Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η θέση των Οικολόγων Πράσινων για το όνομα της FYROM

…όπως ψηφίστηκε στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης πριν λίγες ώρες είναι ότι υποστηρίζουμε τη σύνθετη ονομασία χωρίς ναι μεν αλλά, υποσημειώσεις και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Πηγή: Οικολόγοι Πράσινοι Ζακύνθου

Παιδί προβληματικής οικογένειας ο Αλέξης Τσίπρας...



Χάσμα γενεών στον ΣΥΝ

Συνέχεια στη μεταξύ τους αντιπαράθεση δίνουν Αλαβάνος και Τσίπρας, με τον πρώτο να παρομοιάζει τον διάδοχό με «παιδί προβληματικής οικογένειας» και τον πρόεδρο του ΣΥΝ να καταφέρεται εναντίον όσων «δεν παραμερίζουν, παρ’ ότι θητεύουν κοντά τρεις δεκαετίες σε δημόσιους ρόλους».

Να «στείλει ένα σήμα SOS» στα στελέχη και τη βάση του ΣΥΝ ήταν ο στόχος του Αλέκου Αλαβάνου, που εξηγεί σε συνέντευξή του στο «Βημα της Κυριακης» τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση αλλά και την ανάκλησή της.

Ο κ. Αλαβάνος εκτιμά ότι η κίνησή του πέτυχε τον στόχο της αφού «το SOS ελήφθη και από τα πάνω και από τα κάτω», ενώ λέει ότι στην απόφασή του να παραμείνει τελικώς στο κόμμα και τη βουλή έπαιξε ρόλο και το συναίσθημα.

Αψηφώντας τις σφοδρές αντιδράσεις της Κουμουνδούρου, ο κ. Αλαβάνος επανέρχεται στο ζήτημα των σχέσεων ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι το κέντρο λήψης αποφάσεων πρέπει να μετατοπιστεί προς τον δεύτερο, ενώ καλεί τους συντρόφους του να μην αντιμετωπίζουν τη σχέση μεταξύ των δύο ως «ανταγωνιστική».

«Παιδί προβληματικής οικογένειας»

Ο πρόεδρος της κοιμνοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνει για μία ακόμη φορά αιχμές εις βάρος του διαδόχου αλλά και του περιβάλλοντός του, παρομοιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με «παιδί προβληματικής οικογένειας». «Η προσωπική στάση του καθένα έχει μεγάλη σημασία. Δεν υπάρχουν προβληματικά παιδιά, αλλά προβληματικές οικογένειας», λέει χαρακτηριστικά ο Αλ. Αλαβάνος.

Παράλληλα, κατηγορεί στελέχη του ΣΥΝ ότι εξωραΐζουν το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει «σοβαρή εκλογική ήττα». «Δεν μπορούμε να λέμε ότι ήταν κάτω των προσδοκιών, ότι η πολιτική μας ήταν σε όλα σωστή, ότι δεν τρέχει σχεδόν τίποτε», επισημαίνει ο κ. Αλαβάνος και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος που «καθοδηγήθηκε από τις δημοσκοπήσεις, ενώ με τους στόχους που έθεσε άφησε αδιάφορη την κοινωνία».

«Δεν θα μείνω να παριστάνω τον κούκο»

Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του δηλώνει ότι δεν διεκδίκησε ποτέ τίποτε για τον εαυτό του, και είναι έτοιμος να παραιτηθεί αν δεν κάνει πίσω η «παλαιά φρουρά». «Αν κανείς από όσους θητεύουν κοντά τρεις δεκαετίες σε δημόσιους ρόλους δεν παραμερίσει, εγώ δεν θα μείνω για πολύ να παριστάνω τον κούκο που μάταια προσπαθεί να φέρει την άνοιξη», αναφέρει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. «Αισθάνομαι σαν προλετάριος της πολιτικής. Δεν έχω να χάσω παρά τις αλυσίδες μου», συμπληρώνει.

Παράλληλα, αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προκατόχου του, λέγοντας ότι «δεν έχει καταλάβει» τι επιδιώκει ο Αλέκος Αλαβάνος, όταν εισηγείται τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα. Χαρακτηρίζει τον Αλ. Αλαβάνο «κεφάλαιο για την Αριστερά» που μπορεί να για πολλά χρόνια ακόμη να προσφέρει, «αρκεί να μην αφήσει στον εαυτό του, αλλά και να μην τον αφήσουμε και εμείς, να πέσει στην παγίδα εφήμερων αντιπαραθέσεων και αυτοκαταστροφικών σχεδίων. Να παραμείνει ως ηγέτης όλης της παράταξης που μας ένωσε και όχι ως συμμέτοχος μιας διαδικασίας που μας χώρισε».

Πηγή: Τα Νέα

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί για Πρόεδρο κόμματος...

Καλά έκανε ο Αλέξης και κλείνει το μάτι προς τον Τρεμόπουλο...

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις... Η Ντόρα και ο Μιλόσοσκι...

Προκλητικές δηλώσεις Μιλόσοσκι από την Κέρκυρα



Μόνο ως προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις και η όλη εν γένει στάση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων από την Κέρκυρα.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εκτός από τη διαρκή επανάληψη της φράσης «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που αντιβαίνει στους στοιχειώδεις κανόνες της διπλωματικής φιλοξενίας, ο Μιλόσοσκι φρόντισε να κάνει και …μάθημα εξωτερικής πολιτικής.

«Η Ελλάδα δεν έχει να «φοβάται» τίποτε από τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αντίθετα έχει να κερδίσει στην ασφάλεια της» (!) δήλωσε ο σκοπιανός ΥΠΕΞ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε – κατ’εξαίρεση όπως είπε – άδεια για την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους των Σκοπίων, αλλά η … απάντηση του Μιλόσοσκι από το ελληνικό έδαφος ήταν ότι τα Σκόπια «δεν κάνουν βήμα πίσω στη θέση τους για το όνομα της χώρας».

Ταυτόχρονα, καταγράφεται μία γενική προσπάθεια να κατοχυρωθεί στη «συνείδηση» όλων μας ως κάτι «σπουδαίο» η μη συνάντηση Μπακογιάννη – Μιλόσοσκι, λειτουργώντας προφανώς ως αντίβαρο στην παραχώρηση της άδειας για προσγείωση του σκοπιανού κυβερνητικού αεροσκάφους.

Πηγή: Newsblog.gr

Σημαντική υπόσχεση προς τον Δήμαρχο Πολυγύρου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού



Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, είχε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης στο ταξίδι του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συζητήθηκε το θέμα του βοηθητικού γηπέδου προπονήσεων που θα δημιουργηθεί στην περιοχή που βρίσκεται το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη, κοντά στον Σκοπευτικό Όμιλο Πολυγύρου. Ο Δήμαρχος έλαβε θετική απάντηση από τον Υφυπουργό.

Δήμαρχε πίεσε λίγο την κατάσταση για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση το συντομότερο δυνατόν.

O μεγάλος Ισπανός αθλητής Χερνάντεζ Τζίσπερ πάλι πρώτος στο ''Olympus Marathon 2009''



Όπως και στον περσινό Μαραθώνιο έτσι και στον φετινό πρώτος τερμάτισε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Ισπανός Μαραθωνοδρόμος Χερνάντεζ Τζίσπερ σήμερα στο Λιτόχωρο...

Δεύτερος επίσης για δεύτερη συνεχή χρονιά ήρθε ο Έλληνας αθλητής Νίκος Καλοφύρης. Στον "Μαραθώνιο του Ολύμπου" έλαβαν φέτος μέρος 585 αθλητές από 24 χώρες με σημείο τερματισμού το Λιτόχωρο.



Πηγή: Λευτεριά

Δήλωση Κυριάκου Βελόπουλου



*Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης , από τα ήμερα ο κόλακας* (Διογένης από τη Σινώπη περ. 400 - 325 π.χ.).

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται στο χώρο του διαδικτύου μια χυδαία και συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο μου.

Ο χώρος του διαδικτύου - και όχι μόνο- έχει κατακλυστεί από γνωστά και άγνωστα παπαγαλάκια, πληρωμένους bloggers σε ρόλο εκτελεστών, μέρος μιας χυδαίας και συκοφαντικής προπαγάνδας. Είναι άνθρωποι που στόχο έχουν να "λασπώσουν" και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Η Γκεμπελική μέθοδος: "ρίξε μπόλικη λάσπη, κάτι θα μείνει", είναι η δική τους μέθοδος.

Μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία απάντηση. Καιρός όμως είναι να μπουν κάποιοι στη θέση τους.

Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω αυτούς για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό μου. Διάφορα κείμενα για δήθεν καταδίκη μου από τον Άρειο Πάγο είναι ψευδή, συκοφαντικά, αποτελούν πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας και θίγουν την πολιτική και προσωπική μου υπόσταση.

Δεν αρνούμαι τον έλεγχο. Αντιθέτως πιστεύω απόλυτα σ' αυτόν. Όμως κανείς δεν δικαιούται να δημοσιεύει χωρίς να ελέγξει και να διασταυρώσει τις πληροφορίες του.

Το Ποινικό Μητρώο μου είναι λευκό από καταδίκες - Καλώ οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη, δημοσιογράφο ή μη, να προσέλθει στο γραφείο μου για να το διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια.

Αλλά, με τους ανώνυμους «κουκουλοφόρους» της δήθεν ενημέρωσης του διαδικτύου δεν θα ανοίξω διάλογο.

Κυριάκος Βελόπουλος

Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.

Βόρεια, αλλά Μακεδονία

Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ

«Βόρεια Μακεδονία» για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, το συνταγματικό όνομα του κράτους στο εσωτερικό και παράλληλο ψήφισμα του ΟΗΕ που θα συνιστά το «Βόρεια Μακεδονία» για όλες τις διμερείς σχέσεις των Σκοπίων.

Η παραπάνω «φόρμουλα» προωθείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο Σκοπιανό. Και ήταν στην ατζέντα προβλεπόμενης συνάντησης Μπακογιάννη-Μιλόσοσκι, στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

Η πρωτοβουλία έχει σαφώς αμερικανικό χρώμα όπως φαίνεται από την πρόσφατη παρέμβαση του αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών, Στ. Τζόουνς, με την οποία καλούσε τα Σκόπια να συζητήσουν με την Αθήνα μόνο για το όνομα και όχι για τα «αμφιλεγόμενα ζητήματα της εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας».

**Η λύση υποτίθεται ότι γεφυρώνει τις διαφορές, καθώς προσφέρει στην Ελλάδα το ζητούμενο του γεωγραφικού προσδιορισμού και της μιας χρήσης του ονόματος διεθνώς, αλλά επιτρέπει και στα Σκόπια να χρησιμοποιούν το όνομα που θέλουν.

**Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν οι δύο κυβερνήσεις θα αναλάβουν το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας συμφωνίας, καθώς:

1 Στην ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός Ν. Γκρουέφσκι έσπευσε να νίψει προκαταβολικά τας χείρας του δηλώνοντας ότι οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα. Μία πρόταση-ελιγμός αφού όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειονότητα των Σλαβομακεδόνων δέχεται μόνο «Μακεδονία».

2 Αλλά και στην Ελλάδα το εκλογικό «χαστούκι» στη Ν.Δ. και η παράλληλη άνοδος του ΛΑΟΣ, απομακρύνουν την κυβέρνηση από συμβιβαστικές ιδέες, ενισχύοντας τους οπαδούς της «δημιουργικής αναμονής» οι οποίοι θεωρούν ότι μακροπρόθεσμα η γειτονική χώρα δεν είναι «βιώσιμη» λόγω της εσωτερικής αντιαπαλότητας μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων.

Οπως, άλλωστε, δήλωνε και η αντιπρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI Τέφτα Αρίφι «η διαιώνιση της εκκρεμότητας στο θέμα της ονομασίας αυξάνει την ένταση μεταξύ των δύο εθνοτήτων».

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Στο κλειστό θέατρο Πολυγύρου η συναυλία των ONIRAMA σήμερα



ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου στις 21:30

Λόγω των προβλέψεων για άσχημα καιρικά φαινόμενα στον Πολύγυρο, η σημερινή συναυλία των ONIRAMA, θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Θεσσαλονίκη Τα ρήγματα που μας απειλούν



Ο καταστροφικός σεισμός στην πόλη Άκουιλα της Ιταλίας, που στις 6 Απριλίου 2009 ταρακούνησε συθέμελα την περιοχή και προκάλεσε το θάνατο 300 ανθρώπων, όσο μακριά και αν είναι από την Ελλάδα προβληματίζει τους επιστήμονες. Ένας τέτοιος σεισμός, λένε, προκλήθηκε από ενεργό άγνωστο μέχρι τότε ρήγμα, που βρίσκεται μέσα στην πόλη, δηλαδή κάτω από τα σπίτια.

Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του τομέα Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης είχε πρόσφατα την ευκαιρία να επισκεφθεί την Άκουιλα μαζί με ομάδα ερευνητών και να μελετήσει από κοντά το μοιραίο ρήγμα: “Ο σεισμός της Άκουιλα έχει μεγάλη ομοιότητα με εκείνον που έγινε το 1999 στην Αθήνα. Και στις δύο περιπτώσεις είχαμε ενεργά ρήγματα μέσα σε πόλη. Ρήγματα για τα οποία δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες”.

ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ

Το ρήγμα του Ανθεμούντα: Ένας μυστηριώδης σεισμός που συνέβη το 1752 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω του και θύματα, αποτελεί σημαντικό στοιχείο καταγραφής για ένα ρήγμα που ξεκινά από την περιοχή των Βασιλικών, διατρέχει τη λεκάνη του Ανθεμούντα και το Θερμαϊκό κόλπο και καταλήγει δυτικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Χαλάστρας, πιθανολογούν οι ειδικοί. Διακλαδώσεις του ρήγματος περνούν από το Αγγελοχώρι, τους οικισμούς Αγίας Τριάδας, Περαίας, Νέου Ρυσίου και Σουρωτής και φθάνουν μέχρι το χωριό Γαλαρινός. Το ρήγμα βρίσκεται νότια νοτιοανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης, έχει γενική διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά και το συνολικό μήκος του εκτιμάται ότι είναι 32 χιλιόμετρα.

Μικρορήγματα Πυλαίας - Χορτιάτη - Πανοράματος: Πριν από μερικά χρόνια η καλοκαιρινή ραστώνη χιλιάδων Θεσσαλονικέων αναστατώθηκε από τα Ρίχτερ του Χορτιάτη. “Δεν υπάρχει καμία ανησυχία”, δήλωναν οι επιστήμονες και εξηγούσαν ότι ένας ασθενής σεισμός 3 ή 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν μπορεί να διεγείρει ευρύτερα μια περιοχή. Και όμως, ανάλογα με την ταχύτητα μιας σεισμικής δόνησης ή της απόστασης από κατοικημένες περιοχές, μπορεί να προκληθούν μεγάλες ή μικρότερες ζημίες. Έτσι τα ρήγματα, όσο μικρά και εάν είναι, από τη στιγμή που είναι ενεργά και βρίσκονται μέσα στις πόλεις δημιουργούν ανησυχία στους σεισμολόγους.

Ρήγμα Αγχιάλου - Νέας Μεσήμβριας: Το ρήγμα αυτό βρίσκεται βόρεια βορειοδυτικά της πόλης της Θεσσαλονίκης και απέχει 17 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ρηξιγενείς ζώνες Μυγδονίας: Η λεκάνη της Μυγδονίας περιλαμβάνει τα κύρια ρήγματα της Μυγδονίας, η οποία περιλαμβάνει τα κύρια ρήγματα των λιμνών Λαγκαδά και Βόλβης. Τα περιφερειακά ρήγματα, τα οποία οριοθετούν τη λεκάνη, θεωρούνται σεισμικά ενεργά ή πιθανά ενεργά. Από τη συγκεκριμένη περιοχή προήλθε ο καταστροφικός σεισμός του 1978.

ΠΟΙΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΣΑΝ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ

Οι σεισμοί που προξένησαν βλάβες στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες καταγραφές, είναι:

- Ο σεισμός του 1902 με κύριο μέγεθος 6,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο την Άσσηρο.

- Ο σεισμός του 1904, που συνεχίστηκε στη Νότια Βουλγαρία, στην πόλη Κρέσνα, με έναν κύριο σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έναν ισχυρό μετασεισμό 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος επηρέασε και τη Θεσσαλονίκη.

- Ο σεισμός του1905, με μέγεθος κύριου σεισμού 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή του Β. Αιγαίου, στο Άγιο Όρος. Με αυτόν ολοκληρώθηκε η σεισμική έξαρση των αρχών του 20ού αιώνα στη σερβομακεδονική σεισμική ζώνη.

- Η δεύτερη περίοδος σεισμικών ακολουθιών άρχισε από τη Νότια Γιουγκοσλαβία με μεγαλύτερο το σεισμό στο Βαλάντοβο το 1931, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, ο οποίος συνεχίστηκε με έναν κύριο σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιερισσό το 1932 και άλλους μικρότερους σεισμούς στην περιοχή των λιμνών Λαγκαδά και Βόλβης.

Από αυτό το σύστημα ρηγμάτων προήλθε ο πρόσφατος (24 Μαΐου 2009) σεισμός που έγινε στη λίμνη Δοϊράνη, πολύ κοντά στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξύπνησε στους Σκοπιανούς μνήμες του 1932. Το ρήγμα που ταρακούνησε όχι μόνο την περιοχή των Σκοπίων αλλά και πολλές πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τη Θεσσαλονίκη, είναι μια απόληξη του δυτικού άκρου του σερβομακεδονικού τόξου.

Μέρος αυτού του συστήματος ρηγμάτων είναι ενεργό και περνά μέσα από τη Δοϊράνη, τη Ροδόπολη, το Πετρίσι και το Νότιο Μπέλες.

- Η τρίτη χρονική περίοδος μεγάλων σεισμών που επηρέασαν το νομό Θεσσαλονίκης εντοπίζεται στην περιοχή των λιμνών Λαγκαδά και Βόλβης, με έναν κύριο σεισμό μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Στίβο τον Ιούνιο του 1978.

Η σερβομακεδονική ζώνη, σύμφωνα με επιστήμονες, εμφανίζεται ως η περισσότερο ενεργή ζώνη του βορειοελλαδικού χώρου.

Πηγή: Μακεδονία

H "Μεγάλη Μακεδονία" και "o πονοκέφαλος της Αθήνας" σε συνέντευξη του πρόεδρου της ΠΓΔΜ στο Spiegel!



Tην ίδια ώρα ο κ.Μιλοσόσκι στην Κέρκυρα επιχειρεί να παρουσιαστεί ως "πρευσβευτής φιλίας"..

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της γειτονικής χώρας μιλάει για τη "Μεγάλη Μακεδονία", το όνειρο κάποιων συμπατριωτών του, για τον "πονοκέφαλο" της Αθήνας αλλά και για τον Μεγαλέξανδρο σε συνέντευξη που παρουσιάζεται στο νέο τεύχος του έγκυρου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Είναι εμφανές, από τη συνέντευξη αυτή και μόνο, πως οι θέσεις του Προέδρου Ιβανόφ είναι αρκετά πιο "σκληρές" στα εθνικά θέματα από του προκατόχου του, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξή του :

Ερώτηση: Η Ελλάδα έχει μπλοκάρει την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ λόγω της διαφωνίας για την ονομασία. Τώρα απειλεί να τινάξει στον αέρα και την είσοδο της χώρας στην ΕΕ. Η κυβέρνηση της Αθήνας φοβάται ότι η ΠΓΔΜ μπορεί να διεκδικήσει μια περιοχή της χώρας της που ονομάζεται Μακεδονία. Γιατί δεν έχετε βρει λύση;

Γκιόργκι Ιβάνοφ: Αν... ήταν τόσο απλό, θα την είχαμε βρει. Η διαφωνία αυτή υπάρχει εδώ και 14 χρόνια και οι λόγοι είναι γεωγραφικοί, ιστορικοί και φυσικά ψυχολογικοί. Υπάρχει όμως κανείς που να πιστεύει ότι θα ζητάγαμε την ένωση με μια περιοχή της Ελλάδας στην οποία ζούνε Μακεδόνες από το 1913;



Ερώτηση: Δεν πρόκειται για κάτι παράλογο. Πολλοί πολιτικοί έχουν κάνει δηλώσεις τέτοιες και άλλωστε υπήρχαν και αφίσες που μιλούσανε για την «Μεγάλη Μακεδονία».

Ιβάνοφ: Πρόκειται για χάρτες του 19ου αιώνα όταν όλοι οι Μακεδόνες ζούσαν μαζί σε ένα κράτος. Τους χάρτες αυτούς τους έφεραν μετανάστες. Πρόκειται για αντικομμουνιστές που είχαν διωχτεί από τη χώρα και με την πτώση του κουμουνισμού επέστρεψαν.

Ερώτηση: με το όνειρο για μια Μεγάλη Μακεδονία...

Ιβάνοφ: Φυσικά, όπως οι Αλβανοί ονειρεύονται μια Μεγάλη Αλβανία, οι Σέρβοι μια Μεγάλη Σερβία. Αυτά είναι όνειρα που δεν σβήνονται από την καρδιές των ανθρώπων εν μια νυκτί. Πολλοί Μακεδόνες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα άφησαν πίσω ότι είχαν και δεν είχαν. Τώρα διεκδικούν τις περιουσίες τους και αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στην Αθήνα.

Ερώτηση: Αντί να τσακώνεστε για το Μέγα Αλέξανδρο με την Ελλάδα, μήπως να ασχοληθείτε περισσότερο με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ;

Ιβάνοφ: Δεν ήταν η ΠΓΔΜ αλλά η Ελλάδα που άρχισε να κάνει αναφορές στους αρχαίους χρόνους για να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ήταν σωστοί.

Ερώτηση: Μα κύριε πρόεδρε στην ΠΓΔΜ χτίζονται αεροδρόμια, αγάλματα, δρόμοι γίνεται ένας χαμός. Αυτά δεν είναι διπλωματία.

Ιβάνοφ: Οι Βαλκάνιοι είμαστε αρκετά παθιασμένοι άνθρωποι, ακόμα και στην πολιτική. Θα το είχατε καταλάβει αυτό αν είχατε δει το κλίμα που επικρατούσε μετά τη συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Είχαμε ξοδέψει ένα σωρό λεφτά προκειμένου να γίνουμε μέλη του ΝΑΤΟ. Έγιναν επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις. Και κανείς αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρθηκε. Μας έχουν φερθεί άδικα.

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο όνομα το οποίο αποδέχεστε;

Ιβάνοφ: Το όνομα δεν θα πρέπει να βλάπτει την τιμή και την υπερηφάνεια του λαού μας. 120 χώρες μας έχουν αναγνωρίσει με το όνομα Μακεδονία η Ελλάδα αρνείται. Υπάρχει μια οδηγία του ΟΗΕ η οποία αναφέρει ότι το όνομα της εθνικότητας και η γλώσσα πρέπει να προσαρμόζονται στο όνομα της χώρας. Δεν ξέρω πως θα αισθανθούν οι Αλβανοί αν ξαφνικά γίνουν Σλαβο-Μακεδόνες που μιλάνε Σλαβο-Μακεδονικά.

Ερώτηση: Από την αλλή βλέπουμε από πλευράς Ευρώπης μια διστακτικότητα να δεχτεί άλλα μέλη λόγω διαφθοράς στα νέα μέλη (το παράδειγμα της διαφθορας της Βουλγαρίας) αλλά και λόγω οικονομικής κρίσης. Αυτό μήπως προκαλεί ανησυχία στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ;

Ιβάνοφ: Εάν οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ αντιληφθούν ότι οι Αλβανοί που μένουν στην Αλβανία απολαμβάνουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, μπορεί αυτό να πυροδοτήσει θέματα προσάρτησης και συνόρων. Τα Βαλκάνια αποτελούνται έτσι και αλλιώς από τεχνητές χώρες. Η μόνη λύση είναι η Pax Europa. Το καθήκον για σταθεροποίηση της περιοχής εναπόκειται στην ΕΕ. Αλλά θα πρέπει και αυτοί να σταματήσουν να μας επιβάλουν προϋποθέσεις.

Ερώτηση: Υπάρχουν χώρες όπως η Σερβία και η Βουλγαρία εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα όπως μια συμμαχία με τη Ρωσία. Μήπως το σκέφτεστε και εσείς σαν αντίβαρο στην ΕΕ.

Ιβάνοφ: Όταν το τρένο πάρει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση αυτό δεν αλλάζει. Μίλησα με τον κύριο Σολάνα και ήταν αισιόδοξος ότι η ΠΓΔΜ θα έχει φέτος ημερομηνία ένταξής.

Ερώτηση: Τι πιστεύετε για το μέλλον;

Ιβάνοφ: Ο καινούριος πρόεδρος των ΗΠΑ το είπε ξεκάθαρα: η ΠΓΔΜ πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα είναι επίσης πιο δημιουργικός. Το ΝΑΤΟ μπορεί να επανεξετάσει το θέμα και να γίνει η ΠΓΔΜ μέλος, χωρίς την έγκριση της Ελλάδας.

Ερώτηση: Θα φτιάξουν οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα;

Ιβάνοφ: Με το ζόρι...παντρειά δεν γίνεται.

Πηγή: Greece-Salonika

Για να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη κλικ εδώ

Ακούστε την συνέντευξη του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Αμερικής κυρίου Φώτη Γκαλίτση


κλικ στην εικόνα για να ακούσετε την συνέντευξη


κλικ στην εικόνα για να ακούσετε την συνέντευξη

Φώτης Γκαλίτσης: Βαρύ κατηγορώ εναντίον των Ελλήνων πολιτικών!



Με την πανηγυρική επανεκλογή του κ. Φώτη Γκαλίτση, για δεύτερη θητεία στο αξίωμα του προέδρου του ιστορικού οργανισμού και με μια πορεία προσφοράς - στο ξεχασμένο πλέον μείζον εθνικό ζήτημα της Β. Ηπείρου - 70 ετών, ολοκληρώθηκαν στην Νέα Υόρκη οι εργασίες του 36ου συνεδρίου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής. Οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν με μια αίσθηση πικρίας για την περιφρόνηση που ένιωσαν τα μέλη της Πανηπειρωτικής από την παντελή αδιαφορία εκ μέρους των Ελλήνων πολιτικών οι οποίοι αν και προσκλήθηκαν εν τούτοις απαξιώσαν να προσέλθουν στις εργασίες του...

Η κορφύφωση του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου(09) στο επίσημο δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές προς τους επίσημους προσεκλημένους τους και τους δεκάδες νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες που προσκλήθηκαν σε μια προσπάθεια τόνωσης του νεανικού στοιχείου και ένταξης του στις τάξεις της ιστορικής Ομοσπονδίας προκειμένου σε επόμενη φάση να δοθεί η σκυτάλη της διοίκησης στους νεότερους. Στο νέο συμβούλιο αντιπρόεδρος εξελέγη η κ. Ελεωνόρα Μιχοπούλου, Γενικός Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Κούτουλας, Βοηθός ΓΓ. Η Έυα Ομπράϊαν, και ταμίας η Ήβα Καντλή, όλοι τους με εγνωσμένη την δημόσια μαρτυρία για την αγωνιστικότητα προς το φλέγον εθνικό θέμα της Β.Ηπείρου.

Το νέο Δ.Σ. Θα ορκισθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου 09. Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου έγινε απολογισμός εργασιών όλων των επιτροπών της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, αλλά και τοποθετήσεις στελεχών για την πορεία των δράσεων προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Όλοι οι σύνεδροι στις τοποθετήσεις τους επαναβεβαίωσαν την προσύλωση τους στους στόχους και τις αρχές της Πανηπειρωτικής ενώ από αρκετούς εθίγει και το μεγάλο πρόβλημα των Ομογενειακών οργανώσεων έλειψης προσέλευσης νέων και στελέχωσης των σωματείων και των οργανισμών.

Μάλιστα η ιστορική Ομοσπονδία προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό το Σάββατο το βράδυ, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, είχε οργανώσει ειδική συνεδριάση για την νεολαία με προσκλήσεις νέων επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και πρόσωπικότητες που διακρίνονται σε άλλους τομείς, προκειμένου να ακούσους τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Την παρασκευή το βράδυ προηγήιθηκε δείπνο στο Ηπειρώτικο Σπίτι, επίσης ιστορικό σύλλογος της Νέας Υόρκης , όπου και εκεί είχα την ευακρία τα μέλη και όλοι οι καταγόμενοι από την Ήπειρο να ανταλλάξουν απόψεις όχι μόνο για το εθνικό ζήτημα της Β. Ηπείρου αλλά να επανεξετάσουν την πρόοδο και την ευημερία στην ιδαίτερη πατρίδα τους την Ήπειρο την οποία παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και όπου και όταν χρειάζεται παρεμβαίνουν για το κοινό όφελος και την πρόοδο της περιοχής τους που μέχρι πρότινος όπως μας είπαν αρκετοί Ηπειρώτες, θεωρούσαν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είχα παραμελήσει πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τα αιτήματα και τις παρεμβάσεις τους για την ιδαίτερη πατρίδα τους την Ήπειρο.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, με περισσότερα από τριάντα ενεργά μέλη συλλόγους στους κόλπους της, για χρόνια αποτελούσε την φωνή και την καρδιά των Ελλήνων της Β.Ηπείρου μέχρι τα χρόνια της μεταπολιτεύσης(1991) όπου έπεσε το σκληρό και απάνθρωπο κουμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα. Μετά το 1992 και την αυτοργάνωση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας , με το γνωστό κόμμα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και την αγωνιστική οργάνωση «Ομόνοια» η Πανηπειρωτική επαναπροσδιόρισε τις προταιρεότητες της χωρίς ποτέ να πάψει ούτε μια στιγμή να θέτει ως βασικό αίτημα της την αυτονομία της Β. Ηπείρου.

Επίκεντρο της προσπάθειας τους πια, μετά την μεταπολίτευση στην Αλβανία είναι η προώθηση κάθε προσπάθειας προς τους διεθνείς οργανισμούς και ειδικότερα προς την Ε.Ε. για την διασφάλιση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, όπως μας είπε στην αποκλειστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στο Greek American News Agency, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Φώτης Γκαλίτσης, βασικό και κυριάρχο αίτημα του οργανσιμού παραμένει η αυτονομία της Β. Ηπείρου.

«Η Ήπειρος για εμάς είναι μια και αδιαίρετη για 3000 χρόνια»! Στο κατασταστικό μας -συνέχισε ο κ. Γκαλίτσης- υπάρχει ως βασικό άρθρο ο αγώνας για την αυτονομία της Β. Ηπείρου σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες. Όμως τώρα πια μετά την μεταπολίτευση το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες μας επικεντρώθηκαν στην διασφάλιση των ανθωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών και συμπατριωτών μας στην Β. Ήπειρο...Για την Αλβανία ο δρόμος προς την Ε.Ε. περνά από την δισφάλιστη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σε ερώτηση μας για την σημερινή κατάσταση σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα ο κ. Γκαλίτσης μας είπε « υπάρχει κάποια σχετική πρόοδος αλλά όχι αυτό που θα θέλαμε. Εμείς συνεχίζουμε τον ίδιο αγώνα αν και τώρα πια οι αδελφοί μας εκεί έχουν δική τους οργάνωμενη διοίκηση που φροντίζει για τα δίκαια αιτήματα τους». Αναφορικά με τις αυριανές εκλογές ο κ. Γκαλίτσης μας είπε δεν νομίζω να αλλάξει κάτι περιμένουμε επανεκλογή Μπερίσσα». Για την σημερινή κατάσταση για τους Ηπειρώτες όλου του κόσμου η μεγάλη ελπίδα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος. Το έργο που έχει κάνει είναι τεράστιο και είναι δύσκολο να αποτιμηθεί. Παραμένει το μεγάλο κεφάλαιο για όλους και η ζωντανή ελπίδα για την διατήρηση της Ορθοδοξίας μας εκεί».

Στην συζήτηση που είχαμε με τον κ. Γκαλίτση, έναν άνθρωπο που ζει στην Αμερική για περισσότερο από 45 χρόνια, και με πείρα στα κοινά της Ομογένειας και της Ελληνικής Κοινότητας εν γένει, που υπερβαίνει τα 40 έτη τα όσα μας είπε αν μη τι άλλο καθηλώνουν και προβληματίζουν. Αλήθειες που καίνε και αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα διότι προέρχονται, όχι από κάποιον γνωστό υπερφίαλλο , πολυλογά που πάσχει από το γνωστό σύνδρομο της αυτοπροβολής από το οποίο νοσεί σχεδόν η πελιοψηφία των αυτοαποκαλούμενων ηγετών της ομογένειας αλλά από ένα Πρόσωπο το οποίο αν και χαμηλών τόνων εν τούτοις κατά γενική ομολογία θεωρείται νηφάλιο, συνετό και εχέφρων άτομο με συγκεκριμένη και αποκρυσταλομένη άποψη για τα κοινά.

Για αυτό και η γνώμη του αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ακριβώς διότι τα όσα μας είπε σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του και ακόμα σπανιότερα συνεντεύξεις αφού περισσότερο είναι άνθρωπος των έργων παρά των λόγων. Ψύχραιμος καθώς είναι , υγιής κοινωνικά και επαγγελματικά δεν χαρίζεται και όταν του ζητάμε να μας μηλίσει για την εσωτερτική κατάσταση που επικρατεί στην Ομογένεια με λόγο ευθύ και χωρίς να μασά τα λόγια του μας λέει. «υπάρχει σοβαρό έλλειμα ηγετών! Δεν έχουμε ηγεσία παρόλο που η Ελληνική Κοινότητα έχει να επιδείξει προσωπικότητες που διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς». Τονίζοντας με έμφαση και παρησία λόγου ότι «Η Ομογένεια δυστυχώς είναι ακέφαλη. Δεν έχει ηγεσία! Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε!»

Όταν το ρωτάμε για τα αίτια της μεγάλης κρίσης ταυτότητας που διάγει η Ελληνική Κοινότητα στις ΗΠΑ μας λέει «είναι πολλά αλλά θεωρώ ότι και εμείς εδώ πάσχουμε από το γνωστό αμάρτημα της φυλής μας. Θέλουν όλοι να είναι αργηγοί!

Οι άνθρωποι στις οργανώσεις μας αναζητούν την αναγνώριση και την αυτοπροβολή!» . Ο ίδιος θεωρεί ότι η μονδαδική λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ηγεσίας , έστω και προσωρινά ,είναι η δημιουργία μιας κοινά αποδεκτής επιτροπής αποτελούμενη από κορυφαίους θεσμούς που δεν έχουν φθαρεί μαζί με την Εκκλησία η οποία θα εκπροσωπεί τον Ελληνισμό στα μεγάλα ζητήματα είτε στο εσωτερικό με την Αμερικανική κυβέρνηση είτε στο διάλογο με την Ελλάδα.

Χωρίς περιστροφές και μασημένα λόγια μπαίνει στην καρδιά του προβλήματος και μιλά για το ρόλο του ΣΑΕ το οποίο διέλυσε την Ομογένεια! Αντί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Ομογένειας στην Ελλάδα, η Ελλάδα δια του ΣΑΕ ελέγχει την Ομογένεια και η Ομογένεια δεν εκπροσωπείται(!) ια μας πει πολύ εύστοχα για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι για αυτή την κατάσταση ευθύνονται και οι Έλληνες πολιτικοί! «μας κοροΊδεύουν! Μας εξαπάτεισαν. Μας ταπείνωσαν . Προσέβαλλαν την αξιοπρέπεια μας στο θέμα του συνταγματικά κατοχωρωμένου δικαιώματος στο δικαίωμα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι!

Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αφού γνώριζαν τι θα γίνει γιατί έφεραν το θέμα στην βουλή; Μας κοροϊδευουν συστηματικά για 30 χρόνια» και ευθείς και σαφείς βολές εναντίον της αυτοναγορευμένης σε ηγεσία των Ελλήνων φωτογραφίζοντας ευθέως όσους διεκδικούν καρέκλες και ηγεσίες θα πει ότι « η Ομογένεια δεν αντιδρά! Θα έπρεπε να είχαμε ξεσηκωθεί. Που είναι λοιπόν αυτή η ηγεσία μας ;»

Από την συζήτηση μας δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της μετανάστευσης των Αλβανών προς την Ελλάδα. «οι πληροφορίες μας λένε ότι με την μεταπολίτεση ο Χόντζα έβγαλε από τις φυλακές ανθρώπους με βαριά αξιόποινες πράξεις και τους έστειλε στην Ελλάδα»!

Πηγή: GreekAmericanNewsAgency

Αυτή την πολύ σημαντική συνέντευξη, την βρήκαμε από δημοσίευμα του φιλικού μας blog Ixnos, των αδελφών μας υπερήφανων Κρητών από το Ηράκλειο.

Προς τα Νεοδημοκρατικά blogs της Χαλκιδικής και όχι μόνο



Από χθες το μεσημέρι, τα blogs που υποστηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία βάζουν με εκπληκτικές ταχύτητες κείμενα περί ανέμων και υδάτων. Τι προσλήψεις στα Δημαρχεία αναγγέλουν, τι κατεβατά για τον Michael Jackson βάζουν, τι χρονογραφήματα, ποδοσφαιρικά, για τις βροχές, τους κεραυνούς, τις καταιγίδες.

Ένα έχουν ξεχάσει μόνο, την Μακεδονία.

Έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που κατά διαστήματα γίνονται Ηρακλειδείς της ιστορίας; Γράφουν κατά διαστήματα ότι είμαστε πατριώτες και δώστου είμαστε πατριώτες ... και πολύ πατριώτες... κατά την φαντασία τους.

Εμείς μάθαμε να έχουμε μια αρχή στην ζωή μας, πρώτα η πατρίδα και μετά τα κόμματα. Η Ελλάδα έχει επιζήσει και χωρίς κόμματα. Άλλωστε τα κόμματα διαιρούν και χωρίζουν τον λαό, δεν τον ενώνουν.

Καταλάβαμε πολύ καλά τι ρόλο παίζετε, άριστες δημόσιες σχέσεις με τον κάθε απίθανο Νομαρχιακό ή Δημοτικό Σύμβουλο και περιμένουν τις ανακοινώσεις των κομμάτων μπας και ανεβάσουν άρθρα στα blogs τους.

Ένα δεν έχετε καταλάβει όμως, ότι ο κόσμος θύμωσε, είναι πολύ θυμωμένος για όλα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος της Μακεδονίας κι εσείς τα κρύβετε για να μην δυσαρεστήσετε τις Νομαρχιακές και το κόμμα σας.

Όμως όταν υπάρχει προσκλητήριο υπέρ πατρίδος, εσείς δηλώσατε ΑΠΟΝΤΕΣ.

Τι να μας πείτε από εδώ και πέρα, δεν ντρέπεστε λίγο;

Μήπως γνωρίζετε μια σχεδόν άγνωστη λέξη που ονομάζεται συνείδηση;

Το μόνο που κάνετε είναι να είστε τα δεκανίκια ενός σάπιου συστήματος και απάτριδες σαν τους διεθνιστές, αυτό καταντήσατε.

Μη μας ξαναπείτε για πατριωτισμό γιατί δεν θα σας πιστέψουμε.

Βάλτε καμία ανακοίνωση τώρα για τον Τσίπρα, να ανεβάσετε κανένα άρθρο και έχετε εκτελέσει το καθήκον σας. Κουτάβια... που περιμένετε να γίνετε τα μαντρόσκυλα ενός απάνθρωπου και απάτριδου κατεστημένου.

Πόσο πάει η διαφήμιση στις εφημερίδες που διαθέτετε; Με την σιωπή σας πόσες καταχωρήσεις έχετε κανονίσει για τα επόμενα φύλλα;

Μια είναι η διαφορά μας και είναι σημαντική, είστε βολεμένοι και προσκυνημένοι και ο ρόλος σας δεν είναι καθαρός. Η ιστορία έγραψε για την προδοσία της Μακεδονίας χτες και γράφει και σήμερα.

Έπρεπε να ζούσε ο Ειρηναίος τώρα για να χτυπήσει πένθιμα τις καμπάνες στον Πολύγυρο και να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες. Όμως μη νομίζετε ότι σας πέρασε. Μια φορά το Μακεδονικό έριξε τη Νέα Δημοκρατία, προβλέπουμε ότι θα την ρίξει και δεύτερη.

Αυτά και θα επανέλθουμε.

Κυρά Ντόρα, χαιρετίσματα στις ...φασκομηλιές.!!!



Λοιπόν κυρά Ντόρα.!

Επειδή απαξιώ να απευθυνθώ σε σένα, θα πω μόνο δυο κουβέντες στους φίλους επισκέπτες του gianniotis blog.

Ο ΥΠ.ΕΞ. των Σκοπίων κ. Μιλόσοσκι έφθασε περίπου στις 13.00 σήμερα Σάββατο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με το επίσημο προεδρικό αεροσκάφος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, το οποίο έφερε τα διακριτικά της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Το ίδιο αυτό λοιπόν αεροσκάφος απογειώθηκε ξανά και επέστρεψε αμέσως στα Σκόπια αφού ο κ. Μιλόσοσκι αποβιβάστηκε μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει.

Με την ίδια διαδικασία ο κ. Μιλόσοσκι θα επιστρέψει αύριο Κυριακή στη χώρα του.

Η κυρά Ντόρα, είχε δώσει κατ' εξαίρεση άδεια για την προσγείωση του Σκοπιανού αεροσκάφους με τα διακριτικά της "Μακεδονίας", απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Εκτός από τα διακριτικά του αεροσκάφους, έλαβε και παράλληλα άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με έγγραφα (flight plan) που θα αναφέρονται στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας".



Αξίζει να σημειωθεί - κάτι που το έχουμε ξαναγράψει - ότι τον Ιούνιο του 2008, ένα χρόνο πριν δηλαδή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ΔΕΝ είχε δεχθεί να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας ο πρόεδρος της πΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι λόγω της πρόθεσής του να χρησιμοποιήσει για το ταξίδι του στην Αθήνα το κρατικό αεροσκάφος της χώρας του που έφερε τα σύμβολα και το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων.

Κατά τα άλλα, η κυρά Ντόρα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι υπήρξε ανταπόκριση από τα περισσότερα μέλη του ΟΑΣΕ, στην πρόσκληση για τη σύνοδο της Κέρκυρας, σημειώνοντας τη βούλησή της να γίνει μια "ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για τα θέματα της ασφάλειας".

Και επειδή κάποιοι φίλοι - και με το δίκιο τους - θα πουν ότι ο gianniotis έχασε την ψυχραιμία του, έχω να σου πω κυρά Ντόρα, με το γνώθει σ'αυτόν και εν πλήρει και ηρέμω ψυχική καταστάσει, ότι ...χέστηκα για την σύνοδο της Κέρκυρας, καθώς και για την προεδρεία σου σ' αυτή, αφού έτσι κι' αλλιώς, τόσο το ...πάχνιασμα, όσο και το ...σταυλισμά σας εκεί, εμείς θα το πληρώσουμε.!

Απλά σε φαντάζομαι να τσουκρίζεις το ποτήρι σου με τον Μιλόσοσκι και να του χασκογελάς, ως συνήθως.

Τώρα, το τι θα σκέπτεται εκείνη τη στιγμή αυτός για σένα, άστο καλύτερα να μη στο πω. Άστο καλύτερα.!

Χαιρετίσματα λοιπόν στις ...φασκομηλιές κυρά Ντόρα.
Τόπιασες το υπονοούμενο;

Πηγή: gianniotis.gr