Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Απόρθητο» φρούριο το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Της Ντίνας Σύρπου

Με απόφαση του προξένου,η εξωτερική περίφραξη «ψηλώνει», κατά ένα μέτρο τουλάχιστον, ενώ τοποθετείται ειδικό προστατευτικό πλέγμα το οποίο περιορίζει την οπτική επαφή με τον προαύλιο χώρο. Επίσης, πρόσφατα, προστέθηκαν κάμερες παρακολούθησης σε όλες τις γωνίες του οικοδομικού τετραγώνου ώστε να υπάρχει διαρκής καταγραφή της κίνησης στη γύρω περιοχή. Όλα αυτά βέβαια, σε συνδυασμό με μία ισχυρότατη αστυνομική δύναμη η οποία, σε καθημερινή βάση, ξεπερνά τους 100 άνδρες.

«Το τουρκικό προξενείο θεωρείται κτίριο υψηλού κινδύνου» μας ενημερώνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόφιλος Παπαδάκης «για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Τα πρόσθετα μέτρα έχουν ληφθεί, προφανώς λόγω του φόβου που υπάρχει για κοινωνική έκρηξη, πολύ περισσότερο, τώρα, ενόψει των επετείων της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και του εορτασμού της Πρωτομαγιάς».

Γκέτο λαθρομεταναστών και στον Λαγκαδά;

Ανησυχία έχει καταλάβει τους κατοίκους του Λαγκαδά, λόγω έντονης φημολογίας που θέλει να δημιουργείται κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών σε στρατόπεδο έξω από τα Λαγκαδίκια.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, σε επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζει:

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια υπομονής και αντοχής. Αρνούμαστε με κάθε τρόπο την περαιτέρω υποτίμηση της νοημοσύνης μας και την υποβάθμιση της περιοχής μας... Δεν είχατε την ευαισθησία είτε εσείς προσωπικά είτε κάποιοι από τους συνεργάτες σας, να επικοινωνήσετε έστω τυπικά με τον Δήμο μας, να μας ανακοινώσετε τις προθέσεις σας για το τι ακριβώς αποφασίσατε ή πρόκειται να αποφασίσετε, για ποιον ακριβώς χώρο πρόκειται, πώς και με ποιες προϋποθέσεις κλπ.

Νέα "Κερατέα" στην Χαλκιδική για τα χρυσωρυχεία

Λένε όχι στην εξόρυξη χρυσού στην Β.Χαλκιδική

Πέτρος Κατσάκος

Μιά νέα "Κερατέα" με επεισόδια και συγκρούσεις που βρίσκονται πλέον σε ημερήσια διάταξη έχει δημιουργηθεί στην Χαλκιδική με αφορμή την σχεδιαζόμενη λειτουργία νέων μεταλλέιων χρυσού. Σε πεδίο μάχης εχει μετατραπεί η περιοχή Σκουριές της Χαλκιδικής ανάμεσα σε κατοίκους της περιοχής και εργαζομένους της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που έχει αναλάβει τις εξορύξεις του πολύτιμου μετάλλου.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως η ατμόσφαιρα δυναμιτίστηκε όταν περίπου 15 εργαζόμενοι στην εταιρία, στην πλειοψηφία τους αρχαιολόγοι και τοπογράφοι, μετέβησαν στην τοποθεσία «Σκουριές», όπου σχεδιάζεται να γίνει εξόρυξη χρυσού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες.

Υπό διακριτική παρακολούθηση η τουρκική φρεγάτα που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Η τουρκική φρεγάτα Gaziantep, εξερχόμενη του λιμανιού του Ακσάζ, εισήλθε στις 6:30 το πρωί σε ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κύθνου και εξήλθε αυτών, με βορειοανατολική πορεία, πλέοντας το στενό του Καφηρέα στις 10 το πρωί. Πριν μια ώρα η τουρκική φρεγάτα έπλεε δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν διακριτικά την τουρκική φρεγάτα, καθ' όλη τη διάρκεια του πλου της.

Αρχικά, στην διακριτική παρακολούθηση συμμετείχε επίσης ζεύγος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου:

Να μη περάσουν τα σκοτεινά σχέδια της Χούντας του Μνημονίου!

- OXI επεισόδια: Η συγκυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της θέλουν – με αφορμή μια ενδεχόμενη αναταραχή από σκοτεινές ανθελληνικές δυνάμεις – να αναβάλουν τις εκλογές και να συνεχίσουν έτσι ανενόχλητοι το ξεπούλημα της χώρας.

- Μια «πορτοκαλί επανάσταση» θα ήταν γι’ αυτούς ό,τι καλύτερο για να κρατήσουν ζωντανό το αμαρτωλό καθεστώς τους, το οποίο στην συνείδηση του Λαού έχει πλέον καταστεί «πτώμα, οδωδός και τυμπανιαίον». Να μη περάσουν τα σκοτεινά σχέδια των παρακρατικών αναρχο-κομμουνιστών και των προστατών τους μέσα στον αλωμένο από πράκτορες ξένων κρατικό μηχανισμό.

Σχεδιάζουν να πράξουν το ίδιο, το οποίο με μονότονο τρόπο έπρατταν κατά των Εθνικών και Λαϊκών κινητοποιήσεων για το ανθελληνικό Μνημόνιο, χρησιμοποιώντας προβοκάτορες.

Oι μέχρι στιγμής υποψήφιοι των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"


Α΄ ΑΘΗΝΑΣ: Κουντουρά Ελενα βουλευτής, Δρίτσας Νίκος πρόεδρος εργαζομένων προαστιακού, Αργυρόπουλος Ντίμης φωτορεπόρτερ, Ρομποτής Σπύρος δικηγόρος

Β΄ ΑΘΗΝΑΣ: Μανώλης Γιάννης τέως βουλευτής, Μπέλτσος Θανάσης διευθυντής πολιτικού γραφείου Π.Καμμένου, Κολιός Ζώης φοροτεχνικός, Καμπιώτης Σπύρος Πανεπιστημιακός, Αντωνίου Δημήτρης ιατρός, Χαλκίδη Δέσποινα τραπεζικός, Στεριώτης Ίων οικονομολόγος, Αποσκίτης Χαράλαμπος Μηχανολόγος μηχανικός, Τσιλιγκίρης Γεώργιος επιχειρηματίας, Μαυρίδης Νικόλαος μάγειρας, Ρεμπής Γεώργιος δημ.σύμβουλος Αγ,Βαρβάρας, Μασουροπούλου Στέλα επιχειρηματίας, Πατεργιανάκης Νίκος δημ.σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Παχύλας Νίκος Αντιδήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης, Κάντζος Ιωάννης δημ.σύμβουλος Αιγάλεω, Αμανατίδου-Χατζηπαυλή Ευαγγελία δημ.σύμβουλος Ν.Ιωνίας, Μαξούτης Αθανάσιος μουσικός, Τριανταφύλλου-Πιτίδη Αγγελική δημ.σύμβουλος Κηφισιάς