Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έργα υδραγωγείων ύδρευσης και επεκτάσεις αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς του Δήμου Πολυγύρου

Αστέριος Ζωγράφος, Δήμαρχος Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6.805.650,00 € ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Πολυγύρου, εντάχθηκε η πράξη «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ» στον Άξονα Προτεραιότητας «07 - Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ» του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη» και χρηματοδοτείται με το ποσό των 6.805.650 €.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:


«Η αντικατάσταση των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου μας ήταν από τις προτεραιότητες, που είχαμε θέσει όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Πολυγύρου. Η ακαταλληλότητα του δικτύου για τη δημόσια υγεία με τη χρήση σωλήνων αμιάντου από τη μια και η παλαιότητα του δικτύου, που προκαλεί συνεχώς βλάβες από την άλλη, έκανε την ανάγκη επιτακτική.
Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και για την προστασία του περιβάλλοντος συνεχίζεται και αποδίδει συνεχώς καρπούς, τόσο με το νέο αυτό έργο όσο και με τα έργα που έχουμε ήδη εξασφαλίσει: τους βιολογικούς σταθμούς, την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τις νέες γεωτρήσεις, την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ κ.ά.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 19 μήνες περίπου ενώ στόχος μας είναι η αντικατάσταση και η βελτίωση των δικτύων και στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου μας».

Αναλυτικότερα η Πράξη, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα υλοποιηθεί με 4 Υποέργα:

Υποέργο 1: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΒΡΑΣΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝΩΝ-ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Το Υποέργο θα υλοποιηθεί στον οικισμό του Πολυγύρου και αφορά την αποκατάσταση – αναβάθμιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του οικισμού. Στους αγωγούς των δικτύων διανομής θα γίνει χρήση αγωγών από πολυαιθυλαίνιο 3ης γενιάς (HDPE 10 atm και 12,5 atm). Το προκύπτον μήκος του νέου βελτιωμένου δικτύου του Πολυγύρου είναι περίπου 42.111,00m χωρίς τις ιδιωτικές συνδέσεις.

Υποέργο 2: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΒΡΑΣΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝΩΝ-ΥΔΡΕΥΣΗ ΒΡΑΣΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΣΑΝΩΝ
Στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου θα πραγματοποιηθεί η πλήρης αντικατάσταση των υφιστάμενων αγωγών από αμίαντο, η μερική αντικατάσταση πλαστικών αγωγών από PVC και η τμηματική επέκταση των δικτύων από αγωγούς πολυαιθυλενίου HDPE 3ης γενιάς. Το προκύπτον μήκος του νέου βελτιωμένου δικτύου των Βραστάμων είναι περίπου 11.950,00m και το αντίστοιχο των Σανών περίπου 7.740,00m χωρίς τις ιδιωτικές συνδέσεις.
Επιπλέον, θα κατασκευαστούν 13 πυροσβεστικοί κρουνοί σε κατάλληλα επιλεγμένες θέσεις.

Υποέργο 3: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓ.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αγ. Προδρόμου θα τροφοδοτείται από δεξαμενή, που βρίσκεται βορειοανατολικά του οικισμού, επάνω στον λόφο, σε απόσταση περίπου 2 χλμ. Όλοι οι αγωγοί θα είναι από υλικό πολυαιθυλενίου P.E. – 3ης γενιάς για εγκαταστάσεις υπόγειων δικτύων πόσιμου νερού. Σε όλους τους δρόμους θα τοποθετηθούν κύρια και δευτερεύοντα δίκτυα μικρότερης διαμέτρου Φ63 χλστ., έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε νερό για όλα τα σπίτια.

Υποέργο 4: ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Αντικείμενο του υποέργου αποτελεί η συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού και η σύνδεσή του στους υφιστάμενους αγωγούς, οι οποίοι κατασκευάστηκαν πρόσφατα. Επίσης περιλαμβάνει δίκτυα βρόχινων νερών του οικισμού.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: