις ανέρχονται πλέον σήμερα σε δέκα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεθνή Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2009-2010 του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, η Ελλάδα, δηλαδή η χώρα με το 27ο υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσο, καταλαμβάνει την 71η θέση ανάμεσα σε 133 κράτη ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 67η. Μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 35η, ενώ χειρότερη επίδοση εμφανίζουν μονάχα η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο την ξεπερνούν σε επίδοση χώρες όπως η Αίγυπτος, η Κολομβία, το Καζακστάν και το Μαυροβούνιο!

Υψηλότερα στην κατάταξη βρίσκεται και η γειτονική Τουρκία, που φέτος είναι 61η, βελτιώνοντας κατά δύο θέσεις την παρουσία της στον κατάλογο.

Επιδόσεις-ντροπή

Στην έκθεσή του, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αποκαλύπτει μια... άλλη Ελλάδα από αυτήν που περιγράφουν στα τηλεοπτικά παράθυρα τα κυβερνητικά στελέχη κι άλλη από αυτήν που... διαφήμισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης:

Από την ανάλυση των επί μέρους στοιχείων της έκθεσης προκύπτει ότι η ελληνική «αχίλλειος πτέρνα» είναι η μακροοικονομική σταθερότητα, κατηγορία στην οποία η Ελλάδα καταλαμβάνει την 103η θέση μεταξύ 133 χωρών! Η κάκιστη αυτή επίδοση αντανακλά το τεράστιο πρόβλημα που εμφανίζουν τα δημοσιονομικά της χώρας, όχι μόνο φέτος αλλά σε βάθος χρόνου, ακυρώνοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι η επιδείνωσή τους ισχύει για την περίοδο από το 2008 και μετά και οφείλεται στη διεθνή οικονομική κρίση.

Είναι ενδεικτικό ότι η Ιρλανδία, το τεράστιο έλλειμμα της οποίας επικαλέστηκε ο κ. Καραμανλής για να σχετίσει τη δεινή δημοσιονομική θέση της Ελλάδας με τη διεθνή κρίση, έρχεται 25η στον γενικό δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρου, ενώ στη μακροοικονομική σταθερότητα έρχεται 65η.

Με άλλα λόγια, αν έχεις υγιή δημοσιονομικά, η κρίση σε ρίχνει μέχρι τη μέση της λίστας κι όχι στον... πάτο.

Ακόμα χειρότερη ωστόσο είναι η επίδοση της Ελλάδας στην κατηγορία της αποδοτικότητας της αγοράς εργασίας, όπου η χώρα καταλαμβάνει την 116η θέση επί συνόλου 133 χωρών!

Με άλλα λόγια, οι Έλληνες μπορεί να δουλεύουν τόσο ώστε να παράγουν το 27ο υψηλότερο ΑΕΠ στον κόσμο (με βάση και τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ), αλλά ο κόπος τους πιάνει ελάχιστο τόπο, καθώς έχει αποδοτικότητα αντίστοιχη των χειρότερων οικονομιών του τρίτου κόσμου!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ισπανία, την οποία επίσης επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός λόγω της υψηλής ανεργίας της (17%), καταλαμβάνει την 50η θέση ως προς την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας της.

Δυσμενής, εξάλλου, παραμένει η κατάταξη της Ελλάδας στην καινοτομία (65η), τη λειτουργία των επιχειρήσεων (66η), την αποδοτικότητα της αγοράς αγαθών (75η), την ανάπτυξη της χρηματαγοράς (83η) και την τεχνολογική ετοιμότητα (53η).

Κάπως καλύτερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πλασάρισμά της στις υποδομές (47η), το μέγεθος της αγοράς (34η), την ανώτερη εκπαίδευση και κατάρτιση (43η), καθώς επίσης στην υγεία και βασική εκπαίδευση (41η).

Ωστόσο, αυτό το καλό πλασάρισμα αχρηστεύεται από τη στιγμή που η αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας έχει πιάσει κυριολεκτικά πάτο.

Κι όμως, το εργατικό δυναμικό της χώρας εμφανίζεται υψηλού ηθικού και μορφωτικού επιπέδου. Οπότε, τι είναι αυτό που βάζει «φρένο» στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας;

Η απάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι αμείλικτη για την κυβέρνηση Καραμανλή:

Ως μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα (25,3%) εμφανίζεται στην έκθεση η κρατική γραφειοκρατία, ενώ οι περιορισμοί σχετικά με την αγορά εργασίας (14,2%) είναι αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα με τη διαφθορά (14%) και τη φορολογία (12%), ποσοστά που καταδεικνύουν τα βασικά μέτωπα στα οποία θα κληθεί να δόσει μάχη η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Ο υπόλοιπος κόσμος

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Ελβετία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να χάνουν φέτος την πρωτοκαθεδρία τους και να υποχωρούν στη δεύτερη θέση.

Αιτία, όπως τονίζεται στην έκθεση, ήταν το γεγονός πως η οικονομία της Ελβετίας παρουσίασε σε γενικές γραμμές σταθερή πορεία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου υπήρξε σαφής εξασθένηση σε αρκετούς κλάδους.

Για παράδειγμα με βάση το κριτήριο της μακροοικονομικής σταθερότητας και λόγω της εκτίναξης του ελλείμματος του προϋπολογισμού πάνω από το 1 τρισ. δολάρια η Ουάσινγκτον βρίσκεται ήμερα στην 93η θέση, ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 66η.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Σιγκαπούρη από την πέμπτη που είχε καταλάβει πέρυσι και η πεντάδα συμπληρώνεται με τη Σουηδία και τη Δανία. Ακολουθούν Φινλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ολλανδία.

Η Κίνα κατατάχθηκε 29η, η Ινδία 49η και η Βραζιλία 56η. Και οι τρεις βελτίωσαν τη θέση τους σε αντίθεση με τη Ρωσία που έχασε δώδεκα θέσεις (63η) λόγω της μεγάλης επιρροής που ασκεί η κυβέρνηση στην οικονομία.

Της Κατερίνας Κοσμά

kosma@pegasus.gr

Πηγή: Ημερησία

Siemens

Οριστικά με το ΛΑ.Ο.Σ ο Π. Μαρκάκης στη Μαγνησία


Υποψήφιος Βουλευτής με το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό θα είναι στη Μαγνησία ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Παύλος Μαρκάκης.

Ο κ. Μαρκάκης έδωσε τα χέρια χθες με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη στη συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ στη συζήτηση που είχε με τον πρώην αντιδήμαρχο Βόλου άναψε το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του κ. Παύλου Μαρκάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται και επίσημη δήλωση του κ. Μαρκάκη, με την οποία και θα εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδό του από τη Νέα Δημοκρατία και στη συστράτευσή του με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Τα τοπικά στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού εμφορούνται από αισιοδοξία ότι, εάν διατηρηθούν τα ποσοστά των ευρωεκλογών και ενισχυθούν, μπορούν να κερδίσουν έδρα στο Νομό Μαγνησίας.

Το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο και εκτός από τον κ. Μαρκάκη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης θα συμμετέχουν σίγουρα οι Βασίλης Παναγόπουλος, γιατρός από τη Σκιάθο, Κορίνα Αργυροπούλου, αρχιτέκτων, Κώστας Τσιαμαντάνης, Μηχανολόγος-Μηχανικός, Σπύρος Ψαχούλας, απόστρατος αξιωματικός, Αποστόλης Καμακάς, Θεολόγος.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος


Ο κ. Μαρκάκης, είναι απ' τα πιο προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ. στον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα.

Αν συνεχιστούν με τέτοιους ρυθμούς οι..."μεταγραφές" προς τον ΛΑ.Ο.Σ., την βλέπω "πολύ χλωμή" την Ν.Δ., στις κάλπες και τον Καρατζαφέρη με μεγάλα και πλατιά χαμόγελα....

Πηγή: Μαγνήτης

Ομιλία Γιάννη Δριβελέγκα στην Παλαιόχωρα


Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8.30 το βράδυ

στο Δήμο Ζερβοχωρίων στην Παλαιόχωρα,

θα μιλήσει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας

Ο κύβος ερίφθη - Μαυρίστε τον



Ο κύβος ερίφθη. Οι εκλογές είναι γεγονός. Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και οι πολίτες καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη εκλογική μάχη. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε για να πείσουμε την κοινωνία ότι έχουμε το σχέδιο και την εμπειρία να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Προσωπικά δεσμεύτηκα στους πολίτες της Β΄ Αθηνών που με τίμησαν δύο φορές με την εμπιστοσύνη τους ότι θα είμαστε κοντά. Είμαστε Κοντά στα προβλήματα της Β΄ Αθηνών με πρωτοβουλίες στο Κοινοβούλιο, με παρεμβάσεις για το περιβάλλον, με πολιτικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων.

Οι εκλογές που έρχονται θα κρίνουν την πορεία της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό οφείλουμε να Κοιτάμε Μακριά. Κοιτάμε Μακριά με άποψη και τόλμη, με γνώση και εμπειρία. Κοιτάμε Μακριά για μια Ελλάδα με αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους, για μία Ελλάδα ισχυρή στον κόσμο.

Στις εκλογές που έρχονται χρειάζομαι την υποστήριξή σου. Μαζί έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να Είμαστε Κοντά και να Κοιτάμε Μακριά.

Πηγή: Κυριάκος Μητσοτάκης

Εμπρός ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, πεδίον δόξης λαμπρό...

Και αυτός ροκάνιζε την καρέκλα του Καραμανλή.


Μαυρίστε τον και στείλτε τον στο σπίτι του...


Για να κάνει πράξη το σύνθημα του, να κοιτάει από μακριά τη Νέα Δημοκρατία.

Γιώργο είσαι... Θεά!


Αλήθεια τι σχέση μπορεί να έχει ένας μάνατζερ καλλιτεχνών και ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τον ΛΑ.Ο.Σ.; Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη τόσο ο Ηλίας Ψινάκης όσο και ο Γιώργος Ανατολάκης, περί αυτών ο λόγος, χωράνε στην ομάδα του κόμματός του.

«Θέλω να φέρω στην πολιτική και άλλους, να ανοίξω το παιχνίδι. Όπως έκανα πριν από πολλά χρόνια την προσπάθεια να φέρω την γυναίκα, απλή νοικοκυρά του σπιτιού, με τις καθημερινές λαϊκές, ανθρώπινες, εκπομπές.

Τώρα λοιπόν σκέφθηκα ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι, αυτά τα παιδιά που βλέπουν ενδεχομένως την μεσημεριανά. Συζήτησα με τον Η. Ψινάκη, και μου είπε ότι είναι ένα θέμα πρωτόγνωρο για μένα, εγώ δεν γνωρίζω από πολιτική, μπορώ να προσφέρω μόνο κάποια πράγματα» δηλώνει για τον μάνατζερ.

Όσο για τον σκληροτράχηλο πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού, του οποίου ακόμη δεν λέει το όνομα, δηλώνει: «Ο στόχος μου είναι σε αυτές τις εκλογές και το λέω με παρρησία να βάλω κόσμο εκτός πολιτικής. Εάν τους πολιτικοποιήσουμε θα γίνουν και πιο υπεύθυνοι. Και θέλω μια που τώρα ο ΛΑ.Ο.Σ όπως το λες και εσύ έχει μια έλξη να το εκμεταλλευθώ αυτό για χάρη της Δημοκρατίας». Ο Ανατολάκης, πάντως, προορίζεται για την Β΄ Πειραιά.

Τώρα τι χημεία θα γίνει με Ανατολάκη και Ψινάκη αυτό είναι κάτι που θέλουμε όλοι πραγματικά να το δούμε. Ο ίδιος ο πρόεδρος, πάντως, φαίνεται σίγουρος για τις επιλογές του. Πάντως ήση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δήλωση προ έτους του Καρατζαφέρη όπου μεταξύ άλλων αναρωτιόταν: Ποιά είνα σήμερα τα ινδάλματα της νεολαίας; Μήπως ο κ. Ψινάκης; Δεν υπάρχου σήμερα παιδιά που λένε "πάμε να κολλήσουμε δίπλα του για να γίνουμε κάποιοι"". και να που πήγε και... κόλλησε ο Γιώργος!

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Βόσπορος

Όλυμπος - Αυθαίρετο στα 2500 μέτρα!


Από τη μια ξεσηκώνουμε τον κόσμο όλο με καμπάνιες για την ανάδειξη του Ολύμπου ως ένα από τα επτά θαύματα της φύσης κι από την άλλη προχωρούμε σε έργα και παρεμβάσεις που αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα τη φυσιογνωμία του βουνού, λένε οι Φίλοι του Περιβάλλοντος, που απαθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό ένα υπό ανέγερση κτίσμα στα 2.450 μέτρα!

Με ανακοίνωσή της, η οικολογική οργάνωση του νομού, καταγγέλλει το νέο κρούσμα προσβολής του Ολυμπικού τοπίου, που συντελείται στη Θεσσαλική του πλευρά και ζητά απαντήσεις, τόσο από τις αρμόδιες υπηρεσίες (δασαρχεία και Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού) στις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, όσο και από τον Εισαγγελέα της Λάρισας.

Η ανακοίνωση των Φίλων του Περιβάλλοντος, δημοσιεύεται παρακάτω, ως ακριβώς έχει.

«Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος-Πιερία 2008 έχουμε διακηρύξει δημόσια ότι ο Όλυμπος, ο ανεκτίμητος αυτός πλούτος φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς, δεν προστατεύεται πραγματικά! Λείπει ένα ισχυρό πλέγμα αποτελεσματικής νομικής προστασίας αλλά και η απαραίτητη εγρήγορση για την εφαρμογή του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου που είναι σήμερα σε ισχύ.

Η άποψή μας αυτή καθημερινά επιβεβαιώνεται. Ένα νέο κρούσμα προσβολής στο Ολυμπικό τοπίο διαπιστώσαμε αυτές τις μέρες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ανέγερση ενός κτίσματος (νέο καταφύγιο;) σε υψόμετρο 2450 μ., πολύ κοντά στις ψηλές κορυφές και μέσα στην περιοχή που (υποτίθεται ότι) προστατεύεται!

Πιο συγκεκριμένα: Το ανεγειρόμενο κτίσμα βρίσκεται στη θέση «Μεγάλη Γούρνα Ολύμπου», δίπλα ακριβώς στη λεγόμενη ‘καλύβα Χριστάκη’, που είναι χαρακτηρισμένη ως καταφύγιο ανάγκης.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, πρόκειται για ένα ορθογώνιο κτίσμα διαστάσεων 6 χ 14 μ. περίπου, χωρίς κολώνες και με τοιχοποιία που έχει προχωρήσει στο 1 μ. περίπου.

Πέρα από τα αισθήματα λύπης ή οργής για τη συνεχιζόμενη ανεύθυνη συμπεριφορά προς το βουνό των θεών, μας δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και απορίες:

Ποιοι εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και υλοποιούν αυτό το «έργο» και με ποιο σκοπό; Πρόκειται για ιδιώτες, κάποιο σύλλογο ή δημόσιο φορέα; Ποια θα είναι η χρήση του κτίσματος; Θα χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο;

Γνωρίζουμε ότι σε κανένα διαχειριστικό σχέδιο ή άλλη εγκεκριμένη ή υπό έγκριση μελέτη δεν έχει προταθεί η κατασκευή καταφυγίου στη συγκεκριμένη θέση. Πρόκειται μήπως για κάποιο είδος επιχειρούμενης ‘τουριστικής ανάπτυξης’, πέρα και έξω από τις επίσημες διακηρυγμένες πολιτικές; Ποια είναι η θέση του Δήμου Ολύμπου και του Ορειβατικού Συλλόγου Καλυβίων Κοκκινοπηλού, στην περιοχή των οποίων γίνεται το ‘έργο’;

Η ανησυχία μας είναι μεγαλύτερη επειδή γνωρίζουμε ότι και ο δρόμος που οδηγεί στη συγκεκριμένη θέση είναι επίσης προϊόν αυθαιρεσίας, και σε κάθε περίπτωση είναι αμφίβολη η σκοπιμότητά του, ποιες δηλαδή ανάγκες εξυπηρετεί. Η άποψή μας είναι πως ο δρόμος αυτός δεν θα έπρεπε να φθάνει σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, καθώς έτσι τα αυτοκίνητα προσεγγίζουν πολύ κοντά στις κορυφές, με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας πρόσβασης για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής που είναι ήδη σημαντικά υποβαθμισμένα, πέρα από το γεγονός ότι χάνεται έτσι η μαγεία, η ιερότητα, ο μύθος του Ολύμπου.

Θεωρούμε αδιανόητο στις μέρες μας να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Δεν διαφωνούμε δογματικά με την ιδέα να υπάρχει κάποιο καταφύγιο ή χώρος υποδοχής επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή, όμως για πολλούς λόγους αυτό δεν μπορεί να γίνει ακριβώς κάτω από τις ψηλές κορυφές και μέσα στην περιοχή προστασίας, όταν μάλιστα τα όριά της έχουν οριστεί σε ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο στη συγκεκριμένη πλευρά του Ολύμπου.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι φίλοι κάτοικοι της περιοχής, ότι ο Όλυμπος είναι ένας και αδιαίρετος και πως η ανάπτυξη του τόπου τους πρέπει να γίνει με σύνεση, προγραμματισμό και σεβασμό στο περιβάλλον.

Θεωρούμε λοιπόν πως η ύπαρξη ενός καταφυγίου σε μεγάλο υψόμετρο σε συνδυασμό με τον δρόμο που οδηγεί σε αυτό, αποτελεί μεγάλη απειλή για το μέλλον του Ολύμπου.

Είναι ίσως ενδεικτικό του ανορθολογισμού, της σύγχυσης και της αφασίας στην οποία έχει περιέλθει η νεοελληνική μας κοινωνία, από τη μια μεριά να υλοποιούνται καμπάνιες για την ανάδειξη του Ολύμπου στα «επτά θαύματα της φύσης» και να πηγαίνουν αποστολές στην Κίνα για να συμμετάσχουν στη σύνοδο των «ιερών βουνών» του κόσμου, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι υλοποιούν «έργα» και παρεμβάσεις που αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα τη φυσιογνωμία του βουνού.

Οι Φίλοι του Περιβάλλοντος έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν της υπόθεσης, καθώς και στον εισαγγελέα Λάρισας για να διερευνήσει τη νομιμότητα του ‘έργου’ και υποσχόμαστε ότι θα παρακολουθούμε το θέμα, καθώς το θεωρούμε πολύ σοβαρό».

Πηγή: Κράχτης

Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ Πιερίας και στους Μυλωνέρους


Σχεδόν σίγουρη είναι η κάθοδος του Πύρρου Δήμα με το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.

Τρέχουν τα πράσινα κομματόσκυλα και δεν φτάνουν. Δεν μπορούν ακόμα να το πιστέψουν.

Κλυδωνίζεται το Πράσινο κάστρο των Μυλωνέρων στον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, διότι ως γνωστόν οι Μυλωνέροι κινούν τα νήματα του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή.

Υπολόγιζαν ότι τουλάχιστον ένας Μυλωνέρος θα είναι υποψήφιος.

Ο Πύρρος Δήμας είναι δημότης του Δήμου Λιτοχώρου. Έχει σπίτι και είναι γαμπρός στο Λιτόχωρο.

Για να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους Μυλωνέρους, τους υποσχέθηκαν να κατεβάσουν τον 26χρονο Δημήτρη Μυλωνέρο για Δήμαρχο του Ανατολικού Ολύμπου που έχει έδρα στην Λεπτοκαρυά.

Υποχρεωτική άδεια εξόδου κάθε τρεις ημέρες στους στρατιώτες ζητά το ΓΕΣ

Προς τους διοικητές των στρατοπέδων

Εάν δεν είναι δυνατή η έξοδος ανά τρεις ημέρες, ο αρχηγός του ΓΕΣ ζητά να χορηγείται υπηρεσιακή άδεια εξόδου μερικών ωρών

Την υποχρεωτική χορήγηση άδειας εξόδου κάθε τρεις ημέρες σε όλους τους στρατιώτες προβλέπει διαταγή προς τους διοικητές των στρατοπέδων, την οποία εξέδωσε πριν λίγες ημέρες ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Φραγκούλης Φράγκος.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί εκρηκτικές καταστάσεις στο σύνολο σχεδόν των στρατοπέδων από την έλλειψη προσωπικού.

Υπήρχαν μάλιστα καταγγελίες ότι οι διοικητές κρατούσαν μέσα τους στρατιώτες ακόμα και 20-30 ημέρες.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ο νέος αρχηγός ΓΕΣ με επείγουσα σήματά του δίνει εντολές για τις εξόδους ανά τρεις ημέρες και τονίζει ότι αν δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό συνεχώς, να χορηγείται υπηρεσιακή άδεια εξόδου μερικών ωρών.

Επίσης, για τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) αναφέρει ότι δεν πρέπει να κάνουν περισσότερες από επτά υπηρεσίες (διανυκτερεύσεις) τον μήνα.

Πηγή: Το Βήμα

Καταιγίδα υποψηφιοτήτων για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ


Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκτός από τους νυν βουλευτές, επιθυμία εκδήλωσαν οι πρώην υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος και Σπύρος Βούγιας· ακόμη οι Γ. Παλάτος, Αρ. Αργυριάδης, Μαίρη Ακριβοπούλου, Κ. Αβραμίδης, Φ. Μπίμπασης, Αγγελική Τριαρίδου, Ν. Κριθαρίδης, Θ. Ρομπόπουλος, Γ. Κωνσταντίνου, Μαρία Βεζυργιανοπούλου, Γαρυφαλιά Παπαδοπούλου, Γ. Παπαϊωάννου, Ν. Σπιτάλας, Γ. Μαστορόπουλος, Δ. Καλπάκης, Γ. Ταχμετζίδης, Γ. Έξαρχος. Επίσης, παίζουν τα ονόματα των Μπ. Μπαρμπουνάκη, Ανδρέα Κατσαρού και Ν. Γιαννόπουλου.

Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκτός από τους νυν βουλευτές Χάρη Τσιόκα και Βασίλη Γερανίδη, εκδήλωσαν ενδιαφέρον ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κίρκος, η Συλβάνα Καρασαββίδου ο Γ. Τουλουπίδης, ο Γ. Αρβανιτίδης, ο Γ. Μενδρινός, η Αναστασία Σάμου, ο Δ. Τσιαουσίδης και ο Ν. Νικόπουλος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ

ΠΙΕΡΙΑ

Εκτός από το νυν βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, υποψήφιοι ζητούν να είναι ο πρώην βουλευτής Θ. Παπαγεωργίου, ο Γρ. Παπαχρήστος και οι Αλ. Οφίδης, Θ. Καλαμπάκας, Ηλ. Τσιτλακίδης, Μαρία Μίχου, Κ. Καμάκας, Θ. Παυλίδης και Δ. Γκελντής.

ΠΕΛΛΑ

Μαζί με τη νυν βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη ζητούν να συμμετάσχουν στις εκλογές ο Ηλ. Θεοδωρίδης, ο πρώην υπουργός Γ. Πασχαλίδης (που έχασε τη βουλευτική έδρα στις εκλογές του 2007) ο Γ. Σιόντρας, ο Χρ. Χατζηαντωνίου, ο Σ. Κεχαγιάς, Τ. Δίου και οι Β. Γιουματζίδης, Ν. Αμπεριάδης, Δ. Βάλτσης, Σ. Δραγούμης, Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Θ. Μουμτζίδης, Γ. Ταταράκης, Χ. Παυλίδης, Στέλλα Φωτοπούλου και Αθ. Χατζηδημητρίου.

ΚΙΛΚΙΣ

Μαζί με τον βουλευτή Γ. Φλωρίδη, κατέρχονται οι Θ. Παραστατίδης, Γ. Φραγκίδης, Δ. Μουζούρης και Μαρία Αμανατίδου.

ΗΜΑΘΙΑ

Εκτός από το νυν βουλευτή Αν. Σιδηρόπουλο ζήτησαν να κατέλθουν οι Αθ. Γικόνογλου, Δ. Ταχματζίδης, Αν Βλαζάκης, Δ. Μούρνος και οι Άγγ. Τόλκας, Αντ. Χαρίσης, Αντ. Μαρκούλης και Θούλη Σιδηροπούλου.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Εκτός από τον βουλευτή Γιάννη Δριβελέγκα, αιτήσεις υπέβαλαν ο Αργύρης Λαφαζάνης, ο Ν. Βασιλάκης, ο Ζ. Σακελλάρης και οι Γ. Μουτάφης, Αθ. Πράτσας, Άννα Κατσαρού, Π. Δροσινάκης, Γ. Γκαβός και Ελένη Τριανταφύλλου.

ΣΕΡΡΕΣ

Μαζί με τους νυν βουλευτές Μ. Μπόλαρη και Στ. Κουτμερίδη παίζουν τα ονόματα των Ευαγγελίας Τσαμπάζη, Άρη Μουσιώνη. Ακόμη των Δ. Μπαλακτσή, Δ. Κολιτζίκη, Ευ. Καλαθά, Ηλ. Ακριτίδη, Γρ. Ζαρωτιάδη, Θ. Σιαμπίρη και Γ. Πέτκογλου.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Εκτός από τον Φ. Πετσάλνικο «παίζουν» οι Κατερίνα Κράγια, Γ. Γκόγκας, Αλεξάνδρα Λυγούρα, Χρ. Κοβατσιάδης, και Ηλ. Τσίπος.

ΚΟΖΑΝΗ

Μαζί με τους νυν βουλευτές Αλ. Αθανασιάδη και Γ. Βλατή, υποψήφιοι θα είναι ο επί σειράν ετών δήμαρχος Κοζάνης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, οι Λ. Λωτίδης και Ρ. Κοκελίδης, ο Γ. Ανδρεάδης και οι Αναστασία Μπούρτζου, Ελισάβετ Σπόντη, Γ. Παπαϊορδανίδης, Ελένη Κοϊτζίδου, Β. Κωνσταντόπουλος, Γ. Καλιανίδης και Β. Μίχος.

ΓΡΕΒΕΝΑ

Κατέθεσαν υποψηφιότητες οι πρώην βουλευτές Λ. Τζιόλας και Κ. Ταταρίδης, ο Αθ. Ζιώγας και οι Γ. Τούλας, Μαρία Παπαγεωργίου, Ευ. Σχοινάς, Αθ. Χατάβας και Δ. Ψευτόγκας.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Στη Φλώρινα μαζί με τον Γιώργο Λιάνη, οι Ολυμπία Μούσιου- Μυλωνά, Γιάννης Στρατάκης, Θόδωρος Σουμπάσης, Νίκος Σαμαράς και Κώστας Χαραλαμπίδης.

ΔΡΑΜΑ

Εκτός από τον βουλευτή Χρ. Αηδόνη θέση διεκδικούν οι Γρ. Μιχαηλίδης, Ηλ. Κοτσαηλίδης, Γ. Ξανθόπουλος, Χαρά Κεφαλίδου (αντινομάρχης Αθηναίων), Γ. Καστρίτης. ΚΑΒΑΛΑ
Εκτός από τον βουλευτή Μ. Τιμοσίδη θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν οι Απ. Αγελαράκης, Γ. Μούτλιας, Λ. Κοταΐδης, Πόπη Γερακούδη, Σάββας Εμινίδης, Σάββας Εμφιετζής, Μάκης Γκεβρεκάκης, Γιώτα Τσαρδακλή, Μαρίζα Τσακαλέρου και ο υποψήφιος νομάρχης Δημήτρης Παπουτσής.

ΞΑΝΘΗ

Οι βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Π. Σγουρίδης. Επίσης θέση διεκδικούν οι Γ. Χουλιάρας, Σ. Ξυνίδης, Τρ. Παπαδόπουλος, Γεωργία Μιχαηλίδου.

ΡΟΔΟΠΗ

Οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Γ. Πεταλωτής. Ακούγονται και τα ονόματα της Χρύσας Μανωλιά (πρώην βουλευτής), Κότζα Μουμίν Ριτβάν και Στ. Τζανίδη.

ΕΒΡΟΣ

Εκτός από τον βουλευτή Γιώργο Ντόλιο και τον πρώην βουλευτή Απ. Φωτιάδη θέση διεκδικούν οι Όλγα Ρενταρή, Ζ. Μραγκοζούδης, Ελένη Τσιαούση, Παναγιώτης Ζαπάρτας, Απ. Αλιμούδης, Στ. Βαβίας, Ηλ. Γκούγκης, Δ. Λαζόπουλος, Π. Μπιτσακίδης, Γ. Παντελίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Θ. Σταματόπουλος και Ν. Τζανίδης.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Εκτός από τη βουλευτή Τόνια Αντωνίου που διεκδικεί για τρίτη φορά την πρωτιάθέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν ο Ν. Τσώνης, ο Θ. Στάικος, η πρώην ευρωβουλευτής Κατερίνα Μπατζελή και οι Δ. Αλαμπάνος, Ν. Μαριάς, Δ. Δροσογιάννης (γιος του αείμνηστου Αντώνη Δροσογιάννη), Κρητικός, Ηλ. Αποστολάκης, Δ. Κυριόπουλος. Έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις και οι Κ. Παταριάς, Β. Πασλής, Φ. Καποτέλης, Γ. Γέμελος, Λ. Μολιώτης.

ΒΟΙΩΤΙΑ

Εκτός από τον βουλευτή Β. Τόγια, σίγουρες θεωρούνται η Βασιλική Τσόνογλου και η δημοσιογράφος Άρια Αγάτσα και «παίζονται» οι Άρης Βαγιάκος, Κ. Γκιζήμης, Γεωργίου, Β. Παπαθανασίου, Γ. Μουλκιώτης, Μ. Αγγέλου, Σ. Μαμής, Γ. Ζιώγας, Ν. Πίτσος, Καμούτσης και η κ. Τζανοπούλου.

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Υποψήφιοι θα είναι οι νυν βουλευτές Θ. Μωραΐτης, Ανδ. Μακρυπίδης, Σοφία Γιαννακά, αλλά παραμένει ερωτηματικό η υποψηφιότητα του Χρ. Βερελή. Θέση διεκδικούν ξανά οι Β. Αντωνόπουλος και Ζέφη Δημαδάμα, και νέοι υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Α. Τουρουνίδης και Ν. Μπασαγιάννης.

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Εκτός από τον νυν βουλευτή κ. Καρανίκα, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Γ. Λάγαρης, Ν. Γεωργανλής, Αγγελική Σκονίδα, Π. Κάππας και Β. Τσατσαράγκος.

ΦΩΚΙΔΑ

Η Αφροδίτη Παπαθανάση και ο Γ. Πίττας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Εκτός από τον νυν βουλευτή Γ. Μανιάτη, υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα φέρονται ο πρώην νομάρχης Τάσος Σαλεσιώτης, η Σοφία Γκιόλα, ο Γ. Παραβάντης και ο Δ. Σιδέρης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιώργος Κανελλόπουλος κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία- εκτός από τον νυν βουλευτή Δημήτρη Κουσελά- ενώ υποψήφιοι φέρονται ακόμη η Νάντια Γιαννακοπούλου, κόρη του πρώην βουλευτή Γιάννη Γιαννακόπουλου, ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Θανάση Φιλιππόπουλου, ο Οδ. Βουδούρης και ο καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας Χρήστος Μπούρας. Το ΠΑΣΟΚ αναζητά επίσης μια νέα γυναίκα από την περιοχή της Καλαμάτας για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου του.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Εκτός από τον Δ. Ρέππα, ο γιατρός- ακτινολόγος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδίαπρόκειται για ένα από τα νεώτερα στελέχη του κόμματος, καθώς είναι μόλις 34 ετών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Πιθανές είναι οι υποψηφιότητες της παιδιάτρου Γεωργίας Παναγοπούλου, του Γ. Παπαηλιού και του Β. Γιαννακούρα.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Εκτός από τον νυν βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο, θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν οι Βαρβάρα Αλοίμονου (δικηγόρος), Μανώλης Αντωνάκος (γ.γ. της Νομαρχίας Πειραιά), Βασίλης Καράμπελας (ιδιωτικός υπάλληλος), Κατερίνα Πριστάκη (δικηγόρος, υποψήφια και το 2007), Βασίλης Πουλικάκος (καθηγητής ΤΕΙ, υποψήφιος και το 2007), Σταύρος Τσαρούχας (δάσκαλος).

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Εκτός από τον βουλευτή Πάνο Μπεγλίτη, υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Αγγ. Μανωλάκος, η Κατερίνα Φαρμάκη (μηχανικός), ο Τ. Χωρέμης και η Μαρία Λιακοπούλου.

ΗΛΕΙΑ

Εκτός από τους βουλευτές Γ. Κουτσούκο και Μιχάλη Κατρίνη θέση διεκδικούν οι Δ. Γεωργακόπουλος, Π. Αντωνακόπουλος, αλλά και ο Δημ. Μητρόπουλος. Ακούγονται επίσης τα ονόματα της αντιδημάρχου Αμαλιάδας Νίκης Κοκκαλιάρη και της Θεώνης Γεωργοπούλου.

ΑΧΑΪΑ

Εκτός από τους βουλευτές Απ. Κατσιφάρα, Μ. Βέρρα, Κ. Σπηλιώπουλο και της Μαρίας Θωμά, που είχε μεν εκλεγεί αλλά έχασε τη θέση της από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, θέση διεκδικούν ο Γ. Θωμάς, ο Παν. Παπαγιαβής (οδοντίατρος), η Μαρία Κυριακοπούλου. Ακούγονται επίσης ο Γ. Κουτρουμάνης (πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία), η γιατρός από την Αιγιαλεία Μαρία Τσουκαλά. Στις υποψηφιότητες παίζουν και τα ονόματα των Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου και Γ. Αθανασόπουλου, της Δήμητρας Μπάστα, του Γ. Καρβουνιάρη και των Τρ. Μασμανίδη και Μαρίας Κακαβάνη.

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Θέση δίπλα στους δύο βουλευτές Β. Αργύρη και Μ. Παντούλα διεκδικούν οι: Β. Τζουμάκας, Θ. Οικονόμου, Ν. Ζαρμπαλάς, Π. Λαρδάς, Ιουλία Μαρκούλα, Μαργαρίτα Κιτσανού, Δήμητρα Ρογκότη, Κλεοπάτρα Κουρμαντζή. Ακούγονται επίσης τα ονόματα των Δ. Τσόλκα, Φ. Τσουμάνη και Ρόης Ζηκίδου.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Στη μονοεδρική της Θεσπρωτίας, εκλέχθηκε τις δύο τελευταίες φορές ο σημερινος υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Ο καρδιολόγος Χρήστος Κατσούρας κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκτός από τον νυν βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστο κατέρχεται ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης.

ΑΡΤΑ

Στον νομό Άρτας εκλέγονται τρεις βουλευτές. Το 2007 με τη Ν.Δ. είχε εκλεγεί ο νυν υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Κώστας Παπασιώζος. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται με τον Δημήτρη Τσιρώνη. Τα ίδια πρόσωπα αναμένεται να είναι οι πρωταγωνιστές και αυτής της αναμέτρησης.

ΙΟΝΙΑ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Εκτός από τον βουλευτή Δημ. Βαρβαρίγο θέση διεκδικούν στο ψηφοδέλτιο η Μαρία Κλαυδιανού (δικηγόρος), ο συνδικαλιστής του ΟΤΕ Σπ. Βισβάρδης, οι Δ. Κοντόπουλος και Γ. Αγαλιανός.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν οι Σπύρος Μαργέλης, Βαγγέλης Γεωργάκης (οδοντίατρος), η Λιλή Καραβία και οι Καββαδάς και Δουβίτσας.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Θέση διεκδικούν ο πρώην νομάρχης Μάκης Φόρτες, ο αντινομάρχης Σπ. Μοσχόπουλος και ο δημοσιογράφος Π. Σαμούρης.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΛΑΡΙΣΑ

Οι νυν βουλευτές Βασίλης Έξαρχος, Έκτορας Νασιώκας και Φίλιππος Σαχινίδης. Δεν θα κατέλθει ο Φ. Χατζημιχάλης, βουλευτής από το 1996 έως το 2007. Ακούγεται ξανά η υποψηφιότητα του Γ. Λιάγκα, ο οποίος είχε καλή πορεία και στις εκλογές του 2007. Το όνομα της Δάφνης Μπόκοτα ακούγεται μεταξύ της Λάρισας (κατάγεται από την Αγιά) και την Α΄ Πειραιώς. Σίγουρη εμφανίζεται η Βάσω Αλεξανδρίδου, ακούγεται η Ζωή Ακριβούλη και ακόμη τρεις κυρίες, οι Πόπη Κουρσούμη, Χρ. Χριστούλα και Αγγ. Βαγενά.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ακούγονται τα ονόματα των Χρυσάνθης ΓάλλουΔαλκαφούκη, Δημήτρη Καϊμά, Λώρεν Κασσοπούλου, Χρήστου Μαγκούφη, Χρήστου Μαλακασιώτη, και Γιώργου Σπαθή. Ο Γιώργος Τσιάκαλος κατέθεσε την Παρασκευή την υποψηφιότητά του στην Ιπποκράτους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Θέση διεκδικούν οι Γ. Βαϊόπουλος, Ν. Ευθυμιάδης, Μαρία Θεοχάρη, Κ. Μπαρμπούτης, Μ. Παπαδημητρίου, Τ. Παπαχαραλάμπους, Χρ. Καρέτσος, Ευρ. Καφαντάρης, Χρ. Κωστής, Β. Τσαντήλας, Δ. Τσιαντής.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Δύο νέα πρόσωπα θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Μαγνησίας. Πρόκειται για τον γνωστό ποινικολόγο Γ. Βλάχο και την αρχιτέκτονα Τζούλια Τσαλίκη. Οι άλλες πέντε θέσεις θα καταληφθούν από τους βουλευτές Κ. Καρτάλη και Ροδούλα Ζήση, την Πετρούλα Ντελεδήμου, τον πρόεδρο της Ενώσεως Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου Δ. Σπανό και τον δικηγόρο Β. Νιζάμη.

ΚΡΗΤΗ

ΧΑΝΙΑ

Η μη συμμετοχή του Νίκου Χριστοδουλάκη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ «τάραξε τα νερά» στον χώρο του Κινήματος στον Νομό Χανίων. Ο πρώην υπουργός μίλησε για «προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους» που δεν επιτρέπουν την κάθοδό του στις εκλογές. Κατά τα άλλα, υποψήφιος θα είναι ο εν ενεργεία βουλευτής Μανώλης Σκουλάκης, ενώ επανακάμπτει ο πρώην βουλευτής και υπουργός Σήφης Βαλυράκης που δεν ήταν υποψήφιος το 2007. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ε. Δαμιανάκη και Λ. Κουρουπάκη και ο υποψήφιος το 2007 Λ. Κουλιεράκης.

Για την έκτη θέση του ψηφοδελτίου υποψηφιότητες κατέθεσαν η δικηγόρος Νίκη Αποστολάκη, ο Ν. Δασκαλάκης και ο Γ. Κάκανος.

ΛΑΣΙΘΙ

Έξι πρόσωπα, τρεις νέοι και τρεις ήδη πολιτευτές με το ΠΑΣΟΚ από τις εκλογές του 2007, επιδιώκουν να κατέλθουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Λασίθι, μαζί με τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Πρόκειται για τους Δέσπω Καρνεδάκη, Γ. Κουνενό (πρώην βουλευτή της Ν.Δ. που ήδη από το 2007 είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ) και Αδ. Κρασσανάκη και τους νέους διεκδικητές μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο Ευστ. Κορνάρο (αγρότη), Πανίκο Καρατσή (γιατρό) και Σούλα Ανδρουλάκη.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εκτός των τεσσάρων βουλευτών θέση στο ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων, διεκδικούν οι Γ. Μιχελογιαννάκης, Φρ. Παρασύρης, Ευρ. Κουκιαδάκης, Μαρία Πετρακογιώργη, Νίκος Μπελιβάνης, Πέτρος Μηλιαράκης, Ανδρέας Ξυλούρης και Αγγελική Σχοιναράκη.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Ενισχυμένο με τον καθηγητή Καρδιολογίας και πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Κρεμαστινό θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα. Εκτός των δύο βουλευτών Γ. Νικητιάδη και Ν. Ζωίδη, ενδιαφέρον εκδήλωσαν ακόμη ο πρώην βουλευτής Γ. Παρασκευάς, οι αντινομάρχες Στ. Κουσουρνάς και Φ. Χατζηδιάκος και ο οικονομολόγος Γ. Κασσάρας.

Πηγή: Τα Νέα

Όλα τα ναυάγια της πολιτικής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας


Πριν λίγη ώρα στο mega είπαν για τα άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Θαυμάστε λίστα...

Μιλτιάδης Έβερτ

Γιώργος Σουφλιάς

Δημήτρης Σιούφας

Ευάγγελος Αντώναρος

Μαριέττα Γιαννάκου

ή Μενέλαος Δασκαλάκης

Δηλαδή όποιος αποφασίσει να ψηφίσει στη Νέα Δημοκρατία, κάποιον που επιθυμεί, τρώει στη μάπα και αυτές τις μούμιες.

Περαστικά...

Υποψήφια με το ΛΑ.Ο.Σ. η σύζυγος του Μάκη Βορίδη


Στην Λακωνία θα είναι υποψήφια με τον ΛΑ.Ο.Σ. η σύζυγος του βουλευτή Μάκη Βορίδη. Ο λόγος για την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου, η οποία έχει ήδη αποδεχτεί την πρόταση που της έγινε από τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο τελευταίος πριν από λίγη ώρα μιλώντας στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Extra3, προανήγγειλε το γεγονός χωρίς να κατονομάσει το πρόσωπο. Η κυρία Μιχελάκου προέρχεται από μια έντονα πολιτικοποιημένη οικογένεια της Μάνης, η οποία μάλιστα διαθέτει ισχυρά ερείσματα στον σκληρό πυρήνα των δεξιών ψηφοφόρων.

Πέραν όμως της όποιας επιρροής διαθέτει η ίδια στην περιοχή της Λακωνίας, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο σύζυγός της Μάκης Βορίδης, διατηρεί μεγάλη εκλογική πελατεία στην δεξιά Μάνη, από την περίοδο που ήταν αρχηγός του «Ελληνικού Μετώπου».

Για την ιστορία και μόνον αξίζει να αναφερθεί η στενή φιλική σχέση που έχει η οικογένεια Βορίδη με τον δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια, ο οποίος επηρεάζει ένα σημαντικό κομμάτι του δεξιού εκλογικού σώματος στο νομό.

Στην περίπτωση που θα εκλεγεί η κυρία Μιχελάκου, θα βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά φαινόμενο. Ένα ζευγάρι θα κάθεται στα έδρανα της Βουλής.

Πηγή: Parapolitika.gr

Εάν η Μιχελάκου εκλεγεί, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ζευγάρι κάθισε στα έδρανα της Βουλής. Υπήρχαν δύο βουλευτές σύζυγοι, της Πολιτικής Άνοιξης που είχαν εκλεγεί. Ο Στέφανος και η Φωτεινή Στεφανοπούλου.

Είναι σίγουρη η υποψηφιότητα του Ευθύμη Καρανάσιου


Επειδή διαβάσαμε στον Χολομώντα ότι δεν είναι σίγουρη η υποψηφιότητα του Ευθύμη Καρανάσιου, θα επιμείνουμε στην πληροφορία που έχουμε.

Το πέμπτο όνομα είναι η Ιφιγένεια Κυριάκου. Η θέση του Ευθύμη είναι δεδομένη στο ψηφοδέλτιο.

Ο Ν. Καραμανλής φαίνεται πως δεν θα είναι τελικά στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής.

Επιμένουν με την Ιφιγένεια Κυριάκου. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι εσωτερικές ισορροπίες της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική, ούτε τα παιχνίδια που παίζονται τις τελευταίες μέρες.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εκλεγεί ο Καρανάσιος βουλευτής.

Φυσικά δεν θα πάμε να του ζητήσουμε ρουσφέτι, αυτοί που τον πολεμάνε θα τρέξουν πρώτοι να ζητήσουν ρουσφέτια αν εκλεγεί.

Εμείς απλά βοηθάμε τους συμπατριώτες μας Πολυγυρινούς, σε αυτό τον αγώνα.

Δεν θέλουμε ούτε ρουσφέτι, ούτε αντάλλαγμα, ούτε πρόκειται να ενοχλήσουμε τους βουλευτές ποτέ για δική μας υπόθεση. Μόνο έργα για τον Πολύγυρο θα ζητάμε από αυτούς, μέσα από το blog.

Γιατί Χολομώντα θεωρείς ότι ο Καραμανλής ήταν στο ψηφοδέλτιο και πρέπει να βγει για να πάρει τη θέση του η κυρία Ιφιγένεια;

Από χθες έχουμε "φωτογραφίσει" την συμμετοχή της κυρίας Κυριάκου στα ψηφοδέλτια του Νομού Χαλκιδικής. Άρα ο Καραμανλής δεν θα μπει καν στο ψηφοδέλτιο.

Καθώς είπαμε ο Καρανάσιος δεν βγαίνει από το ψηφοδέλτιο. Αυτό έλειπε...

Βλαχόπουλο, ένα χωριό που συνεισφέρει στην Εθνική Οικονομία και σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ


Αυτόνομο ορεινό χωριό της Μεσσηνιας, που κατοικείται απο περίπου 1000 περήφανους Ψηφοφόρους που βγάζουν το ψωμί τους καλλιεργώντας μια απο τις καλύτερες ποιότητες φούντας Καλαμάτας παγκοσμίως.

Η γεωγραφική θέση του χωριού ειναι τέτοια που επιτρέπει στους γεωργούς της περιοχής να φυτεύουν ανενόχλητοι τα ευεργετικά αυτά φυτά ανάμεσα σε κατσάβραχα και ρεματιές.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις ειναι οικογενειακές, συμβάλοντας έτσι και στην ενδυνάμωση του ιερού θεσμού της οικογένειας. Το Βλαχόπουλο αποτελεί το καμάρι του Νομού καθώς δεν εχει πατηθεί ποτέ από πόδι μπάτσου (όχι σαν τις αδερφές με τις βράκες που μόνο τσιμπούκια δε τους κάνανε) οι οποίοι καθώς δε μπορούν να αντιμετωπίσουν με τα άπλα τις φαμίλιες του χωριού, φύτεψαν δικές τους φυτείες σε γύρω χωριά, χτυπώντας της τιμές, επιδιώκοντας να κερδίσουν την αγορά και να μείνει όλη η φουντα τον Βλαχοπουλέων απούλητη.

Ωστόσο οι χωρικοί δε πτοήθηκαν καθώς τα σωστά μαστούρια, τα βλαχοπουλέικα χορτάρια δε τα αλλάζουν με τιποτα .Το χωριό δεν εχει αναδείξει καμία σπουδαία προσωπικότητα, λογικο βέβαια καθώς μόνο ένας μαλάκας μπορεί να αφήσει τα χορτάρια και να πάει για πουρνάρια.

Από το χωριό ομως εχουν περάσει ιστορικές μορφές όπως ο οπλαρχηγός Παπαφλέσσας, ο οποίος αντιμετώπισε τον υπεράριθμο στρατό του Ιμπραήμ στα Ταμπούρια κοντά στο Μανιακι.

Οι βλάχοι ομως δε ψάρωσαν στην οικονομική κρίση που περνάμε, γιατί έβγαλαν απο τα κατώγια το καλό το πράμα και το προορίζουν για εξαγωγή στο Amsterdam για να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας.

Τις πληροφορίες για το χωριό τις βρήκαμε στην Φρικιπαίδεια.

Το Βλαχόπουλο θα το γνωρίσουμε καλύτερα, μετά την προεκλογική περίοδο.

Γιατί πέρα από το παραπάνω ευθυμογράφημα, είναι ένα υπέροχο χωριό με καταπληκτικές τοποθεσίες (λαγκάδια και ρέμματα), μασάλια τοπικά και πολλά άλλα.

Λίγη υπομονή.