Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΚΚΕ: Προεκλογικό διάγγελμα Τσίπρα στους απελπισμένους για να υποκλέψει ψήφους

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ

Σκληρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μετά τη διερευνητική εντολή που πήρε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κάλεσμα Τσίπρα που έχει μόνο στόχο την προσέλκυση ψήφων προσθέτοντας ότι «με τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Αθηναϊκά τοπωνύμια: Από που προέρχονται;

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο σατανικό δημοτικό συμβούλιο θα ονόμαζε μια από τις κεντρικότερες πλατείες της πόλης του… Κλαυθμώνος; Προσπαθήσατε ποτέ μάταια να βγάλετε τις γωνίες του Πενταγώνου… πέντε; Απορήσατε ποιος ήταν ο «Γκύζης»; Κι εμείς. Γι’ αυτό ανατρέξαμε σε βιβλιογραφικές πηγές, ρωτήσαμε παλαιότερους Αθηναίους και ξεμπερδέψαμε το κουβάρι των αθηναϊκών τοπωνυμίων. Γι’ αυτό, και για να μην ξαναδούμε ποτέ το Γουδή γραμμένο με γιώτα. Της Ηρώς Κουνάδη από το In2life.

Εξάρχεια: Έξαρχος λεγόταν ένας Ηπειρώτης, που είχε το μπακάλικό του στη γωνία των οδών Σολωμού και Θεμιστοκλέους στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Από το επίθετό του βαφτίστηκε η γειτονιά του, αρχικά προφορικά και εν συνεχεία και επίσημα. Το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ελευθερουδάκη, του 1929, αναφέρει τα Εξάρχεια ως «τοποθεσία των Αθηνών εν τη συνοικία της Νεαπόλεως, περί τα σηµεία και την µικράν πλατείαν ένθα συναντάται η οδός Θεµιστοκλέους µετά των οδών Στουρνάρα, Σολωµού, Αραχώβης, Βαλτετσίου και Μεταξά».

Οδυσσέας Ανδρούτσος (1790-1825)

Γράφει η Σοφία Τ.

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1790 στην Πρέβεζα ή την Ιθάκη και δολοφονήθηκε με ξυλοδαρμό στην Ακρόπολη των Αθηνών(05/06/1825).

Ήταν επιφανής αγωνιστής οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821 και γιος του οπλαρχηγού Ανδρούτσου. Το όνομα της οικογένειας(ιταλ. Andruzzo) αναφέρεται στο περίφημο Λίμπρο ντ’ Όρο(Libro D’ Oro) του νησιού. Μητέρα του ήταν η Ακριβή Τσαρλαμπά, από την Πρέβεζα.

Ως προς το έτος γεννήσεως, κατ’ άλλους, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γεννήθηκε μεταξύ 1788-90.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ Ο πατέρας του Οδυσσέα Ανδρούτσου ήταν Αρβανίτης και λεγόταν Ανδρέας Βερούτσος ή Ανδρέας Βερούσης ή Ανδρέας Μουτσανάς(εξ ού και το υποκοριστικό Ανδρούτσος) και γεννήθηκε στους Λιβανάτες Λοκρίδας(Νομός Φθιώτιδας) το 1750,

Και η σύζυγος Μιχαλολιάκου στη Βουλή!

Μπορεί το όνομα της νέας βουλευτή, που εκλέχθηκε με την Χρυσή Αυγή, Ελένη Ζαρούλια να μην είναι ιδιαιτέρως γνωστό, ωστόσο η είσοδός της στη Βουλή αποτελεί είδηση.

Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά παράλληλα, το ζεύγος Μιχαλολιάκου κατάφερε να εκλεγεί μαζί και μάλιστα στην ίδια εκλογική περιφέρεια, στη Β' Αθηνών.

Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που ζευγάρι κατάφερε να εισέλθει ταυτοχρόνως στη Βουλή ήταν το 1993 όταν ο Στέφανος Θεόδωρος Στεφανόπουλος και η συζυγός του,

Ποιοι είναι οι 108 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας



Α’ Αθηνών

Η γαλάζια ανατροπή ήταν γένους θηλυκού. Η Ολγα Κεφαλογιάννη -που μετακινήθηκε από το Ρέθυμνο για να δώσει τη μάχη της Αθήνας- έκοψε πρώτη το νήμα του σταυρού με διαφορά από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, κατά 845 ψηφοδέλτια. Δυναμικό comeback έκανε ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ενώ κράτησε ψηλά τις μετοχές της η Φωτεινή Πιπιλή που εξελέγη τέταρτη. Ο Βασίλης Κικίλιας πέτυχε αυτή τη φορά να εκλεγεί βουλευτής σπάζοντας το φράγμα των 10.000 ψήφων. Εκτος εξελέγη ο Νότης Μηταράκης -στην πρώτη του συμμετοχή σε εθνικές εκλογές- ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος διατήρησε τις δυνάμεις του και επανεξελέγη. Την όγδοη έδρα κατέλαβε ο Ανδρέας Ψυχάρης ενώ πρώτος επιλαχών -δεν εκλέγεται- είναι ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης.

Β’ Αθηνών

Αντώνης Σαμαράς: Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το παν για να μην σχηματιστεί κυβέρνηση

«ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το παν για να μην σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε υψηλούς τόνους απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας» και συνέχισε «αυτά που προτείνει, μεταξύ των οποίων λογιστικό έλεγχο, οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ». Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε ότι «η χώρα δεν αντέχει παιχνίδια με τη φωτιά». «Κάποιοι», είπε «δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς»

Οι Έλληνες επέλεξαν κάλπες από το πιο λαμπερό φεγγάρι του κόσμου (Φωτογραφίες)


Κι όμως, οι περισσότεροι Έλληνες επέλεξαν τις κάλπες και τις πολιτικές συζητήσεις από το πιο λαμπερό φεγγάρι του κόσμου: το ελληνικό. Κακό του κεφαλιού τους. Οι φωτογραφίες των διεθνών φωτογραφικών πρακτορείων (που συνοδεύονται από ύμνους) είναι από το Σούνιο το βράδι της 5ης προς 6ης Μαίου.

Οι 300 της νέας Βουλής ... και στο βάθος εκλογές

Η μάχη του σταυρού στις εκλογικές περιφέρειες. Εκτός Βουλής μένουν τρανταχτά ονόματα, πολλά από το ΠΑΣΟΚ το οποίο υποεκπροσωπείται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σωτήριο για τη Νέα Δημοκρατία το μπόνους των 50 εδρών.

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται και ποιοι μένουν εκτός κοινοβουλίου στο 100% της Επικρατείας.
Έχουν ψηφίσει το 65,10% των εγγεγραμμένων. H αποχή έφτασε 34,90%. Άκυρα, Λευκά: 2,36%

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 18,85% και 108 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκενρώνει 16,78% και 52 έδρες. Το ΠΑΣΟΚ με 13,18% και 41 έδρες στη Βουλή ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 10,60% και 33 έδρες. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,48% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή 6,97% και 21 έδρες. Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά εισέρχεται στη Βουλή με 6,11% και 19 έδρες.

Αντώναρος εναντίον Σαμαρά

Όταν ψήφιζες τα μνημόνια με χέρια και με πόδια ομορφάντρα μου καλά ήταν; 
Τώρα ο Σαμαράς σου φταίει;;;
Θυμάσαι όταν έτρεχες με τους Κούληδες και τους Αρούληδες στη Ντόρα για να κάνετε πρωθυπουργό τον Παπαδήμο; Μάλλον για αυτά και άλλα πολλά σε μαύρισαν.
Και πως σου πάει ο φούμος...
"Κάποιοι λέγανε πριν δύο χρόνια πως ο Καραμανλής οδήγησε τη Νέα Δημοκρατια σε 'ιστορικό χαμηλό'. Τώρα την βυθίσανε στον ιστορικό της πάτο", έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, εννοώντας βεβαίως εμμέσως πλην σαφώς το σημερινό της πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά.