Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Αλλαξε ο φυσικός χάρτης μέσα σε δύο δεκαετίες

Εκθεση της WWF (H Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007)

Σημαντικές μεταβολές στον φυσικό χώρο της Ελλάδας σε χρονικό διάστημα είκοσι ετών αποκαλύπτει η πρώτη απεικόνιση καλύψεων γης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.

Κατά τη χρονική περίοδο 1987-2007 η Ελλάδα έχασε περισσότερα από 6 εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι γεωργικές και αστικές της καλύψεις. Τις μεγαλύτερες απώλειες δασών έζησαν η Αττική, η Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα και η Εύβοια, ενώ αύξηση των δασικών εκτάσεων παρατηρήθηκε στους νομούς Γρεβενών και Κιλκίς.

Συνολικά περισσότερα από 1,31 εκατ. στρέμματα δάσους χάθηκαν εξαιτίας των άναρχων αλλαγών που επέφερε η ανθρωπογενής πίεση.

50.000 ευρώ για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης


Νωρίς το πρωί ο κ. Τζαβάρας συνοδεία του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, Σερρών, όπου ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης των ανασκαφών εργασίες τις οποίες αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά:

«Το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης προοιωνίζει ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη αρχαιολογική αποκάλυψη και το ΠΑΙΘΠΑ θα καλύψει τη δαπάνη μέχρι την ολοκλήρωσή του έργου, άμεσα με 50.000 ευρώ και στη συνέχεια θα φροντίσουμε για την ένταξή του στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που θα κλείσει αρχές Μάρτη».

Ιωάννης Τσουκαλάς: Νέα Ευρωπαϊκή Αλιευτική Πολιτική υπέρ της προστασίας των θαλασσών και της ευημερίας των αλιεών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 7 Φεβρουαρίου 2013

Νέα Ευρωπαϊκή Αλιευτική Πολιτική υπέρ της προστασίας των θαλασσών και της ευημερίας των αλιεών

Η ψήφιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ας γίνει αφορμή για την υιοθέτηση μιας «εθνικής αλιευτικής πολιτικής», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Με 502 ψήφους υπέρ, 137 κατά και 27 αποχές, ψηφίστηκε χθές από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αναθεώρηση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των απειλούμενων με εξαφάνιση αποθεμάτων και βάζει τέλος στην καταστροφική πρακτική των απορρίψεων.

Έργα υδραγωγείων ύδρευσης και επεκτάσεις αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς του Δήμου Πολυγύρου

Αστέριος Ζωγράφος, Δήμαρχος Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6.805.650,00 € ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Πολυγύρου, εντάχθηκε η πράξη «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» στον Άξονα Προτεραιότητας «07 - Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη» και χρηματοδοτείται με το ποσό των 6.805.650 €.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε: