Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Φεστιβάλ Πολυγύρου


κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

Το 1ο Φεστιβάλ Πολυγύρου πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι στο νέο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου
με εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν όλη τη θερινή περίοδο. Στο πρόγραμμα του φεστιβαλ περιλαμβάνονται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και του θεάτρου. Φιλοδοξία του Δήμου της πρωτεύουσας είναι οι εκδηλώσεις αυτές να καθιερωθούν στα πολιτιστικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας και να αποτελέσουν θεσμό στις συνειδήσεις των Χαλκιδικιωτών και των επισκεπτών.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συναυλία με τους ONIRAMA

Το μουσικό συγκρότημα, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και που πολύ γρήγορα μέσα από τις επιτυχίες του απέκτησε φανατικούς φίλους σε όλη την Ελλάδα. Με δύο χρυσούς δίσκους, «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» και «Κλεψύδρα» οι ΟΝΙRAMA πιο ώριμοι, πιο κατασταλαγμένοι, πιο ποιητικοί από ποτέ ερμηνεύουν δικά τους αλλά και άλλα ελληνικά και ξένα τραγούδια σε ένα live που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Είσοδος 15 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία με τον ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Κάθε δημιουργία του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι μια εσωτερική διαδρομή και μία ξεχωριστή ιστορία. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες εμφανίσεις του, ωρίμασε, ταξίδεψε και έζησε εμπειρίες, οι οποίες τον έκαναν να δημιουργήσει την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα δουλειά του, τη «Νεροποντή». Ο ξεχωριστός ερμηνευτής του «Δεν μπορώ», «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι», «Ο Προσκηνυτής», παίρνει μαζί του μερικούς από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της χώρας (Σταύρος Λάντσιας, Γιώργος Καλούδης, Μιχάλης Καπηλίδης) και είναι έτοιμος να μας χαρίσει έντονες συναυλιακές συγκινήσεις. Είσοδος 20 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θεατρική παράσταση ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ (Β. ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ - Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Με θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, η κλασσική κωμωδία του Αριστοφάνη επικεντρώνεται στα ελαττώματα αντρών και γυναικών. Δύο μεγάλοι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Βασίλης Τσιβιλίκας μαζί με 16 ακόμα ηθοποιούς θα είναι κοντά μας σε μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Νίκος Χαραλάμπους. Μετάφραση Κώστα Γεωργουσόπουλου, Σκηνικά και κοστούμια Αριάδνη Βοζάνη, Μουσική Μάρω Θεοδωράκη και Χορογραφίες Χρυσηίδα Λιατζιβίρη. Είσοδος 15 €

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θεατρική παράσταση ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ (Θ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ - Σ. ΨΑΛΤΗΣ)

Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη παρουσιάζεται σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, σκηνικά και κοστούμια Ρένας Γεωργιάδου και χορογραφία Δημήτρη Παπάζογλου. Πρωταγωνιστούν: Θύμιος Καρακατσάνης και Στάθης Ψάλτης. Στο θίασο συμμετέχουν 20 ακόμη ηθοποιοί και χορευτές. Είσοδος 22 € μεγάλοι 17 € παιδιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η μπάντα του παρουσιάζουν τραγούδια από το «Περιβόλι του τρελλού», το «Φορτηγό», σαράντα χρόνια μετά την έκδοσή τους. Σ ένα πρόγραμμα που επιμένει ότι η τέχνη της μουσικής και του τραγουδιού πρέπει να απευθύνεται στον κόσμο των συναισθημάτων και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται. Επίσης μας παρουσιάζει τραγούδια από τα «10 χρόνια κομμάτια» και άλλα τραγούδια από την κατοπινή του μουσική πορεία. Είσοδος 20€

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Συναυλία με τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ

Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις. Εξίσου σημαντικές είναι και οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα με νεότερους εκφραστές της ελληνικής μουσικής. Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, θα παρουσιάσει με ένα σύνολο έξι εξαιρετικών μουσικών, μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας. Είσοδος 10 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ. Ανοιχτή συναυλία με την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

Η Πολυγυρινή Κατερίνα Βλάχου, ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη Γαλλία, συνεχίζοντας εκεί την παράδοση των μεγάλων ελληνίδων τραγουδιστριών (Μελίνα Μερκούρη, Νάνα Μούσχουρη). Έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο συνεργαζόμενη με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς από τις οποίες ξεχωρίζει η συνεργασία με την UNESCO. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος» του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θεατρική παράσταση για παιδιά ΝΕΦΕΛΕΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΡΗΝΗ. Η τριλογία αποτελεί μια πλήρη παρουσίαση του Αριστοφάνη, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει τις αρετές ενός διασκευασμένου θεατρικού λόγου ικανού να εγγυηθεί ένα θέαμα με υποκριτικό ρυθμό που θα κρατήσει αμείωτη την προσοχή όλων των θεατών. Το συγκεκριμένο έργο έχει κερδίσει ομόφωνη βράβευση ως θεατρικό κείμενο από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού. Είσοδος 5 €


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

2η Συνάντηση χορωδιών 3ης ηλικίας


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου 7-8-9 & 14-15 Αυγούστου

2η Συνάντηση νεανικών συγκροτημάτων ΤΕΕΝWAVE

Οργάνωση: Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Πολυγύρου

Παραστάσεις Καραγκιόζη στα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου στη μνήμη του Ευγένιου Σπαθάρη.

Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από 11/8 και έπειτα, ματαιώνονται λόγω του άδικου χαμού του Χρήστου και της Νάνσυ.

Φωτιά στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής



Έκταση με χαμηλή βλάστηση έχει παραδοθεί στις φλόγες κοντά στις εγκαταστάσεις του ζαχαροπολαστείου «Χατζηφωτίου» στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.

Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες, οι οποίες βοηθούνται και από τον δυνατό αέρα που πνέει στην περιοχή.

Πηγή: Ant1

Το...UFO ήταν τελικά "φαινόμενο της βολίδας"



Πτώση ουράνιου σώματος προκάλεσε χθες βράδυ εντύπωση σε πολλούς κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.

Η πτώση ήταν ορατή ακόμα και από την ΠΓΔΜ και την Αλβανία, ενώ καταγράφηκε και από τον πύργο ελέγχου του Αεροδρομίου Μακεδονίας.

Τα σενάρια περί...UFO έκαναν την εμφάνισή τους ήδη σε μερικούς ιστοτόπους αλλά η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για ένα σύνηθες αστρονομικό φαινόμενο.

Ο καθηγητής Αστρονομίας, Σταύρος Αυγολούπης,μιλώντας στην ΕΤ3 τόνισε πως το φαινόμενο της εντυπωσιακής λάμψης οφείλετε στο διόλου σπάνιο «φαινόμενο της βολίδας»-πολύ μικρού μεγέθους μετεωρίτη- που εκδηλώνεται σε ανύποπτο χρόνο.

Το φαινόμενο πάντως δεν κατέγραψε το Αστεροσκοπείο Θεσσαλονίκης..

Πηγή: Greece-Salonika

Η Μυθολογία του Κόναν



Ανάμεσα στο χρονικό διάστημα όπου οι ωκεανοί κατάπιαν την Ατλαντίδα, και τις λαμπερές πόλεις, και των ανερχομένων γιών του Άρειου, υπήρξε μια εποχή που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Τα λαμπερά βασίλεια απλώθηκαν σ' όλο τον κόσμο σαν γαλάζιοι μανδύες.
Τότε ήλθε ο Κόναν, ο Κιμμέριος, -μαύρα μαλλιά, βλοσυρά μάτια, με σπαθί στο χέρι, κλέφτης, φονιάς με μεγάλες μελαγχολίες, και μεγάλες ευθυμίες – να πατήσει τους χρυσαφένιους θρόνους του κόσμου κάτω από τα σανδάλια του.

Ο γνωστός σε όλους μας Κόναν, δημιούργημα του Ρόμπερτ Έβιν Χάουαρντ, έγινε γνωστός στην Ελλάδα κυρίως από τις δύο ταινίες που προβλήθηκαν με τίτλους “Κόναν ο Βάρβαρος” και “Κόναν ο Καταστροφέας” με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger. Επίσης είχαν κυκλοφορήσει και κόμικ με τον τίτλο “Κόναν” στην δεκαετία του 1980.

Ο Δημιουργός του

Ο Ρόμπερτ Έβιν Χάουαρντ (1906 – 1936), γεννήθηκε κι έζησε, το μεγαλύτερο μέρος της ολιγόχρονης ζωής του, στο Κρος Πλαίηνς του Τέξας. Ασχολήθηκε με τις φανταστικές ιστορίες κι άφησε μεγάλο έργο στα λαϊκά περιοδικά της εποχής του. Με τεράστια γκάμα θεμάτων, έγραψε διηγήματα και μυθιστορήματα, αστυνομικά, αθλητικά, καουμπόικα, περιπέτειες ανατολίτικες και ταξίδια σε φανταστικές χώρες.

Απ' όλον αυτόν τον όγκο των γραφτών, όμως, κι όλους τους ήρωες που δημιούργησε ο Χάουαρντ, ο πιο δημοφιλής είναι ο Κόναν. Ο Ρόμπιν Έβιν Χάουαρντ έγραψε πάνω από εικοσιτέσσερις περιπέτειες του Κόναν, μικρές και μεγάλες, από 3.000 μέχρι 66.000 λέξεις. Απ' αυτές, οι δεκαοχτώ κυκλοφόρησαν όσο ζούσε, κι άλλες ανακαλύφθηκαν στα κατάλοιπα του, μισοτελειωμένες ή με τη μορφή σημειώσεων, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το σύνολο των ιστοριών του Κόναν συγκεντρώθηκε σε βιβλία με τους παρακάτω τίτλους: Conan, Conan the Adventurer, Conan the Avenger, Conan the Warrior, Conan: The Sword of Skeleton, Conan the Swardsman, Conan the Wanderer κλπ.

Η “ιστορία” του Κόναν

Από ότι υπολογίζουμε, υποτίθεται ότι ο Κόναν έδρασε πρίν 12.000 χρόνια. Την εποχή εκείνη, σύμφωνα με τον συγγραφέα, τη δυτική πλευρά της κυρίας ηπείρου καταλάμβαναν τα Υβοριανά Βασίλεια. Ένας γαλαξίας από πόλεις και πολιτείες που τις είχαν ιδρύσει οι Ύβορες εισβολείς απ' το βορρά, 3.000 χρόνια πριν την καταστροφή της αυτοκρατορίας του Αχέρωνα. Τα Υβοριανά βασίλεια συνόρευαν προς το νότο με το Σεμ και πέρα απ' το Σεμ απλωνόταν το αρχαίο καταχθόνιο βασίλειο της Στυγίας. Ακόμα νοτιότερα, πέρα από ερήμους και οροπέδια, βρίσκονταν τα βαρβαρικά Μαύρα βασίλεια.

Στο βορρά των Υβορίων εκτείνονταν οι βαρβαρικές χώρες: Κιμερία, Υπερβορία, Βαναχιμία και Άσγκαρντ. Ο Δυτικός Ωκεανός βρέχει την άγρια Πικτιλανδία και στην ανατολή υπήρχαν τα Υρκανικά Βασίλεια, απ' τα οποία το ισχυρότερο ήταν το Τουράν.

Ο Κόναν, ένας γιγαντιαίων διαστάσεων τυχοδιώκτης, που κατάγεται απ' την Κιμερία, έρχεται νεαρός στο βασίλειο της Ζαμόρα, ανάμεσα στην Ύβορία και το Τουράν. Δυο χρόνια κάνει τον κλέφτη στην περιοχή (Ζαμόρα – Κορίνθια – Νεμίδια). Βαριέται όμως την κακομοιριά της ζωής του κλέφτη και κατατάσσεται μισθοφόρος στο στρατό του Τουράν. Δυο χρόνια ταξιδεύει, μάχεται και τελειοποιείται στο τόξο, στην ιππασία και στην πολεμική τέχνη.

Τσακώνεται μ' έναν ανώτερό του και φεύγει απ' το Τουράν. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια χρυσοθηρίας στη Ζαμόρα κι ένα σύντομο ταξίδι στην πατρίδα του, ο Κόναν γίνεται μισθοφόρος στα Υβοριανά Βασίλεια. Οι περιστάσεις (άγριες συνήθως) τον κάνουν πειρατή στις ακτές του Κους, όπου οι ιθαγενείς τον ονομάζουν Άμρα το Λιοντάρι. Όταν η συντρόφισσα του, η Σεμίτισσα πειρατίνα Μπελίτ σκοτώνεται, γίνεται αρχηγός μιας φυλής μαύρων. Υπηρετεί στο μισθοφορικό στρατό του Σεμ και στους στρατούς των νοτιότερων Υβοριανών πολιτειών.

Αργότερα εμφανίζεται σαν αρχηγός των Κοζάκων, μιας ορδής επικηρυγμένων που ζούσε στις στέπες, ανάμεσα στις Υβοριανές γαίες και το Τουράν. Γίνεται αρχηγός των πειρατών της μεγάλης λιμνοθάλασσας Βιλαέτης και φύλαρχος των νομάδων Ζουαγκίρ στις νοτιότερες ερήμους. Μετά από ένα διάστημα στο στρατό του Ιρανιστάν, φτάνει στους πρόποδες των Ιμελιανών Ορέων, μιας οροσειράς που χωρίζει το Ιρανιστάν, το Τουράν και το βασίλειο της Βεντυγίας.

Μαίνονται δύο φωτιές



Μαίνονται οι δύο φωτιές σε δασικές εκτάσεις, στη Ριτσώνα και στην Τροιζηνία Αργολίδας.

Και στις δύο περιοχές πνέουν δυνατοί άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, στο οποίο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Θήβας - Χαλκίδας, καθώς μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ριτσώνα, που κατακαίει ψιλή βλάστηση και πεύκα.

Στο σημείο βρίσκονται 23 οχήματα με 50 πυροσβέστες ενώ μετέβησαν 20 άτομα από πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφώρ που πνέουν στην περιοχή. Για την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Περίπου στις 2.30 το μεσημέρι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Τροιζήνας. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 13 οχήματα 30 άνδρες και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ συντονίζει την κατάσταση ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και από αέρος δύο αεροσκάφη κάναντερ και τρία πετζετέλ.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και καίει δασικές εκτάσεις.

Μία άλλη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα σε Διόνυσο και Εκάλη, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται, όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Κάποιοι καίνε την Ελλάδα, 50 εστίες τώρα καίνε την Ριτσώνα και σε λίγο θα πέσει η νύχτα.

Μιλάμε για ακόμη μια μεγάλη οικολογική καταστροφή και το επανιδρυμένο κράτος του Καραμανλή απλά κοιτάει, ανίκανο και φαύλο, μένει απλός παρατηρητής της καταστροφής...

Αφού είναι που είναι ανίκανοι, γιατί δεν ζητάνε τώρα βοήθεια από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες; Τι περιμένουν να καούν τα πάντα και μετά να τρέχουν;

Παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε...

Πιερία: face book party της πλάκας!



Κύριε πολιτευτή της ΝΔ περάσαμε μια βόλτα χτες από το πολυδιαφημισμένο face book party σου, αλλά... μάπα το καρπούζι. Δεν καταλάβαμε ακριβώς τι το διαφορετικό είχε αυτό το πάρτι, από μια οποιαδήποτε άλλη συνηθισμένη βραδιά στο μαγαζί της Παραλίας.

Εκτός αυτού εγώ και οι φίλοι μου 6 ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, είχαμε την εντύπωση ότι ήταν δωρεάν τα ποτά, αφού κάποιος πολιτευτής καλεί σε πάρτι υποθέσαμε πως θα κερνάει κιόλας, αλλά μείναμε έκπληκτοι, όταν μας "τσίμπησαν" στην είσοδο και αναγκαστήκαμε να καταβάλλουμε τον οβολό μας. Δεν είναι το τίμημα, αλλά η κοροϊδία που μας ξένισε.

Μάλλον πολιτική ζημιά σου έκανε αυτό το πάρτι κύριε πολιτευτή. Εμείς πάντως φύγαμε δυσαρεστημένοι.

6 δυσαρεστημένοι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ

Πηγή: Πιέριοι

Φαίνεται ότι δεν το έλαβαν καθόλου το μήνυμα οι Νεοδημοκράτες πολιτικοί. Συνέβη βέβαια στην γειτονική μας Πιερία, αλλά δείχνει μια νοοτροπία.

Και χορηγίες υπήρχαν για αυτό το πάρτυ και λεφτά πήραν από τους ΟΝΝΕΔίτες και αυτός ο κύριος θα έχει μούτρα να πολιτευτεί και να ζητήσει και την ψήφο τους.


Φυσικά θα πάρει τα ...άρια τους. Όπως και πολλοί ακόμα... τον πούλο, τον πούλο που έλεγαν και τα παπαγαλάκια της εναλλακτικής διαφήμισης...

Αλεπού έκλεψε 120 παπούτσια!



Περισσότερα από 120 παπούτσια είχαν χαθεί μυστηριωδώς σε μια περιοχή της Γερμανίας και ο δράστης ήταν μια αλεπού!

Το μυστήριο της εξαφάνισης των υποδημάτων λύθηκε όταν ένας δασοφύλακας ανακάλυψε τα χαμένα παπούτσια μέσα στην φωλιά μιας αλεπούς στην περιοχή του Fohren.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως ήταν δυνατόν να χάνονται τα παπούτσια τους.

Η δαγκωματιές πάνω στο δέρμα των παπουτσιών έδειξαν ότι η πονηρή αλεπού προσέφερε τα υποδήματα στα μωρά της για να παίζουν!

«Βρήκαμε 86 παπούτσια μέσα στην φωλιά της και ακόμη 32 σε ένα λατομείο λίγο πιο κάτω. Σίγουρα έχει ένα περίεργο φετίχ με τα παπούτσια,» είπε ο δασοφύλακας.

Μιχάλης Μπακ

Πηγή: Έθνος

Nick Kakaounakis 's school: "Το μεγαλύτερο και ανεξάρτητο δημοσιογραφικό κολλέγιο"



Όπως βλέπετε, για άλλη μια φορά είμαι συνεπής στο ραντεβού μου με το δάσκαλο της δημοσιογραφίας, αφού κάνω αμάν κι' αμάν πότε θάρθει αυτό το κ...σάββατο.

Και μη μου πείτε ότι έχω εμμονές και άλλα τέτοια ...χαζά. Απλά θαυμάζω τον Νικόλα σαν δάσκαλο και απορώ γιατί αυτά τα ...πασόκια τόσα χρόνια δεν τον αξιοποίησαν.

Τι πως ρε φίλε; Απλά να του έδιναν το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού ...τύπου. Μόνο τότε θα είχαμε αντικειμενική ενημέρωση και θα μαθαίναμε και την δημοσιογραφική ...αργκό.

Προσωπικά, δεν χρειάζεται να ξεφυλλίσω το ...καρφ..ωμένο έντυπο για να ενημερωθώ.

Τώρα αν εσείς δεν μπορείτε, ή δεν θέλετε να ερμηνεύσετε το πρωτοσέλιδο, θα προσπαθήσω να σας διαφωτίσω, μεταφέροντάς σας - όσο μπορώ - τις κρυφές μεν, αλλά μεγάλες σκέψεις του ...δασκάλου μου.

Λοιπόν, πάνω δεξιά βλέπω έναν πρωθυπουργό να τραβάει τη ...φαλάκρα του.

Βέβαια άλλοι τραβάνε τα μαλλιά τους, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για το δάσκαλο.

Και ενώ που λέτε - κατά την εκτίμηση του δασκάλου - ήταν έτοιμος να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, μας ...ρίχνει στις μέσα σελίδες ωσεί Μυλωνάκης και Γρίβας και το ...ψυχογράφημα του ηττημένου.

Παρακάτω μας λέει ότι ..."δικαιώθηκε το Καρφί", παρουσιάζοντας τον Ρουσόπουλο ως γονυπετή προσκυνητή, μόνο που δεν μας δείχνει, τι ακριβώς ...προσκυνάει.!

Δάσκαλος και να μη δικαιωθεί; Δικαιώθηκε από τις εξελίξεις που ήταν γνωστές ακόμη και στα ...μωρά "παιδιά". Το ότι ο Ρουσόπουλος θα ήταν εκτός πολιτικής, το ήξεραν και οι ...πέτρες, γι' αυτό και δικαιώθηκε ο ...δάσκαλος.

Κλαίει στην αγκαλιά του Καρατζαφέρη ο "καταλληλότερος", αφού έπεσε στην ...ακροδεξιά παγίδα. Αλλά και ο "τοποθετήσας" αυτήν ΛΑΟφιλής Γιώργος, ως φιλόστοργος ...μήτηρ, ξαναδέχεται υπό την σκέπη του τον ...λοξοδρομήσαντα πρωθυπουργό και είναι έτοιμος να σφάξει τον μόσχο τον ...σιτευτό, επειδή ο πρωθυπουργός γύρισε στη βάση του ΛΑΟΥ.

Τώρα υπάρχει στο πρωτοσέλιδο και ένα "πλήρες" ...40σκελές ερωτηματολόγιο, μεθ' απαντήσεων ...δασκάλου, σχετικό με τις εκλογές.

Αν έχετε την περιέργεια - ειδικά για τις απαντήσεις - αγοράστε το ...επιδοτημένο έντυπο του Νικόλα, μπας και ...ξεστραβωθείτε.!

Περισσότερα δεν σας λέω, γιατί είστε ...κακεντρεχείς.!

Πηγή: gianniotis.gr

Μάνου Χατζιδάκι - Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης

Έτσι τιμούν τον Τσάμη Καρατάσο...


Ο Τσάμης Δημήτριος Καρατάσος γεννήθηκε στο Διχαλεύρι το 1798 και πέθανε στο Βελιγράδι το 1861. Ήταν ένας από τους γιούς του Γέρο - Καρατάσου· διακρίθηκε για τους αγώνες του κατά την Επανάσταση και για την εθνική του δράση μετά την απελευθέρωση. Πήρε μέρος στην πολιορκία της Νάουσας το 1822 μαζί με τον πατέρα του και, όταν η επανάσταση στη Μακεδονία καταπνίγηκε από τους Τούρκους, έφυγε στη Νότια Ελλάδα.

Συνέχισε τους αγώνες του εκεί και φυλακίστηκε στο Ναύπλιο μαζί με το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Το 1835 αποφυλακίστηκε και το 1839 έλαβε μέρος στους αγώνες της Θεσσαλίας. Το 1854 ξαναγύρισε στη Μακεδονία και κήρυξε την έναρξη του αγώνα στη Χαλκιδική. Η αδιαφορία όμως των μοναχών του Αγίου Όρους τον απογοήτευσε και γύρισε πάλι στην Αθήνα.

Διατέλεσε υπασπιστής του βασιλιά Όθωνα. Το 1859 βρέθηκε στην Ιταλία, όπου πήρε μέρος στους εκεί απελευθερωτικούς αγώνες. Από την Ιταλία πέρασε στις περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Σερβίας, με σκοπό να οργανώσει, μαζί μ` άλλους βαλκανικούς λαούς, νέα επανάσταση στη σκλαβωμένη ακόμα Μακεδονία. Δεν πρόλαβε όμως, γιατί πέθανε στο Βελιγράδι.

Τάφηκε στο παλαιό νεκροταφείο του Βελιγραδίου. Στην επιτύμβια στήλη χαράχθηκε στην Ελληνική και Σέρβικη γλώσσα το κατωτέρω επίγραμμα:

«Ταξιδιώτη, όταν περάσεις από αυτόν τον τόπο, τον τάφο αυτόν προσκύνησε, γιατί εδώ βρίσκεται ήρωας, ήρωας μεγάλης μάχης και ιερής, στην οποία κάθε ευτυχία της Ελλάδας έχει θεμελιωθεί και αν ποτέ πάς και σε εκείνες τις χώρες, όπου ζουν οι αδελφοί Έλληνες, εκεί μακριά, πες τους ότι ξέρουμε να εκτιμούμε τις λαβωματιές των ηρώων, γιατί και η γη αυτή έχει ποτισθεί από αίμα.»

Την πλάκα αυτή με τα οστά του ήρωα μας, έφερε από το Βελιγράδι το 1927 ο Τζων Περδικάρης, τότε δήμαρχος με μεγάλες τιμές. Δυστυχώς όμως αγνοήθηκε και παραπετάχτηκε η ταφόπλακα του Τσάμη Καρατάσου από το Κιόσκι στην Αγία Τριάδα, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα μουτζουρωμένη με σπρέϊ. Τα οστά του Καρατάσου ακούστηκε ότι πετάχτηκαν στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου.

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα σήμερα; Ελλάς το μεγαλείο σου...

Πηγή: Θωμάς Μπλιάτκας

Καλημέρα