Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ο Σουφλιάς στον Πολύγυρο και ο δρόμος για Θεσσαλονίκη!

Ο Σουφλιάς στον Πολύγυρο, δεξιά διακρίνεται ο τότε Νομάρχης, Αργύρης Λαφαζάνης. Ο Πάππας πάει απλά παντού.
Την φωτογραφία την βρήκαμε στο blog Το Στίγμα

"Είναι κρίμα που είχατε υπουργό (σημείωση Ρεσπέντζας: Πάχτας) και δεν σας έκανε το δρόμο για Θεσσαλονίκη!

Εγώ δε σας υπόσχομαι, το υπογράφω
(χτυπάει το χέρι στο γραφείο!) το 2007 ο δρόμος αυτός θα είναι έτοιμος!"

2004, στη Νομαρχία Χαλκιδικής!


Πηγή: Ρεσπέντζα

Στον ΠΑΟΚ ο Μουν!


Το... μπαμ της δωδεκάτης ώρας ανήκει στον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του βορρά» σύμφωνα με πληροφορίες τα βρήκε σε όλα με τον Παναθηναϊκό για τον δανεισμό του Μπράις Μουν και έτσι ο Νοτιοαφρικανός άσος, τον οποίο διατυμπάνιζαν πως πιστεύουν στο «τριφύλλι» θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα!

Τον Αλέξανδρο Τζιόλη, τον Σίλβα Κλέιτον και τον Βαγγέλη Μάντζιο προσπαθούσαν να αποδεσμεύσουν στην Παιανία αλλά την τελευταία στιγμή προέκυψε θέμα με τον Μπράις Μουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση δανεισμού για τον Νοτιοαφρικανό άσο και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση για να οριστικοποιηθεί το... deal, με τον «δικέφαλο του βορρά» να βάζει στις μηχάνες του ακόμα ένα χρήσιμο «εργαλεί

Πηγή: gazzeta.gr

Μανώλαρος


Ο Μανωλιός ξεκίνησε, με τ'άλλα τα βαπόρια
σκέφτεται την γυναίκα του, που θα κοιμάται χώρια

Μανώλαρε, Μανώλαρε
πήρε ο βοριάς και μόλαρε

Ώρα καλή σου, Μανωλιό, κι η Παναγιά κοντά σου
μέλι και γάλα να γενεί, η θάλασσα μπροστά σου

Μανώλαρε, βρε Μανωλιό
πρίμα τον έχεις τον καιρό

Γίνου πουλί μου θάλασσα, κι εγώ το ακρογυάλι
τα κύματα σου να πνιγούν, στην εδική μου αγκάλη

Ορτσάρισε, ορτσάρισε
έλα γυαλό, φουντάρισε

Κρύος αέρας με βαρεί, στεριάς και της θαλάσσης
τα λόγια που μιλήσαμε, ποτέ σου μην ξεχάσεις

Αν καταφέρουν και πέσουν από μόνοι τους θα είναι για το ρεκόρ γκίνες.

Τα παραπάνω είναι παλαιότερη δημοσίευση μας στις 16 Ιουνίου 2009

Δεν είναι απλά για ρεκόρ γκίνες αλλά και για τα Πανηγύρια, συγκεκριμένα για του Άη Μάμα παναίρ.

Η θυσία της "Ιφιγένειας"...

Όλα στο βωμό της παραμονής τους στην εξουσία.

Απίστευτες καταστάσεις για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους έστω και για λίγες μέρες.

Το εξιλαστήριο "θύμα" βρέθηκε... και ο λαός παρακολουθεί ένα καλοστημένο θέατρο.

Προσπαθούν να ταίσουν κουτόχορτο τον Ελληνικό λαό και να κάνουν ανασχηματισμό για να κρατήσουν κάνα μήνα ακόμα.

Για να θυμηθούμε λίγο τα γεγονότα, ο Γιάννης Μανώλης υποστήριζε πως κάποιοι υπονομεύουν τον Καραμανλή. Ο Καραμανλής ζήτησε την παραίτηση του. Είναι λογικά όλα αυτά; Όχι βέβαια...

Για ποιόν λόγο να ζητήσει την παραίτηση του Βουλευτή Γιάννη Μανώλη επειδή τον υποστήριζε; Έχει συμβεί κάτι τέτοιο και άλλη φορά;

Βέβαια τώρα προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να κρατηθούν όσο μπορέσουν ακόμα.

Αν υπήρχαν ακόμα τα εκλογικά βιβλιάρια, έπρεπε να τα έχουμε στην τσέπη έτοιμα.

Ας έχει τον Σουφλιά και τη Ντόρα που του σκάψανε τον λάκκο να τους χαίρεται, ο πρώην καταλληλότερος.

Η επιστολή παραίτησης του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανώλη


"Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα για να διευκολύνω τον Πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ, να ανταποκριθεί στις ιστορικές ευθύνες που έχει απέναντι στην παράταξη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και τα εκατομμύρια των πολιτών που τον τίμησαν αναδεικνύοντας τον αρχηγό και δύο φορές πρωθυπουργό. Έχει υποχρέωση έστω και την ύστατη αυτή ώρα να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να μην οδηγηθεί η παράταξή μας σε εκλογική αυτοκτονία που θα τη φέρει σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης με ορατό ακόμη το ενδεχόμενο της διάσπασης.

Αυτό που ζητούν τα εκατομμύρια των νεοδημοκρατών που γαλουχήθηκαν με τις ιδεολογικές αρχές και τις ηθικές αξίες αυτής της παράταξης, είναι να μην υποκύψει σε όσους του προτείνουν εκλογές αυτοκτονίας. Κάποιοι, επειδή ανυπομονούν να ηγηθούν του κόμματος έστω και αν αυτό προϋποθέτει βαριά ήττα και δραματική συρρίκνωση και κάποιοι άλλοι επειδή επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό διακομματικό ρόλο. Τούτες τις δύσκολες για την παράταξη στιγμές, όσοι την πλήγωσαν με την εμπλοκή τους σε υποθέσεις σκανδάλων, όσοι με τις γκάφες τους, τη συμπεριφορά τους και τις παραλήψεις τους έβαλαν τη νέα Δημοκρατία στο κάδρο του σκανδάλου της Siemens και όσοι αμφισβητούν το δικαίωμα του πρωθυπουργού, να επιλέγει τους υπουργούς του δηλώνοντας αμετακίνητοι και απαιτώντας το βόλεμα των δικών τους ενώ θέτουν βέτο ακόμη και σε αλλαγές περιφερειαρχών, οφείλουν να καταλάβουν ότι οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας διαθέτουν και κρίση και μνήμη.

Το σύνθημα που μαζί με τα εκατομμύρια των φίλων της Νέας Δημοκρατίας βροντοφωνάζαμε για χρόνια στις πλατείες ήρθε η ώρα του Καραμανλή” γίνεται σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αφήσει την ευκαιρία αυτή να χαθεί. Οφείλει να προχωρήσει σ' αυτό που δεν έκανε δύο χρόνια τώρα, να οδηγήσει την παράταξη στην αυτοκάθαρση που χρειάζεται βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο, και να ξαναδώσει ελπίδα και όραμα στους πληγωμένους και απογοητευμένους Νεοδημοκράτες.

Κανένας δεν θα τον κατηγορήσει εάν δεν κερδίσει μια συνεχόμενη τρίτη εκλογή. Θα το κρίνει όμως αυστηρά η ιστορία εάν δεν το προσπαθήσει και εάν ανοίξει ο ίδιος τον δρόμο προς μια μεγάλη ήττα, μια δραματική συρρίκνωση και επομένως μια βαθιά κρίση και ενδεχόμενη διάσπαση".

Την Τετάρτη θα δικαστεί ο 43χρονος οπαδός του Ηρακλή


Την Τετάρτη θα δικαστεί ο οπαδός του Ηρακλή που εισέβαλε, το βράδυ του Σαββάτου, στο αγωνιστικό τερέν του «Καυτανζόγλειου Σταδίου», κατά την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης της ομάδας του με τον Άρη και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα των «κιτρίνων», Μιχάλη Σηφάκη.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 43χρονος, με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και της βιαιοπραγίας ανέβαλε, σήμερα, την εκδίκαση της υπόθεσης για «κρείσσονες αποδείξεις», επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί.

Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή του έως τη διεξαγωγή της δίκης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής του κατάθεσης, ο 43χρονος κατηγορούμενος φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις που του καταλογίζονται.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη αναμένεται να δικαστούν από το ίδιο δικαστήριο και οι άλλοι τρεις οπαδοί του «Γηραιού» -δύο 34χρονοι κι ένας 28χρονος- οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του ίδιου ποδοσφαιρικού αγώνα, διότι εισήλθαν στις κερκίδες του «Καυτανζόγλειου», με κουτάκια που περιείχαν αλκοολούχα ποτά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και η πράξη που αντιμετωπίζουν είναι αυτή της παράνομης κατοχής αντικειμένου, από την οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη.

Εξάλλου, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 20χρονου, επίσης φιλάθλου του Ηρακλή, επειδή επιχείρησε να παρεμποδίσει τη σύλληψη ενός εκ των τριών παραπάνω. Η δικογραφία του απεστάλη στο Στρατιωτικό Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για νεαρό που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αδιέξοδο στις συνομιλίες Αθηνών-Σκοπίων για το όνομα

Δεν διαβλέπει σύντομη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Δ. Κατσούδας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ειδήσεων “Ρόιτερ” ο κ. Κατσούδας ο οποίος βρίσκεται στο Μπλέντ της Σλοβενίας σε περιφερειακή σύνοδο για την ασφάλεια, ανέφερε ότι οι προκλήσεις της ηγετικής πολιτικής ομάδας των Σκοπίων συνεχίζονται, με πρόσφατο παράδειγμα την μετονομασία μιας κεντρικής οδού σε οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα στάδιο σε στάδιο “Φίλιππος Β”.

Από τη πλευρά του του ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Α. Μιλολόσκι, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει σκληρύνει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις και πιο συγκεκριμένα ότι “ η μόνη αλλαγή ήταν προς το χειρότερο σε ότι αφορά τη στάση της ελληνικής πλευράς. Έχουν σκληρύνει τη θέση τους. Ανησυχούμε για ένα δεύτερο ελληνικό μπλοκάρισμα σε σχέση με την έναρξη των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ”.

Παρόλα αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μ.Νίμιτς, θα παρουσιάσει σύντομα μια νέα πρόταση συμβιβασμού και τόνισε πως “εμείς, στη Μακεδονία, είμαστε έτοιμοι να διανύσουμε την απόσταση που μας αναλογεί προκειμένου να καταλήξουμε σε λύση”.

Πηγή: Foreign Press

Βασίλης Μαρκεζίνης: Ορατοί οι κίνδυνοι στα εθνικά θέματα

Γράφει ο Βασίλης Μαρκεζίνης*

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειός του στην εξουσία, ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει εύλογα να νιώθει υπερήφανος για τον εαυτό του και τη φυλή του. Κατέκτησε πράγματι μια θέση ύψιστης περιωπής με την αξία του και την επιμονή του, και είναι γεγονός ότι απέχει παρασάγγας από τη θλιβερή κατάσταση του προκατόχου του.

Παρ’ όλα αυτά, ως πολιτικός με σαφή επίγνωση των εξελίξεων και των γεγονότων, είναι μάλλον απίθανο να μην αισθάνεται ότι δεν έχει και τόσους λόγους πανηγυρισμού.

Ετσι όσον αφορά τα εσωτερικά θέματα, το μείζον πρόγραμμά του -ένα πρόγραμμα μεταρρύθμισης του αμερικανικού συστήματος υγείας- είναι μεν αναγκαίο, αλλά, επί του παρόντος, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας του είναι ακόμη αμφίβολη. Η ανάγκη για περαιτέρω οικονομικές ενέσεις τόνωσης των αμερικανικών βιομηχανιών παραμένει υπαρκτή. O τρόπος που χειρίστηκε το ζήτημα του επαίσχυντου Γκουαντάναμο δεν του απέφερε επαίνους (αν και, για το ευρύ κοινό, το ζήτημα αυτό έχει πλέον αρχίσει να περνά σε δεύτερη μοίρα).

Μπλόκο στα Τέμπη. Κομμένη στα δύο η χώρα


Στα δύο κινδυνεύει να χωριστεί και πάλι η χώρα, αυτή τη φορά από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο «πόδι» και προχωρούν σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (31/08).

Άγνωστη παραμένει η διάρκεια των κινητοποιήσεών τους. Κύρια αιτήματα των κτηνοτρόφων, που όπως δήλωσαν δεν διστάσουν να «κόψουν στα δύο» την Ελλάδα για μία ακόμη φορά, είναι η άμεση οικονομική ενίσχυση, η ανάγκη για ρύθμιση του μέχρι σήμερα υψηλού κόστους παραγωγής, καθώς και το θέμα των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παλάσκας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, τα τρία τελευταία χρόνια, οι κτηνοτρόφοι χάνουν τεράστια ποσά, εξαιτίας της συγκυρίας του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών στις οποίες πωλούν τα προϊόντα τους.

«Ζητούμε οικονομική ενίσχυση, όπως την αποζημίωση που πήραν πρόσφατα οι αγρότες, ή ένα άτοκο δάνειο, το οποίο θα μπορέσουμε να αποληρώσουμε με άνεση», δήλωσε ο κος Παλάσκας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ Πρώτη Γραμμή.

Πηγή: Hellenic Business

Μια χαρά! Ακόμα να κοπεί η Ελλάδα στα δύο μας έλειπε.

Με πολύ ευκολία τρέχουν όλοι και κλείνουν τα Τέμπη.

Είναι δίκαια τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και πρέπει να βρεθούν λύσεις σε αυτά, όμως οι λύσεις δεν δίνονται ταλαιπωρώντας τόσους ανθρώπους που θέλουν να μετακινηθούν εντός της επικράτειας.

Θα μπορούσαν να αποκλείσουν το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, τα γραφεία των Πολιτικών, τις Νομαρχίες, τους Δήμους. Τα Τέμπη γιατί;

Ας πήγαιναν να αποκλείσουν τη Βουλή ή την Ρηγίλλης. Ο κόσμος τι χρωστάει;

Γκρεμίστηκε το ετοιμόρροπο μπαλκόνι στην οδό Σιθωνίας


Είχαμε αναφερθεί πριν λίγες μέρες στο επικίνδυνο μπαλκόνι στην οδό Σιθωνίας στον Πολύγυρο:

1.Κρέμεται επικίνδυνα πάνω από τα κεφάλια μας!

2. Οδός Σιθωνίας ... συνέχεια!

Σήμερα συνεργείο του Δήμου γκρέμισε το ετοιμόρροπο μπαλκόνι!

Καλή η κίνηση του Δήμου! Έτσι πρέπει να ενεργεί, γρήγορα και προς το συμφέρον των πολιτών και ιδιαίτερα για την ασφάλεια των Δημοτών του!

Πηγή: Ρεσπέντζα

Είχαμε ασχοληθεί κι εμείς με το θέμα, διαβάστε το εδώ

Πρώτα πρώτα προείχε η ασφάλεια των πολιτών. Από τις δύο λύσεις, της επισκευής ή της κατεδάφισης του μπαλκονιού, ακολουθήθηκε η δεύτερη.

Θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να αναλάβει να επισκευάσει το μπαλκόνι αυτό, για να μην χαθεί ένα ακόμα παραδοσιακό σπίτι του Πολυγύρου. Δεν το θέλησε μάλλον.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Πολυγύρου για την άμεση αντίδραση του, που έδωσε λύση στο πρόβλημα.

Ξανθίππη Καραθανάση - Όλη νύχτα περπατούσε

Άμεση ήταν η απάντηση του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου στο αίτημα μας

Κυριάκος Βελόπουλος, Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Β' Θεσσαλονίκης

Καλημέρα σας! φυσικά και θα κάνουμε ερώτηση στη Βουλή και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος.

Αν θέλετε μπορούμε να σας στείλουμε την ερώτηση μόλις την καταθέσουμε! με φιλικούς χαιρετισμούς!

Ζητήσαμε την παρέμβαση του Βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου για τον δρόμο καρμανιόλα Θέρμης - Γαλάτιστας

Απευθυνθήκαμε στον Βουλευτή της Β' Θεσσαλονίκης, κύριο Κυριάκο Βελόπουλο και του ζητήσαμε να παρέμβει με όποιον τρόπο μπορεί για να υπάρξει λύση στον δρόμο καρμανιόλα Γαλάτιστας - Θέρμης.

Ακολουθεί το e-mail που του στείλαμε:

Πολύγυρος 30/8/2009

Κυριάκο,

Είμαστε παλιοί γνωστοί σου. Άσχετο αυτό.

Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον δρόμο που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Πρωτεύουσα της Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο.

Στο θέμα αυτό μπορείς να παρέμβεις με όποιον τρόπο νομίζεις, για να βρει την λύση του. Με λίγα λόγια το πρόβλημα είναι ότι σε αυτόν τον δρόμο σκοτώνονται άνθρωποι. Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα έχουν γίνει από το φανάρι των Βασιλικών μέχρι την είσοδο της Γαλάτιστας.

Η Νομαρχία Χαλκιδικής και ο Νομάρχης της, κύριος Αστέριος Ζωγράφος, προσπαθούν πολύ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Όμως δεν αφορά μόνο τα όρια του Νομού Χαλκιδικής αλλά εμπλέκεται και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Έτσι δεν δίνεται η λύση που πρέπει, γιατί κάποιοι κάτοικοι του Τριαδίου, όπως έχει ακουστεί και συζητιέται, μπλοκάρουν την διάνοιξη του δρόμου, ο οποίος σημειωτέον έχει κατασκευαστεί στη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Αν θες πες το Χούντα.

Πρέπει να γίνει κάτι για αυτόν τον δρόμο. Δεν μπορεί να σκοτώνονται άνθρωποι και μάλιστα κατά πλειοψηφία νέοι, γιατί κάποιοι κύριοι δεν θέλουν να ανταλλάξουν τα χωράφια τους που συνορεύουν με τον δρόμο.

Φανταζόμαστε ότι έχεις περάσει από αυτόν τον δρόμο. Όποτε μπορέσεις κάνε μια βόλτα εκεί για να σχηματίσεις ιδίαν άποψη.

Αφού κανείς δεν βοηθάει για να βρει αυτό το πρόβλημα την λύση του, απευθυνόμαστε σε εσένα, μήπως μπορέσεις και κάνεις κάτι.

Σε ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Να είσαι καλά.

Τα Ανήλια
http://ta-anilia.blogspot.com