Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το θαυματουργό δεντρολίβανο

Η ονομασία του δενδρολίβανου είναι συνδυασμός των λέξεων δένδρο και λιβάνι, ενώ η λατινική του ονομασία Rosmarinous σημαίνει ρόδο της θάλασσας. Το δενδρολίβανο (Rosmarinus officinalis L.) ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae. Είναι αρωματικό, θαμνώδες φυτό και αποτελεί τυπικό είδος της μεσογειακής χλωρίδας.

Η περίοδος ανθοφορίας του είναι παρατεταμένη και σταδιακή από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, αλλά ανθοφορεί όλο το χρόνο. Τα φύλλα του φυτού διατίθενται στο εμπόριο ως νωπή ή ξηρή δρόγη ή πωλείται το αιθέριο έλαιο του φυτού. Το τελευταίο, παράγεται με απόσταξη με υδρατμούς των φύλλων και ανθέων του βοτάνου, που συλλέγονται την χρονική περίοδο από την άνοιξη έως αργά το φθινόπωρο.

Το δενδρολίβανο χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως άρτυμα, καθώς και για την παραγωγή αφεψημάτων.

Από έλλειψη συνεννόησης κακοσυντηρείται ο τάφος του Α. Κάλβου


Σχετική επιστολή του πρώην πρόεδρου της Εταιρείας Συγγραφέων Αλέξη Ζήρα

Το πρόβλημα που ανέκυψε με τη φροντίδα του κενοτάφιου του Ανδρέα Κάλβου στο Λάουθ της Αγγλίας φαίνεται να  λύνεται καθώς η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Όμως παραμένει ένα έλλειμμα συνεννόησης με την πρεσβεία μας στην αγγλική πρωτεύουσα όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Αλέξης Ζήρας σε επιστολή του προς το ΒΗΜΑ.

Η επιστολή του κ. Αλέξη Ζήρα

Αγαπητό Βήμα,

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Δεν μου αρέσει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»

Μίλησε στο ΒΗΜΑFM για το ΠΑΣΟΚ και τον Αλέξη Τσίπρα

Την Τρίτη 18 Ιουνίου ο  Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο  για τον κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Τσίπρα.

Για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Βενιζέλος είναι ο γνωστός άνθρωπος του Ζαππείου που είπε «ψηφίστε εμένα και όχι τον Παπανδρέου». Συνέχισε την υπονόμευσή του, του βγήκε και έγινε αρχηγός του «όλου ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε και το πήγε από το 40% στο 5%.»

Για το τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές και τι θα ψηφίσει

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ζωγραφίζουμε για την «ΕΛΠΙΔΑ» και τη «ΣΤΟΡΓΗ»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Μουδανιών θέλοντας να συμβάλει στη φιλανθρωπική συναυλία του Κέντρου Τέχνης «ΣΥΝΘΕΣΗ» για τους Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΣΤΟΡΓΗ», που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 3 Ιουλίου, καλεί τα παιδιά να ζωγραφίσουν για το σκοπό αυτό. Έτσι, την Τετάρτη 19 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Summer Shopping Festival, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν με μπογιές και χρώματα που θα τους παραχωρήσει ο Σύλλογος και οι ζωγραφιές τους θα πωλούνται στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν προς ενίσχυση της προσπάθειας που κάνει η «ΣΥΝΘΕΣΗ» για τους δύο Συλλόγους.

Τετραήμερες εκδηλώσεις στη Συκιά Χαλκιδικής για την πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος

κλικ για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετραήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη δημοτική Κοινότητα Συκιάς από τους τοπικούς φορείς για την πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/06 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ''ΤΟΡΩΝΗ''
20.00 - ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΡΑΜΕΙΚΩΝ Κ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ
- ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΓΚΑΛΑ
21.30 -ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ