Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Απόπειρα δολοφονίας σε ζωντανή σύνδεση (Video)


Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν οι τηλεθεατές στη Βουλγαρία την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου του τουρκικού μειονοτικού κόμματος σε ζωντανή μετάδοση.

Ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τη στιγμή που ο Αχμέτ Ντογάν βρισκόταν στο βήμα συνεδρίου του κόμματός του με θέμα την ενεργειακή πολιτική, όταν ένας νεαρός πλησίασε την έδρα και πρότεινε το όπλο στον κρόταφο του πολιτικού.

Το πιστόλι πιθανότατα μπλοκάρισε και ο δράστης δεν κατόρθωσε να πυροβολήσει. Ακολούθησε κυνηγητό και άγριος ξυλοδαρμός του επίδοξου δολοφόνου από μέλη του κόμματος. Μέχρι στιγμής τα αίτια της απόπειρας δεν έχουν γίνει γνωστά και η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της.

Δείτε το Βίντεο:

Τουρκία: O πατριάρχης Βαρθολομαίος στην κηδεία του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ

Χιλιάδες παριστάμενοι στην νεκρώσιμη ακολουθία

Iδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στην οικογένεια του εκλιπόντος Μεχμέτ Αλι Μπιράντ, στους χιλιάδες παριστάμενους στην νεκρώσιμη ακολουθία αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές της τελετής, η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην κηδεία του βετεράνου δημοσιογράφου.

Η σύζυγος του εκλιπόντος ξέσπασε σε λυγμούς και στηρίχθηκε στην αγκαλιά του Οικουμενικού Πατριάρχη δεχόμενη τα συλλυπητήριά του, στον αυλόγυρο του τεμένους του Τεσβίκιε στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε νωρίτερα σήμερα η νεκρώσιμος ακολουθία.

Βάλλουν κατά του ΔΝΤ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

Μιλούν για παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας

Ως παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά της χώρας περιγράφει την τελευταία έκθεση του Ταμείου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αποτελεί έκπληξη η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία περιγράφονται, από τη μία οι φόβοι τους για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα απαλλάξει τη χώρα από την πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας, και από την άλλη νέα σκληρά μέτρα περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, με ταυτόχρονες απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σημειώνει το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι ξεκάθαρο ότι η ωραιοποίηση της κατάστασης που θέλησε να κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα,

Αλέξης Τσίπρας: Αυτή τη στιγμή διαλύεται η Ελλάδα

Υπέρ της ψήφου των ομογενών τάσσεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του προς την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικό Κήρυκα", με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, από τις 22 έως 25 Ιανουαρίου.

"Είμαστε υπέρ της ψήφου των ομογενών, στο βαθμό που αποτυπώνει αυθεντικά τη βούληση του Απόδημου Ελληνισμού, χωρίς να αλλοιώνει τους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα" τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι "υπό την έννοια αυτή, θα βλέπαμε την ψήφο των ομογενών σε μια εκλογική περιφέρεια Εξωτερικού, χωρισμένη σε γεωγραφικές εκλογικές ζώνες, και με υποψήφιους, κατοίκους των περιοχών αυτών. Στη βάση αυτή και ανάλογα με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που θα συνταχθούν, μπορεί να καθοριστεί ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών από τον Απόδημο Ελληνισμό στο Κοινοβούλιο".