Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Video από τις εκδηλώσεις Προμήθεια το Σαββατοκύριακο στον Όλυμπο

Ξε-παραιτήθηκε ο Ξανθόπουλος της πολιτικής... ο γραφικός Αλαβάνος



ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

. . .
. . .

Με τις μικρές μου δυνάμεις από σήμερα συμμετέχω σε αυτή τη προσπάθεια. Όχι μόνο ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Αλλά και ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικώ να έχω την κόκκινη κάρτα για να ψηφίσω στην Συνδιάσκεψη.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/6/2009

Παραιτήθηκε, ξε-παραιτήθηκε είχαμε μια σκασίλα...

Το είχαμε γράψει βέβαια ότι αυτά είναι φτηνό θέατρο και δεν θα παραιτηθεί, όταν άλλα blogs χύναν κροκοδείλια δάκρια για την μεγάλη απώλεια.


Ήταν τόσο σημαντική η παραίτηση του που τα κεντρικά δελτία ειδήσεων αφιέρωσαν μόνο ένα λεπτό όταν την ανακοίνωσε.

Αντώναρος ... το επικοινωνιακό πρόσωπο της Κυβέρνησης



Αφού τον έχετε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο, απορείτε γιατί πέφτουν τα ποσοστά σας;

Είναι δυνατόν να προσελκύσει και να γίνει πιστευτός από οποιονδήποτε αυτός ο απίστευτος τύπος;

Δεν βάζετε καλύτερα την Έλενα Ράπτη μπας και ανεβεί κανένα ποσοστό όπως και η λίμπιντο των Νεοδημοκρατών;

Κυρία Μπακογιάννη, σας μένουν μόνο πέντε μέρες μέχρι να παραιτηθείτε.!



Κυρία Μπακογιάννη.!

Προ ημερών, σας δείξαμε εδώ το δρόμο που ακολουθούν οι αξιοπρεπείς πολιτικοί, όταν θίγονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας τους.

Ο δρόμος Κα Μπακογιάννη είναι η ..."Παραίτηση"

Σας παραθέτουμε την αντίδραση της ομογένειας πάνω σ' αυτή την ηττοπαθή και παθητική στάση που κρατάτε έναντι των Σκοπίων, και εύχομαι ως gianniotis, "να σας φωτίσει ο Θεός".

"...Επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έστειλαν οι ομογενείς εκ Μακεδονίας από όλη την υφήλιο, εκφράζοντας την απόλυτη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτρέψει στον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ να έρθει στην Κέρκυρα, για την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με πτήση των "Μακεδονικών Αερογραμμών". Μάλιστα ζητούν την παρέμβασή του ανώτατου άρχοντα, ώστε να ματαιωθεί η προσγείωση του συγκεκριμένου αεροπλάνου σε ελληνικό αεροδρόμιο..."
________________

Κυρία Μπακογιάννη.!

Σκοπιανό αεροπλάνο με "Μακεδονικά σήματα", δεν πρέπει να πατήσει σε Ελληνικό έδαφος.
Κρατείστε την ντροπή για τον εαυτό σας, εφόσον δείχνετε πως δεν έχετε "τσίπα", και μην την πετάτε στα ...μούτρα μας.

Η ντροπή θα είναι όλη δική σας.

Αναρτήθηκε από το φιλικό blog gianniotis.gr

Η πρωτοβουλία Νίμιτς σκοντάφτει στο... «μακεδονικό κοστούμι»



Η αντίστροφη μέτρηση για την εκδήλωση νέας πρωτοβουλίας στο Σκοπιανό ξεκινά σήμερα με τις συνομιλίες που θα έχει στη Γενεύη ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος θα έχει απέναντι τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Το διάστημα 6-8 Ιουλίου ο κ. Μ. Νίμιτς θα επισκεφθεί τα Σκόπια και την Αθήνα προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις κυβερνήσεις για τις προθέσεις τους. Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι ο σχεδιασμός των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει κορύφωση των διεργασιών το Σεπτέμβριο, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Κατά τις ίδιες πηγές, είναι ανησυχητική η προσπάθεια της ΠΓΔΜ να κεφαλαιοποιήσει την άδεια που εξασφάλισε από την Αθήνα για την άφιξη του ΥΠΕΞ κ. Α. Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα, για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ το επόμενο Σαββατοκύριακο, με αεροσκάφος που θα φέρει το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο κ. Μιλόσοσκι έκανε επίδειξη ειρωνείας, λέγοντας ότι θα φοράει κοστούμι στη φόδρα του οποίου θα αναγράφεται επίσης το συνταγματικό όνομα της χώρας του, γιατί είναι εγχώριας προέλευσης, και αναρωτήθηκε αν αυτό επιτρέπεται από την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, διπλωμάτες που υπηρετούν στο εξωτερικό δέχονται συγχαρητήρια από ξένους συναδέλφους τους που, λόγω της απόφασης για το «μακεδονικό» αεροσκάφος, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επίκειται άμεσα συμβιβασμός.

Απορία

Εμπειροι πρέσβεις θέτουν το ερώτημα πώς την επόμενη φορά η ελληνική διπλωματία θα διαμαρτυρηθεί αν σε κάποια διεθνή συνάντηση το ταμπελάκι γράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αντί για FYROM, όταν η ίδια η Αθήνα δείχνει ανοχή στη χρήση αυτού του ονόματος. Ανησυχία υπάρχει στο υπουργείο Εξωτερικών και για τον κίνδυνο «σκοπιανοποίησης» της Συνόδου του ΟΑΣΕ, δηλαδή μονοπώλησης του ενδιαφέροντος των ξένων ΜΜΕ από το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον κ. Μιλόσοσκι, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την ομόλογό του κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ανάδειξη ναού της Αφροδίτης στη Θεσσαλονίκη


Αναπαράσταση του Ναού της Αφροδίτης

Την απαλλοτρίωση του ακινήτου στην πλατεία Αντιγονιδών για την ανάδειξη του ναού της Αφροδίτης αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης του ακινήτου στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Αντιγονιδών, εντός του οποίου αποκαλύφθηκε τμήμα του Ναού της Αφροδίτης, αποφάσισε η Επιτροπή Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Πολιτισμού.


Ο αρχαιοελληνικός ναός της Αφροδίτης βρίσκεται θαμμένος κάτω από το ελεύθερο μέχρι σήμερα οικόπεδο της πλατείας Αντιγονιδών,που βρίσκεται δίπλα από την πλατεία.

Αυτό αποκάλυψε σε σχετικό έγγραφό της η ΙΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) απαντώντας σε επιστολή του Σωματείου «Οι Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», που είχε και την πρωτοβουλία της κινητοποίησης για τη διάσωση του μνημείου.

Στη σχετική συνεδρίασή τους τα μέλη της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων έκριναν ότι η διαδικασία της απαλλοτρίωσης πρέπει να γίνει, όπως ακριβώς προέβλεπε και η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της η αναπληρώτρια προϊσταμένη της ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ, Βικτώρια Αλλαμανή, «η απαλλοτρίωση γίνεται με σκοπό την προστασία, τη μελλοντική ανάδειξη του μνημείου και την απόδοσή του στο ευρύτερο κοινό».

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία έχει ήδη προτείνει την ένταξη του έργου προστασίας και ανάδειξης του αποκαλυφθέντος μνημείου, για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ως μια πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισαν την απόφαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων ο πρόεδρος του Σωματείου «Οι Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», Γρηγόρης Νικολαΐδης, και ο αναπληρωτής καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιώργος Καραδέδος, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Πρόκειται, άλλωστε, όπως είπαν, για το μοναδικό μνημείο του 6ου αιώνα π.Χ. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Τμήμα του ναού που ήρθε στο φως μετά από τις πρόσφατες ανασκαφές, μπορεί κάποιος να δει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος του ναού της Αφροδίτης ήρθε για πρώτη φορά στο φως το 1936 κατά τις εργασίες εκσκαφής του οικοπέδου για την ανέγερση πολυκατοικίας. Το 2000, με την ευκαιρία της κατεδάφισης της πολυκατοικίας αυτής και μετά τις σχετικές ανασκαφές, εντοπίστηκαν αρχιτεκτονικά μέλη του ναού και αγάλματα από το εσωτερικό του.

Σε σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε τον περασμένο Απρίλιο από το προαναφερόμενο Σωματείο, ο κ. Καραδέδος παρουσίασε πρόταση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ για ανάδειξη του μνημείου και συνολική αποκατάσταση της περιοχής. Την ίδια πρόταση είχε παρουσιάσει, όπως εξηγεί, και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ωστόσο, στη σχετική επιστολή της η ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ δηλώνει ότι η παραπάνω μελέτη δεν είναι γνωστή στην Υπηρεσία, η οποία είναι και η αρμόδια αρχαιολογική Εφορεία για το θέμα.

Πηγή: History Of Macedonia

Οφθαλμαπάτη;


κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση

Μια ωραία πεταλούδα
σ’ ένα κάμπο μια φορά,
καμαρώνει και απλώνει
τα γαλάζια της φτερά.

Όλο τον καιρό γυρίζει
και τα άνθη χαιρετά,
πότε κάθεται στο ένα
πότε φεύγει και πετά.

Λάμπουν κόκκινες πιτσίλες
στα γαλάζια της φτερά,
λάμπουν κόκκινες πιτσίλες
στα γαλάζια της φτερά.

Όταν έρθει καλοκαίρι
ζωντανεύει και πετά
κι όταν έρθει ο χειμώνας
πέφτει κάτω και ψοφά.

ΑΠΘ: Αστρονομική βραδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα



Αστρονομική Βραδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ διοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 19.30 ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, του Τμήματος Φυσικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο προσφάτως αναβαθμισμένο ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, κ. Γιάννη Σειραδάκη και να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό (Δύση Ηλίου: 20:52 - Σελήνη: 4 ημερών) με τα τηλεσκόπια του Εργαστηρίου Αστρονομίας και του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας που θα έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Τελλογλείου.

Υπενθυμίζεται πως το 2009 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καθώς σηματοδοτεί την τετρακοσιοστή επέτειο της πρώτης αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπιο από το Γαλιλαίο (Galileo Galilei).

Πρόγραμμα αστροβραδιάς:

19:30 - 21:00:

- Ξενάγηση στην έκθεση Αστρονομικής Φωτογραφίας των μελών του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης

- Προβολή ταινιών και άλλου υλικού αστρονομικού περιεχομένου που έχει επιμεληθεί ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, κ. Νικόλαος Στεργιούλας

- Ξενάγηση στο προσφάτως αναβαθμισμένο ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων από τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ, κ. Γιάννη Σειραδάκη.

21:00 - 23:00

Παρατηρήσεις του έναστρου ουρανού στον προαύλιο χώρο του Τελλογλείου με τα τηλεσκόπια του Εργαστηρίου Αστρονομίας και του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Απώλεια για την Δημοκρατία, έκλεισε ο Ελεύθερος Τύπος





«ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.»
«ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CITY Α.Ε.»
22 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.

Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.

Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.

Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Το κείμενο αυτό βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.



Μεγάλη απώλεια για τον Ελληνικό Τύπο. Η ιστορική εφημερίδα της Νέας Δημοκρατίας, έκλεισε. Από πολλούς είχε χαρακτηριστεί η ναυαρχίδα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Όταν κλείνει μια μεγάλη ιστορική εφημερίδα φτωχαίνει η Δημοκρατία, από τα ψήγματα της Δημοκρατίας δηλαδή που έχουν μείνει σε αυτόν τον τόπο.

Φανταζόμαστε ότι οι Νεοδημοκράτες σήμερα στεναχωρέθηκαν που έχασαν την εφημερίδα που ήταν μαζί τους στα δύσκολα, στις χαρές και στις λύπες τους. Ο Ελεύθερος Τύπος ήταν εφημερίδα σταθμός για τα Ελληνικά χρονικά. Και η παλαιά εφημερίδα του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη αλλά και με τη νέα μορφή της εφημερίδας του ζεύγους Αγγελόπουλου η οποία είχε βραβευθεί σαν η καλύτερη εφημερίδα της Ευρώπης από θεματογραφία, εμφάνιση, εξώφυλλα κλπ. στήριζαν τη Νέα Δημοκρατία.

Το κλείσιμο μιας εφημερίδας είναι πάντα πλήγμα για την Δημοκρατία
.

Στα έγκατα της γης για λίγο νεράκι



Στα έγκατα της γης, σε βάθος 450 μέτρων, αναζητούν νερό για να πιουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες, αλλά και για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους οι παραγωγοί, σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής.

Στον τρίτο, από πλευράς λειψυδρίας, νομό της χώρας (μετά τα νησιά) τα υδάτινα αποθέματα υποχωρούν κατά 2,5 μέτρα ετησίως, λόγω της τεράστιας και διαρκώς αυξανόμενης κατανάλωσης νερού για άρδευση των καλλιεργειών και ύδρευση των χιλιάδων κατοικιών.

Ενδεικτικό της δραματικής μείωσης των υδάτινων αποθεμάτων είναι το ότι σε πολλές από τις 4.000 και πλέον νόμιμες γεωτρήσεις που υπάρχουν στο νομό, ενώ πριν από 15 - 20 χρόνια το βάθος τους δεν ξεπερνούσε τα 100 - 120 μέτρα, σήμερα (σε παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές, όπως η Καλλικράτεια) φτάνει ακόμη και τα 450 μέτρα.

Πάνω από 40 εκ. κυβικά μέτρα νερού καταναλώνονται ετησίως στη Χαλκιδική μόνο για την ύδρευση των κατοίκων και των θερινών επισκεπτών, ενώ για τις αρδεύσεις των καλλιεργειών απαιτούνται περισσότερα από 100 εκ. κ.μ. νερού.

Οπως ισχύει και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, στη Χαλκιδική η μεγαλύτερη ποσότητα νερού δε χρησιμοποείται για το 1.000.000 του πληθυσμού τους θερινούς μήνες, καθώς το 86% της ποσότητας χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς και μόνο το 14% για οικιακή χρήση (ύδρευση, πότισμα κήπων, πλύσιμο, πισίνες κ.ά.)

«Ο υδροφόρος ορίζοντας στη Χαλκιδική υποχωρεί, κατά μέσο όρο, κατά 2,5 μέτρα το χρόνο, ενώ στις παραλιακές περιοχές το νερό γίνεται υφάλμυρο. Από τις καταναλώσεις το 86% - 87% πηγαίνει στην άρδευση καλλιεργειών και το 13% - 14% για ύδρευση και άλλες χρήσεις από τους πολίτες. Εχουμε προχωρήσει σε συστάσεις προς τους παραγωγούς για μείωση της σπατάλης, το πότισμα με σταγόνες ή υπόγεια δίκτυα που απαιτεί το 25% των ποσοτήτων νερού και την αλλαγή των υδατοβόρων καλλιεργειών. Για την ύδρευση υπεύθυνοι είναι οι δήμοι, που πρέπει να προνοούν ώστε να έχουν το καλοκαίρι το νερό που χρειάζονται. Τα προβλήματα πιστεύουμε ότι θα λυθούν με τα τρία φράγματα - ταμιευτήρες νερού (Χαβρία, Ολύνθου, Γοματίου), για τα οποία έχουν προχωρήσει οι μελέτες και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πάντως, πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δε θα έχουμε προβλήματα έλλειψης νερού», τόνισε ο αρμόδιος αντινομάρχης Χαλκιδικής, Δημήτριος Τζηρίτης.

Η μεγαλύτερη κατανάλωση νερού

Σύμφωνα με τις καταγραφές και τις εκτιμήσεις των δήμων, μόνο για τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων και των τουριστών, η μεγαλύτερη ποσότητα νερού καταναλώνεται ετησίως στη Ν. Καλλικράτεια, με 17.500.000 κυβικά μέτρα. Ακολουθούν οι δήμοι Ν. Μουδανιών με 6.450.000 κ.μ., Πολυγύρου με 3.450.000 κ.μ., Παλλήνης με 1.400.000 κ.μ., Σιθωνίας με 1.300.000 κ.μ. (ο δήμος Κασσάνδρας δεν έδωσε στοιχεία, όμως εκτιμάται περίπου στα 1,5 - 1,8 εκ. κ.μ.), Σταγείρων - Ακάνθου με 1.000.000 κ.μ., Ορμύλιας με 820.000 κ.μ., Τορώνης με 420.00 κ.μ. κ.ά.

Στις νόμιμες γεωτρήσεις, για άρδευση των καλλιεργειών πρώτος είναι ο δήμος Πολυγύρου με περίπου 1.000 γεωτρήσεις, ενώ ανάλογος αριθμός γεωτρήσεων (άνω των 1.000) υπάρχει και στο δήμο Ορμύλιας, όπου μέχρι πρόσφατα δεν απαιτούνταν άδεια, λόγω της επάρκειας υδάτων στην περιοχή. Ακολουθούν οι δήμοι Ν. Μουδανιών με 655 γεωτρήσεις, Τρίγλιας με 320, Σταγείρων - Ακάνθου με 200, ενώ οι υπόλοιποι δήμοι έχουν μικρότερο αριθμό γεωτρήσεων (π.χ. ο δήμος Παλλήνης έχει 153 κ.λπ.).

Οι γεωτρήσεις φτάνουν σε πολύ μεγάλο βάθος σε περιοχές όπως η Πορταριά, το Λάκκωμα και η Καλλικράτεια, όπου επίσης το νερό είναι υφάλμυρο. Τα προβλήματα έλλειψης νερού παρουσιάζονται περισσότερο έντονα σε όλη τη δυτική πλευρά του νομού (Καλλικράτεια, Μουδανιά, Κασσάνδρα, Παλλήνη).

Απαγόρευση γεωτρήσεων

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης νερού, η νομαρχία Χαλκιδικής εφιστά την προσοχή των παραγωγών για την εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης (η οποία ισχύει για όλη τη χώρα) με την οποία επιβάλλεται η περιορισμένη χρήση των αρδευτικών συστημάτων, τις θερμές ώρες της ημέρας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Οπως έχει διαπιστωθεί, με την άρδευση κατά τη διάρκεια της ημέρας το 40% του νερού εξατμίζεται πριν πέσει στο έδαφος, ενώ το 20% που πέφτει εξατμίζεται πριν απορροφηθεί από αυτό, με συνέπεια να προκύπτουν απώλειες ύδατος άνω του 50%. Το μέτρο ισχύει από τις 23 Ιουνίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Η Αλέκα και η Βασιλεία Παπαρήγα



Η Αλέκα Παπαρήγα με την κόρη της Βασιλεία.

Με τι ασχολείται η Βασιλεία; Γράφει άρθρα στον Ριζοσπάστη εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών και είναι τραγουδίστρια.

Τι τραγούδια λέει αυτό δεν το ξέρουμε. Να φανταστούμε ότι λέει αντάρτικα και αμερικάνικα μάλλον. Τόσα χρόνια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο τι μάθαινε;

Η φωτογραφία προέρχεται από το σημερινό Πρώτο Θέμα.

Συνέχεια άρθρου... 24/6/2009


Βασιλεία Παπαρήγα η αυθεντική

Λοιπόν, έγινε ένα μπέρδεμα, την πρώτη φωτογραφία την παρουσίασε το Πρώτο Θέμα. Η εικονιζόμενη δεξιά της Αλέκας Παπαρήγα είχε εμφανιστεί σαν κόρη της από την εφημερίδα. Όμως... σήμερα τα blogs λένε ότι δεν είναι αυτή η Βασιλεία Παπαρήγα και δημοσίευσαν φωτογραφία της, την οποία και αναδημοσιεύουμε.

Όλα όσα γράψαμε για την κόρη της Παπαρήγα ισχύουν φυσικά. Έχουμε και λέμε λοιπόν, πέρα από την ανύπαρκτη επίσκεψη Ερντογάν που παρουσίασαν το Βήμα και το Έθνος, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα ακολούθησε με την ψεύτικη φωτογραφία.

Ωραία ενημέρωση από τις "προοδευτικές" "δημοκρατικές" "σοσιαλιστικές" φυλλάδες...

Αυτά για την αποκατάσταση.

Πως σας φαίνεται η νέα Βασιλεία Παπαρήγα;