Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης

10 κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ λήστεψαν Ταχυδρομείο και Αγροτική Τράπεζα

- Ταυτόχρονα “χτύπησαν” οι δράστες που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες
- "Δε θα σας πειράξουμε, θέλουμε μόνο τα λεφτά" είπαν στους έντρομους πελάτες της τράπεζας
- Καταδίωξη και 4 συλλήψεις από την αστυνομία
- Μέχρι τη Βέροια είχαν φτάσει κάποιοι από τους ληστές

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έγινε το πρωί, λίγο μετά τις 10:00 στο Βελβεντό της Κοζάνης. Μια ομάδα 10 κουκουλοφόρων εισέβαλε ταυτόχρονα στο Ταχυδρομικό κατάστημα και στο υποκατάστημα  της Αγροτικής Τράπεζας.

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Παραμένουν στα μπλόκα ενόψει της απόφασης

Στους δρόμους με τα τρακτέρ και εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης είναι οι αγρότες, λίγο πριν από την κρίσιμη σύσκεψη που θα έχει αντιπροσωπεία τους με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Να δούμε τι θα ανακοινωθεί και ανάλογα θα δράσουμε» λέει ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος. Τα μπλόκα των αγροτών ολοένα και ενισχύονται, χωρίς, προς το παρόν, να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία,

Η εκκωφαντική σιωπή…


Από τον Βασίλη Μπόνιο

-Εγώ θα υπερασπισθώ τον θεσμικό μου ρόλο. Το τι θα ψηφίσω είναι δική μου υπόθεση….

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής λίγο αργότερα και καθώς o προεδρεύων της βουλής έφτανε στο όνομά του σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς τις 4 κάλπες που είχαν στηθεί για τις παραπομπές των εμπλεκομένων στην λίστα Λαγκάρντ. Έριξε από ένα φάκελο και στις 4 αδιαφορώντας για την γραμμή που είχε δώσει ο μυστικοσύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης ψηφίζοντας μόνο στην μια εκ των τεσσάρων.

Πάγκαλος: Εκτός από τα πολιτικά άκρα υπάρχουν και τα... αγγούρια για αυτούς που ζορίζονται!

 Η συζήτηση των προηγούμενων ημερών για τα πολιτικά άκρα συνεχίζεται στο twitter με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να «αναλύει» τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα επί του θέματος, αναφερόμενος και στην πυρκαγιά στη Μarfin.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κ. Πάγκαλος στο twitter του: «Αξίωμα Τσίπρα: Μόνο δεξιό άκρο υπάρχει! Δηλαδή αυτοί που έκαψαν 4 ανθρώπους στη marfin για να τιμωρήσουν τους απεργοσπαστες δεξιοί ήταν;

Και οι βολές κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλα πράγματα στη ζωή που έχουν δυο άκρα.

Huffington Post: Γιατί οι εμίρηδες είναι γαλαντόμοι με την Ελλάδα;

Ποιους λόγους έχει το εμιράτο του Κατάρ να επενδύσει σε μια σχεδόν διαλυμένη οικονομία, διερωτάται σε άρθρο του  το αμερικανικό σάιτ Huffington Post.

«Η συλλογή ευρωπαϊκών περουσιακών στοιχείων εκ μέρους του μικρού αραβικού εμιράτου συνεχίζεται. Μετά τη δημιουργία κοινών fund με τη Γαλλία και την Ιταλία, το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία ιδίου τύπου με την Ελλάδα. Για την Αθήνα η οποία βρίσκεται σε πλήρη ύφεση αυτή η ανακοίνωση θεωρείται επιτυχία. Εξάλλου το Κατάρ έχει ήδη επενδύσει 750 εκατ. ευρώ σε ορυχεία χρυσού και πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες» γράφει το Huffington Post.

«Τι ψάχνει η Ντόχα με αυτή την κίνηση που μοιάζει εκ πρώτης όψεως γενναιόδωρη; Τι ψάχνει σε μια χώρα όπου οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη και τα επενδυτικά κεφάλαια, ειδικά τα αμερικανικά, τρέπονται σε φυγή;

Ι. Τσουκαλάς: Η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της επένδυσης στην καινοτομία και την οικονομία της γνώσης

Εκδήλωση για την ευκολότερη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας στην επιστήμη και την τεχνολογία

Βρυξέλλες, 1 Φεβουαρίου 2013

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η πολυπόθητη ανταγωνιστικότητα δεν είναι πολιτική από μόνη της. Είναι αποτέλεσμα πολιτικών. Η ΕΕ, και φυσικά η Ελλάδα, δεν μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικές με μισθούς Κίνας και ακολουθώντας μοντέλο φθηνής εργασίας. Οφείλουμε να επενδύσουμε σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και σε δεξιότητες που βρίσκονται στον πυρήνα της νέας οικονομίας που βασίζεται στη Γνώση. Η επένδυση στην Έρευνα και την Τεχνολογία δεν αποτελεί δαπάνη αλλά επένδυση που πολλαπλασιάζει την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Τσουκαλάς σε δείπνο εργασίας που διοργανώθηκε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα του Έλληνα Ευρωβουλευτή και με την υποστήριξη του Knowledge4Innovation (http://www.knowledge4innovation.eu/), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την ενίσχυση της καινοτομίας στην ΕΕ,

Δελτίο Τύπου ΝΟΔΕ ΝΔ Χαλκιδικής


Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Χαλκιδικής διοργανώνει Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών με θέμα:

"Προοπτικές Ανάπτυξης & Απασχόλησης".

Ομιλητές στην Ημερίδα ο κ. Μάκης Βορίδης  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Νομού Αττικής, ο κ. Πάνος Λειβαδάς Γ. Γραμματέας Ε.Ο.Τ. και ο κ. Παναγιώτης Κοκκόρης Γ. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μέρα μνήμης για τους πεσόντες στα Ίμια

 Τη μνήμη των υποπλοιάρχων Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση, και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στα Ίμια στις 31 Ιανουαρίου του 1996, τίμησαν χθες τα Σώματα του στρατού, συγγενείς των πεσόντων και η πολιτειακή ηγεσία.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού, στο Κοτρώνι τού Μαραθώνα. Στην τελετή παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλος ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων.

Εκεί ήταν ακόμα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης,

Αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα στα Κατεχόμενα

Καφέ και μαγαζί με σουβενίρ θέλει να θέσει στον περίβολο η Τουρκική διοίκηση

Θερμού Μαρία

Χάρη στη συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) η ιστορική Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, που βρίσκεται στα Κατεχόμενα, πρόκειταινα αναστηλωθεί, την ίδια στιγμή όμως, που η τουρκική πλευρά ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στον περίβολό της καφέ, καταστήματα με σουβενίρ, γραφεία και καταλύματα.

 Την τελευταία είδηση μετέδωσε το ΡΙΚ και όπως είναι φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην Κύπρο, πόσω μάλλον που η κυβέρνηση του παράνομου κράτους προσπαθούσε επί μακρόν να δημιουργήσει εμπόδια για το έργο της αποκατάστασης της Μονής.