Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο Γ.Α.Π. δηλώνει Σουηδός ...


Μήπως τα έχει χαμένα ;;;

Αυτός δεν είναι απλά πολιτικός ...
Είναι Σουηδός Φιλόσοφος και ποιητής !

Είναι λίγο Σκωτσέζος, λίγο Πολωνός και λίγο Ελληνο-Αμερικάνος.
Γενικά είναι λίγος σε όλα...



Το Video το βρήκαμε στο blog Αμύνεσθαι Περί Πάτρης

Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη βουλή, για τα Εθνικά Θέματα



[..] Κάποιες ιδέες που ακούγονται παρασκηνιακά ότι το Αιγαίο είναι τάχα «ειδικού καθεστώτος» θάλασσα – «ημίκλειστη» ή όπως αλλιώς την πουν – και γι’ αυτό δεν ισχύουν, δήθεν, οι προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, είναι απαράδεκτες, Ισοδυναμούν με αυτό-παραίτηση της Ελλάδας από τα δικαιώματά της.

Δεν κατηγορώ κανέναν για τίποτε. Απλώς λέω, ότι όποιοι το σκέπτονται αυτό, να το ξεχάσουν. 

Και το εννοώ: Οποιαδήποτε Συμφωνία θα στηριζόταν σε αυτό-παραίτηση της Ελλάδας απ’ όσα της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, για μας θεωρείται άκυρη από τώρα. 

Κι αν υπάρξει, θα την ακυρώσουμε μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Μιλημένα-ξηγημένα... 

Ο Μπουτάρης πίσω από τη βιτρίνα


Γιάννης Κουριαννίδης

Στην τελευταία σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, της θητείας του Β. Παπαγεωργόπουλου, όλοι σχεδόν οι θητεύσαντες αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι αναλώθηκαν σε περιαυτολογίες για το τί έκαναν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Εγώ προτίμησα να πω για κάτι που δεν κατάφερα να κάνω:

«Τρεις φορές ήρθε προς συζήτηση στο Δ.Σ. με ενέργειές μου το θέμα της ονοματοδοσίας της οδού Στρατηγού Γ. Γρίβα - Διγενή (τις δύο μάλιστα με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής!) και τρεις φορές το αποσύρατε επειδή σας μάλωσε η Αριστερά.

Αν ΑΥΤΟ το Δ.Σ. δεν είναι ικανό να τιμήσει ένα άξιο τέκνον της πατρίδος, ποιός περιμένετε να το κάνει; Το επόμενο που θα υλοποιήσει την εθνομηδενιστική ατζέντα του κ. Μπουτάρη; Αν νομίζετε ότι πρόκειται για μία απλή διαχειριστική μεταβολή στον Δήμο Θεσσαλονίκης, είστε πολύ γελασμένοι»,

Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής: Κοπή Βασιλόπιτας & Ιεράρχεια 2011


κλικ για μεγέθυνση

Πολύνεκρη έκρηξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας


Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί, ξεπερνούν τους 100 οι τραυματίες, αρκετοί από τους οποίους είναι βαριά τραυματισμένοι. Τρομοκρατική ενέργεια, λένε οι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Στους 31 ανέρχονται οι νεκροί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 130, εκ των οποίων 20 σε κρίσιμη κατάσταση, από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Ντομοντέντοβο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο παραλαβής των αποσκευών της αίθουσας αφίξεων διεθνών πτήσεων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνεται καπνός να βγαίνει από την αίθουσα και άνθρωποι να βγαίνουν τρέχοντας από τις εξόδους κινδύνου του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής έρευνας, Βλαντιμίρ Μάρκιν, η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

Αρχαίοι Φίλιπποι: Διαχρονική κοιτίδα πολιτισμού


Ιστορία με αφετηρία το 5.000 π.Χ.


Στην περιοχή των Φιλίππων οργανωμένη ζωή υπήρξε πολύ πριν από τον βασιλιά Φίλιππο - ήδη από την προϊστορική εποχή. Αφετηρία θεωρείται το 5.000 π.Χ. και η ανθρώπινη παρουσία συνεχίστηκε αδιάλειπτα ως την πρώιμη εποχή του σιδήρου (μεταξύ 1050 και 700 π.Χ.).

Ο οικισμός εκείνος εγκαταλείφθηκε για να αναπτυχθεί ένας άλλος πιο δυτικά, στην κορυφή του οχυρού λόφου.

Το 360 π.Χ., στην ακρόπολη αυτή, Θάσιοι με αρχηγό τον Καλλίστρατο ίδρυσαν την αποικία των Κρηνιδών. Η οποία βρισκόταν πάνω στον μόνο δρόμο που ένωνε το εσωτερικό της αρχαίας Θράκης με τα παράλια και περνούσε ανάμεσα στους πρόποδες του Ορβήλου όρους και στα έλη.

Αργύρης Λαφαζάνης για το NATURA 2000 στην Χαλκιδική


Πολύγυρος, 24-01-2011

ΘΕΜΑ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΑ 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ NATURA
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΩΝ

Ερωτήσεις Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου


κλικ στις ερωτήσεις για μεγέθυνση

Δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την καθαριότητα στον Δήμο Θεσσαλονίκης


Με αφορμή τα όσα ακούγονται για το θέμα της αγοράς οχημάτων καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«65 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ!

Επειδή ακούσθηκαν πολλές ανακρίβειες το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επί Δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου αγοράστηκαν από τον Δ.Θ. 65 οχήματα καθαριότητας – κάτι το πρωτοφανές για Δήμο – και έτσι δημιουργήθηκε ο καλύτερος στόλος οχημάτων καθαριότητας στην Ελλάδα!

Το έτος και ο τύπος των 65 οχημάτων που αγοράστηκαν επί Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου είναι:

Πολύ αργά για προτάσεις: Δεν έμεινε τίποτε για να κλέψετε!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Η κυβέρνηση, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και μεμονωμένοι εν ενεργεία πολιτικοί όφειλαν να έχουν αντιληφθεί πως όσα πορίσματα και αν καταθέσουν, όσες διαφορετικές γνώμες και αν εκφράσουν, όσες προτάσεις και αν διατυπώσουν (για το μέλλον, βεβαίως), δεν μπορούν να παραπλανήσουν πλέον κανέναν.
Οφείλουν να καταλάβουν – και να εγκαταλείψουν τώρα τις απέλπιδες προσπάθειες διάσωσής τους – ότι κάθε νέα πρόταση που πέφτει στο τραπέζι οδηγεί σε περαιτέρω γελοιοποίηση του πολιτικού συστήματος.
Οφείλουν να αντιληφθούν ότι κανέναν πλέον δεν ενδιαφέρει το μέλλον, διότι απλούστατα το μέλλον δεν υπάρχει. Είναι υποθηκευμένο και, (όπως προκύπτει από τις τελευταίες προτάσεις εξ εσπερίας για εθελούσια αναδιάρθρωση του χρέους με νέο δανεισμό για επαναγορά από την Ελλάδα των ομολόγων της), θα παραμείνει υποθηκευμένο για πολλές δεκαετίες.

Δελτίο Τύπου της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Χαλκιδικής



Ν Ο Δ Ε 
Χ Α Λ Κ Ι Δ Ι Κ Η Σ
Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Πολύγυρος, 24 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΟ.Δ.Ε Χαλκιδικής, θα πραγματοποιήσει Πολιτική Εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Nautilos Palace» (στον κόμβο Νέων Πλαγίων).

Επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση, θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ και Βουλευτής Β' Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος.

Από το Γραφείο Τύπου

Θέμα: Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός!...



Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι γεγονός ότι αυτήν την εποχή η ανεργία στους νέους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ καλπάζει αλλά κάποια θέματα έχουν διαχρονική σημασία και φρονώ ότι ένα από αυτά είναι και το θέμα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 

Βρισκόμαστε στις αρχές του 2011 και το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης ρηξικέλευθες αλλαγές έτσι ώστε τα ελληνόπουλα να προσαρμοστούν με επιτυχία στις απαιτήσεις ενός κόσμου χωρίς σύνορα! Ευχή μου είναι η Ηγεσία του Υπουργείου να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στο θέμα της ορθής στελέχωσης των γραφείων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού!

Νέα κτηνωδία: Κρέμασαν αλεπού σε πινακίδα σήμανσης



Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος στον ελλαδικό χώρο, σε ότι αφορά την συμπεριφορά ορισμένων απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζώα. Στο άψυχο σώμα μιας αλεπούς ξέσπασαν άγνωστοι στο Κιλκίς, που μάλλον δεν τους έφτασε το ότι την θανάτωσαν αλλά την κρέμασαν και από πινακίδα!

Την καταγγελία για την κτηνωδία στην λίμνη Δοϊράνη έκανε το WWF Ελλάδας, μέλη του οποίου βρήκαν το άτυχο ζώο.

Όπως καταγγέλλουν, το  ζώο δεν έφερε τραύματα από όπλο και για τον λόγο αυτό εικάζεται ότι θανατώθηκε με δηλητηρίαση από δολώματα ή πνιγμό.

Απόβαση στην Λέρο προέβλεπε το σχέδιο "Βαριοπούλα"!


Απόβαση στη Λέρο προέβλεπε το σχέδιο Βαριοπούλα του τουρκικού στρατού την περίοδο 2002-2003, σύμφωνα με νέα έγγραφα που βρέθηκαν στη διοίκηση του Ναυτικού στο Γκιολτσούκ. Στην επιχείρηση θα συμμετείχαν αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις.

Οι αποκαλύψεις έγιναν από την εφημερίδα «Μιλιέτ» την Παρασκευή, αλλά χθες, Κυριακή, η «Γενί Σαφάκ» έδωσε στοιχεία για την κρίση που ετοίμαζε ο τουρκικός στρατός στο Αιγαίο με στόχο να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος στην Τουρκία, για να επιτραπεί η εκδήλωση πραξικοπήματος ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν μερικούς μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στο πλαίσιο του σχεδίου Σούγκα θα γινόταν απόβαση στα τουρκικά νησιά Κογιούν, δίπλα από τη Χίο, τα οποία με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης είναι αποστρατικοποιημένα.

Ο Χίτλερ για τα διόδια