Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Επίθεση και στον Γ. Κουτσούκο


Ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος αντιμετώπισε έντονες αποδοκιμασίες έξω από ξενοδοχείο όπου παρουσιάζεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στη μονάδα της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Αίγιο συγκεντρώθηκαν έξω από το "Πόρτο Ρίο", στην Πάτρα μαζί με άλλα σωματεία, αποδοκιμάζοντας τον έντονα κατά την άφιξή του και φωνάζοντας συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ολιγόλεπτη ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις και τελικά ο κ.Κουτσούκος και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών είχαν συνάντηση, προκειμένου να εκθέσουν εκατέρωθεν τις απόψεις τους

Το λάθος του διαιτητή και ο θάνατος του μονομάχου


Ανάγλυφη μαρμάρινη πλάκα από την Αμισό της Μικράς Ασίας, «αφηγείται» την απρόσμενη εξέλιξη ενός αγώνα με μαχαίρια

Η επιτύμβια στήλη του Διόδωρου με τους μονομάχους. Η ερμηνεία της αποκαλύπτει την αδικία του διαιτητή

Ηταν λάθος του διαιτητή ή μήπως το έκανε επίτηδες; Περί τα 1800 χρόνια μετά από το περιστατικό είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς. Σε κάθε περίπτωση όμως η απόφαση που έλαβε ο διαιτητής στη μονομαχία μεταξύ δύο ανδρών κόστισε τη ζωή του ενός. Ο οποίος μάλιστα ως εκείνη τη στιγμή ήταν ο νικητής! Ολα αυτά και πολλά ακόμη περιέχονται σε μία ανάγλυφη μαρμάρινη πλάκα από την Αμισό της Μικράς Ασίας, που «αφηγείται» με το δικό της τρόπο την απρόσμενη εξέλιξη ενός αγώνα με μαχαίρια. (Διότι βρισκόμαστε στη Ρωμαϊκή εποχή, τον 2ο μ. Χ. αιώνα και οι βάρβαροι αγώνες είναι στο φόρτε τους).

Θάνος Μικρούτσικος - Χρήστος Θηβαίος στο ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου


ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2011

Δελτίο Τύπου

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, 21.00


Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους
και πραγματοποιούν μια σειρά συναυλιών, μαζί με τους συνεργάτες τους

Ο άνθρωπος των πάγων τρεφόταν με κατσικίσιο κρέας


Είχε βρεθεί στην Αυστρία


Ο Έτσι, ο άνθρωπος των πάγων, το μουμιοποιημένο σώμα του οποίου βρέθηκε πριν από 20 χρόνια σ' έναν παγετώνα στα σύνορα της Αυστρίας με την Ιταλία, είχε πιθανότατα φάει... κατσικάκι λίγη ώρα πριν από το θάνατό του, αποκάλυψε σήμερα ένας συντηρητής του Αρχαιολογικού Μουσείου του Νότιου Τιρόλο.

Στο στομάχι της μούμιας, η ηλικία της οποίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 5.300 χρόνια, οι ειδικοί βρήκαν "ένα πολύ λιπαρό πολτό με ίχνη μυών" που τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το γεύμα του αποτελείτο από αγριοκάτσικο, είπε ο συντηρητής Έντουαρντ Εγκάρτερ Φιγκλ σε συνέντευξη που έδωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Τα Μυστήρια της Ελευσίνας ξαναζούν


Αποκαλύπτει η έκθεση που γίνεται στο πλαίσιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων


Μία αρχαία γέφυρα στην ανισόπεδη διασταύρωση της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου με τον δρόμο που οδηγεί προς την Ελευσίνα. Εντυπωσιακά τμήματα ρωμαϊκού υδραγωγείου που έρχονται στο φως μέσα στην πόλη. Θέρμες και παραθαλάσσια λουτρά. Η αρχαία Ιερά οδός, το λατομείο, το νεκροταφείο... Η αρχαία Ελευσίνα μπορεί να είναι γνωστή για το σπουδαίο ιερό της, που αποτελεί εδώ και χιλιετίες πόλο έλξης επισκεπτών- αν και για διαφορετικούς λόγους σήμερα-, δεν είναι όμως αυτός ο μοναδικός αρχαιολογικός χώρος της πόλης.

Ο μετασχηματισμός της από μια κωμόπολη με αγροτική οικονομία, που ήταν ως και τον 19ο αιώνα, σε βιομηχανική πόλη με μεγάλη συγκέντρωση εργατικού πληθυσμού

Οταν ο Αρχιμήδης «έπαιζε» με τα τετράγωνα


Αγνωστες πτυχές του έργου του στη νέα ανάγνωση του Παλίμψηστου


Μαρία Θερμού

Ο Θεός είναι άγνωστο αν έπαιζε ζάρια, ο Αρχιμήδης όμως έπαιζε παιχνίδια! Μαθηματικά βεβαίως! Επιπλέον γνώριζε τα «άπειρα σύνολα» και ήταν ο μόνος που κατέγραψε τους τρόπους επίλυσης των μαθηματικών προβλημάτων, εν αντιθέσει με τους άλλους αρχαίους φιλοσόφους, που παραθέτουν μόνον το αποτέλεσμα αφήνοντας τους σύγχρονους να αναρωτιούνται...

Πρόκειται για τα σημαντικότερα _αν και όχι όλα_ πορίσματα της νέας μελέτης του περίφημου «Παλίμψηστου» του Αρχιμήδη, που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για τον μεγάλο μαθηματικό της αρχαιότητας και για πρώτη φορά εκδίδεται τώρα στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Νεφέλη» με επιμέλεια του αν. καθηγητή Ιστορίας των Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννη Χριστιανίδη.

Υποστήριξη πολιτικής Παπανδρέου από …Τουρκία


ΑΛΩΝΙΣΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ


Σαν «σωτήρα» για τα προβλήματα των Τούρκων της Θράκης καλωσόρισε το Τούρκο ηγέτη των σοσιαλιστών, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν που μάλλον τα μπέρδεψε αφού ακύρωσε έτσι τον Γιώργο Παπανδρέου…

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

Στον απόηχο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής στην Αθήνα και της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του Τούρκου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου στη Θράκη.

Δελτίο Τύπου για τον ΧΑΔΑ Ιερισσού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 4 Ιουλίου 2011 κλείσαμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού σε εκτέλεση της ομόθυμης εντολής της Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών της Ιερισσού στις 8 Ιουνίου 2011.

Στον Χ.Α.Δ.Α. ο Δήμος Αριστοτέλη αποθέτει τα απορρίμματα ολόκληρου του πρώην Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου τα οποία, ειδικά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και γενικά το πλήθος των του-ριστών που κατακλύζουν την Ολυμπιάδα, Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Αμμουλιανή και Ουρα-νούπολη.

Στις 11 Ιουνίου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Χ.Α.Δ.Α. που καίει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα και κατακλύζει με διοξίνες ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή Ιερισσού.

Μαργαρίτης Τζίμας: Για τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τις μετακινήσεις υπουργών


Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις και επιβάλλει άγρια φορολογία στους πολίτες, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

Τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ένα χρόνο μόλις, που μεταφέρουν υπουργούς στο εσωτερικό και εξωτερικό κοστίζουν στον Ελληνικό λαό 5.803.398 ευρώ.

Δελτίο Τύπου Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing N. Χαλκιδικής

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & MARKETING
ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο, Πολύγυρος
Ταχ. Κώδ.:  631 00
Τηλέφωνα: 23713 - 51425
Fax: 23710 - 39403
e-mail: broutzas@halkidiki.gov.gr

Πολύγυρος, 5 Ιουλίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Marketing Νομού Χαλκιδικής.

Επεισόδια κατά πολιτικών


Βλέπετε τι συμβαίνει με τα γιαουρτώματα και το ξύλο κατά των πολιτικών?

Σίγουρα απαράδεκτες ενέργειες, αλλά και οι πολιτικοί τις προκαλούν.

Μήπως οι ίδιοι ωθούν τον κόσμο σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες?

Υπήρξε βουλευτής του πασοκ που να αποδοκιμάσει τον αρχηγό του για την απαράδεκτη τοποθέτηση του στη Σοσιαλιστική Διεθνή την περασμένη Παρασκευή?

Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου "η Ελλάδα του παρελθόντος αποτελεί ύβρη", κατά την ομιλία του στη Σοσιαλιστική Διεθνή αποτελεί τεράστια προσβολή για όλους τους έλληνες και δυστυχώς μόνο χλιαρές αντιδράσεις άκουσα.

Αυγά και γιαούρτια στον Σωκράτη Ξυνίδη

 

Πηγή video: Xanthi-News