Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Μονοψήφιο ποσοστό το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση


Σε μία ακόμη δημοσκόπηση αποτυπώνονται τα πολύ χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι» που κυκλοφορεί την Πέμπτη στην εκτίμηση «Πρόθεσης Ψήφου» η ΝΔ προηγείται και φτάνει το 19% το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση καταγράφει μονοψήφιο ποσοστό 9,5% και σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν το ΚΚΕ με 9% ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 8% και ο ΛΑ.Ο.Σ με 4%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή 10 κόμματα μπαίνουν οριακά στην βουλή ακόμα και η «Χρυσή Αυγή» που συγκεντρώνει 3%. Ωστόσο η σειρά και η διαφορά των ποσοστών μεταξύ των κομμάτων δεν αλλάζει.

Πηγή: The Insider

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 15 προσαγωγές από το Πνευματικό Κέντρο

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 15 προσαγωγές που έγιναν το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, μετά την κατάληψη του χώρου από αστέγους και πολίτες που ήθελαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους. Οι συλληφθέντες θα μεταφερθούν σε λίγο από το Α.Τ. Εξαρχείων στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθούν στην Ευελπίδων. Τους βαρύνουν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από διπλανό κτίριο.

«Μόλις είχαμε επιστρέψει από το Ρουφ, όπου είχαμε πάει για να δούμε το χώρο που έχει διαμορφωθεί για τους αστέγους και είδαμε ανθρώπους με βαριοπούλες να σπάνε την εξώπορτα του καφενείου», σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων Κώστας Αλεξάκος, που διαπραγματεύθηκε με τους καταληψίες εκ μέρους του δήμου.

Στα Τέμπη η σήραγγα «έδειξε» βυζαντινό ναό

Το νεκροταφείο της μεσοβυζαντινής περιόδου που εντοπίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και ευρήματα από εκεί.

Είναι του 10ου αιώνα, ο πρώτος αυτής της εποχής που βρέθηκε στην περιοχή και ήρθε «στο φως» έπειτα από έργα στον Κίσαβο

Ενας ναός της μεσοβυζαντινής περιόδου, ο μοναδικός που εντοπίστηκε στην περιοχή, με μεταγενέστερης χρονολόγησης νεκροταφείο, ανασκάπτεται στην κοιλάδα των Τεμπών, στο πλαίσιο των εργασιών για τη διάνοιξη των σηράγγων στον Κίσαβο. Τα πρώτα στοιχεία για τον βυζαντινό ναό παρουσίασε σε εκδήλωση του σωματείου για το περιβάλλον «Δρυάς», που έγινε στη Λάρισα, η αρχαιολόγος, αναπληρώτρια προϊσταμένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Σταυρούλα Σδρόλια.

«Οχι», ένα φιλμ για τον ήρωα που έπεσε από την Ακρόπολη το 1941

Εικονογράφηση της πτώσης του Κωνσταντίνου Κουκίδη με την ελληνική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης, ο ηρωισμός του οποίου ωστόσο αμφισβητείται.

Η ταινία θα γυριστεί έπειτα από το «Ναι» του ΚΑΣ για λήψεις στην Ακρόπολη

Μαρία Θερμού

Μικρού μήκους ταινία για τη θρυλούμενη, αφού στερείται ιστορικών τεκμηρίων, πτώση από την Ακρόπολη του έλληνα φρουρού της σημαίας, όταν κατέλαβαν οι Γερμανοί τον ιερό βράχο, πρόκειται να γυρίσουν οι σπουδαστές μίας ιδιωτικής σχολής κινηματογράφου.

Το πράσινο φως δόθηκε την Τρίτη το βράδυ, όταν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τα γυρίσματα, αν και κατόπιν μεγάλης συζήτησης. Κι αυτό γιατί άδειες κινηματογράφησης στην Ακρόπολη δεν δίνονται εύκολα - το αντίθετο μάλιστα - εκτός κι αν προκύψει κάποια ξαφνική περίπτωση τύπου Νία Βαρντάλος, οπότε οι απαγορεύσεις αίρονται...

Αναστολή δημοκρατίας και «γερμανοποίηση» των Ελλήνων συνιστά η Τέλεγκραφ


Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ποικίλες αντιδράσεις από αναγνώστες έχει προκαλέσει ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ντέιλι Τέλεγκραφ άρθρου του βοηθού αρχισυντάκτη της εφημερίδας και οικονομικού σχολιαστή Τζέρεμι Γουόρνερ, με τίτλο «Η Γερμανία έχει κάθε δικαίωμα να επιβάλλει τοποτηρητή στην Ελλάδα».

Ο Βρετανός δημοσιογράφος σημειώνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει τη γενικευμένη οργή που έχει προκαλέσει η σχετική γερμανική πρόταση. «Η Ελλάδα είπε ψέματα για να μπει στο ενιαίο νόμισμα και έκτοτε έχει επανειλημμένα αθετήσει τις υποσχέσεις της. Αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη, όπως περιέργως κατά την άποψή μου φαίνεται, τότε πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να υπακούσει στους κανόνες», σχολιάζει ο κ. Γουόρνερ.

Τα άκουσε ο Γ. Δριβελέγκας στην 24η “Agrotica”


Αντιμέτωπος με αγανακτισμένους αγροτες βρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας που επισκέπτεται την την 24η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, “Agrotica” ο οποίος όμως δεν τους άφησε αναπάντητους.

"Εσείς δεν πρέπει να κάνετε παράπονα. Είστε από τους πιο ευνοημένους κλάδους. Εσείς λαμβάνετε επιδοτήσεις ενώ άλλοι κλάδοι πεινάνε", φέρεται να απάντησε ο Υφυπουργός στα παράπονα των αγροτών που συμμετέχουν στην έκθεση που έκανε σήμερα εγκαίνια στη ΔΕΘ.

Πάντως, ο Υφυπουργός έκανε επίσκεψη σε άδεια έκθεση. Οι άντρες της συνοδείας του ήταν πιο πολλοί από τους επισκέπτες της έκθεσης.

Πηγή: Seleo.gr

Γέμισαν τσιμέντο το αρχαίο θέατρο Δωδώνης για να το αποκαταστήσουν!

Καταστρέφουν ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο! Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σχολιάζουν δυσμενώς το γεγονός!

Δείτε 6 φωτογραφίες και βίντεο της Παρασκευής Παππά

Αναπαλαιώνουν με τσιμέντο το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και στην ουσία το καταστρέφουν... Ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, που άντεξε χιλιάδες χρόνια αλώβητο μέσα στο χρόνο, παραμορφώνεται από αυτούς που, υποτίθεται, ότι θέλουν να το προστατεύσουν..., δηλαδή από το υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που ενέκρινε τις εργασίες.

Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε δυσμενώς από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το περίεργο είναι, όπως μας λέει ο πρώην δήμαρχος Δωδώνης Ιωάννης Μπούκας, ότι αντί της μελέτης, που προέβλεπε ως υλικό αναπαλαίωσης την πέτρα, προτιμήθηκε ένα μείγμα από τσιμέντο και άλλα κονιάματα. Μάλιστα η αναπαλαίωση με φυσική πέτρα από την περιοχή, θα στοίχιζε λιγότερο.

Μπάζει νερά το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας!

Καλά φυλαγμένα, από τη βροχή που μπαίνει στο κτίριο, βρίσκονται από την περίοδο των Χριστουγέννων τα αρχαιολογικά ευρήματα της προθήκης στην αίθουσα του Φειδία στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Η έλλειψη κονδυλίων δεν επέτρεψε τουλάχιστον μέχρι στιγμής την επιδιόρθωση της ζημιάς και έτσι οι επισκέπτες του μουσείου απ' όλο τον κόσμο βλέπουν την προθήκη άδεια.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε όλη την Ηλεία, έπληξαν και το μουσείο της Ολυμπίας που άρχισε να μπάζει από την οροφή. Η εισροή υδάτων φέτος εντοπίστηκε στην αίθουσα που βρίσκονται οι προθήκες με τα αρχαιολογικά ευρήματα από το εργαστήριο του Φειδία, δίπλα από την αίθουσα του Ερμή του Πραξιτέλους.

Γαργάρα έκαναν οι Αρβύλα την δήλωση Μπουτάρη για την Χαλκιδική


Μετά την απαράδεκτη έκφραση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης πως η Χαλκιδική είναι .....''κωλοχώρι'' όλοι όσοι παρακολουθούμε τους ''ράδιο αρβύλα'' περιμέναμε ένα σχόλιο μιας και δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω χωρίς να το σχολιάσουν.

Είναι γνωστό ότιο κύριος Κανάκης διατηρεί καταστήματα στην Χαλκιδική και θα παρουσίαζε ενδιαφέρον να μας πει την άποψη του μαζί με την παρέα του για το θέμα εκτός και αν έχουν επιλεκτική ακοή και δεν το άκουσαν.

Αν και τους στείλαμε mail για να εκφράσουν την γνώμη τους!

Δείτε το mail

Μιχελάκης: Η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε λευκή επιταγή σε κανέναν

Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα έγιναν χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης και την εμμονή του αρμόδιου υπουργού στην αποφυλάκιση επικίνδυνων κακοποιών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές, από την πρώτη στιγμή, στη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, που είναι η ολοκλήρωση του PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και η διενέργεια εθνικών εκλογών αμέσως μετά.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κτηματομεσιτών Χαλκιδικής - Παραίτηση Προέδρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΧΑΛ/ΚΗΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ   ΧΑΛ/ΚΗΣ


Τερτσέτη 8 / Τ.Κ. 63100
23710-22810 ( ΓΡΑΦΕΙΟ )
6945-413647 ( ΣΤΙΒΑΧΤΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ )
ΕΜΑΙL : STIVAHTARIS@HAL.FORTHNET.GR

Πολύγυρος 01-02-2012
Αριθ. Πρωτ .:  1400

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς :  Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Ο.Μ.Α.Σ.Ε. - ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ & ΑΘΗΝΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αλλαγή που είχαμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Ο κoς Τσενεκλίδης Βασίλειος , νυν  Πρόεδρος του Συλλόγου παραιτήθηκε ( λόγω συνταξιοδότησης )  και στην θέση του βάση καταστατικού είναι ο κος. Ζαχαρίας Αστέριος.

Έρχονται και κατασχέσεις για το απλήρωτο «χαράτσι» ακινήτων


Αντιμέτωποι με κατασχέσεις θα έρχονται πλέον όσοι καταναλωτές ρεύματος δεν καταβάλλουν εντός 4μήνου το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς - σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε αργά χθες βράδυ στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, θα λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης κατά των φορολογουμένων αυτών.

Όσοι λοιπόν δεν πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων, μετά το πέρας 4μήνου από την ημερομηνία που αυτό κατέστη ληξιπρόθεσμο, θα πρέπει να «ετοιμάζονται» για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις μισθών και εισοδημάτων (από τρίτους).

Παράλληλα, στην τροπολογία προβλέπεται - για τους φορολογούμενους που διαφωνούν με τις αποφάσεις απαλλαγής από το χαράτσι από την πρωτοβάθμια επιτροπή των εφοριών - η δημιουργία ειδικής τριμελούς επιτροπής στο υπ. Οικονομικών.

Αλήθειες από τον Γιώργο Τράγκα στην εκπομπή του στις 27 1 2012 (Video)

Ελπίδα λύτρωσης!


Και όμως! Μια αμυδρή ελπίδα σωτηριάς αχνοφέγγει για τον ελληνικό λαό σε τούτες τις σκοτεινές μέρες.

Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε χθές,επισήμως, πως θα συμπορευτεί με τον Βενιζέλο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του σοσιαλιστικού κινήματος!

Υποθέτω πως μέτα την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, που κρίνεται επιτακτικά αναγκαία, θα έρθει και η σειρά για την λύτρωση της Ελλάδας. Γι' αυτό θα πρέπει σύσσωμος ο ελληνικός λαός να συνδράμει στον ζωτικής σημασίας αγώνα για την αναμόρφωση και αναδημιουργία του ΠΑΣΟΚ. Ας βάλουμε στην άκρη προς το παρόν τα ελάχιστα και τετριμμένα της πεζής πραγματικότητας όπως μισθούς, ανεργία, διαβίωση, χαράτσια, χρεωκοπία και ας προσανατολιστούμε στην διάσωση του πιο σπουδαίου κεφαλαίου της πατρίδας μας, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.

Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης "Ο Αριστοτέλης": Μπουτάρη Ύβρεις

Το άγαλμα του Αριστοτέλη στο Α.Π.Θ. είναι προσφορά του Παγχαλκιδικού Συλλόγου (από το "κωλοχώρι"), γιατί η "Συμβασιλεύουσα" και "Συμπρωτεύουσα" Θεσσαλονίκη είναι πτωχή και δεν της περισσεύουν για αγάλματα...
ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Έτος ιδρύσεως 1903

Μαντώς Μαυρογένους 23 – Τ.Κ. 542 49
Τηλ. 2310/323-839. Φαξ 2310/326-108
Κινητό: 6946/470-157

 Θεσσαλονίκη 30-1-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απορημένοι και προβληματισμένοι είμαστε οι εκατό χιλιάδες Χαλκιδικιώτες που ζούμε στη Θεσσαλονίκη και οι άλλοι τόσοι που ζουν στη Χαλκιδική, από τον προσβλητικό χαρακτηρισμό που εκστόμισε ο κ. Ιωάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και που δεν τον επαναλαμβάνουμε, γιατί δεν ανήκει στο λεξιλόγιό μας, για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας τη Χαλκιδική, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012.

Η μεγάλη ώρα του "ΝΑΙ" ή του "ΟΧΙ" για αρχηγούς, βουλευτές, Έλληνες πολίτες

Ο κλασικός εκβιασμός της δήθεν «πτώχευσης» έχει γίνει και πάλι σημαία στα χέρια των ξένων και της ξενοκίνητης κυβέρνησης του Λ.Παπαδήμου, οι οποίοι «απειλούν» ότι αν δεν γίνουν δεκτά από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι οποίοι «διαπραγματεύθηκαν» υποτίθεται (καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε, ότι έλεγε η τρόϊκα μέχρι την Κυριακή το ίδιο ισχύει και σήμερα) από τον Λ.Παπαδήμο στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, ότι η χώρα θα «χρεοκοπήσει» Και δεν θα πληρώσει την δόση του Μαρτίου!

Μα αυτό, υπό την παρούσες συνθήκες είναι ευλογία και το ζητούμενο: Αντί να κάνουν την πτώχευση οι ξένοι με τους δικούς τους επαχθείς όρους, την κάνουμε εμείς (αν έχουμε άξιους πολιτικούς ηγέτες) και είμαστε πολλαπλά κερδισμένοι. Φτάνει πια με αυτόν τον αναίσχυντο εθνικό εκβιασμό στον οποίο υπακούν όλοι οι πολιτικοί-πιόνια στα χέρια των ξένων.

Λαϊκισμός;


Το Σαββατοκύριακο έγινε στη Θεσσαλονίκη συνέδριο της Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης για τον Λαϊκισμό. Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε ήταν έντονος, όπως έντονη ήταν και η αντιπαράθεση. Οι αρθρογράφοι και δημοσιολογούντες του Μνημονίου, όπως παλαιότερα και του "εκσυγχρονισμού", επιμένουν εξάλλου ακόμη πως στη βάση του το πρόβλημα της χώρας είναι ο λαϊκισμός.

Στη φωτογραφία βλέπουμε την κ. Λαγκάρντ στο Νταβός. Σε πρώτο πλάνο είναι η τσάντα της, μάρκας Ερμές, την οποία μπορεί να βρει κανείς με περίπου 7.000 ευρώ, όσο δηλαδή είναι 14 μισθοί των 500 ευρώ. Αυτό είναι λαϊκισμός;

Πηγή: Αυγή

Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχοι απέκλεισαν συμβολικά τα ταμεία του Ιπποκράτειου


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ και Δημοσίου, διεκδικώντας δωρεάν δημόσια υγεία και εκφράζοντας την ένστασή τους στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

«Ύστερα από τις περικοπές που γίνονται στις συντάξεις και τα χαράτσια τώρα ήρθε η σειρά της υγείας. Χίλια τριακόσια φάρμακα είναι εκτός λίστας και πρέπει να τα πληρώνουμε. Ακόμη και για τις αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να πληρώνουμε. Πάνε να μας αποτελειώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης. Χρήστος Σαλονικιός. «Τα έχουν καταντήσει όλα με πληρωμή. Θέλουμε δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη, ανέφερε ο ταμίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκη, Πασχάλης Τσαμπάζης

«Με τον ΕΟΠΥΥ ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι γίνεται. Πήγε κάποιος για να του γράψει ο γιατρός ένα φάρμακο των 6 ευρώ και πλήρωσε 10 ευρώ επίσκεψη γιατί δεν ήταν στη λίστα των 50 ατόμων που δέχεται ανά εβδομάδα.

Μια τρύπα στο αστρικό «ύφασμα»

Το σκοτεινό νεφέλωμα Barnard 68 είναι μια «μαύρη τρύπα» μέσα στα άστρα

Νέες εικόνες του σκοτεινού νεφελώματος Barnard 68

Αστρονόμοι με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου VLT στη Χιλή έκαναν παρατηρήσεις ενός μυστηριώδους κοσμικού φαινομένου. Πιο συγκεκριμένα κατέγραψαν εικόνες του Barnard 68 που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων «σκοτεινών νεφελωμάτων». Πρόκειται για περιοχές που είναι εξαιρετικά σκοτεινές και αδιαφανείς και μέχρι πρόσφατα οι επιστήμονες πίστευαν ότι είναι απόλυτα κενές.

Όπως διαπιστώθηκε όμως πρόκειται για μοριακά νέφη στο εσωτερικό των οποίων επικρατεί σχεδόν το απόλυτο σκοτάδι και ψύχος. Το Barnard 68 είναι από τα πιο εντυπωσιακά σκοτεινά νεφελώματα επειδή βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής γεμάτης άστρα και οι ειδικοί το παρομοιάζουν με μια «τρύπα στο αστρικό ύφασμα».

Λούβρο: Μάγεψαν οι αρχαίοι Μακεδόνες!


Ενθουσιασμός! Σε αυτή τη λέξη συμπυκνώνονται τα συναισθήματα των οργανωτών της έκθεσης «Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που φιλοξενήθηκε από τις 13 Οκτωβρίου 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012 στο Λούβρο του Παρισιού.

Της Έλσας Σπυριδοπούλου
elsaspi@gmail.com

«Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να ακουστεί για την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης», ανέφερε στη «Μ» με συγκίνηση η επικεφαλής της διοργάνωσης, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη. Επέστρεψε προχθές από τη Γαλλία ενθουσιασμένη, φέρνοντας πίσω ασφαλείς τους θησαυρούς που πλαισίωσαν την έκθεση.

Τα ηφαίστεια υπαίτια για τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων

Στο 1300 τοποθετούν οι επιστήμονες τη Μικρή Εποχή των Παγετώνων

Μετά από μεγάλες εκρήξεις τροπικών ηφαιστείων νέφη θείου «έκρυψαν» τον ήλιο

Ειρήνη Βενιού

Μια σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων σε τροπικές περιοχές γύρω στο 1300 προκάλεσε την Μικρή Εποχή των Παγετώνων, σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνούς ομάδας επιστημόνων.

Όπως περιγράφουν οι ερευνητές με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό έντυπο «Geophysical Research Letters», μια σειρά ηφαιστειακών εκρήξεων λίγο πριν από το 1300 αποτέλεσε την αιτία για την πτώση των αρκτικών θερμοκρασιών με αποτέλεσμα την επέκταση των πάγων. Κάτι τέτοιο, επισημαίνουν, θα μπορούσε να βάλει τη Γη στο «ψυγείο» για αιώνες.

Θα τρελαθούμε; Ο Παπαδήμος μεταφέρει εντολές στους … εντολείς του;

Νομίζαμε ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο βασιλιάς της αποτυχίας, της γκάφας και των ναυαγίων. Τον τίτλο διεκδικεί πλέον επαξίως και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ο πρωθυπουργός που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να αντισταθεί στους Ευρωπαίους, διότι είχε το κύρος να τον ακούσουν, πήγε στις Βρυξέλλες με κόκκινες γραμμές, αλλά τις ξέχασε προφανώς στο ξενοδοχείο του. Και επέστρεψε από τις Βρυξέλλες με εντολές προς τους …εντολείς τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, μετά τις συνομιλίες που είχαν με τον κ. Παπαδήμο όχι μόνο ζητούν την τήρηση όλων των δεσμεύσεων σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την περικοπή των δαπανών στο Δημόσιο και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας (μισθοί), αλλά επιπλέον ζητούν αμετάκλητη δέσμευση όλων των πολιτικών κομμάτων ως προς το νέο πρόγραμμα.

Α. Παπαρήγα: «Δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε»


Αποδεσμευση από την ΕΕ ζήτησε μεταξύ άλλων η γ.γ του ΚΚΕ κατά την επίσκεψή της στην Άγκυρα

«Στο πολιτικό επίπεδο δεν υπάρχουν δυνάμεις με τις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε» δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας κομμάτων της Αριστεράς, η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην Αγκυρα.

    Η κ. Παπαρήγα συμμετέχει σε ημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που πραγματοποιείται στην τουρκική πρωτεύουσα με τίτλο «Ο σοσιαλισμός θα νικήσει».

1η Αγωνιστική Α' Κατηγορίας Γυναικών Χαλκιδικής

κλικ για μεγέθυνση

Συνεχίζουμε να πληρώνουμε, πιο ακριβά, τα προϊόντα, απ' ότι άλλες χώρες της Ευρώπης

Η διατήρηση σημαντικά υψηλότερων τιμών στην ελληνική αγορά σε σχέση με τις αγορές άλλων έξι χωρών της ΕΕ (Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία) προκύπτει από έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε 70 συνολικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι στη χώρα μας είναι πολύ υψηλότερες οι τιμές σε δημητριακά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και αναψυκτικά. Αντίθετα, ιδιαίτερα ανταγωνιστικές παρουσιάζονται οι τιμές των νωπών προϊόντων, παρ' όλο που στην Ελλάδα καταγράφονται υψηλότερες τιμές παραγωγού, όπως σχολιάζουν για τα ευρήματα της μελέτης, στελέχη του υπουργείου.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τα βίντεο που ισχυρίζεται πως έχει ο «αρχηγός» του κυκλώματος τοκογλυφίας

Ο 58χρονος φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε στενό συνεργάτη του ότι «αν βγάλω αυτά τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή»

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε το δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο εκ των κατηγορουμένων ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβίασης, 58χρονος επιχειρηματίας, φέρεται να έχει στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό, όπου καταγράφονται συναντήσεις και συναλλαγές του ιδίου με πολιτικούς, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κράτους γενικότερα, αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και δικαστικούς λειτουργούς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Ευάγγελο Μαδεμλή, να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.