Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Θα σώσουμε την Ελλάδα, όσοι το τολμήσουμε». Αντιδράσεις κομμάτων

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων που ζητάει η τρόικα, μετά από διαπραγματεύσεις για να παρθεί η δόση των 31,5 δισ. εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

Προηγήθηκαν σκληρές δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη ο οποίος είπε, ότι ούτε αυτός, ούτε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν τα εργασιακά μέτρα που ζητά η τρόικα, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, δείχνοντας πως μετά την άρνηση του κ. Κουβέλη, ούτε και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένοι για τη ψήφιση των εργασιακών και όχι μόνο μέτρων.

Στη Φλώρινα η τηλεθέρμανση

Ανοίγει ο δρόμος για την τηλεθέρμανση και στην Ελλάδα, μετά την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει το πράσινο φως για την υλοποίηση σχετικού έργου στη Φλώρινα. Το έργο, προϋπολογισμού 86 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Συνοχής κατά 65% από κοινοτικούς πόρους και κατά 35% από εθνικούς. Θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Φλώρινας (ΔΕΥΑΦ) και αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2015.

Στόχος είναι όλες οι ανάγκες σε θέρμανση και ζεστό νερό των κατοίκων της πόλης της Φλώρινας να καλύπτονται μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος, το οποίο, εκτός από εξαιρετικά οικονομικό, θεωρείται ότι έχει και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης.

Κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ από το «μπαϊράκι» του Αλέξη Μητρόπουλου

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

 Την Τετάρτη το απόγευμα οι πασοκογενείς θα μαζευτούν όλοι μαζί για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στο ενιαίο κόμμα. Ανέφελη δεν θα είναι αυτή η μάζωξη για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως καμία από αυτές που γίνονται και δεν δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα. 

Κάποιοι έχουν βαφτεί ήδη με τα χρώματα του πολέμου. Το ηχηρότερο παράδειγμα είναι ο Αλέξης Μητρόπουλος. Χθες διέρρευσε μια επιστολή του στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εξαπολύει επίθεση στην Αριστερή Πτέρυγα του ΣΥΝ, και συγκεκριμένα στους συνδικαλιστές περί τον Δ. Στρατούλη, γιατί όπως αναφέρει επιδιώκουν συμμαχία με το Φωτόπουλο και τον Κολλά, με σκοπό να ανατρέψουν τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ.

Αρχαιολογικό πάρκο στον Ορχομενό Βοιωτίας

Το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού με τα τρία μοναδικά μνημεία: το Θολωτό τάφο του Μινύα, το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας και τη Παναγία της Σκριπούς

Η κατασκευή του εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας», καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε το πρώτο στάδιο της αρχιτεκτονικής μελέτης, η οποία εκπονήθηκε από τους αρχιτέκτονες Δημήτρη Διαμαντόπουλο και Θεμιστοκλή Μπιλλή για λογαριασμό του σωματείου «Διάζωμα». Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν αναδειχθεί τρία από τα σημαντικότερα μνημεία του Ορχομενού: το Αρχαίο Θέατρο, ο Θολωτός τάφος του Μινύου και ο Ναός της Παναγίας Σκριπούς.

Η δημιουργία του ενιαίου αρχαιολογικού πάρκου θα αποτυπώνει όλη την ιστορία του Ορχομενού, μιας πόλης με εξέχουσα σημασία στην αρχαιότητα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» στην πρόταση Καμμένου για εκλογές

Ποικίλες πολιτικές αντιδράσεις και συζητήσεις προκάλεσε η πρόταση που έκανε μέσω του «ΑτΚ» ο Πάνος Καμμένος, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ρίξουν την κυβέρνηση με την παραίτηση των βουλευτών τους. Οπως υποστήριξε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το Σύνταγμα προβλέπει ότι, αν παραιτηθούν 60 βουλευτές και οι αναπληρωματικοί τους, προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές.

«Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους. Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές»,

Αγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του σκοπού στο 523 στρατόπεδο

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών

Αγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του σκοπού στο 523 στρατόπεδο τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σκοπός είναι καλά στην υγεία του, καθώς οι δράστες χρησιμοποίησαν αεροβόλο, γεγόνος που εγείρει ερωτήματα για το σκοπό της ενέργειας.